• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok korkuyorum ( Amacım siyaset değil)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Geçici koruma yönetmeliği çerçevesinde çoğu Türkiye’de. Vatandaşlık verilen bir kısmı var evet ama sayıları 110 bin onlar da maddi durumları eğitimleri vs iyi olanlar ya da evlilik dolayısıyla alanlar. Toplamda 3 milyon 672 bin sayıları. Bu yönetmelik sayesinde burada doğan çocukları da vatandaşlık alamıyor eğer ‘sığınmacı’ statüsünde almış olsaydık burada doğan çocuklarına vatandaşlık verecektik (yani en azından o statü ile almadılar bunları). Bu yönetmeliği de onlara özel çıkardılar (dünyada örneği yok diye biliyorum). Afgan, Suriyeli, İranlı vs vs bir an önce hepsi kendi ülkelerine yollanmalı (şu an için) küçük şehirlerde çok yoklar. Asıl oralara da geldikleri vakit anlayın ki her yerdeler 🥲 Sınırdaki tampon bölgelere yerleştirilmeliler diye düşünüyorum (El bab, afrin, azez, celablus gibi)
Bilgi için çok teşekkürler 🥰 Küçük yerlere gitmiyorlar şimdilik ama mutlaka oraya da geleceklerdir.

Başlığa ( Amacım siyaset değil ) notunu düştükten sonra içeriğe İsrail Filistin örneğini ekleyip 3-5 yorum sonra ülkenin yol geçen hanına döndüğünü söyleyip 2. sayfada dağıtılan çaylara atıf yapmak 🤔

Eşiniz komple Ortadoğu'lulara mı yürüyor, elden gitmez yiğidiniz ama konunuz açık kalırsa siz ve yorumcular attaaa gidersiniz birkaç gün.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X