Nisan ayında eşimle geçirdik covid. Aynı evin içinde karantinaya girdiğimiz halde 2 çocuğumda da belirti olmadı ki yemeklerini ben hazırladım,yedirdim içirdim,her türlü temas oldu istemesekte.
Hemen covid tanısı koymayın çocuğa. Bir dolu hastalık var,ateş,kusma,ishal ile seyreden. Adenovirüs,rota virüsü vs kızım çok hastalandı okulun ilk zamanları,genelde ateşlenir,kusar ,ishal olur anlardım. Yemekte yemezdi,doktora götürüp testleri yaptırıp tedavi düzenleniyordu,iştahsızlık,ishal durumunda serum takılıyordu doktora belirtiyordum özellikle kusuyor,ishal beslenmiyor diye ,verilen ilaçlarla 2-3 gün içerisinde toparlıyordu.
2 sene evvel Aralık ayında iki çocuğumda aynı belirtilerle hastalandı,doktor adenovirus salgını var demişti(covid henüz Türkiyede vaka olarak yoktu) tahlil yapıp gerekli tedavi düzenlendi,ikisi de birer gün arayla serum aldı toparladılar.
Bakın covid aynı evin icinde belirtisiz ,problemsiz geçti karantinada ama okuldan kaptı kızım o virüsü. Bu sebeple hemen covid demeyin yada onu düşünmeyin diyorum. Bahsettikleriniz klasik mevsimsel,çocuklar arası salgın hastalıklar. 2 yaz önce de döküntü ile seyreden havuzdan bulaşan bir hastalık vardı mesela,yazin arkadaşlarımın cocukları tatilde havuzdan kaptı,apar topar döndüler.
Biraz sakin olun. Doktora gotürün,gerekli tedaviyi düzenler doktorunuz. Geçmiş olsun acil şifalar dilerim