- 26 Mart 2019
- 10
- 4
- 1
- 32
- Konu Sahibi interestingissues
-
ilk olarak kan verme sebebi neydi?
eğer aklınızda bu kadar soru işareti varsa bence siz de bir test yaptırın. diğer türlü kafanızda kurmaktan öteye gitmeyecek
Ne oldugunu bilmeden nasil yorum yapsin millet?cinsel yolla, kan yoluyla veya ağızdan da bulaşabiliyormuş. cevaplarınız için teşekkürler ama tek merak edilen hastalığın ne olduğumu gerçekten şaşırdım ve moralim daha çok bozuldu. demek insanların bakış açısı sadece bu..
canım benim sağlık her şeyden önemli utancak birşey yok erkek arkadaşım da bu hastalık çıktı ileri seviye bir şey yaşamadık (ki bu kısmı demene bile gerek yok bence) bende tahlil yaptırmak istiyorum diyeceksin. çekincek bir şey yok ...kan verme sebebi kan bağışıydı. vereceğim ben de umarım bir şey çıkmaz..
canım benim sağlık her şeyden önemli utancak birşey yok erkek arkadaşım da bu hastalık çıktı ileri seviye bir şey yaşamadık (ki bu kısmı demene bile gerek yok bence) bende tahlil yaptırmak istiyorum diyeceksin. çekincek bir şey yok ...
bir de eminim kimseyle bir şey yaşamadı deme bundan hiçbir zaman emin olamazsın
hayırcinsel yolla, kan yoluyla veya ağızdan da bulaşabiliyormuş. cevaplarınız için teşekkürler ama tek merak edilen hastalığın ne olduğumu gerçekten şaşırdım ve moralim daha çok bozuldu. demek insanların bakış açısı sadece bu..
hayır
suan bende sıze sasırdım bukadar cok alıngan oldugunuz ıcın
konuyu acarken oyle bır yazmısınız kı aıds sandım yahu
bu arada kan yoluyla bulasma ıhtımalı cok dusuk
agızdan da oyle
kısının acık yarasına dokunup sonra agzına goturmelı elını mesela
mumkun mu ?
hayır
suan bende sıze sasırdım bukadar cok alıngan oldugunuz ıcın
konuyu acarken oyle bır yazmısınız kı aıds sandım yahu
bu arada kan yoluyla bulasma ıhtımalı cok dusuk
agızdan da oyle
kısının acık yarasına dokunup sonra agzına goturmelı elını mesela
mumkun mu ?
yani nasıl desem ben dışarıda lavabo kullandığımda elimi en az 2 kere sabunlarım. temizlik takıntım var kendisi de öyleydi. bilmiyorum ki bu kadar kolay bulaşıyorsa otobüslerde, dışarıda yemek yerken heryerden herkese bulaşabilir diyorum. hala aklım almıyor.
Kan bağışı yaparken hastalık nasıl tespit edildi? Kesin tanı konuldu mu? Belirtileri var mı?
mılyon kez begendım butonu olsaymıs keske :)Yıl 2019 olmuş Türk kadınları vah vah kan verirken mi oldu yazıyor
Frengi hayatkadınlarından bulaşır kardeşim. Normal kadınlarda aldatan kocaların bulaştırdığı siğil vb daha yaygın hastalıklar olur. Ama frengiyi hayatkadınları taşır. Okullarda saçma sapan bilgileri papağan gibi ezberleteceklerine delikanlılara şüpheli cinsel ilişkide bulunmamayı öğretseler keşke.
Antibiyotikle kurtulur merak etme
Gidip test yaptiracaksiniz kimse kimseyi hastanede yargilamiyor ne yani yargılıyor diye gitmeyecek misiniz? Ayrıca bildiğim kadarıyla frengi eşler arasında bile çok zor bulaşan bir hastalık bulaşıcı ama zor bulaşıyorMerhaba arkadaşlar..
Konuya nasıl başlasam bilemiyorum neden bu konuyu açtığım konusuna gelirsek çok çaresiz ve depresifim şuanda
belki bana bir şeyler yazmak iyi gelir diye düşündüm.
Biraz uzun olabilir konu. Okuyanlara şimdeden teşekkür ederim.
Cinselliğin hiçbir evresini yaşamadım. Bir erkek arkadaşım oldu sadece.
Erkek arkadaşımla sadece aynı şişeden su içme, maalesef öpüşme, aynı bardağı kullanma gibi durumlarımız oldu. Bu arada kendisi de cinsellik yaşamadı ve birbirimizin ilk sevgilisiyiz ikimiz de.
En son kan verdikten sonra kanında bir şeye rastlandığını ve bunun hasta olunduğu anlamına gelmediğini özetleyen bir mektup göndermişler. Merkeze gittiğinde bunun hastalık olmadığını doğrulama testlerinin negatif çıktığını söylediler. Buna sebep olan çok şey var içiniz rahat edecekse bu testin yapıldığı merkezlere gidebilirsiniz dediler.
Tekrar bir üniversite hastanesinde kan verdi. Durumunu anlattığı doktorlar da sağ olsunlar çok ilgilenmişler ve şaşırmışlar. Sonuçları çıkınca bir doktor arayıp sende bu hastalık yok ama detaylı birkaç test daha yapalım demiş. Gittiğinde başka bir doktor sonuçlarını gösterdiğinde sende hastalık var diyip ilaç başlamış.
Çok üzgünüm.. İnşallah tedavisi olur ve tamamen kurtulur bu hastalıktan. Asıl benim kafamı taktığım şey bu hastalık nasıl bulaştı.. Ve bana bulaşmış mıdır. Kan alıp verirken mi bulaştı. Dişçiden mi bulaştı. Hastalığın belirtileri bende de onda da yoktu ama artık her şeyi buna bağlıyorum. Yoksa bu hastalık bende vardı da ona mı bulaştı.. Randevu aldım cuma gününe doktora gidince ne diyeceğim hiç bilmiyorum.. konuşabilecek miyim insanlar bana hastalığım varmış gibi yargılayıcı ve sorgulayıcı bakar mıKan alan hemşireler..
Psikolojim o kadar bozuldu ki..Kafamda sürekli bu hastalığın bana da bulaştığını ve nasıl bulaşmış olabileceğini kurguluyorum..
hastalık SİFİLİS(FRENGİ)
Gidip test yaptiracaksiniz kimse kimseyi hastanede yargilamiyor ne yani yargılıyor diye gitmeyecek misiniz? Ayrıca bildiğim kadarıyla frengi eşler arasında bile çok zor bulaşan bir hastalık bulaşıcı ama zor bulaşıyor
Hastane çalışanları arasında tanıdığınız mı var? Yakın bir ilçeye gidinyargılamak hastanede değil bazı hanım ablaların yazdıkları gibi " yiğaaa cinsellikle bulaşmıştır yiiğaaa, hayat kadınından bulaşmıştır yiaaa " demelerinden kaynaklı bir korku. bana da bulaştıysa insanların yapıştıracakları etiketlerden korkuyorum. maalesef insanların ağızlarını büzemiyoruz. empati yeteneği türk insanında sıfır gerçekten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?