• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok korkuyorum

Minik kızınızı sağlıkla kucağınıza almak nasip olsun inşaallah :dua:
Hiiiç dert etmeyin, hayatta görebileceğiniz en rahat insanlardan biriyim, evde yemek yokmuş, ortalık süpürülmemiş umursamayan, uykuya düşkün, 2 sehpa silip 30 dakika çay kahve keyfi yapan biriyim :)))

1 kızım var 25 yıl önce sezaryenle doğurdum, hastaneden çıkar çıkmaz fellik fellik gezecek kadar iyiydim, spinali bilmiyorum, sezaryen bünyeden bünyeye değişiyor lakin eminim sizde çok çabuk toparlanırsınız, biraz dikkat ettiğiniz takdirde hızlı iyileşirsiniz, itiraf edeyim doğum sonrası epey bir süre uykusuzluk, istediğim zaman yemek yiyememek vs beni zorladı ama bebek dünyaya adapte olmaya, ben bebeğin düzenine alışmaya başladıkça herşey yoluna girdi, siz kendinize yemek yapmasanızda bebek ek gıdaya başlayınca ona yoğurt da mayalıyorsunuz yiyeceklerini de yapıyorsunuz, ben ki o kadar rahat dünya yansa saçı kıpırdamayan kadınım, kızımın tüm ek gıdalarını evde kendim hazırladım, ben ekmek arası yedim ama kızım ev yoğurdu tüketti, eve uydur kaydır yemek yaptım ama kızımın tüm yemeklerini keyifle pişirdim, bizim çamaşırlar yığılırdı kızın çamaşırları sakız gibi yıkanmış ütülenmiş olurdu:)))

Anne olunca kendi rahatınızı yine düşünüyorsunuz ama bebeğiniz için elinizden gelenin en iyisini de yapıyorsunuz, top patlasa uyanmayan ben kızım biraz kımıldasa fırlıyordum, annelik içgüdü ve sevgisiyle bence üstesinden gelirsiniz, benim gibi uykucu bir tembelden anne olduysa sizden şahane bir anne olur, o yüzden hiç korkmayın rahatlık başka annelik çok başka şeyler, bebeğinizle sağlıklı, huzurlu, mutlu bir ömrünüz olsun.

Hayırlı doğumlar:nazar:
:)) benim gibi olanlardan bunları duymak çok mptıve edici. Ç çok çok teşekkür ederim. Merhaba kucağıma alır almaz inşallah bana da yüklenir o annelik :)

Anne olmama, kızımı kucağıma almaya Allahı izniyle 3 5 gün kaldı. BEn çok korkuyorum. Ona bakabilecek miyim, emanetin hakkını verebilecek miyim.
Becerikli Bi kadın değilim ben. Haftada 2 3 kez dışarıdan söyleriz yemek. Aman her taraf temiz olsun derdim yok 10 gune bir yaparım geçer gider çok da önemsemem. Keyfim rahatım çok daha önemli hep işten güçten canım istemiyorsa yapmadım.
Yegenime uzun zaman baktım. öğretmenim çocukları da çok severim. Ama şu son günler içimi korku saldı.
Normalde doguma eşim de gelecek diye planlamıştım. Pandemiden dolayı izin verilmiyormuş. Tek basına olacağım. O da çok düşündürüyor korkutuyor açıkcası. Doğum esnasında maske de olacakmış agzımda onu da düşündükçe iyice gerildim.
Spinal sezaryan olacağım. Tecrübelerini paylaşır mısınız
Böyle endişeleriniz varsa kesin iyi bir anne olursunuz. Annelik farklı bir duygu. Ben de çocuklarımdan sonra daha düzenli, daha titiz ve daha çok yemek yapar oldum. Yoğurtlarını, peynirlerini bile evde yapıyorum. Eskiden çok üşengeçtim, keyfime düşkündüm ama annelik çok başka ❤️

“Ben annelik yapabiliyorsam herkes yapar,siz de yaparsiniz” demeye geldiydim. ;) saglikla alin kucaginiza
30 yasina kadar corba dahi yapmamis bir insanim. Oglum dogduktan sonra salca yapmaya basladim ki bun benim icin nirvana zaten. Spinal sezeryan oldum ben de,hic korkmayin hissetmiyorsunuz bile. Uyanik olmaniz cok guzel,bebisi goren ilk kisilerdensiniz. Doguma yuruyerek girdim,dogumdan da yuruyerek ciktim cocuk kucagimda evime gittim normal hayatima devam ettim ben. Darisi sizin basiniza.

:)) benim gibi olanlardan bunları duymak çok mptıve edici. Ç çok çok teşekkür ederim. Merhaba kucağıma alır almaz inşallah bana da yüklenir o annelik :)
Yükleniyor merak etmeyin, inanın beni tanısanız bu kadın başardıysa bende başarırım dersiniz, cidden çok rahatım, ki hamileyken doğuma kadar dünya yansa umursamadan, evde toz alınacakmış, yemek yapılacakmış bakmadan fosur fosur uyudum, uykudan arta kalan zamanlarda da sürekli gezdim:KK70:
Doğurdum yine gezdim:))) tabii benim kız yaz bebeğiydi o yüzden de her gün umursamadan dışarı çıkabiliyordum, valla başına bir şapka üstüne bir body atıp çorap bile giydirmeden çıkarırdım dışarı, insanlar bari 40 gün evde duraydın diyordu ama kime diyorlardı :))

Zamanla evin düzenini de oturttum, kızın bakımını da rahatça yaptım, kimse olmasa bile kızımı rahatça yıkadım da yemesi içmesi de düzenliydi.

Bebeğinizle uyumu yakaladıkça rahatlıktan ödün vermeden pratik yöntemler geliştirirsiniz, malum rahat insanlarız konforumuz için çözüm üretmekte üstümüze yokHoppa

Spinal olurken rahat ol olabildiğince sıkma kendini drlar işini kolayca yapabilsin kendi iyiliğin için .... Uyusunca zaten çok rahat oluyor sohbet muhabbet ama doğum sonrası ilk 3 gün felaket ağrı seni bekliyor tabiki ağrı kesiciler vs idare edeceksin ama düşün sadece 3 gün gitgide azalacak sonra bir şey kalmayacak sen güçlü ol yeterki ameliyat sonrası bol su almaya ve yuruumeye ozEn göster yeter ...dediğim gibi ilk 3 gün

Hayırlı doğumlar 2 doğum yaptım ilki genel anestezi oldu diğeri spinal. Doğumdan sonra hep ayaktaydım gece boyu gezdim odada annem uyumuştu çünkü 🤭🤭

Korkulacak birşey yok her anne biraz gelecek kaygısı yaşar bunlar çokta normal şeyler.

Ama o minik bedeni kucağına aldığınızda ben bunu da başarırım diyorsunuz. Temizlik zaten ikinci planda kalıyor onu da yavasça rayına oturtursunuz.

Sizi üzecek yorumlara kafanızı takmayın doğuma ve yavrunuza odaklanın sağlıkla alın kucağınıza💕💕

Sen ne kadar dağınık olursan ol bebek seni öyle güzel topluyor ki..

Benden rahat olmasın kimse öğrenci gibi yaşardım.
Battaniye altından dizi izler ard arda günde yedi bölüm bitirir, yediğim cips paketi baş ucumda uyuyakalirdim :D koltukta sabahlardım. Gündüz uyumasına gece ayakta olmaya bayılırdım.

Bulaşıklar tezgahta sıralanır, öylece bırakır uyurdum.

Yemek mi? Zaten kahvaltıya bayılırım.
Acıkınca tost, yumurta, çay ne bulursam..

Çamaşırlar kurumuş 5 gün askıda beklerdi. 5 gün de katlanmak için koltukta :D

Şimdi. Mutfağı gör gıcır. Akşamdan adam etmeden uyumam. Artık keyfime göre değil bebeğimin uykusuna göre yaşıyorum.
Uyanmadan şu işi de bitireyim vs.
Sütüm olmalı güzel beslenmeliyim.
Ona ne faydalı olur araştırmalıyım.

Dizi mi?
Geçen 1 bölüm masumlar apartmanı izliyecem diye zorladım kendimi uyuklaya uyuklaya yarim yamalak bitirdim.
Sonra çocuğa verimli olabilmek için hemen yatağıma girdim.

Böyle endişeli anneler daha iyi annelik ediyor emin ol.
Sağlıklı doğumlar dilerim.

Anne olmama, kızımı kucağıma almaya Allahı izniyle 3 5 gün kaldı. BEn çok korkuyorum. Ona bakabilecek miyim, emanetin hakkını verebilecek miyim.
Becerikli Bi kadın değilim ben. Haftada 2 3 kez dışarıdan söyleriz yemek. Aman her taraf temiz olsun derdim yok 10 gune bir yaparım geçer gider çok da önemsemem. Keyfim rahatım çok daha önemli hep işten güçten canım istemiyorsa yapmadım.
Yegenime uzun zaman baktım. öğretmenim çocukları da çok severim. Ama şu son günler içimi korku saldı.
Normalde doguma eşim de gelecek diye planlamıştım. Pandemiden dolayı izin verilmiyormuş. Tek basına olacağım. O da çok düşündürüyor korkutuyor açıkcası. Doğum esnasında maske de olacakmış agzımda onu da düşündükçe iyice gerildim.
Spinal sezaryan olacağım. Tecrübelerini paylaşır mısınız
Bende spinal sezeryan ile ağzımda maskeyle doğum yaptım benim bu 3. Sezeryan olmasına ragmen korkmuştum ama gerçekten korkmayın zaten Hiç bir şekilde acı hissedilmiyor
Ama Şu doğumdan sonra rahatımızda feragat ediyoruz bende keyfime düşkün bir insanım canım ne zaman isterse o zaman yaparım ama şuan çocuklara göre ayarlıyorum hep düzenimi

Hiç korkmayın. Ben de çok el bebek gül bebek büyüdüm ama anne olunca bir şekilde beceriyorsunuz. Korkacak hiçbir şey yok. Sezeryanı da o şekilde olmanız gayet makul. Doktorunuza ve kendinize güvenin. Hayırlı doğumlar ☺️

İki evladimida spinal sezeryan oldum...
İlk igne dışında aci hissetmiyorsunuz merak etmeyin...dogumdan 4/5 saat sonra agri olabiliyor fakat bol su ve.kahve..icip birde bol bol yürürseniz rahat atlatirsiniz...
Bebek bakimi icindd simdi ne desem bos.her bebek bir degil...iki bebegimde uykuyu sevmeyen,yemeklerde bagris cagris sesli oluyor ama alisiyorsunuz o.duzene mutlaka...
Bu gece 14 aylik bebegim tam 9 kere kalkti aglayarak ve gece yedirdigim halde...her gecemiz boyle genelde...bazen sus uyu yat diyorum yorgunluktan...ama arkadasimin bebegi gecedd 1 defa kalkiyormus...sans artik...korkmayin hele.kucahiniza bir alında gorursunuz

Back
X