• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok korkuyorum

Canım biliyorsun ben de spinal olacağım ve acısız bir şekilde bebeğimi göreceğim o an bir şey hissetmeden.Bence çok heyecanlı ben hiç korkmuyorum😂Sonrasındaki ağrıyı da çekeceğiz ve tek olmayacağız.Korkma canım çok az kaldı iki gün sonra forumda bebeklerimizden bahsedeceğiz.Herkes doğuştan anne olmuyor.Kucağımıza aldığımızda her şey doğal akışında ilerleyecek👯‍♂️👯‍♂️👯‍♂️Sıkma canını ve bugünlerının tadını çıkar😘

Canımm çok teşekkür ederim. Senin heyecanın beni de heyecanlandırdı 😍 inşallah her sey çok güzel olacak. Doğum hıkayelerimizi paylaşıcaz 😍
Bende senin gibiydim haftanın yarısında dışarda yarısında makarna yiyerek geçirirdik temizliği pazardan pazara zoraki yapardım saatlerce uyurdum doktor sezeryan günü verdiğinden itibaren beni de korku sardı sende olduğu gibi ama doğduktan sonra öyle Bi duygu ki o tembellik gidiyo bebeğime daha fazla nası yardımcı olabilirim diye çırpınıyosun ve gocunmadan sabah kadar defalarca uyanıyorsun ve zor gelmiyo bende spinal sezeryan oldum çok rahat geçti hastaneden çıktıktan sonra ayaklandım fazla ağrım da olmadı korkma korkulacak hiçbir yanı yok
Çok teşekkür ederım 😍 çok çok rahatlattın beni. İnşallah kuzumu kucağıma alınca bana da o güç kuvvet motivasyon gelecek :)
Bende 2.bebegımı spinal ile yptım. İlk Dogumum genel idi. Keske ilkinide spinal yapsaymısım. gule oynaya gectı..bebeginin sesini ilk duyduğun an ve onu ilk gordugun an eşsiz bir duygu :)
Çok heyecanlandım. 8 numara miyopum. Lensle ameliyata girmem yasakmış. İnşallah orada hemşireler gozluklerimi hemen getirir :)
Bebekim sıkma canını bu tarz insanlar için.Tabii ki normal bunları düşünmemiz ama kucağımıza aldığımızda her şey çok güzel olacak🥰🥰🥰
Ne kadar garip insanlar var gerçekten. incitmek için yer arıyorlar
Sağlıkla huzurla kucağına al inşallah. Rabbim kimseye taşımayacağı yükü vermezmiş. Bir kere vurdumduymaz değilsin bu kaygıları taşıdığına göre eminim çok iyi bir anne olacaksın 🤗
Çok teşekkür ederım. İnşallah rabbimin emanetine en iyi sekilde annelik yapabilirim
Konu sahibinin tam da duymak istediği buydu sanki. Biraz rahatlamak için açtığı bu konuya bu yorumunuz pek faydalı olmuş.

Konu sahibi bebeğim yok, o yolda mücadele eden biriyim. Bize de dua et. Sağlıkla kucağına al inşallah. Yemek, temizlik hiç dert etme. Bebişe odaklan ❤
Rabbim inşallah bu yolda olan mücadele eden herkese nasip etsin. çok teşekkür ederim, 😍

Çok güzel bir anne olacaksin, biliyorum. Dogurmak uzere olan, hormonlari karismis, tedirgin, heyecanlı, korkularini paylasan bir hamileye BUNU HAMILE KALMADAN ONCE DUSUNECEKTIN denmez. Dogum sancısı icin korkuyorum dese bu cümleyi söylemeyecek kimse. Her ikisi de korku. Neyden korkuldugunun ne onemi var? Rahatlatmak icin bir sey söylemek yerine dogurmak uzere olan kadinin sinirlerini bozuyorsunuz. Seni cok seviyorum. Kalbimden kalbine görünmeyen bir yol açılsın. Bütün sevgimi bebeğine ve sana gönderiyorum. 💙
Şu mesaj beni ne kadar mutlu etti var ya inanamazsın. Her zaman duamdasın biliyorsun. çok teşekkür ederim. rabbim gönlünün muradını tez zamanda versin inşallah 😍

Canımm çok teşekkür ederim. Senin heyecanın beni de heyecanlandırdı 😍 inşallah her sey çok güzel olacak. Doğum hıkayelerimizi paylaşıcaz 😍

Çok teşekkür ederım 😍 çok çok rahatlattın beni. İnşallah kuzumu kucağıma alınca bana da o güç kuvvet motivasyon gelecek :)

Çok heyecanlandım. 8 numara miyopum. Lensle ameliyata girmem yasakmış. İnşallah orada hemşireler gozluklerimi hemen getirir :)

Ne kadar garip insanlar var gerçekten. incitmek için yer arıyorlar

Çok teşekkür ederım. İnşallah rabbimin emanetine en iyi sekilde annelik yapabilirim

Rabbim inşallah bu yolda olan mücadele eden herkese nasip etsin. çok teşekkür ederim, 😍
Gozlukleri yanınıza alın.. hemsıre koysun bir kenara bebıs geldıgınde hemen taksın 2 dk bir sorun olmayacaksa 🙄

Anne olmama, kızımı kucağıma almaya Allahı izniyle 3 5 gün kaldı. BEn çok korkuyorum. Ona bakabilecek miyim, emanetin hakkını verebilecek miyim.
Becerikli Bi kadın değilim ben. Haftada 2 3 kez dışarıdan söyleriz yemek. Aman her taraf temiz olsun derdim yok 10 gune bir yaparım geçer gider çok da önemsemem. Keyfim rahatım çok daha önemli hep işten güçten canım istemiyorsa yapmadım.
Yegenime uzun zaman baktım. öğretmenim çocukları da çok severim. Ama şu son günler içimi korku saldı.
Normalde doguma eşim de gelecek diye planlamıştım. Pandemiden dolayı izin verilmiyormuş. Tek basına olacağım. O da çok düşündürüyor korkutuyor açıkcası. Doğum esnasında maske de olacakmış agzımda onu da düşündükçe iyice gerildim.
Spinal sezaryan olacağım. Tecrübelerini paylaşır mısınız
İlk dogumum normal ıkıncısı spınal sezaryandı kızım ters gelmıstı cunku.Spınalde cin gibiydim an be an hatırlıyorum kızımın dogdugu onu ılk gördugum kokladıgım anı falan.Sohbet ederken bi baktım doktorun elınde kızım, haberım bile olmadı yani. Sonrasında cok cafein almak lazım kahve içtim bir kac kupa o kadar.Dogumdan 6 saat sonra ayaga kalktım gezdım dolaştım bebegımın altını degıstım emzırdım kemdıme kahve yaptım refakatcim olan esım uyudu üstünü örttüm falan😁 3. Gün süpürge yaptım yemek yaptım sıradan bir gündü işte. Bebegınıze de cok ıyı bakarsınız emın olun o tamamnen içgüdüsel bir durum bi anda içinizdeki ana hortluyiveriyor hep orda gizlenmişcesine ana olup cıkıverıyosunz meydana😀 bı anda alt degısmeler uyutup iş yapmalar vs vs zaten her bebek de dogdugu aıleye alısarak buyudugu ıcın o da uyum saglıyor bi şekilde devran dönüyor düzen kuruluyor.Diyecegım o ki hiç strese gerenk yok😉

Spinal anestezi ile doğum yaptım, korkacak hiçbir şey yokmuş ikinci bebeğimde kısmet olursa daha rahat huzurlu olacağım diye düşünüyorum.
O kadar eşsiz bi duygu ki yavrunla kavuşma anın, kötü bişey düşünme lütfen korkacak da bir şey yok. Okuyabilen öğrenebilen insanlarız. O dünyanın acemisi sen anne olmanın acemisi, beraber bişeyleri öğrenmek gayet keyifli bence. Allah sağlık sıhhat versin de 🥰

Anne olmama, kızımı kucağıma almaya Allahı izniyle 3 5 gün kaldı. BEn çok korkuyorum. Ona bakabilecek miyim, emanetin hakkını verebilecek miyim.
Becerikli Bi kadın değilim ben. Haftada 2 3 kez dışarıdan söyleriz yemek. Aman her taraf temiz olsun derdim yok 10 gune bir yaparım geçer gider çok da önemsemem. Keyfim rahatım çok daha önemli hep işten güçten canım istemiyorsa yapmadım.
Yegenime uzun zaman baktım. öğretmenim çocukları da çok severim. Ama şu son günler içimi korku saldı.
Normalde doguma eşim de gelecek diye planlamıştım. Pandemiden dolayı izin verilmiyormuş. Tek basına olacağım. O da çok düşündürüyor korkutuyor açıkcası. Doğum esnasında maske de olacakmış agzımda onu da düşündükçe iyice gerildim.
Annelik içgüdüsel birşey...yavrunuz en güzel ortamda büyüsün diye kendiniz için yapmadiginiZ şeyleri yapacaksınız,sizin yaşam alanınız daginiksa onunki hep tertipli olacak,onun yemeği hep hazır olacak,gecenin bir vakti doysun diye siz daha o ağlamadan uyanıp emzirecek ya da mama hazirlayacaksiniz.onu kucağınıza aldıktan sonra mobilize bir şekilde yapacağınıza şüphem yok.
Eşinizin sezaryene girmemesine de üzülmeyin.eslerin doğuma girmeye başlaması çok yakın bir geçmişe dayanıyor zaten.
Ben de spinal sezaryenn oldum.hayatinizin en keyifli en mutlu anısı olacak sizi temin ederim.saglikla kucağınıza alın yavrunuzu

Merak etmeyin hemsıre ler cok tatli oluyor.. Oo bi muhabbet bi muhabbet.. Beni anestezi dru bi lafa tuttu gormelıydınız.. Zaten cenem coktur cok guzl gectı nasıl gectıgını anlamadim bile :)
Aynen anestezi uzmanı+ hemşireler çok tatlı oluyor🤗

Sizin gibi komşum vardı birazda panik atak ay nasıl yapicam edicem derken o kadar paniktiki son zamanlar şimdi dört dörtlük bakıyor bebisine Allah yardımcınız olsun buradaki anneler yazıyorlar işte annelik iç güdüsüyle sizde neler başarırsınız Sağlıkla kucağına almak nasip olsun ins hiç dert etmeyin harika olucak herşey Allah'ın izniyle 😍

Herkes bana " hayatta sen anne olamazsın, zaten evlilik te sana göre değil, böyle bir keyif düşkünlüğü yok " derlerdi. Öyle de güzel anne oldum ki. Sevgi dolu, özenli, dikkatli mis gibi bir anne oldum. Sadece yumurta kirabilirdim. Şimdi zaten herşey nette var, herşeyi lezzetli yapabiliyorum. Temizlik yapsam alasını yaparım da çalıştığım için kendime o kadar yüklenmiyorum. Rutini yapıyorum 15 te bir de temizliğe bir hanım geliyor. Korkmayın çok ta güzel anne olursunuz kısacası 👍Sağlıkla kucağınıza alın inşallah🙏

Annelik kutsal bir görev bebek gelince otomatikman o yola girip zaten hazır vaziyet alınıp gereken yapılıyor ruh ve beden hazır hale geliyor, çok iyi beslenin uykusuz geceler sizi bekliyor çokta düşünüp demoralize olmayın neyse ki büyümeleri hızlı:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

Tambir ay once normal dogum yapmis bir anne olarak soyluyorum.
Korkacak hicbisey yok 😍
Ne dogumdan, ne bakimindan.
4 yasinda oglum bir aylik kizim var.
Herkes ayy cook zorlanacaksinn derdi dogumdan once, korkardim icten ice.

Hic de cokk zorlanmadim.
Hatta dusundugum korktugum hicbir zorlugu yasamadim henuz.
Tek tavsiyem huzurlu ve sakin ol,saglikla kucagina al ❤️

Bende sezeryan oldum, doktorla sakalasiyorduk hatda ameliyathanede. Hic birsey his etmiyorsun zaten.
Ertesi günde agrim hemen hemen hic yoktu. Hemsireyi dinleyip elimden geldigi kadar cok odanin icinde yürüdüm ilk gün, daha cabuk iylesmek icin, öylede oldu. Eve geldigimde hem bebegime kendim baka bildim, hemde tüm islerimi hal ettim.
Yemek konusunda senden beterdim diye bilirim 😂 yemek yapmayi dogumdan sonra ögrenmege basladim, cocugum icin. Esim yemek yapardi bizde. Cokda usta olmadim, ama evdekileride zehirlemiyorum en azindan 🙂

Tatlı telaşlar hep bende sizin gibiyim yemek temizlik konusunda ve 1,5 senedir polikistik over ile mücadele ediyorum hamile kalabilmek için şuanki düşüncem bebeğim olsunda evin kiri yemeği eksik kalsın eksilir miyim bunlardan biraz geri kalsam ? Asla ! Önemli olan sizsiniz ve bebeğiniz. Şimdi ki zamanda internet var her türlü imkanımız var şükür hiç endişelenmeyin eminim çok iyi anne olacaksınız sağlıkla kucağınıza alın minnağınızı ❤️😘

Ara ara benide basiyor bu afakanlar. Bakması,normal dogumu,sezeryani,epudurali spinali. Simdi biraz daha zaman var o yüzden beklemedeyim arkaliyorum bu korkulari 🙄🤭 zamani gelince ne yaparım bilmem ama evlenmeden once de evlilik nedir bilmiyorduk birkac ay zorlandk sonra alıştık oyle olacak herhalde

Minik kızınızı sağlıkla kucağınıza almak nasip olsun inşaallah :dua:
Hiiiç dert etmeyin, hayatta görebileceğiniz en rahat insanlardan biriyim, evde yemek yokmuş, ortalık süpürülmemiş umursamayan, uykuya düşkün, 2 sehpa silip 30 dakika çay kahve keyfi yapan biriyim :)))

1 kızım var 25 yıl önce sezaryenle doğurdum, hastaneden çıkar çıkmaz fellik fellik gezecek kadar iyiydim, spinali bilmiyorum, sezaryen bünyeden bünyeye değişiyor lakin eminim sizde çok çabuk toparlanırsınız, biraz dikkat ettiğiniz takdirde hızlı iyileşirsiniz, itiraf edeyim doğum sonrası epey bir süre uykusuzluk, istediğim zaman yemek yiyememek vs beni zorladı ama bebek dünyaya adapte olmaya, ben bebeğin düzenine alışmaya başladıkça herşey yoluna girdi, siz kendinize yemek yapmasanızda bebek ek gıdaya başlayınca ona yoğurt da mayalıyorsunuz yiyeceklerini de yapıyorsunuz, ben ki o kadar rahat dünya yansa saçı kıpırdamayan kadınım, kızımın tüm ek gıdalarını evde kendim hazırladım, ben ekmek arası yedim ama kızım ev yoğurdu tüketti, eve uydur kaydır yemek yaptım ama kızımın tüm yemeklerini keyifle pişirdim, bizim çamaşırlar yığılırdı kızın çamaşırları sakız gibi yıkanmış ütülenmiş olurdu:)))

Anne olunca kendi rahatınızı yine düşünüyorsunuz ama bebeğiniz için elinizden gelenin en iyisini de yapıyorsunuz, top patlasa uyanmayan ben kızım biraz kımıldasa fırlıyordum, annelik içgüdü ve sevgisiyle bence üstesinden gelirsiniz, benim gibi uykucu bir tembelden anne olduysa sizden şahane bir anne olur, o yüzden hiç korkmayın rahatlık başka annelik çok başka şeyler, bebeğinizle sağlıklı, huzurlu, mutlu bir ömrünüz olsun.

Hayırlı doğumlar:nazar:

Hanımefendi bazı şeyler yapılıp son günlerin etkısıyle insan panikleyebiliyor. Amacınız ne anlayamadım motive etmek mi demoralize etmek mi
Tek tek alıntılamakla uğraşmıyım size yazayım direk,
ne deseydim çok kolay çocuk dediğin şey kendi kendine büyür diyemem çünkü ciddi anlamda büyük emek veriliyor. sizin yazdığınız rahatıma düşkünüm minvalindeki tarza bunu söyledim. Yoksa beş çocuk büyütüp bir defa şikayet etmeyenler de var
hayırlı doğumlar

Back
X