Çok Korkuyorum....

öncelikle ölümü kabullenmeniz gerekir bence...
ne zaman ,ne şekilde bu dünyadan göçeceğimizi sadece Allah bilir...
insanlar kaç katlı binadan düşüyor ve ölmüyor ama diğer taraftan
yürürken ayağı bir taşa takılıyor düşüyor ve ölüyor...
yani kısaca ölümü siz bu kadar fazla düşünerek
hayatınızı zorlaştırıyorsunuz...yaşadığınız olayın etkisi evet ama
gerçek hayata dönüp,her nefes alabildiğiniz gün için mutlu olmalısınız...
lütfen bu kadar fazla düşünmemeye çalışın..
biliyorum elinizde değil ama annenizle en kısa zamanda
bir doktora gitmelisiniz..eminim size uygun bir ilaç vereceklerdir..
kısa zman sonra da bu düşünceler kafanızdan silinir inşallah...
sevgiler...

bende babamı kaybettikten sonra sizin gibi şeyler düşünüyordum.sadece kendimle ilgili endişeler degil.yakınlarımla ilgilide endişelerim,korkularım vardı.bir yıl tedaviden sonra şimdi iyiyim.hayat herşeye ragmen yaşamaya deger.yaşamın tadını ölene kadar çıkarmamız lazım.doktora gittttttttt

cnm bende biraz senin gibiyim cok korkarım yolda yürürken dahi birileri kötülük yapacak diye paranoyaklık yaparım ama hep kendime ediyorum başkasına değil eşim sağlık memuru ve 24 saat nöbetlere kalıyo tek kalıyorum bunalıma giriyorum ama çevre edindim ve onlara gidip gelirken daha rahatladım kapıyı kilitlerim yattığım odayı kilitlerim anahtarı kapının arkasından cekemem bile anahtar uydurup girecekler diye ama hepsi senaryo işte bence bütün bu düşündüklerimiz ibadetimizin zayıflığından değilmi belki bana kızacaksınız ama öldükten sonra diye bi yasam varya odur bizi korkutan aslında namazımızı kılsak allahımıza dua etsek kalbimizi tam tutsak neden ölmekten korkalımki ben yatmadan 7 ayetel kürsi okur yatarım sende yap bak kalbin öyle ferahlıyoki korku fln kalmıyo cnm

Canım hepimiz bir gün ölücez onun için bunu aklından cıkarma we korkma allahımıza sıgın ona dua et ondan yardım iste wekuran ın türkçe acıklamasını oku bence gerçekler
onda oku canım allah yar we yardımcın olsun

Almayı bende düşünüyorum düşünmekten ziyade mecburum
şuan ailemin yanındayım ama gene huzurlu değilim
ayrıca benim okuldaki ilk senem ve bu tür korkular bende 2 senedir var 2007ye dayanıyo temeli hep geçer diye bekledim boşluktandır dedim
o dönemde kardeşimin arkadaşı ölmüştü önce inanamamıştık en yakın kaybettiğim oydu
ve biz öğrendikten bir gün sonra öss sınavına girdik..Ben babamın yanında çalışıyordum yalnızdım ve ölümü beni acayip sarsmıştı ölmeden önce en sevdiği şarkıyı dinliyordum hep ağlıyordum internette sürekli ölen kişiye ne olur kabir azabı çekermi diye şeyler araştırıyordum :(
Öldüğüne inanamıyordum bir türlü sonra dershaneye başladım işte bi uğraşma aracı bol bol test çözerim artık değil mi??Malesef ki bu ders çalışmamıda etkiledi o zamandan beri herşeye ilgisizim insanlara bakıyorum mutlular en azından benim gibi ölümden korkmuyorlar yada kaçınılmaz olduğu için takmıyorlar
Ben acaba ne zaman bu dünyadan elimi ayağımı çekicem unutulucam aynı arkadaşım gibi...senağlamasenağlamasenağlamasenağlama sürekli bunu düşünüyorum
kaldırımda bile yürüyemiyorum mağaza tabelaları kafama düşerde ölürüm diye...

canım bak ben senden daha beter durumdaydım seninki benimkinin yanında devede kulak kalırdı ama çok şükür şimdi çok iyiyim..şunu unutma korkunun ecele faydası yok..Allaha sığın dua et inan çok fayda gördüm ben..ayrıca bende Kütahyada oturuyorum sana tavsiyem Dumlupınar üniversitesi hastanesine git ordaki pskolog bayan okadar iyiki hem pisikiyatri hemde piskolog eşliğinde sana çok yardım ederler zaten okulunda ordadır ihmal etme git..

bütün bu düşündüklerimiz ibadetimizin zayıflığından değilmi belki bana kızacaksınız ama öldükten sonra diye bi yasam varya odur bizi korkutan aslında namazımızı kılsak allahımıza dua etsek kalbimizi tam tutsak neden ölmekten korkalımki ben yatmadan 7 ayetel kürsi okur yatarım sende yap bak kalbin öyle ferahlıyoki korku fln kalmıyo cnm

canım çok haklısın sana katılıyorum herkezin ihmal etmemis lazım özellikle namazımızı allah yardımcımız olsun

siz çok güzel açıklamışsınız ve farkındasınız... kardeşinizin arkadsının ölmesi genç beklenmeyen bir ölüm sizii çok kötü etkilemiş.. daha sonra dayıoğlunuzun ölümü genç ölümler beklenmeyenler ölümler sizde kötü etki yaratmış...
bence psikologdan yardım alın ve farklı topluluklara karışın. hobi edinin boş ve yalnız kalmamaya çalışın.

bence bi psikologa gitmelisin
ayrica yasadigin ilk yakin olum galiba
turkiyede hergun olenleri gozumuze gozumuze sokuyorlar tvde canice trafik kazasi katliam terorist falan
bunlri dami hic izlemedin canim
olume cok uzaksin bence hic sana gelmiycek gibi yasamisin cok yanlis
bunu yasadigin iyi olmus
olumun bizlere ne kadar yakin oldugunu ensemizde oldugunu sakin unutma ve korkma

herkes ölümü düşünür ama sen bayağı etkisinde kalmışsın bu olayın
güzelim senin başına ölümle ilgili bişi geldimi bilmiyorum ama gelse idi halin ne olurdu?
ben 99 da marmara depremini yaşadım ,Allah tan evimize bişi olmadı ama o sallantı,sesler,bağrışmalar hala kulaklarımda..zaten sonrasında da kötü oldum.şimdi ist yaşamıyorum ama ailem orada.ya deprem olursa,ya bişi olursa diye bazen kafamda senaryolar yazıyorum ama bunlar işlerimi etkilemiyor.sonuçta bir gün hepimiz öleceğiz o yüzden ne zaman ne zaman diye düşünmek yerine hayatı yaşamaya bakmalıyız.bu duygunun hayatını bu kadar da esir almasına izin verme.psikologla psikiyatristle görüş ve hayatını yaşa

bu korkuyu yaşayarak guzelım gunlerını mahvetme.boşuna eziyet etme boşuna vakıtte kaybetme.yapacagın sey basıt bır psıkıyatrdan yardım almak.bu tur sorunlar tamamen kendı ıradenle ılgılı ama basedemıyosan yardım alcaksın.kendını farklı seylere verebılırsın spor olabılır muzık olabılır bıseylerle ugrasmak kafanı baska seylerle mesgul etmek için.spor yapmak rahatlatacaktır emın ol.ama bır dr a gıt bence boşuna ezıyet etme kendıne.hayat güzel:)

Sevdiklerim ölürse yalnız kalırım onları görmeden nasıl yaşarım Allah derman elbet veriyor ama herkeste çabucak atlatmıyor
Annemin dayıoğlu 1 Hafta içinde ölmüştü daha dün yaşıyordu şimdi kara toprak altında
cansız çürüdü bile çok tuhaf ben neden okula gidiyorum ailemden uzaktayım yarın ölürsem hepsi boş değil mii
Babama anneme bişey olucak diye ödüm kopuyo onların sesi kulağımda olmadan nasıl yaşarım... :(
Ben herşeyden çabuk etkileniyorum neden böyleyim bilmiyorum

hımm senın bu yazının burasını okurken aklıma bır sey geldı,
bende sen zamandayken tam uni zamanımda sınav calısırken aklıma gelıyor sorguluyordum durumu sımdı bız ders yapıyoruz dunyadakı en onemlı işmiş gıbı ama yarın bı gun ıokul bıtecek belkı sonra işe gırıcez hayatın manasına vardık dedıgımızde aniden gıdıverırsek dunyadan ne olacak tum cabalarımız düşüncelerımız su olup akacak hava olup ucacak mı dıyordum.
aslında bu kötu durum yani bunu düşünmemeliyız, benım de pek sevıyorum demedıgım bır akrabam vefat ettı ve kadın dipçik gıbı derler ya turp gıbıydı ama anıden gıttı, bır dıger akrabam da pek sevmezdım ölse cıok umursamam derdım o da gıttı cok cok uzuldum agladım ıkısıne de ne oluyor boyle dedım evet yaslanıyorlar kaderlerı bıtıyor ve gıdıyorlar ahırete.
ama sımdı burada senın sorguladıgın aslında kendınle ılgılı, aılen gıderse zaten kötu kabus ancak kendın gıdınce bır hıc dıyorsun ya o bu işte dedıgın gıbı sen gıdersen arkanda aglayanları bırakırsın onlar uzulur cok sık senı anarlar daha sonra az anmaya baslarlar ama sevgılerı bıtmez, bunlar uzatılabılır.

ben de dıyordum ya cok sorgulaadım ne olacak ne olacak, sonra olayı çözdüm,
sen yaşıyorsun şu an bunları yapman lazım baska sehırdesın aılenden uzaksın sevgılın var bır cogu ıcın ıyı bır yasam, ama yasıyorsun ve bır seyler yapmalısın, yoksa kenara cekılıp tum gu n evde oturdugunu düşün bak mesela sadece yeme yuıyıp ıcıp uyuyup tekrar kalkıp yemek yıyıp ıcıp uyuyorsun dısarı cıkmak da yok ? ve yaslanıncaya dek boylesın :1no2: kazand8ıgın bır sey yok dıger turlu dısardasın derse gırıyor bır seyler ıcın cabalıyorsun yani su ankı durumun, aılen ıcın korkular beslıyorsun bu yuzden psıkolga mı gıtsem dıyor doktora gıdıp ıgneler yıyorsun h ayatı umursuyorsun yani.

kaydirigubbakcemile
sana anlattıgım o ki; hayatı yasıyorsun bellı amacların var sevgılın var aılen varmıs hamdolsun de, sevgılısı olmayanlar da var, okuyamayanlar var, aılesının yanında okuyup ama mutsuz olanlar var şakkıdı hayata baska gözle bakanlar var

ayrıca amerıkada 16 yasındakı cocukların bunalıma gırdıgı ıspatlanmıs cok rahat olmaktan dolayı, oradakı bu yas turkıyedekı bızdekı univ yasına denk gelıyor cunku unide rahat oluyorlar cocuklar dıger okul sevıyelerıne nazaran.

sen de cok rahat bır yasamda oldugun ıcın eskıye gore ya da bundan sonra yasıycaklarına göre bunlara nazaran cok hafıf ve uc bır yasamda oldugundan dolayı bunalıma gırmen muhtemel zaten gırmıs olabılırsın kabuslar goruyorsun. işte aslında olay kendınde bıtıyor tatlım,
bak bu kadar uzun yazdım senın yasadıklarını da yasadım dedım hafıfe almamanı rıca ederım.

yasaman gerektıgı sorumluluk alman gerektıgı bunları yapman gerektıgı ıcın yapıyorsun hepsı sırayla, ve aılen gıdınce olup bıten bır sey olmuycak oturup aglıycaksın bı omur hatırlayıp uzuluıceksın ya da her neyse. ama gıden gıdıyor oı yuzden bu hayata tutunmaya calısıyor ınsanlar. delikafadulden derın mana cıkardım. uzme kendını daha bak her seyın var gıbı

aılen sevgılın okulun arkadasların...

ıyı ol ıyı, yok bır sey boyle de kendıne :içelim:

canımbenim senin yaşadıklarını çok çok iyi anlıyorum çünkü aynı şeyleri senden çok daha ağır şekilde yaşadım hem de tam ergelik çağında 13 14 yaşlarında. bend eki olay barış mançonun ölümünü sorgulamakla başlamıştı.yaklaşık 2 yıl sürdü.yaşadığım acıları buraya tam olarak yazmam imkansız.yalnız şu kadarını söyleyeyim yemek bile yiyemiyordum zaten öleceğim diye,okula gitmek istemiyordum resim dersinde resim yapmıyordum mesela anasıl olsa öleceğim annemle r bakar da üzülür diye.uyuyamazdım bile çünkü her gün çeşit çeşit şekillerde acı çekerek öldüğümü görürdüm.uyumaktan bile korkuyordum.ASLA yalnız kalamıyordum.durmadan ağlıyordum.yemin ederim ki kalbimin atışını yanımda duranlar fark ederdi o kadar hzlı ve belli şekilde çarpardı.ve ben ne yazık ki hiçbir seyimi tam olarak aileme anlatamadım.annem zaten hastaydı ve çok iyi iletişimi olan bi ailede büyümüyordum.Her seyi içime attım .Ama tabiki her sey görünüyordu.zaten ben her an onlarda ölecek diye korkuyordum.yaa o günleri düşünmek bile korkunç benim için.Seni çok iyi anlıyorum.ama sen daha şanslısın daha olgunsun kendine daha çok söz geçirebilirsin.ben çocuktum daha .sen daha az zararla kurtulabilirsin.zamanla geçti bir sekilde seninki de geçecek.ılk önce Allah ın izni ile buna inan.bana o günlerden kalan 2 şey oldu biri iyi biri kötü.
iyi olan:daha o yaştayken idrak ettim ki,eğer Allah ın sevdiği biri olursam bu ölüm benim için mutluluk verecek bir sey olacak buna gerçekten inandım ve ben bu dünyada bana zor gelen her seyin aslında benim için hazırlanmış küçük mutluluk tuzakları olduğunu göreceğim.
kötü tarafı ise şu oldu:karamsarlık...aslında bunu da biraz kara çevirdim aklına gelebilecek her konuda başıma gelebilecek her türlü eksiyi dikkate alıp ona göre hareket ettim.ıstediğim her seyde de başarılı oldum çok şükür.Ama böyle karamsarlılığı da tavsiye etmem çünkü ne kadar başarılı olsam da mutlu olmayı beceremedim.Ama sen yaşı büyük biri olarak zaten böyle bir yara almayacaksın ınşaallah.
Sana tavsiyem Allah a sığın sadece O na dayan,yalnız kalma,bir seylerle meşgul ol.tabiki mümkünse doktora git.mutlu olduğun şeylereçok vakit ayır.Sadece geçecek bunu bil ,bunu yaşayan ve atlatan çok insan var.
sevgiler.............

bu yaşadıklarının aynısını yaşayanlardanım.sen kardeşinin arkadaşını kaybettikten sonra böle olmuşsun.ben en yakınımı "annemi"kaybettikten sonra oldum böle.tam 4 sene önce.ilk yapman gereken bir an önce psikyatri uzmanına gitmen ve ilaç tedavisine başlaman.daha sonra ise maneviyata yönelmen.Allah'a sığınman dua etmen.inan senden çok daha kötü durumda olanlar var.ben psikiyatra gitmeden önce sadece ben bu durumdayım sanıyordum.ama öle beter şeyler var ki.son olarak ta şunu söleyim.hiç geçmiycek sanıyosun ömür boyu sürecek sanıyosun ama öyle olmuyo inan ki "geçiyo"azcık sabır ve gayret gerekiyo.ama tedavi mutlaka şart.

kütahyada okuyormuşsun bende orada üniversitede okudum.
ölümü bende düşünüyorum ( düşünmemizde gerekiyor )
ama şu şekilde düşün herşeyin zamanı var elbet birgün toprak
olup gerçek dünyaya döneceğiz diye düşün.bu dünyada Rabbimiz
bizi sınıyor.
ama sen bu şekilde kendine eziyet ettikçe yaşamdan soğursun
ve unutmaki insanların düşünceleri yaşamını çizer...
güzel şeyler düşünki Rabbin sana sevdiklerinle uzun ömür versin canım.:1hug:

öncelikle geçmiş olsun
bizimde 2 komşumuz aynen anlattığın gibi oldu
dra gittiler hatta yattılar hastanede ve iyileştiler ilaç kullanıyolar
bence ihmal etme hmn bi dra git cnm

bence bi psikologa gitmelisin
ayrica yasadigin ilk yakin olum galiba
turkiyede hergun olenleri gozumuze gozumuze sokuyorlar tvde canice trafik kazasi katliam terorist falan
bunlri dami hic izlemedin canim
olume cok uzaksin bence hic sana gelmiycek gibi yasamisin cok yanlis
bunu yasadigin iyi olmus
olumun bizlere ne kadar yakin oldugunu ensemizde oldugunu sakin unutma ve korkma

ölümü düşününce çok üzülürdüm hep o yüzden düşünmemeye çalışırdım haberlerde gördüğüm anda kapatırdım bu yüzden hayata dair olan haberleri pek izlemem yaralananlar kaza geçirenler vs.senağlama
ölen kişinin arkasından sela verilir ya onu duyunca kulaklarımı kapatıyorum cenaze arabası görünce ağlıyorum
ölümü düşünerek yaşanmazki bundan önce öleceğimi biliyordum ama küçüktüm ve takmıyordum ayrıca daha önceleride psikolojik sorunlarım çok oldu depresyondaydım lise çağında o zamanda ölümün kurutuluş olduğuna inanıyordum benim için hayatı sevmiyordum yaşamak istemiyordum
Ama şuan tam tersi yaşamayı ailemi özellikle çok seviyorum öleceğimi düşündükçe hiçbirşey yapmak istemiyorum ne aynaya bakmak ne sokağa çıkmak oturup ölümü beklemek mümkün olsa yeridir benim için..

ilginç bir saptantı halini almış.... biz de öleceğiz, siz de öleceksiniz, yani her canlı ölecek. Hepimiz ahirete gideceğiz. Asıl hayat orada. Müslüman ölmekten korkmaz...bu kadar takma derim ruh sağlığını düşünmelisin.kimin nezaman öleceği hiç belli değil.nezaman öleceğim belli olmadığından bunu kafama takmıyorum...öleceğimin zamanı ve saati belli olsaydı evet kara kahır olurdum....bunuda hiç bir zaman bilmek istemezdim...allah herkeze herşeyin hayırlısını versin.....

off ayni benim kücükken yasadigim durum:S

ölümden o kadar korkuyordumki, Ö harfini bile duymaya tahammül edemiordum...

bide ailemde sorunlar cikinca iyce depresyona girdim cocuk yasta...annem dogum yapicakti ve dogum cok kritikti. ona bisey olursa naparim dedim. kardesim dogana kadar öldüm öldüm dirildim. hergün kabuss korku ölümü hatrlatiyordu herseyy bana...ama cok sükür bitti. kendini oyalicak seylerile ugras...benim bu isin icinden cikmam dinime sarilmamla oldu. cünkü orda ögrendim ölümün bir son olmadigini...valla kardesim artik hic korku morku kalmadi bende...

Back
X