• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok Korkuyorum....

Canım seninki psikolojik bir rahatsızlık.doktora gidip derdini anlatırsan bi süre sonra ilaç destekli vs bi şekilde bu hastalığı atlatırsın.sakin ol.ççözümsüz bir durumun yok

Nasil yazsamda yanlis anlasilmasam...kimsenin inancini sorgulamak gibi bir niyetim yok güzelim umarim yanlis anlamazsin:1hug:

Fakat ben bir yerde söyle okudum....cok asiri derecede ölüm korkusu olanda iman zayifligi varmis...imani kuvvetli olan ölümden degil verecegi hesaptan korkar...

O yüzden diyorum belki kuran okusan..duaya ibadete versen kendini biraz iyi gelir...rahatlar huzur bulursun...

Aklina kötü seyler getirme...gelirsede hemen oku kendini baska seylerle mesgul et...

Hepimiz zaman zaman imanimizdan uzaklasiyoruz..allah korusun...umarim yanlis anlamadin:1hug:
a.s evtevtevt ben mesela ölumden korkmam allah hayırlı ölumler versın hepımıxxe :Saruboceq: ama yınede korkularım cok ölumdeılde allah korkusu vardı bende namaza basladım o sıkıntı ıcımden kaybolup gıttıı :lepi: vede ben delırıyodum sandım sende ıstersen namazını kıl bu bızım gorevımız gercı yanı borcunu öde bolbolll dua ett yaradan rabbım her sorunu cözer inş.... :Saruboceq:

ailende yada cevrende seni çok etkileyern bir ölüm olayı mı oldu bu korkuyu tetikleyen?

bence bir psikoloğa git ve olayın derinine inerek çözüm bulun. bu sizde panik atak depresyon hatta şizofreniye bile varabilir. öğrenci olduğun için ailenden uzak olmanda etkili olabilir. ama en çok hangi olaydan sonra böyle oluyorsun kötü olduğun gün ne yaşamış ne giymiş nasıl ortamda oluyor bunların ortak taraflarını bulmaya çalış...

size geçmiş olsun.

bende aynı düşüncedeyim..

Bende 3 hafta once dedemi kaybettim ve ölumu bende artik cok dusunuyorum, ben olmazsam kardeslerim napar,hayattan koparlar bensiz yapamazlar diye yatmadan once canimi gercekten cok sIkiyorum, hatta dun gece evet ben bugece ölecem artik oyle hissediyorum diyordum kendi kendime ve boyle dusundukce nefes alisim bile zorlasiyo, bu durumu annemle paylasmak istedim ama yapmadim. nebilim sanki beni ciddiye almicaklarmis gibi geliyo. Ben ölmekten korkmuyorum ama geride birakacagim insanlar cok uzulurler diye ona canimi sIkiyorum, tabiki ölmek istemiyorum ama er yada gec gidecegimiz yer orasi. Namazlarimi aksatmiyorum, aksatmadigim surece icim daha rahat oluyo. Sanada namaz kilmani tavsiye ederim canim. Allahim yardimcin olsun.
Senin durumun ama benimkinden cok daha ciddi tabiki canim benim. Belkide ikimizde piskologa gitmesi gerekiyordur bilmiyorum. Allah hepimizin yardimcisi olsun..a.s.

canım bende aynı senin gibiydim hatta ölümü düşünüp en dibe vuranlardanım ama çok şükür şimdi iyiyim tam 4yıl yaşadım ama tek çae ibadet inanç inanılmaz derecede huzur ve rahatlık veriyor maneviyatını güçlendir ve ne yaparsan yap ölüm hepimiz için ama sen bunu asla önceden hissedemesin sendeki sadece şeytanın vesvesesi başka işlerle meşkul ol ve kendini eve kapatma rabbim şifalar versin senin için dua edicem inşallah

öncelikle gecmis olsun canim..

Ben gecenlerde RUYA hakkinda bir sey okumustum,

ruya; bilinc alti dusuncelerden olusuyormus,

ÖLÜMÜ cok dusunuyorsun o zaman sen, bence internetten ara$tirma yap bir sonuc cikmassada bir doktora gorun bence.

ALLAH YARDIMCIN OLSUN canim a.s.

takma canım kafana vesvese başka bişe değil bak sana korkuların için dua yazıyim bunu çek devamlı rahatlarsın allahın izniyla hasbinallahi ve nimen vekil hergün 99 kere çek 100yüde nimen mevla nimen masir bende senin gibiydim geçti çok şükür allah öyle merhametliki tevneleri kabul eder bol bol tevbe istiğfar çek canım

panik bozukluk yani pank atak deniyo..inan hekez de zaman zaman oluyo..bende yardım alsan emin ol hç bi sorunun kalmıyıcak..öyle şeyler düşündügünde kov düşünceleini...dus al birşeyler yap oyala kendini..yapamam deme yaparsınn..herşey senin elindee

Ciddi boyutlarda etkilenmesem gerçekten bu konuyu açmazdım..
Herkes ölümden korkar elbet.. Ama benim durumum sanırım diğerlerinden biraz farklı
çünkü benim kadar düşünene rastlamadım hiçç.
Düşünme diyorlar ama elimde değil..Kabuslar görüyorum hep birileri ölüyo bazen bir kaç kişi birden ölüyor kuzenim erkek arkadaşım annem en sonda babam öldü ve ben ağlayarak uyandım senağlama
Boğularak ölürsem beyin kanaması falan geçirirsem biri öldürürse diye artık ne yalnız kalabiliyorum nede yolda yürüyebiliyorum..
Kütahyada okuyorum ben ve oda arkadaşım ailesinin yanına gitmişti ilk 1 kaç gün iyidi
sonra çok fena oldum düşüne düşüne fenalaştım acile götürdüler pratisyen hekime çat pat anlatıldı derdim sakinleştirici iğne vurdu oda sadece titrememi engelledi :1no2:
Ben bu korkuyla nasıl başedicem dayanamıyorum herşeyimi etkiliyo ders çalışamıyorum uyuyamıyorum kimseyle doğru düzgün iletişim kuramıyorum erkek arkadaşımda dahil..
İçimi rahatlatmak için yazdım...senağlamasenağlamasenağlama
Okuyan herkese teşekkür ediyorum...!!!
Beni etkileyen bir olayı en son sayfada yazdım...

Rüyalardan ßildigim kadarıyle öLüm gören kişi uzun omurlu oLurmus diye ßiliorum.. Ama sen en iyisi ßu durumu uzman ki$iye danış en iyisi. Sor soru$tur mutlaka ßu konularda ßilgisi oLanlar vardır..Olmadı internetten ara$tır..ßi dü$manınız falan da oLaßilir size zarar vermek isteyen...

Nasil yazsamda yanlis anlasilmasam...kimsenin inancini sorgulamak gibi bir niyetim yok güzelim umarim yanlis anlamazsin:1hug:

Fakat ben bir yerde söyle okudum....cok asiri derecede ölüm korkusu olanda iman zayifligi varmis...imani kuvvetli olan ölümden degil verecegi hesaptan korkar...

O yüzden diyorum belki kuran okusan..duaya ibadete versen kendini biraz iyi gelir...rahatlar huzur bulursun...

Aklina kötü seyler getirme...gelirsede hemen oku kendini baska seylerle mesgul et...

Hepimiz zaman zaman imanimizdan uzaklasiyoruz..allah korusun...umarim yanlis anlamadin:1hug:

arkadasa katılıyorum ibadet konusunda.. bende bi dönem böle olmustum ibadet rahatlatıyor rabbime güven dayan.. ayrıca ölüm her müslümanın hatırlaması gereken bisey necip fazılın ölümle alakalı dizelerini oku cok güzel gercekten...'ÖLÜM GÜZEL SEY BUDUR PERDE ARKASINDAN HABER,HİC GÜZEL OLMASAYDI ÖLÜR MÜYDÜ PEYGAMBER...' N.F.K

Almayı bende düşünüyorum düşünmekten ziyade mecburum
şuan ailemin yanındayım ama gene huzurlu değilim
ayrıca benim okuldaki ilk senem ve bu tür korkular bende 2 senedir var 2007ye dayanıyo temeli hep geçer diye bekledim boşluktandır dedim
o dönemde kardeşimin arkadaşı ölmüştü önce inanamamıştık en yakın kaybettiğim oydu
ve biz öğrendikten bir gün sonra öss sınavına girdik..Ben babamın yanında çalışıyordum yalnızdım ve ölümü beni acayip sarsmıştı ölmeden önce en sevdiği şarkıyı dinliyordum hep ağlıyordum internette sürekli ölen kişiye ne olur kabir azabı çekermi diye şeyler araştırıyordum :(
Öldüğüne inanamıyordum bir türlü sonra dershaneye başladım işte bi uğraşma aracı bol bol test çözerim artık değil mi??Malesef ki bu ders çalışmamıda etkiledi o zamandan beri herşeye ilgisizim insanlara bakıyorum mutlular en azından benim gibi ölümden korkmuyorlar yada kaçınılmaz olduğu için takmıyorlar
Ben acaba ne zaman bu dünyadan elimi ayağımı çekicem unutulucam aynı arkadaşım gibi...senağlamasenağlamasenağlamasenağlama sürekli bunu düşünüyorum
kaldırımda bile yürüyemiyorum mağaza tabelaları kafama düşerde ölürüm diye...

kardeşinin arkadaşı ölmüş bu haldesin daha yakınlarını kaybedenler ne yapsın
kusura bakma ama ben senin gibilere çok kızıyorum:kızgın:

unutmaki her canlı doğar büyür ve ölür....

fakat ne doğduğunun farkındadır

ne büyüdüğünün

nede öleceğinin farkında olacaktır....

birazcık ALLAHA YÖNELMEN BİLE SANA ÇOK FAYDA GÖSTERECEK....

VEDE UZMAN BİR PSİKİYATRİSDEN YARDIM ALMAN

güzelim her insan bazen ölümü düşünür bence namaza başla çok huzurlu olursun hepimiz ölcez ölüm bizim için değilmi sen imanını sağlam tut allaha yönel benden sana tavsiye melisa yada sarı kantoron çayı iç yatarken sakinleştirir vesvesedir takma kafana bol bol dua et canım allah şifa versin

Sultan bir gün gemi seyehatine çıkmış. Yanında çok sevdigi kölesi varmış. Denizde boğulacağım korkusuyla sararmış solmuş titriyor inliyormuş. Sultan dayanamıyor tabi yanındaki vezirlerine diyor bir çare bulun çok kötü oldu bu. Vezirler tabi birbirlerine bakmışlar ne yapacaklar bilemiyorlar. ıçlerinde akıllı bir vezir çıkmış sultanım ben onu düzeltirim. Sultan tamam iyileştir demiş. Vezir gemideki askerlerden bir kaç tanesini almış kölenin yanına gitmiş köle kamaraların birinde büzülmüş iyice korkusundan. Vezir askerlere emretmiş tutun ve geminin güvertesine getirin demiş asker ler köleyi tutmuşlar köle direnmiş ama tabi askerler güçlü kuvvetli. Neyse işte güverteye varmış askerler ve köle. Vezir askerlere köleyi denize atmalarını istemiş herkes şaşkın tabi. Askerler köleyi hemen atmışlar denize köle denize düşünce başta çırpınmış sonra yüzeyde kalmayı başarmış. Vezir askerlere onu gemiye çıkartmalarını emretmiş. Gemiye çıkmış köle gayet iyi ve seyehatin kalan kısmındada kesinlikle korkmamış.
Şimdi kıssadan hisse bazen bazı korkular bizi esir alabilir üstüne gitmek gerek. O zaman o korktuğumuz şeylerin o kadar kötü olmadığını anlarız. Sürekli ölümü düşünmek ölümden korkmak aslında ölüm gerçeğini düşünmemizi dinimiz emreder o zaman dünyada gelip geçici sıkıntılara karşı daha dayanıklı oluruz. Ama ruh sağlığını bozacak tarzdakilerde ölümün aslında bir son değil yeni bir başlangıç olduğunu iyice idrak etmeye çalışmak gerek. Ölüm korkusu aklına geldiğinde ölmüşlere dualar oku gayet doğal bir süreç olduğunu anlamaya çalış.

Son düzenleme:
:çok üzgünüm: Canım hemen baska bir psikoloğa git. Nedemek kestirip atmak yaaa.

su para için meslek sahibi olanlardan nefret ediyorum ya. :oklava:

ben bile buradan kızın bariz bi problemi oldugunu görebiliyorum ya nasıl kestirip atar :oklava:

hepimiz ölümden korkarız. hepimiz sevdiklerimizi kaybetme korkusu yasarız ama bu boyutlarda değil.
neticede sevdiklerimiz bigün cekip gittiğinde bile biz yasamaya devam etmek durumunda laıyoruz.hayat herşeye rağmen devam ediyor.
ölümler ve doğumlar insanlık için gerekli senağlamasenağlamasenağlama
Allah hepimize hayırlı ölümler versin. Ve tüm ölmüşlerimizin mekanı cennet olsun senağlamasenağlama

canım ya:(
anksiyete bozukluğu bendede var
tedavi olmak gerek
ilaç kullanmak gerek doktor tavsiyesinde
ama terapi görmelisin sen mutlaka
geçmiş olsun dilerim iyi olursun bugünlere gülüp geçersin..

evt evt bu pskolog da neymıs yaa dınle dınle al 200tl yı ohhh buzamana kdr onlara verdıgım paralarla araba alırdım ama ben deıl pskologum aldı araba amann cnm sakası bıyanada hemen kendımızı salmayalım azcık toparlansak ıyı olur sadece sen deılsın kı bu durumda bende öyleyım baska arkadaslarımız da öle azcık cesaret ben sana guvenıyorum basaracaksın :)

canım mutlaka psikolojik destek almalısın..ve gerçekten iyleşmeyi istersen iyi olursun..çünkü sadece sen kendine yardımcı olabilırsin...kendine yeni uğraşlar bul..yeni sosyal çevreye katıl...takı gitar bilg.kursları gibi..sporada yazıl...faydasını göreceksin..

Korkularım içimde çığ gibi büyüdü..Artık yalnız kalamıyorum bilee ağlama krizlerine giriyorum sık,sık yolda yürüyemez oldum karşıdan karşıya zor geçiyorum araba çarpıcak diye ne oluyor bana bilmiyorum....Gece olsun istemiyorum herkes kabuğuna çekiliyor ben korkularımla başbaşa kalıyorum..
Düşünmek istemiyorum ama kendime engel olamıyorum..Sürekli aynı şeyleri düşünüyorum acaba ölmeme ne kadar zaman kaldı 1 haftamı 1 günmü 1 saat mi..Her yeni güne gözümü açtığımda bugünde ölmedim şükürler olsun kii diyorum...
Ama aklımda gene ne zaman öleceğim var..Babam 50 küsür yaşında en büyük çocuğu benim ona bişey olur diye o kadar çok korkuyorum kii diyabet hastası bazen geceleri sessizce kontrol ediyorum sağmı diye :çok üzgünüm:
Annemi Babamı kaybetmek istemiyorum ölmüş olsalar naparım diye düşünüyorum benim gibi zayıf karakterli bir insan bu acıya nasıl dayanır nasıl katlanır cevap bulamıyorum senağlama
Doktorada gittim Anksiyete Bozukluğu dediler ama hiç memnun kalmadım ölüm korkusu var dedim hepimiz korkarız ölümden dedi kestirip attı... Sen her gece ne zaman ölücen diye düşünyormusun ağlıyormusun..birinin kötü haberini alıcam diye telefonlarımı bile açmıyorum artık..
Büyümek istemiyorum Büyüdükçe sevdiklerimi kaybedeceğimi öğrendim..Çokk acıııııı
Dayanamıyorum artıkk Ben neden normal insanlar gibi değilim..
Annem 6-7 yıl önce panik atakmış şuan iyi herşeye heyecanlanmaktan başka bir sorunu yok... son çare onun doktoruna gideceğim..3 Haftadır ilaç kullanıyorum..Halsizlikten başka bir etki yapmadı ben gene aynı benn senağlamasenağlama

:oklava:aaa kızcam sana daha bu genç yaşda ölüm korkusu da ne demek
senin güzel şeyler düşünerek geleceğe dair planlar yapman gerekiyor okulunu bitirip güzel bir meslek sahibi olman gerekiyor
beni YARATAN DİLESEYDİ İSTESEYDİ kaderlerimiz açık olabilirdi
o zaman herkes herşeyi bilirdi herkes kendini korurdu kötülükden
mesala ben diyelim yarın öleceksem bu yılı bırak 3 4 sene önceden ne yediğim yemekden lezzett ne içdiğim şarapdan tat ne de gezilerden zevk alabilirdim .....
kapanırdım bir odaya ölcem ölcem diye zırlar dururdum
ama YARATAN ne yapmış herşeyi gizlemiş ki bizlerde rahat huzurlu mutlu yaşayalım

böyle kendini kötü hissettiğinde komik film izle arkadaşlarınla takıl daha gençsin sen
kitap okuma alışkanlığı yap kitap herşeyin en iyi ilacıdır

unutma sana yardımcı olabilecek tek kişi sensin iyi şeyler düşün güzel şeyler düşün kü
bu durumda kurtulup rahatlayasın
ölüm o kadar da korkulacak birşey değil
doğduğun gün öleceğini de bilip öyle doğuyorsunkaydirigubbakcemile4

Back
X