çok korkuyorum

Sen hakkını helal etsen de etmesen de o kötülüğünün bedelini öder ki elbet. Siz sadece bir de üstüne kul hakkı yüklüyorsunuz ona. Size ne yaptı bilemem. Ama hepimiz insanız ve hepimiz ölümlüyüz. Kırgın kızgın oldugunuz her ne ise biter ama ebedi dünyada huzursuz bir ruhun azabı bitmez. Ruyalariniza girip helallik isteyen bir insan söz konusu. Artık dünyada değil. Size zarar veremez. Bana kalırsa helal edin hakkinizi. İkinizin de ruhu huzur bulsun.

benimde eski sevgilm vefat etti..1yil bile olmadi.. gecen kasim ayinda ve oda nisanlanmisti ve oda ayni sekilde trafik kazasinda can verdi..belkide intihar etti bilmiyorum.. alkollu bir sekilde gitti bu dünyadan ve cok sorunlu biriydi..

arkasindan kötü konusmak istemiyorum, onu rahatsiz etmek istemiyorum ama oda benim canimi cok yakti..feci sekilde...sirf konusmakla kalmadi evime gelip odamin camlarini indirdi.. bütün sülaleme rezil etti beni.. sonrada bende saldim gitti saten elalemin cenesi..simdi mayista nikahim var sevdigimle.. rahmetliyi coktan unutmustum ben.. ama kin doluydum.. ölünce bütün kinim bitti gitti.. hakkimi helal ettim..ve dua ettim onun icin..hatta aklima geldikce dualarimi eksik etmiyorum.. bazen bende rüyamda görüyorum onu..irkiliyorum, ürküyorum.. ama alistim cünkü yasanmisliklar var..gecmis var.. bilnicaltimda sakli hersey ..

Annem ölen bir yakinin rüyalarina giriyorsa senden dua istiyordur onun ruhuna dua et der hep. Mezarina gidebilirsen git orda guzelce duani et, gidemezsen de et. Hem sevaptir. İcin de rahat eder.

Ölmüş gitmiş insan ne yaşadınız bilmiyorum kırgın kızgın olabilirsin bundan daha doğal bir şey yok ama hakkını helal etmemek neden? Zaten sana karşı yaptığı yanlışlardan yine hesaba çekilecektir. Sen hakkını helal et bence.

ölmü gitmiş birine karşı hala kin mi besliyorsunuz? bence yazık ediyorsunuz hakkınızı helal edin gitsin hatta arkasından dua bile edin

Ben aslında bu yaşadığım durumun dini açıdan anlamı nedir, ne anlama gelir diye merak ettim...Bu yüzden açtım.

Senden helallik istemiş arkadaşım daha ne anlamı olabilir ki :)

Bu arada kul hakkı sadece sen ve onun arasında olduğu için, seni bekliyor şu an öbür dünyada.

Cennete giremiyor.

Bence Allah eski sevgilini affetmeni istiyor.

Yoksa ölmüş ve kul hakkın olduğu kişi rüyana girmez.

Ama anlaşılan sen hiç affetme taraftarı değilsin.

O zaman öbür dünya da hesaplaşacaksınız olacağı bu..

Konu sahibinin hakkını helal etmeme nedenini okudum şok oldum.
Bir insan nasıl bu kadar kinci nasıl kötü olabilir. İçinizde zerre merhamet yok.
Ama şunu unutmayın hesaplaşma nedir biz bilemeyiz. Kolay şartlar olmuş olsaydı insanlar asla helallık almazlardı. Ve haklarını helal etmezlerdi.
Çok insan gördüm haklı olduğu halde helal eden, o zorluğu yaşamamak için.
Helal etmeyin, ortada bir ilişki varsa iki tarafta suçludur kendi çekeceklerinizi düşünün bence.
Ki zaten hak helaline gelene kadar bir insanın kötülüğünü acı çekmesini istediğinizi söyleyerek kötü dua ettiniz, hakkına giriyorsunuz. Allah sizin gibi insanlardan korusun..

Pupiqq zaten kıyamet gününe kadar hiç bir kişi cennete giremiyor, ya kabir azabı çeker yada mezarında rahat uyur, kıyametten sonra cennet ve cehennem var diye biyorumm..
Muhalefet gibi oldum ama yazmak istedim :)

bir psikiyatriste gidin.verdiği ilaçlar çok rahatlatacaktır.biraz ölüm olayı sizi sarsmış ve haliyle eski sevgili içinizde kalan sevgi onu düşünmeye itiyor

sen kendi içinde geçmişte yaşanmış olayları affetmediğin için defter kapanmıyor,
geçmişle bağını koparman lazım canım,ama bunu samimi bir şekilde yapmalısın.
mesela şöyle:
''yaşadığımız olaylar benim kendimi olgunlaştırmam için gerekliydi
her ne yaşanmışsa hepsini kabul ediyorum ve hakkımı helal ediyorum,
geçmişimi seviyorum,çok mutluyum ve çok huzurluyum'' demelisin.

mezarına gitme şansın varsa git..yasin oku dualar oku ve hakkını helal ettiğini söyle..gidemiyorsanda oturduğun yrden okusanda olur..

ayrılırken öyle bi sahne yaşadığınız için ve 1sene sonrada öldüğü için sen pskolojik olarak pişmanlık duyuyorsun..yani arkadaş ölmeseydi öyle bişey doğal olarak hissetmicektin..bence gayet doğal bi his bu şuan yaşadığın..geçici bi durumdasın yani..

dua et helal olsun de..arada hep dua et..dua herşeyin ilacı..

Son düzenleme:
Dünyadayken birbirimizle helalleşip, bu işi âhirete bırakmamalıyız. Burada kendisinin yüzde yüz haklı olduğunu düşünen çok kimse, hesap gününde haksız duruma düşecektir. Onun için, maddî ve manevî alacak verecek işini âhirete bırakmamalı, dünyada bitirmeli. Orada alacaklı yani mazlum olan, karşıdakinin ibadetlerini alacak, mazlumun günahları da ona yüklenecek. Neticede, kendisini kesin haklı zannedenler PERİŞAN olacaktır. Peygamber efendimiz, (Haklı olduğu halde din kardeşini affeden, hata bende diyerek münakaşayı terk eden kimseye Cennette köşk verilecek, onun kefili benim) buyuruyor. Haklı olduğu hâlde, din kardeşinin kalbi kırılmasın, üzülmesin diye, (Sen haklısın, hata bende) diyene, bu inceliği gösterene, Allahü teâlâ bu sabrından dolayı Cennette köşk verecek. Bunun kefili de Peygamber efendimiz olacak. O hâlde dünyada ve âhirette rahat etmek, huzurlu olmak isteyen, karşısındakini haklı görmeli, münakaşaya hiç yaklaşmamalıdır.eğer Allah katında hakkınız onun üstüne geçmiş ise onun yargılaması olacaktır. şayet yok ise o SİZ SORGULANACAKSINIZ... helal etmiyorum demekle bu iş bitmez.!!

biraz uzun oldu kusura bakmayın ama hak önemli bir şeydir.hatta yanılmıyorsam her günah affedilebilir ama kul hakkı asla afedilemezmiş.yani helalik istemek şart..hakkım varsa helal olsun...

içimden gelmiyor, ben ona cok kırgınım ama diğer yandan da cok korkuyorum

ölüp gitmiş zaten yazık...
size nasıl bir kötülük etti, neyle yaltı ciğerinizi bilemem ama bu rüyalar O'nun zor durumda olduğunu gösteriyor.
toprağın altında çaresiz kalacağız hepimiz.
helal edin ya da etmeyin demek bana düşmez ama vicdanen düşünün olur mu?

iç dünyanda ona karşı olan ciddi nefret
ve insan olmanın doğası vicdan çatışıyor
bir yandan beddualarla anarken
bir yandan insan olduğun için sahip olduğun vicdan vefat edenin ardından kusulan bu nefreti reddediyor
bu çatışmalar bilinç altından bu şekilde rüyaya yansıyor

bilinç altını temizlemeye çalış

efsun_rhn, bence acımasız olan biri varsa o da sensin.
biz dört dörtlük kullar mıyız kendini bir sorgula? Allah öte tarafta senin pek çok günahlarını affedecekken sen kimsin ki onun kulunun yaptığı ufacık hatayı affetmeyesin!her ne kadar bu hak bizede verildiyse şunu bil ki Affetme mercii Allahtır, kul değil.
onun rüyalarına girme sebebi senden helallik istemesi. ve dinen ölüler asla Allahdan izin almadan rüyalara giremez. Allah onun kabrini genişletmek istiyor bunun içinde senin helalliğine ihtiyacı var. ölümle ilgili kabir azabıyla ilgili yazılar okumanı tavsiye ederim.
inş. sen helallik verene kadarda rüyalarına girmeye devam eder.

Yahu siz hakkınızı helal edince o cezasını çekmeyecek demek olmuyor ki.
Çok canınız yanmış çok kırılmışsınız belli ama düşünceniz yanlış geldi bana.
Siz de onun acı çekmesine razı değilsiniz bence rüyada o kadar çabaladığınıza göre.
Siz onun için etmiyorsanız en azından kendi vicdanınızı rahat ettirmek adına hakkınızı helal edin gerisini Allahla kulu halletsin.
Unutmayın ki herkes yaptığı iyiliği de kötülüğü de görecek ben affettim deyince sorgusuz sualsiz adam rahat edecek cennete gidecek değil.
Kaldı ki Peygamber Efendimiz ne cefalar çekmiş de hakkını helal etmiş.Ben de çok çektim neler yaşadım ne rezillikler...Ama hakkım helal olsun en yüce adalet Allahın adaletidir.Siz bi bıraksanız mazlum olarak hakkınız daha çok korunur zaten.Ayrıca herkesin ana kuzusu olduğunu da unutmayın bu aklıma geldikçe kimseye kin besleyemem,biz kadınlar iç güdüsel olarak yavruya zarar gelmesin isteriz.
Allaha emanet olun,Allah kininizi alsın ki içiniz ferahlasın.

canim hakkini helal et gitsin benimde kuzenim 24 yasinda oldu diger kuzenimi kocasi aldatiyormus bu olen rahmetli biliyormus cunku diger kuzenin kocasiyla cocukluk arkadasi ve kuzen soruyormus supheleniyorum diye rahmetli sen icini rahat tut yok oyle birsey diyormus neyse kuzen olmus benim haberim yok bana soylemediler annemi aradim kuzen kuzenden helallik istiyor beyaz carsafin ustunde tipki cocuklugumuzdaki gibi butun kuzenler toplanmis oturuyoruz ama kuzen hep digger kuzenden helallik istiyor seni kandirdim diyor diye annem soyledi nasil yuregim yandi diger kuzeni aradim oda ben hakkimi helal ettim o canimizdi ne olursa olsun bende cok korkarim kul hakki almakdan gecen yil yasini basini almis teyze cok pis kufurler etti birinin gazina gelip daha ben agzimi acmadan sonar bir ortamda bir araya gelldik direk bu dunyadan gocmeden gelsin ozur dilesin diye laf sokusturdum kul hakkim olsun ustunde diye ertesi gun geldi ozur diledi iyi oldu aman kizlar bu dunyadan gocmeden yapalim bende cok korkuyorum kul hakki yemekden cok titizim bu konuda

Hanımefendi şimdi onu neden affetmediğimi anlatmak için oturupta ilişkimi baştan sona kadar anlatayım mı!! Ne biliyorsunuz ne yaşandı, ne konuşuldu , beni ne soğuttu ki böyle uzak duruyorum! Kısaca belli başlı bir şey yok ama içim onu affetmeye elvermiyor dedim ve iyi dua etmediğim gibi kötü dua da etmedim hiçbir zaman bilin!!

Teşekkür ederim, aslında öğrenmek istediğim buydu; işin dini yönden yorumlanmasıydı. Çok güzel anlatmışsınız, verdiğiniz örnekler gerçekten beni birkez daha düşünmeye sevk etti teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…