içimden gelmiyor, ben ona cok kırgınım ama diğer yandan da cok korkuyorum
Ben aslında bu yaşadığım durumun dini açıdan anlamı nedir, ne anlama gelir diye merak ettim...Bu yüzden açtım.
Senden helallik istemiş arkadaşım daha ne anlamı olabilir ki :)
Bu arada kul hakkı sadece sen ve onun arasında olduğu için, seni bekliyor şu an öbür dünyada.
Cennete giremiyor.
Bence Allah eski sevgilini affetmeni istiyor.
Yoksa ölmüş ve kul hakkın olduğu kişi rüyana girmez.
Ama anlaşılan sen hiç affetme taraftarı değilsin.
O zaman öbür dünya da hesaplaşacaksınız olacağı bu..
içimden gelmiyor, ben ona cok kırgınım ama diğer yandan da cok korkuyorum
Konu sahibinin hakkını helal etmeme nedenini okudum şok oldum.
Bir insan nasıl bu kadar kinci nasıl kötü olabilir. İçinizde zerre merhamet yok.
Ama şunu unutmayın hesaplaşma nedir biz bilemeyiz. Kolay şartlar olmuş olsaydı insanlar asla helallık almazlardı. Ve haklarını helal etmezlerdi.
Çok insan gördüm haklı olduğu halde helal eden, o zorluğu yaşamamak için.
Helal etmeyin, ortada bir ilişki varsa iki tarafta suçludur kendi çekeceklerinizi düşünün bence.
Ki zaten hak helaline gelene kadar bir insanın kötülüğünü acı çekmesini istediğinizi söyleyerek kötü dua ettiniz, hakkına giriyorsunuz. Allah sizin gibi insanlardan korusun..
Dünyadayken birbirimizle helalleşip, bu işi âhirete bırakmamalıyız. Burada kendisinin yüzde yüz haklı olduğunu düşünen çok kimse, hesap gününde haksız duruma düşecektir. Onun için, maddî ve manevî alacak verecek işini âhirete bırakmamalı, dünyada bitirmeli. Orada alacaklı yani mazlum olan, karşıdakinin ibadetlerini alacak, mazlumun günahları da ona yüklenecek. Neticede, kendisini kesin haklı zannedenler PERİŞAN olacaktır. Peygamber efendimiz, (Haklı olduğu halde din kardeşini affeden, hata bende diyerek münakaşayı terk eden kimseye Cennette köşk verilecek, onun kefili benim) buyuruyor. Haklı olduğu hâlde, din kardeşinin kalbi kırılmasın, üzülmesin diye, (Sen haklısın, hata bende) diyene, bu inceliği gösterene, Allahü teâlâ bu sabrından dolayı Cennette köşk verecek. Bunun kefili de Peygamber efendimiz olacak. O hâlde dünyada ve âhirette rahat etmek, huzurlu olmak isteyen, karşısındakini haklı görmeli, münakaşaya hiç yaklaşmamalıdır.eğer Allah katında hakkınız onun üstüne geçmiş ise onun yargılaması olacaktır. şayet yok ise o SİZ SORGULANACAKSINIZ... helal etmiyorum demekle bu iş bitmez.!!
biraz uzun oldu kusura bakmayın ama hak önemli bir şeydir.hatta yanılmıyorsam her günah affedilebilir ama kul hakkı asla afedilemezmiş.yani helalik istemek şart..hakkım varsa helal olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?