Çok kötü bir durumdayım, sağlık ile ilgili

Esrin mine

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2015
1.823
4.607
133
Bundan bir ay kadar önce kedimizden mantar bulaşmıştı. İlaç kullandık geçti gitti. Bu gece ise yoğun bir kaşıntı başladı. Sabah olduğunda kulak memesine kadar yayılmıştı. Mantar olduğum zamankinden çok daha agresif bir kaşıntı. Mantardaki yaralar içi boş daire şeklindeyken şu an bütün vücudum alerjik kabartılarla dolu. O yüzden mantar olduğunu düşünmüyorum. Parmak, bilek eklemlerim çok ağrıyor. Buraya yazıyorum çünkü devletten cildiye randevusu asla alınamıyor. Özele de gidip bir ton para ödemek şu an için mümkün değil. Bu durumu daha önce yaşayan oldu mu? Tüm vücutta yoğun kaşıntı( özellikle eklemlere yakın bölgelerde) ve sonrasında alerjik kabartı benzeri kabartılar, kabaran yerlerde yanma ve kızarıklık, yoğun eklem ağrısı. Bunlar neyin sonucu olabilir, daha önce yaşayan oldu mu?

Son düzenleme:
Zonaya benzettim anlattiklarinizdan. Annemde olmustu,ilacsiz gecmedi,sonrasinda da saglam bir diyet gerekmisti. Gecmis olsun. Saglik ocagina gitseniz yeterli

Mantardan ziyade, ürtiker olabilir mi? Kabarıklıklar sivri sinek ısırığı gibi mı? Tabii daha da çok dagilabiliyo büyüuebiliyo o şişlikler!

Mutlaka doktora gitmelisin. Erken müdahale çok önemli. Ihmal etmeye gelmez. Bi ömür kurtulamazsın!

Seni korkutmuş olabilirim, ama gerçekten korkulacak şey, uyku düzeni kalmaz, doğru düzgün uyuuamadigin için huzur da gidiyo. Emzirme dönemindeyim ve benzer durum yaşıyorum.

ürtiker gibi geldi bana da. ama yogun eklem agrısının sebebi ürtiker olamaz

Son zamanlarda sizi çok üzen, sinir eden durumlar yaşadınız mı?
Zona ondan sonra oluşuyor çünkü.

Geçirdiğim kedi mantarı enfeksiyonu başka bir enfeksiyonu tetiklemiş yüksek ihtimal. Ve bu enfeksiyon da romatizmal birşey sanırım. Okuduklarımdan anladığım bu. Yarın sabah için özelden randevu aldım. Sağlık konusunda para düşünmek iyi sonuçlar doğurmaz. Çocuklara bulaşmasından korkuyorum. Çok acılı birşey. Çocuklarım çok zorlanır, lütfen bulaşmasın Allah'ım

Son zamanlarda sizi çok üzen, sinir eden durumlar yaşadınız mı?
Zona ondan sonra oluşuyor çünkü.
Hayır tam tersine son 10 yılımın en az stresli zamanlarını yaşıyorum. Ayrıca zona tek tarafı etkileyen ve belli bölgelerde çıkan bir hastalıkmış. Benim şu an kolumda ten rengimde kalan birkaç santim yer var. Geri kalan yerler kızarık ve şişlik içinde.

Cookk çok geçmiş olsun. Sekiz sene önce benzer duruma geldim. Çok büyük üzüntü yaşadım. Peşine başladı. Önce gogsumun arasında kızardı kaşıntı başladı. Sonra göğüs altına ordan sırtıma yayıldı. Eklem yerlerinde başlayıp etrafa yayıldı. Ozelllere gittim saçma sapan losyonlar vs. Asla düzelmedi. İntihar etmek uzereydim. En son İstanbul çapa tıp fakültesi dermatoloji kilinigine gittik. Ozeldeki doktor sevk etti. Yatış verildi iki hafta yattım hastanede. Benimki sitresten oldu. Tek çare kortizon. Başka bişey yaramaz. Nereye gidersen git kortizon tedavisi işte. Çok büyük eziyet veriyor çünkü. Losyon krem hiç bı işe yaramaz.

Çok kötü çok. Benimki stres değil de geçirilmiş mantar enfeksiyonunun tetiklemesiyle ne olduysa oldu. şu an ellerim parmaklarım şırıngayla su enjekte edilmiş gibi sişmiş durumda. His kaybı da var. Bu şekilde çalışmam da mümkün olmaz. Sizde his kaybı oldu mu?

Sekiz yıl geçti üstünden. Önce kaşıntıyla beraber kizariyodu. Sonra kasinmada dolayı şişlik ve yaralar oluyo. Yara olmasının sebebi çok kasimamdi. Öyle kötü durumdaydim ki kovaya su doldurup buz atioduk içine sonra büyük atleti suya batırıp hiç sıkmadan sırtıma göğsüme koyuyoduk. O kadar acı cekiyordum. İntihar etmek istiyodum. Gece üçte dörtte arabaya binip Eyüp sultana gidip dua ettim yalvardım Allah'ım kurtar bu illetten diye. Ne zaman hastaneye yattım. İlk kortizon iğnesini oldum. Bı saate kalmadan kuzu gibi rahatladım. Allah seni de kurtarsın inşallah. İyi bı doktor bulursun inşallah

Ağır allerjik reaksiyon geçiriyor olabilirsiniz. Parmaklarınızın şiştiği gibi diliniz de şişebilir ve bu acil bir durumdur. Bence vakit kaybetmeden acile gidin

Alerjik reaksiyon olabilir. Acilen doktora göstermelisin. Alerjik ise hızlı müdahele edilmeli
Ağır allerjik reaksiyon geçiriyor olabilirsiniz. Parmaklarınızın şiştiği gibi diliniz de şişebilir ve bu acil bir durumdur. Bence vakit kaybetmeden acile gidin
Alerjik olduğunu sanmıyorum, çünkü dün farklı olan hiçbir şey yiyip içmedim. Ama yine de dilde şişme olursa acile gideceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…