Çok kötü durumdayım yardım

Evlilik önemli değil diyorsunuz kabul ama ben tek başıma çok yoruldum hastane koridorlarında tek başına kemoterapi almak dan sonra şimdi ilaçların yan etkisi başka bir hastalık çıktı insan sevilmek istiyor desteklenmek istiyor en çokta güvenmek istiyor küçük bir hediye bir çiçek istiyor değer görmek istiyor ve ben çocuk çok istiyorum galiba yanlız yaşadım yanlız öleceğim yanımda kimse olmadan
Peki şöyle yazayım o zaman evlilik her dakika canım cicim bitanem hayatımla geçmiyor inatlaşmak laf anlatmak yemek yapmak temizlemek koca derdi çekmek en ufak bişeyde trip atılması bunlarda evlilikte var (genel olarak yazdım şükür benim eşim çok iyi)
Koca derdi çekmektense bekar ölmeyi tercih ederim..ayrıca illaki doğurmak gerekmiyor çocuk sahibi olmak İçin

Kendimi çok yanlız hissediyorum ben 35 yaşındayım hep sessiz sakin beceriksiz bir insanım açıkçası hayatım çok anlamsız ben çirkin bir kızım yüzümde benler çok tombik bir insanım üniversitede tombiktim hoş hep kilolu insanım neyse sevgilim olmuştu beni aldattı neyse bana dünya hakaret etti neymiş çok cirkinmisim kilolu musum ayının teki misim onunla evlenecegimi nasıl düşünmüş um kendime olan özgüvenim kalmadı neyse memur olmadan birisi ile tanıştım o da kanser olduğumu öğrendiğim gün terk ettim sağlığıma kovustum şükür ama çok kortizon kullandım ve 97 kilo oldum ve kendime hiç güvenmiyorum kendimi hiç sevmiyorum beni zaten kimse sevmiyor yaş 35 ve evde kaldim
Evliligi ve gecmiste yasadiginiz olumsuzluklari bir kenara bırakın. Sagliginiz icin kilo verin ve yuzunuzdeki benleri istemiyorsaniz aldırın. Büyük bir rahatsizlik gecirmissiniz bende buyuk bir hastaliga yakalandim sonra simdi tek düşüncem sağlığım ölüm ne kadar da yakinimdaymis sizde atlatmissiniz cok şükür ve artik yolunuzda mutlu yürümeye bakın. Hayat cok kisa bunu hasta olunca daha iyi anliyoruz. Kendinize iskence etmeyi birakin. Bir psikologa, diyetisyene, cildiye uzmanina görünün inanin psikolojik ve fiziksel anlamda degiseceksiniz. 35 yas ne ki evlilik yasi falan artik kalkti. En güzel cağlarınız bugun dünü geri getiremezsiniz yarinsa muamma. Hersey sizin elinizde. Elinizdekini iyi degerlendirin.

Eski çalıştığım yerde bir abla bekardı 39 yaşında nişanlandı 40 yaşında evlenip yurtdışına yerleşti Oda umutsuzdu ama bi anda kısmeti geldi. ne zaman ne olacağı belli mi evlenen herkes çok mu mutlu, evlendiği için noluyo yani ben koca donu yıkıyorum, yemek yediriyorum diye çok mu mutluyum 😁 bi yere gidiyorum gebeş gibi zırt bırt naptı acaba evi batırdı mı üf yemek ister mi diye onu düşünüyorum Zırt pırt gel diye arıyo falan bu mu hayat 😒😒 😁

Kanseri yenecek kadar güçlü bir kızsın diğer sorunları da aşabileceğini düşünüyorum.. Biraz kendine güven başarabilirim de kendini ezme küçük görme kilo verilebilir herşeyin bir çözümü var bak hayattasin elin ayağın sağlam şükret kendini yanlızım diyerek depresyona sokma

Olmuyor kendimi sevemiyorum kimsede beni sevmiyor kendimi çok mutsuz hissediyorum

Siz mutsuz oldugunzdan dolayi mutlulugu evlilikte, guzellikte vs ariyorsunuz. Bunlar sizi belki bir sureligine mutlu edecektir degistirecektir sonra tekrar eski modunuza doneceksiniz. Siz ilk olarak kendiniz mutlu olup kendinizi sevmeniz lagzim. Burda bizler sana Nekadar degerli oldugunu soylesekte sen bunu icten hissetmezsin. Illaki yardim alman lagzim. Umarim baska bir psikologtan yardim alirsiniz. Suan kimseyle tanismamanz aslinda daha iyi. Sizin kendinze yatirim yapmaniz lagzim. Kendinizi iyilestirmeniz lagzim, baska birine ilgi gosterme zamani degil sizin icin. Kendnze iyi bakin!

Aslında yazacak çok şey var ve dertleşmek istediğiniz her an bizler buradayız. Ancak anlatmak istediğim bir konu var. Psikolojide "kendini gerçekleştiren kehanet" diye bir kavram var. Kısaca anlatmak gerekirse kişi bir şeyin olacağına veya olmayacağına kendisini inandırıp farkında dahi olmadan o yönde davranıyor. Örnek vermek gerekirse nasılsa sınavı geçemeyeceğim diye düşünüp çalışmayan ve sonuç olarak sınavdan kalan bir öğrenci. Veya siz. Nasılsa kimse beni beğenmez/sevmez diye düşünerek muhtemelen insanlara önyargılı yaklaşıyorsunuz. Veya farkında bile olmadan negatif enerji ve depresifliğiniz ile insanları kendinizden uzaklaştırıyorsunuz. Depresif insanların düştüğü bir kısır döngüdür bu. Depresif üzgün yalnız hissettikleri için insanlara ihtiyaç duyarlar ancak aynı zamanda o sürekli üzgün depresif havaları ile insanları kendilerinden uzaklaştırırlar. Öncelikle bunun farkına varın.

Bunun dışında aldatılmanız sizin suçunuz asla değil sizinle veya görüntünüzle vs hiç alakalı değil tamamen karşı tarafın karaktersizliği, bunun farkına varın. Sırf dış görünüş ve kiloya bağladığınız için belirtiyorum ki gençliğimin baharında en çekici en fit olduğum en çok taliplerimin olduğu bir dönemimde uzun süreli ilişkim tarafından uzun bir süredir aldatıldığımı öğrendim. Ve ben öğrenip her şeyi açığa çıkardığımda bana "zaten senle evlenmeyi hiç düşünmemiştim, o kızla evleneceğim, yoluma taş koydun sana yar olmadım diye başkasına da olmamı istemedin" dedi. Yıkıldım ama öldürmeyen şey güçlendirir. Şuan çok daha değerli bir ilişki içindeyim.

Herkesten önce siz kendinizi sevin, karamsar yapınızın sizi nasıl yönlendirdiğinin farkına varın. Hastalığınız için de çok geçmiş olsun, onu atlatana diğer dertler vız gelir tırıs gider. İyi forumlar

Herşey sizin elinizde hep olumsuzu düşünüp hep içinize kapanmayın..
Tam tersini deneyin
Kendinize yeni hedefler koyun
Kilo vermekle baslayin hayatınızı düzene sokunn.
Motive olacak aktiviteler yapın
Yürüyüş yapin kilo verin kilo verdikçe hersey duzelmeye başlar

Kendinize inanin..herkes yapiyor siz neden yapmayasınız ⚘

Aslında uğraşıyorum değişmek için ama bazen umutsuz oluyorum mesala işletme okumuştum ben memur oldum ama kurumu sevmiyorum üstüne gittim sosyoloji okuyorum hatta iş bulma zor diye yüksek lisans düşünüyorum diyet e başladım 3 kilo verdim ama daha 20 kilo vermem şart ben elli kilo olacağım da demiyorum 70 normal benim sağlık için ama kendime güvenim pek yok sorun bende ben kendimi beğenmiyorum yoksa beni bırakan insaar mükemmel değil özellikle bana hakaret eden ne boy vardı ne tipi vardı çok sevdim bittim aşk acısı yok zaten bende sadece insanlara güven eksikliğine sebeb oldular birisinin beni sevebileceği ne inanmiyorum

Merhaba. Öncelikle biraz psıkolojık desteğe ihtiyacınız var gibi gözüküyor. Araştırıp iyi bir psıkologla görüşürseniz gerisi çorap söküğü gibi gelecektir. Allah dermansız dert vermesin. Nedir yani kılon varsa onu da diyetisyene gidip sıkı bir program ile verebilirsin. Sen kanseri yenmişsin bunları mı basaramayacaksın. Kendine güven ve kendine değer ver. Sen kendini sevmezsen kimse seni sevip saygı duymaz

Bu arada iş yerinde 6 psikolog ile çalışıyorum çok faydası olacağını zannetmiyorum 3kez psikolog a gittim normal herşey kendini savunmaya geçmiş dediler ki bu yaşadıklarının onda birisi ama yok ama şu gerçek ki herkes de sıkıntılar var bütün sorun kendim de kendimi mutlu edemiyorum ki başkası beni mutlu etse

Ya canım benim diyete başlasan önce sağlığın için çok daha iyi hissedersin başlamak zor ama gerçekten diyette farklı bi dünya oluyor onu arastırıp onunşa ılgılenınce ınsanım algısı değişiyor e zamanla kıloda verıyorsun ozguvenın gelıyor sosyal medyada instagram face ve burada gruplar var oralarda aktif olabılırsen hem kendın için psikolojik olarak hemde sağlığın ıcın cok guzel bir adım olur 💜 yüzündeki benleri dert etme cildiyeye git aldırılabılecekleri aldır . 80 kiloya düşüp güzelce giyinmeye başladığında ki bu evlenmmek icin sart değil kendını oyle iyi hissedeceksin diye söylüyorum. Gönlüne göre birini bulursun İnşAllah💕💕💕💕

Bu arada iş yerinde 6 psikolog ile çalışıyorum çok faydası olacağını zannetmiyorum 3kez psikolog a gittim normal herşey kendini savunmaya geçmiş dediler ki bu yaşadıklarının onda birisi ama yok ama şu gerçek ki herkes de sıkıntılar var bütün sorun kendim de kendimi mutlu edemiyorum ki başkası beni mutlu etse

İnsanız biz, yalnız geldik yalnız gideceğiz bunu hiç unutma
Ne eş ne çocuk ne de bir başkası seninle gelmeyecek
Aksine senin gibi kendisine küsmüş insanlar için evlilik tam bir kaos ve taviz verme ortamı, bugün evlensen daha da mutsuz olursun inan bana.
Çok klasik olacak ama sağlığın varsa, elin ayağın tutuyorsa, işin varsa hayat tamamdır, gerisi teferruat, bu şekilde kahrederek yeniden o hastalığın pençesine düşersin, kendisini çok yakından tanırım maalesef
Yaşanacak bir tek hayatın var, bunu kimseye adama, kimse için feda etme, senin mutlu edemediğini başkası edemez
Bu gece yatmadan yazdıklarımı bir düşün ve sabah yeni bir güne uyan lütfen... Benlerini aldır üç dakika sürmeyen bir işlem, yıllardır yapmadığın kabahat. Kendine bir yemek programı yap ve yürüyüşle destekle, yaşın genç kolaylıkla kilo verirsin, hayatında bol suya ve yeşil çaya yer aç. Kitap oku derim, beynini boşaltır, seni yeniler, Allah yaşaman için ikinci bir fırsat vermiş bunu tepip onun da gönlünü kırma. İmkanın varsa bir evcil hayvan edin, bir kedi bir yaşamdır derim hep tepeden tırnağa değiştirir seni. Evliliğe gelince kısmet işidir, 36 da evlendim hiçte geç kalmamışım, iyi tabir edilen bir evliliğim var ama genel düşüncem evlilik çokta matah bir kurum değil.

Back
X