• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok kötü durumdayım

Eşinin davranışları hiç normal değil. Ben kavgaya gürültüye falan bi yere kadar tahammül edebiliyorum ama yok sayılmaya asla katlanamıyorum ki eşin sana bunu yapıyor.

İnşallah hislerimde yanılırım ama eşin kendine farklı bir ortam oluşturup seni de dışlıyor gibi geliyor bana. O ortamında da kendince kültürlü ve daha yeterli gördüğü bayanlar var gibi sanki.

İçine kurt düşürmek istemem ama bunları hissettim ben..

Allah hakkında hayırlısını verir inşallah canım.

öncelikle ben buraya yeni üye oldum. 3 yıllık evliyim ve 1 çocuğum var. sorun eşim. biz severek evlendik ailem vermek istemedi ama ben kaçtım. ailem hiç eşimi sevmedi. herşey başlarda çok güzeldi ancak son 8 aydır eşim çok değişti. eve artık çok geç geliyor ne benimle ne de çocukla doğru düzgün ilgilenmiyor ona soru sormama nerde olduğunu sormama izin vermiyor üstelik bana hakaret edip duruyor onunla ilgilenmeye çalıştığımda sen ne anlarsın otur evde çocuğa bak diyor sinirlendiğim zaman evi terk ediyor 2 gün gelmiyor telefonlarıma cevap vermiyor aileme bunu anlatamıyorum anlatsam kendin ettin kendin buluyorsun derler ne yapıcağımı bilmiyorum lütfen yardım edin

yangına körükle gitmek istemem ama başka bir kadın olabilir mi? "sen ne anlarsın otur evde çocuğa bak" lafı bana bunu düşündürdü nedense, dışarda başka haltları bilen bi kadın aklını çeldiyse seni sadece çocuk bakıcısı olarak görüyodur

Canım aslında eşini en iyi sen bilirsin
ama buzamana kadar görmediğin hareketler yapıyorsa;
bugüne kadar hiç iş stresi olmadı mı yani yada ilişkiniz hep iyi mi gitti
anlatmak istediğim sen anlarsın eğer anlayamıyorsan eşinin yaşadığı şey herneyse daha
önce hiç yaşamadığı birşeydir.Kendini yiyip bitirme sana yazık olur
başkada kimseye bişey olmaz kocan düzelir ya da düzelmez, annen baban affeder evladın büyür
su akar yolunu bulur Senin kendine saygın olmadıktan sonra hiçbirini mutlu edemessin.
Kendine yapacağın en büyük iyilik çalışmak para kazanmak biryolunu bul ve para kazan yatırım yap arkadaşım
Sonuç ne olursa olsun umarım senin için hayırlısı olur

canım kusura bakma ama sorumsuz eşin ne demek eve gelmemek tel açmamak. seni sahipsiz sanmış kaçtığın için bence. taviz verme. inan bundan daha kötü olamaz

kızlar bugün kayınvalidem aradı nasılsınız falan diye sorunca dayanamayıp ağladım ve ona durumdan bahsettim. bana unutma oğlum seni sevdi erkektir olur böyle şeyler sahip çık kocana ailene bahsetme onların canını sıkma dedi üstüne gitme hayatında biri olaiblir dedim olsa bile sıkılır geri döner erkektir yine yolunu yuvasında bulur dedi. ama szin dediklerinizide düşününce annemi aradım ailem uzakta burda değiller anneme telefonda bahsettim annemde babana bi sorayım bakalım ne diyecek dedi babam eşimi hiç sevmedi babamla konuşmuş babamda gelecekse buraya bir daha geri dönmemek şartıyla gelsin demiş kızıma sahip çıkarım ama bana bi daha o adamın yüzünü göstermesin demiş. eşim geç geldi eve 3 gibi falandı bişey sormadım üstüne gitmemek için geldi bana sarılarak uyudu. akşam konuşucam boşanmak istiyorsan boşanalım diyicem çünki gerçekten böyle bir hayatı çekemiyorum artık

eşiniz stresli bir dönem geçiriyor olabilir ya da sizinle paylaşmadığı sıkıntıları olabilir. bu tarz dönemlerde uzaklaşıp suskunlaşmaları normaldir ama bu suskunluk devam ediyorsa belki size vermeye çalıştığı bir mesaj da olabilir.

bir süreliğine üzerine düşmeyin, sadece ne düşündüğünüzü onun bu tavırları karşısında ne hissettiğiniz anlatın. yardım edemeseniz bile destek verebileceğinizi, anlamaya çalışacağınızı sonuçta eş olduğunuzu ve onun bu sıkıntılı durumunun sizi de üzdüğünü anlatın. durumu kişisel almayıp anlamaya çalışırsanız eşiniz de kendini daha rahat açabilir.

buna benzer bir yorum yapacaktım ama siz
yazmışsınız zaten ..size katılıyorum
olaylar bazen dışardan göründüğü gibi olmayanbiliyor..stres ve sıkıntı hallerinde
insan çoğu zaman yalnızlığa sığınmıyor mu..
eşinizin de öyle bir dönemi vardır belki sorularla bunalıyordur..
biraz sabırlı olun,bu dönemde siz şefkatli olmayı deneyin..
anlatmazsa üzerine varmayın..
dilerim geçici bir süreç yaşarsınız..
sevgiler

kaynananı hiç sokma araya bence eve gitme konusunda da bişi diyemicem kendi kararını kendin verirsin en iyi ama kocana ezilme noldu konuştunuz mu

dün eşime girdiği duurm hakkında konuşmak istediğimi söyledim başta konuşmak istemedi bende eğer konuşmazsak birdaha onunla konuşmayacağımı söyledim kabul etti. 8 aydır hal ve hareketlerine bi anlam veremediğimi söyledim derdin ne ise benle paylaş dedim ii yada kötü hayatında başka biri varsa bunu bilmek hakkım dedi. o da bana zaman tanı dedi canının sürekli sıkıldığını evden sıkıldığını söyledi bende ona sana olan güvenim azalıyor faceboon şifreni bilmek istiyorum ve şimdi bakmak istiyorum. bana veririm ama eğer içinde bişey bulamazsan bir daha benm gözüme görünme dedi. neyimi gördün ne duydun güvenin sarsılıyor dedi ve çıktı gitti gece. konuşmak artık imkansız oldu bıraktım kendi haline ne hali varsa görsün

Üzerine gitsen zeytinyag gibi üste cikiyor, üzerine gitmesen bu seferde eziyor seni, isin kolay degil ama eger esini seviyorsan ve ona güvenebiliyorsan ozaman sabirli olmakta fayda var.. Bunu yapmak zor biliyorum fakat yinede umursamiyormus gibi davranmak daha iyi olacak galiba, sonucta senden emin ve ne yaparsa yapsin senin yinede onunla kalacagini biliyordur mutlaka..
Biliyorum insan cok sevince konduramiyor..

dün eşime girdiği duurm hakkında konuşmak istediğimi söyledim başta konuşmak istemedi bende eğer konuşmazsak birdaha onunla konuşmayacağımı söyledim kabul etti. 8 aydır hal ve hareketlerine bi anlam veremediğimi söyledim derdin ne ise benle paylaş dedim ii yada kötü hayatında başka biri varsa bunu bilmek hakkım dedi. o da bana zaman tanı dedi canının sürekli sıkıldığını evden sıkıldığını söyledi bende ona sana olan güvenim azalıyor faceboon şifreni bilmek istiyorum ve şimdi bakmak istiyorum. bana veririm ama eğer içinde bişey bulamazsan bir daha benm gözüme görünme dedi. neyimi gördün ne duydun güvenin sarsılıyor dedi ve çıktı gitti gece. konuşmak artık imkansız oldu bıraktım kendi haline ne hali varsa görsün

arkadaşım burda eşinize haksızlık yapıyorsunuz. adam zorla da olsa konuşmaya çalışıyor, evden canının sıkıldığını söylüyor siz bunun sebebini sormak ve anlamak yerine adama saldırıp ''sana güvenim azalıyor, başka biri mi var hayatında'' diyorsunuz. ee eşiniz ne desin bu durumda? belki de onu haksız yere suçluyorsunuz o da kendini geri çekip uzaklaşıyor. siz duruma çözüm bulmak ve evden neden uzaklaşmak istediğini, canının neden sıkıldığını anlamak yerine kendi sorunlarınıza odaklanıp onu görmüyorsunuz. eşinizi ne kadar aksini söyleyip savunsanız da anlamak için çaba göstermiyorsunuz. kusura bakmayın biraz ağır oldu belki sözlerim ama nefret ettiğiniz yapının -eşinizin sizden uzaklaşması- oluşmasına nasıl katkı sağladığınızın farkında değil misiniz?

''konuşmak artık imkansız oldu'' diyorsunuz da eşinizin laflarını böyle ağzına tıkarsanız başka nasıl bir sonuç almayı bekliyorsunuz ki? onu suçlayıp yargılamak yerine önce bi dinleyin. kendi kaygılarınızı konuşmayın. eşinizi dinleyin. bi bakın adamın derdi ne. neden sıkılıyor evden. neden gidip bir daha dönmemek istiyor. sonra başka bir zaman kendi kaygılarınızı üzüntülerinizi, başka biri olup olmadığını sorarsınız.

ayrıca eşinizin -her ne kadar aynı evi paylaşsanız da- şifrelerini istemeniz hiç hoş değil bence. bu eşinizin psikolojik sınırlarına yaptığınız bir saldırıdır. belki eşiniz bunu paylaşır ama sizden de bunun bedeli olarak uzaklaşır. ona güvenmediğinizi böyle göstermeniz başka nasıl bir sonuç yaratabilir ki zaten...

eğer ilişkinizi daha iyi bir hale getirmek istiyorsanız üzerinde çok çalışmanız gerek. kendi başınıza bunları yapamıyorsanız bir aile terapistinden yardım alın...

arkadaşım burda eşinize haksızlık yapıyorsunuz. adam zorla da olsa konuşmaya çalışıyor, evden canının sıkıldığını söylüyor siz bunun sebebini sormak ve anlamak yerine adama saldırıp ''sana güvenim azalıyor, başka biri mi var hayatında'' diyorsunuz. ee eşiniz ne desin bu durumda? belki de onu haksız yere suçluyorsunuz o da kendini geri çekip uzaklaşıyor. siz duruma çözüm bulmak ve evden neden uzaklaşmak istediğini, canının neden sıkıldığını anlamak yerine kendi sorunlarınıza odaklanıp onu görmüyorsunuz. eşinizi ne kadar aksini söyleyip savunsanız da anlamak için çaba göstermiyorsunuz. kusura bakmayın biraz ağır oldu belki sözlerim ama nefret ettiğiniz yapının -eşinizin sizden uzaklaşması- oluşmasına nasıl katkı sağladığınızın farkında değil misiniz?

''konuşmak artık imkansız oldu'' diyorsunuz da eşinizin laflarını böyle ağzına tıkarsanız başka nasıl bir sonuç almayı bekliyorsunuz ki? onu suçlayıp yargılamak yerine önce bi dinleyin. kendi kaygılarınızı konuşmayın. eşinizi dinleyin. bi bakın adamın derdi ne. neden sıkılıyor evden. neden gidip bir daha dönmemek istiyor. sonra başka bir zaman kendi kaygılarınızı üzüntülerinizi, başka biri olup olmadığını sorarsınız.

ayrıca eşinizin -her ne kadar aynı evi paylaşsanız da- şifrelerini istemeniz hiç hoş değil bence. bu eşinizin psikolojik sınırlarına yaptığınız bir saldırıdır. belki eşiniz bunu paylaşır ama sizden de bunun bedeli olarak uzaklaşır. ona güvenmediğinizi böyle göstermeniz başka nasıl bir sonuç yaratabilir ki zaten...

eğer ilişkinizi daha iyi bir hale getirmek istiyorsanız üzerinde çok çalışmanız gerek. kendi başınıza bunları yapamıyorsanız bir aile terapistinden yardım alın...

inan 8 aydır derdini anlatmasını bekledim son 1 aydır falan böyle üstüne gitmeye başladım ve ilk defa şifresini istedim ki eşim 2 yıldan fazladır kullanır facebookunu. sonuçta bende canım eşim yanımda olmadığı için dışarıya çıkamıyorum bütün gün evdeyim ve daha 14 aylık olan çocuğumun tüm sorumlulukları bende nerdeyse daha öncede sorunlar yaşadık çok şükür büyük değillerdi hallettik bir şekilde ama bu sefer çok farklı ve bende bıraktım üstüne gitmiyorum artık hiç birşey söylemiyorum

inan 8 aydır derdini anlatmasını bekledim son 1 aydır falan böyle üstüne gitmeye başladım ve ilk defa şifresini istedim ki eşim 2 yıldan fazladır kullanır facebookunu. sonuçta bende canım eşim yanımda olmadığı için dışarıya çıkamıyorum bütün gün evdeyim ve daha 14 aylık olan çocuğumun tüm sorumlulukları bende nerdeyse daha öncede sorunlar yaşadık çok şükür büyük değillerdi hallettik bir şekilde ama bu sefer çok farklı ve bende bıraktım üstüne gitmiyorum artık hiç birşey söylemiyorum

ben simurg arkadaşıma katılmıyorum bunu kimse yapamaz kusura bakmasın facebook msn ben bütün şifrelerini bilirim eşimde benimkileri bilir gizli saklı yoktur karı kocayız sevgili değil ben elmanın bir yarısıysam o da diğer yarısı ve bir tarafı kurtlanınca öbür tarafıda çürür dolayısı ile beni ilgilendirir kafasına göre girip çıkacak hakaret edecek hiç bir şey bu adama o hakkı vermez adam gibi sorunu neyse sölesin eş ne demek ya daha bundan habersiz insanlarımız malesef benim için siyah yada beyaz vardır ama senin eşin şuan gri de kalmış ne yapacağını bilmiyo bari sölesin sen kurtar onu bu durumdan sen canını sıkma herşey düzelirde senin göz yaşlarına yazık olur bence ya güzel bi şekilde konuşmayı dene güzel bir yemek hazırla ona hoş bir ortam yarat eğer hoşuna gider derdini anlatırsa ki( hemen değil tabi ama o gece açılması lazım )tamam normal hiç bir erkek bu durum karşısında yumuşamadan edemez eğer yumuşamayıp hala üzerse konuşmazsa o zaman sen kendi yolunu çiz ve dik dur dönüp dolaşıp doğruyu buluyolar olan sana oluyo ağlama üzülme sen dır dır etmek yerine daha kesin güzelce konuşmaya çalış kavga etmeden bir şeye bağlayabilirsiniz bence sana inanıyoum sabret canım olmadı gururlu olacaksın saygından gururundan ödün verme üff karışık anlattım sanrım ama anladın sen beni...kafam karışık bu gece...

bende şüphelendim acaba beni aldatıyormu diye ama bişey yakalayamadım telefonunu kurcaladım birşey göremedim onun bir facebook hesabı var ama şifresini bilmiyorum vermezde zaten facebookun nasıl kullanıldığını da bilmem bana interneti vermez kendisinin modemi var senin ne işin olur diyodu. interneti eve yeni çektirdi aldatıldığımı nasıl anlıycam

facebook olayı çok kafanızı karıştırıyorsa sizde kendinize bi hesap açın güzel bi hatun resmi koyun ve ona arkadaşlık teklifi yollayın bölelikle listedeki arkadaşlarını vs.bi nebzede öğrenebilirsiniz...

bencedee çok rahat anlarsın bu şekilde nasıl yapacağın konusunda ben yardımcı olurum emin ol o zaman için rahatlar varmı yokmu anlarsın...

aslında aklıma yattı sadece daha çok kızmasından korkuyorum ya daha kötü olursa ama sanırım açmalıyım peki nasıl açıcam

ben simurg arkadaşıma katılmıyorum bunu kimse yapamaz kusura bakmasın facebook msn ben bütün şifrelerini bilirim eşimde benimkileri bilir gizli saklı yoktur karı kocayız sevgili değil ben elmanın bir yarısıysam o da diğer yarısı ve bir tarafı kurtlanınca öbür tarafıda çürür dolayısı ile beni ilgilendirir kafasına göre girip çıkacak hakaret edecek hiç bir şey bu adama o hakkı vermez adam gibi sorunu neyse sölesin eş ne demek ya daha bundan habersiz insanlarımız malesef benim için siyah yada beyaz vardır ama senin eşin şuan gri de kalmış ne yapacağını bilmiyo bari sölesin sen kurtar onu bu durumdan sen canını sıkma herşey düzelirde senin göz yaşlarına yazık olur bence ya güzel bi şekilde konuşmayı dene güzel bir yemek hazırla ona hoş bir ortam yarat eğer hoşuna gider derdini anlatırsa ki( hemen değil tabi ama o gece açılması lazım )tamam normal hiç bir erkek bu durum karşısında yumuşamadan edemez eğer yumuşamayıp hala üzerse konuşmazsa o zaman sen kendi yolunu çiz ve dik dur dönüp dolaşıp doğruyu buluyolar olan sana oluyo ağlama üzülme sen dır dır etmek yerine daha kesin güzelce konuşmaya çalış kavga etmeden bir şeye bağlayabilirsiniz bence sana inanıyoum sabret canım olmadı gururlu olacaksın saygından gururundan ödün verme üff karışık anlattım sanrım ama anladın sen beni...kafam karışık bu gece...

evlenmek birbirinin herşeyin bilmek bir anlamda karşı tarafı böyle kontrol etmeye çalışma hakkını vermez. evlensek de sonuçta kendi sınırlarımızı benliğimizi koruruz. belki eşinizle siz şifrelerinizi paylaşıyorsunuz, bu da sizde bir sıkıntı da oluşturmuyor. yalnız bence bu tarafların birbirne olan güvensizliğini gösterir. şu an nişanlıyım ve ilerde eşim böyle bir şey isterse kabul etmem sanırım. ayrıca ondan da böyle birşey istemem. çünkü ondan bunu istemem açıkça ''sana güvenmiyorum bu yüzden seni kontrol etmeliyim!'' demek... siz böyle mutluysanız devam edin yine de arada mesafe bırakılmayan herşeyine karıştığınız bir ilişkinin ne kadar sağlıklı olduğu sorgulanır...

asıl sorun zaten şifre değil, arkadaş daha önce bunu istememiş çünkü bir güvensizliği yoktu eşine karşı. şimdi eşi kendisinden uzaklaşıyor o da kendini güvensiz hissediyor ve tekrar güvende hissetmek için de bu yola başvuruyor. elbette şifreyi alsa da sorun çözülmeyecek. hatta sorun daha da derinleşecek. bu yüzden görünene değil temele inip çözmeye çalışmak lazım; eşinin geri çekilme ve uzaklaşma sebebine. bunu oturup konuşsalar güzel olur, yalnız çiftlerin ikiside savunmacı olunca herkes kendini haklı çıkarma derdine düşüyor sonuç olarak da sorunlar konuşulmuyor ve ilerleme de sağlanmıyor...

son olarak konuyu açan arkadaşım, birşeyler yapmadan beklemek size istediklerinizi vermez. siz baştan beri 8 ay beklememeliydiniz zaten. bu süre birkaç günü aştığı zaman eşinizi konuşmaya çalıştırmalı, iletişime bir nevi zorlamalıydınız. eğer size kendi kendine açılmasını beklerseniz....maalesef daha çok beklersiniz. bazen zorlamak lazım ama suçlamadan, anlamaya çalışarak sadece...

diğer arkadaşların önerdiği sahte hesap açma gibi şeylere girmenizi önermem. eğer eşiniz bunu anlarsa bunun bedeli ağır olur. size bir daha kendini açması güvenmesi çok zor olur. bu yollara başvurmayın. biraz sabırlı olun, anlayış gösterin ve ona güvendiğinizi ama sorunlarını paylaşmak istediğinizi gösterin...

valla simurg arkadaşın son sölediklerine katılıyorum eğer yakalanırsan çok kötü olur sonu, diyelimki açtın ve yedi bu oyunu buluşmak görüşmek vs istedi ozaman ne yapacaksın hadi kavga etsen anlayacak ve ben biliyordum senin yaptığını diye suç bastırısa ne yapacaksın buda mantıklı değil bence simurg arkadaşın dediği gibi sabret sorunu güzellikle halletmeye hoşgörü ile yaklaşmaya çalışsan daha iyi olacak gibi boşver sen oyunları herkesin eşi tepkileri farklıdır ama inşallah en kısa zamanda sorunun çözülür ama beni haberdar et emi ben mutlu olmanı yürekten istiyorum herkes sadık olan herkadın mutluluğu hakediyor...

canım çok üzgünüm ama eşinin sana saygısı kalmamış. öte yandan kaçarak evlendiğin için ailen ona göre yok dolayısıyla ailenin arkanda olmaması nedeniyle sana bu şekilde davranıyor. sahipsizleri hep ezer böyle tipler. yalnız bir şey kafamı karıştırdı. bana zaman ver demiş aldatma sorusundan sonra. bana sorarsan bir kadın var hayatında. ailesini seven ve saygı duyan hiçbir erkek eşini ve bebeğini gece yarıları bırakıp gitmez. bence senin yapacağın tek şey bir süre için ailenin yanına gitmen. tatil gibi düşün. her ikiniz için de bu şart. asla facebook olayına girme. haklıyken haksız konuma düşersin. eğer ailenin yanına gidemiyorsan da kesinlikle eşinle muhattap olma. sorgulama. yokmuş gibi davran. bunlar onun aklını başına getirir. inşallah en yakın zamanda aydınlanırsın canım.

kızlar fiklirleriniz çok teşekkür ederim inanın kimseye anlatıp fikir alamıyorum bi kaç gün giremedim annem geldi :) dayanamamış canım yaa eşim annem gelince bana davranışları düzeldi annem sanki durmudan habersizmiş gibi davranıyo ama kzıım sahipsiz değil imajını veriyor sürekli dün eşimin yanında bana kzıım babam seni çok özledi sende sıkılmışsın belli burda gel beraber düzceye gidelim dedi eşim gece gitmeyceksin demi falan dedi :) bakalım bana dua edin

Back
X