Cok kotu smear sonucu ve hpv

Merve2407

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2017
1.267
2.825
133
33
Selam kizlar. Ocak ayinda lekelenmelerim spiral kaynakli mi diye gitmistim smear almislardi ve malesef sonra onemsemeyip sonucu almaya gitmedim. Ekim ayinda sonuc icin gittigimde hpv 16/18 disinda yuksek riskli tur pozitif ve smear sonucum: atipik glanduler hucreler/ neoplazmik lehine cikmis. Bu yazilabilecek en kotu sonuclardan biriymis doktor 9 ay almaman talihsizlik dedi. Kesin kanser diyemeyiz ama suphe var dedi. Kolposkopi de beyazlayan bolgeler vardi ama kolpskopi doktoru bekledigim kadar kotu bir goruntu yoktu dedi. Fakat atipik glanduler hucreler kanal icinde oldugu icin rahim agzinda cok gozukmeyebilirmis. Yarin genel anestezi ile biyopsi verecegim genel anesteziden de cok korkuyorum. Izmir sehir hastanesine gidiyorum. Sonraki surecte ne olur fikrim yok. Bir doktor: erken evre kanser de olabilir ileri evre kanser de olabilir sadece rahimin alinmasinin yeterli olacagi bir durumda olabilir demisti ve bu yorum kesin kanser gozuyle bakmasi beni asiri gerdi. Insallah sonuclarim hafif gelir. Genel anestezi icin kan verdim kan sonuclarim gayet guzel geldi. Regl miktarimda cok azalma var artma degil. Ca degerlerim normal cikmis bir nebze de olsa birsey varsa da cok ileri evre degildir diye kendimi telkin ediyorum.

Ah e nabızdan da mı bakmadınız sonuca? Çok geçmiş olsun. Umarım korktuğunuz gibi olmaz. Rahimde ultrasında görünen bir şey yok heralde değil mi? Sadece rahim ağzı? Kaç yaşındasınız?

Ah e nabızdan da mı bakmadınız sonuca? Çok geçmiş olsun. Umarım korktuğunuz gibi olmaz. Rahimde ultrasında görünen bir şey yok heralde değil mi? Sadece rahim ağzı
Ben rahim ultrasonu da cekilmedi malesef. Ilk randevumu jinekoloji yerine yanlislikla kadin doguma almisim. Rahim ultrasonu olmadan smear verdim. Sonucu almaya gittigimde yine bakmadi jinekolog direk jinekoloji onkolojiye yonlendirdi. Jinekoloji onkoloji yine rahmime bakmadan kolposkopiye gonderdi. Kolposkopi doktoru rahim ultrasonu da olmaliydi ama yok neyse artik onemi yok biyopsi sart en onemlisi ordan gelecek sonuc dedi.

Ah e nabızdan da mı bakmadınız sonuca? Çok geçmiş olsun. Umarım korktuğunuz gibi olmaz. Rahimde ultrasında görünen bir şey yok heralde değil mi? Sadece rahim ağzı? Kaç yaşındasınız?
Evet e nabizda gorunuyor sonucum

İnşallah güzel haberler alırsınız

umarim korktugunuz gibi bir durum yoktur ama CA degerleri kotu bir durum olsaydi baya yuksek cikardi diye biliyorum. benim cikolata kistim var onda bile cook yuksek cikmisti Hemogram tahlilinizde iyi cikmis dediginize gore icinizi ferah tutun umarim guzel sonuclar alirsiniz

Geçmiş olsun güzel haberlerinizi alırız umarım Bundan önce en son ne zaman smear vermiştiniz nasıl gelmişti

Evet kan sonuclarim hersey yolunda. Cok tesekkur ederim. Ben cok fazla wc ye gidiyorum surekli. Biraz da pelvik agrim oluyor ama belki baska sebeple. Suan tek kotu sey elimizde cok kotu bir smear sonucu var neredeyse kanser yazan. Doktor direk kanser yazamiyorlar ama kanser gorurlerse boyle yaziyorlar dedi. Onun disinda ben fitness yapiyorum agirlik antremanlari gucum kuvvetim yerinde. Sigara iciyorum malesef keske bu olmasaydi. Bazen gunde 2 saat yuruyorum. Yorgunluk yok. Cok sukur ca degerlerim iyi. Gelebilecek en kotu senaryonun erken evre kanser olabilecegini dusunuyorum. Umarim daha kotu bir senaryo ile karsilasmam mumkunse ben cin lere bile raziyim bu asamada

Geçmiş olsun güzel haberlerinizi alırız umarım Bundan önce en son ne zaman smear vermiştiniz nasıl gelmişti
Benim ara lekelenmelerim var diye spiralden saniyordum. Yerinde mi kaydi mi diye ocak ayinda kadin doguma randevu aldim. O da jinekolojiye alman gerekiyordu ama gelmisken smear alalim dedi aldi. Sonucu almaya bile gitmedim. Hpv testi de yapilmis pozitif cikmis. Ekim ayinda sonucu almaya gittigimde en kotu senaryo yazilmis size dendi

Hata sizde degil, gittiginiz saglik kurumunun sonuc bu sekilde cikinca size mutlaka geri dönüs yapmasi gerekiyordu...
Benim de CIN II cikti ve konizasyon oldum. Umarim kücük bir operasyon yeterli olur sizin icin de.

Hata sizde degil, gittiginiz saglik kurumunun sonuc bu sekilde cikinca size mutlaka geri dönüs yapmasi gerekiyordu...
Benim de CIN II cikti ve konizasyon oldum. Umarim kücük bir operasyon yeterli olur sizin icin de.
Sehir hastanesi oldugu icin donmuyorlar. Saglik ocagi donerdi muhtemelen. Hata bende 9 ay sonuc almaya gitmemek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…