- 25 Nisan 2007
- 6.600
- 11.284
- 773
- Konu Sahibi denizkabugu
-
Bir insanın hayatı söz konusuysa ve de bu hastalıkta biraz olsun, ben de pay sahibi isem; ailemi bir kenara bırakır, koşa koşa giderdim...
ailenden neden korkuyorsunki tatllım biraz anlatsan bilmeyenler olaraak diğer konunu bilsek??
Ah be güzelim arkadaş neden bu hastalıkta birazda olsa pay sahibi olsun ki. Bu cümlen konu sahibi arkadaşı üzecektir.
Öncelikle sözü edilen hastalık bildiğim kadarıyla MS hastalığı. Bu hastalık kimsenin etkisiyle veya moral bozukluğu ile ortaya çıkmaz. Tam nedeni bilinmesede büyük ölçüde vücuda giren virüslerin bir tahribatı veya vücudun kendi hücrelerine karşı yaptığı bir tahribattan kaynaklanıyor.
Öncelikle bu hastalıkta moral çok önemli, bu yüzden güzel arkadaşım ailen ile görüş, sorun nedir bilmiyorum ama her ne olursa olsun sana ihtiyacı olan hasta biri var karşında. Sanırım ailende karşı çıkmayacaktır. Desteğin onun en iyi ilacı olacaktır.
Allahtan şifa diliyorum. Ama ben tıbbın bu lanet hastalığa çare bulacağına eminim.
Ah be güzelim arkadaş neden bu hastalıkta birazda olsa pay sahibi olsun ki. Bu cümlen konu sahibi arkadaşı üzecektir.
Öncelikle sözü edilen hastalık bildiğim kadarıyla MS hastalığı. Bu hastalık kimsenin etkisiyle veya moral bozukluğu ile ortaya çıkmaz. Tam nedeni bilinmesede büyük ölçüde vücuda giren virüslerin bir tahribatı veya vücudun kendi hücrelerine karşı yaptığı bir tahribattan kaynaklanıyor.
Öncelikle bu hastalıkta moral çok önemli, bu yüzden güzel arkadaşım ailen ile görüş, sorun nedir bilmiyorum ama her ne olursa olsun sana ihtiyacı olan hasta biri var karşında. Sanırım ailende karşı çıkmayacaktır. Desteğin onun en iyi ilacı olacaktır.
Allahtan şifa diliyorum. Ama ben tıbbın bu lanet hastalığa çare bulacağına eminim.
burbuk kesinlikle eleştirmek istediğim şeyi yazmışsın canım, MS'in sinir hücrelerinde tahribat meydana getiren bir hastalık olduğu biliniyor ama nedeni henüz bir sır. ayrıca arkadaşım önceki konularında erkek arkadaşıyla sorunlu bir birlikteliği olduğunu ve kendisinin de mağdur taraf olduğunu dile getirmişti. şu anda tam da erkek arkadaşına moral vermek için güçlü olması gerekirken vicdan azabı yüklememeli kendisine.
tabikide canım benimmm
Rabbim arkadaşına acil şifalar versin canım..bende yanında ol ona desdek ol derim..onun yerinde sende olabilirdin Allah korusun...inş kötü bişi değildir bir yanılmadır inş...:Saruboceq:
Burbukum kendi ifadeleri, o yönde olduğu için söylemiştim...
Yani ben öyle algılamıştım...
Ama haklısın, başkasının söylemesi incitebilir...
Bu yüzden konu sahibi arkadaşımdan çok özür dilerim...
"Canım, sözlerimde patavatsızlık ettiysem bağışla..." :çok üzgünüm:
Canım MS sebebi halen belirlenememiş bir hastalık. Bir çok sav var ama hiç biri ispatlanamadı.
Çok özetle ve basit bir tabirle; sinirlerin etrafını kaplayan koruyucu tabakanın plaklar tarafından kapanması ve işlevlerini yerine getirmesini engellemesidir. Bu olay kendini ataklar halinde belli eder ve bu durumda sinirler mesajları gereği gibi iletemedikleri için görme, konuşma, duyma, haraket vs. kabiliyetleri üzerinde ciddi etkiler meydana gelebilir. Hastalık başlı başına öldürmez, öldürücü değildir, ama yol açtığı komplikasyonlar zaman zaman kötü sonuçlar doğurabilir.
Beraber yaşanılması öğrenilmesi gereken bir hastalıktır. İyi bir bakımla ve tedaviye riayet ederek aslında rahat tolere edilebilir. Ayrıca şiddeti, süresi ve etkileri kişiden kişiye çok değişebilir. Erkek arkadaşın şu anda ciddi ataklara maruz kalmamış henüz anladığım kadarıyla. Bu iyi bir haber. Belki de hiç kalmayacak, belki hafif atlatacak...dilerim.
Hastalık başlı başına sinir sisteminin çökmesi şeklinde gerçekleştiği için elbette moral (her hastalıkta olduğu gibi) çok olumlu bir etken. Ama nihayetinde bu ciddi bir rahatsızlık, ona destek olurken sen de yeterince güçlü olabilmelisin. Ona acımadan, melankolik ortamlara girmeden, karşısında dik durarak yapabilirsin bunu.
Ve bence her şeyden önce bunu sevgili, aşık vs. den öte... insan olarak yapmalısın, dost olarak.
Ayrıca çok korkutma gözünü, senelerdir MS hastası çok yakın bir arkadaşa sahibim, 6 ay güneş görmeden evden çıkmadığını biliyorum, o ciddi ataklar geçirdi, ama yılmadı, hep gülümsemeyi başardı, emaaann geçer geçer diye çoğu zaman o bize moral verdi, ve inan şu anda çocuğu bile var, o halde doğum yaptı ve hayatını gayet sağlıklı sürdürüyor. Kurallara uyarak ve tek kelimeyle hastalığı kafada ciddiye almayarak halledilmeyecek hiçbir şey yok.
Çok geçmiş olsun canım, umarım bir an önce atlatır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?