Çok kötüyüm, fikirlere ihtiyacım var

Ne kadar güzel konuştunuz, aynen öyle. Keşke hatalar yapmadan ilerleyebilsek yaşamımızda. Bugün dünkü aklımızı beğenmeyiz, yarın da bugünkünü..
Kesinlikle o yüzden tek yapabileceğin şey şuan o telefonu satmak.
bir kaç yere sor. en yüksek fiyat verene sat. paraları da kontrol et sahte mi değil mi diye.
sonra git borçlarını kapat.
ve en azından 1 dönem yurtta kal .

Telefonu satmayın , eninde sonunda telefona ne olduğunu ailenize açıklamak zorunda kalacaksınız ve daha da zora gireceksiniz.

Bunun yerine ailenizle konuşun , dürüstçe olup biteni , yaptığınız hatayı bildiğinizi söyleyin. Babanız borcunuzu kapatmanıza yardımcı olur. Siz de çalıştığınız zaman babanızdan aldığınız borcu ödersiniz , şayet böyle bir beklenti var ise.

O yüzden sende okulda kısmi zamanlı işler için başvur bence. Okulda çalışmak güzeldir. Sıkıntısı da olmaz

Bölümün ne onu bilmiyorum ama part-time işlerde çalışabilirsiniz. O da olmazsa üniversite içinde kütüphanede yemekhanede çalışabilirsiniz. Ücretleri öğretim kredisiyle aynı ve boşluklarında çalışırsınız çünkü ona göre ayarlanır çalışma programı.
Ya da en kötü ihtimal telefonu satarsınız artık. Bundan sonra da dikkatli olursunuz. Olur biter

Telefonu satıp, 300-500 lıraya bir telefon alacaksın. Bundan sonra eve internet mi alınacak, halının desenine ya da tavanın nasıl boyandığını incelemek senin görevin olsun atla ben alırım diye. Bunlar iyi dersler ileride lazım olacak sana bol bol. Gittiğin şehirde finallerin vizelerin başlayana kadar işe gir çalış, hatta özel ders verebilirsen hem az yorucu hem daha kazançlı olur. Herkes zamanında böyle hatalar yapmıştır önemli olan dersini almış olman. Derslerinde başarılar...

Telefonu satıp öncelikli borçlarını kapatabilirsin. Babana da telefonum çalındı ya da kırıldı ya da bozuldu tamiri çok tutuyordu sattım diyebilirsin. Bazen ne yazık ki yalan söylemek zorunda kalıyoruz. Yabancı dil varsa yayın evlerine mail atıp çeviri yapabileceğini söyleyebilirsin. Çeviri çok güzel para getiriyor bu arada hem de evden çalışabiliyorsun. Yabancı dil yoksa internet sitelerine başvur part time evden editörlük yapabilirsin. Part time çok kazandırmaz ama işini görür. Bir de parayla bitirme ödevi falan yapanlar oluyor. Sen de okulda böyle bir şeyler yapabilirsin. Geçmiş olsun yaşadıkça öğreniyoruz işte. Çözülmeyecek şeyler değil, ayrıca geleceğe ışık oluyor bu tip tecrübeler.

Çok zor bir durum canım..Maddi sıkıntılar herkeste var..Telefonu satmak çare değil ki kim ikinci el telfona çok para verir yarısını bile vermezler borcunu bile kapayamazsın.Siz siz olun hattın veya başkasınn üzerine telfon almayın rezillik..Satma karşılamaz yanii.Netinide iptal ettir sözleşmeyi.. İyi bir işe gir fuar olursa fuarlara katıl şehir dısıda olsa karşılıyor fırmalar 4 günde iyi para veren firmalar var o tarz işlerle kapatırsın kötü düşünme Allah kerim.Ödenmicek bişey değil eninde sonunda ödenir

eğer aileme asla açıklayamam diyorsan telefonu sat, ailene de kaybettiğini söyle, şu aşamada en fazla 1000 kalır bana diye düşünmemelisin, 1000 tl değil 100 tl bile önemli senin için.
devlet yurdu için elinden geleni yap ve bir taraftan da iş bak.
ama bence durumu güvendiğin bir aile büyüğünle paylaşabilirsin, anne teyze hala vs. biri borçlarını kapatsa sen biriktirip ona ödesen daha iyi olur aksi halde geciktirdiğin ödemeler yüzünden borçların sürekli artacak.

cevap yazmadan yorumlara baktığım iyi oldu..EN MANTIKLI CEVAP BU VE BUNA BENZE CEVAPLAR.. telefonu satıp borçlarını kapatır bi kısmını.. yani hiç yoksa 2,000/2500 arası satarsın hatta daha fazla.

Bence de once telefonunu sat ve borclarinin bir kismini kapat ve eve cikma isini ertele. Bu durumda en ucuzu devlet yurdu...

Canım 3300 tl telefon elinde ama cebinde 5 Kuruş yok ...parasız o luks telefonu kullanmanın ne anlamı var Allah askına sanki alınmıcak bise her sene daha iyisi cikiyo sanırım 6 plus Yada samsung kullanıyorsun farketmez acilen o telefonu sat 2. El de olsa iyi para eder onunla Borçlarını kapatmaya bak ne kadar kapansa o kadar iyi

Aslında yalan bir şekilde yalanı doğuruyor.
En doğrusu aileye söylemek ama o da asla olmaz dedi konu sahibi.
Yoksa saklanmaması gereken bir durum ama insan bazen kendi deneyimleyerek öğreniyor.

Bence eski sevgilini ara cep telefonunu sen niye ödüyorsun o ödesin...Bu gidişle okulu dondurup çalışıp borç ödemen gerekecek.ben başka bi çözüm göremedim.

Sana para konusunda yardımcı olabilecek birine bahset derim okul zamanda parttime çalış biter bence ailenede eve taşıncam de borcun birazını biliyorlar nasılsa mecbur yardım ederler

Madem bu kadar skinti yasiyosun sat elindeki telefonu kapat telefon borcunu nedr yani

Aileye söylemeniz en doğrusu ama bunu yapmak zor, kabul ediyorum.

Telefonu satın. 2800'e aldım dediğiniz için iPhone 6 olduğunu varsayıyorum; hiç 2. el fiyatlarına baktınız mı? En az 1800 TL'ye çıkarırsınız elinizden kırığı çıkığı yoksa. Bu da size ders olur; bundan sonra taşıyamayacağınız lükslerin altına girmezsiniz. Kredi kartınızı ve diğer borçlarınızı kapatın; telefonun taksidini de ödeyeceksiniz artık, yapacak bir şey yok.

Okulda dewlet yurduna yerleş parasız. Ailenden kira parası al cnm ailenin üstnden kalkamayacağı kadar büyük bi miktar deil. Bnce annene açıl. Telfn bozuldu yaptrmaya verdm die 100 lira al. Çok zor ya yalan yalanı doğurur

Bnce mantıklı. Özellikle çalışan erkek kuzenin varsa sır olarakta saklar

interneti kapatırken de ücret alınıyor diye biliyorum o konuyu da öğrenmelisin. telefonu satman işi çözmez. 70 lira ve 830 lira olanları bu ayki maaşınla ödersin telefonun zaten taksitteymiş. devlet yurduna girersen ekstra ev masrafın olmaz rahat edersin. şuan başvuruları var kyknın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…