• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok kötüyüm, fikirlere ihtiyacım var

Sakın telefonu satmayın.3300 e aldığınız telefonu en fazla 1300 e satıp daha aylarca olmayan telefonun taksidini ödeyeceksiniz? Üstelik borcun tamamını bile kapatmıyor.gerekirse günde 3 işte çalışın,boğazınızdan kısın,ailenizle kötü olmayı göze alın..suanda o telefonu satmak afedersiniz ancak aptallık olur

Okulda dewlet yurduna yerleş parasız. Ailenden kira parası al :KK14: cnm ailenin üstnden kalkamayacağı kadar büyük bi miktar deil. Bnce annene açıl. Telfn bozuldu yaptrmaya verdm die 100 lira al. Çok zor ya yalan yalanı doğurur :KK69:
Devlet yurduna nasıl yerleşecek parasız?

bu yasta bu kadar borc yapmissinz ustelik bekar oldugunz halde. evli olsaniz nasil olurdu dusunemiyorm. madem paran yok o kadr pahali telfnada gerek yok bnce haddinden fazla harcama uaptgnz icin bukadr birikti ki normal harcamanizi duzenli yapsaydnz byle.olmazdi ALLAH yardmcnz olsun. borc alacgnz kmse yokmu?

Bence sizin o telefonu satasınız yok. 2800lük telefon nasıl 1300 etsin ikinci elde akıl var mantık var. iphone 6 galiba. 2000e rahat gider. Bozuk iphone 6 bile 1300den fazla eder. Tabii gidip cakal telefonculara satmayin internetten satın. Sizi baya rahatlatır. Yalnız dediğim gibi sizin satasınız yok gibi geldi bana.

Annene aç bu konuyu bence...en azından bir şekilde hafifletir bir yerlerden bulur buluşturur. kendi başına öğrenci halinde gerçekten salaklıkta sınır tanımamışsın. Ama en azından ödeme gibi bi çaban var. Kardeşim denen kız da bir kaç sene önce böyle haltlar yemişti arkadaşına yüklü borç para vermiş, öğrencilere verilen kredi kartlarından almış harcamış da harcamış ödemeye çalışmamış da. borç katlandıkça artmış arkadaşı da vermedi geri parayı. aklı başına gelince ağlaya zırlaya anlatmıştı çok kızdım kavgalar ettik. o zamanlar yeni atanmıştım bir de param da yok zar zor toparladık hatırlayınca bile sinir oldum...:KK62:anlatmasa allah bilir ne olacaktı.

Ailene söyle.
Söyleyemiyorsan telefonunu sat.
Satmak istemiyorsan okulunla birlikte part time iş bul.
Bulamıyorsan gel bana oturup ağlayalım:KK61:
Çünkü bende hiç hesabımı bilmem aynı senin gibi.

Canım benim,

Örgün öğretim misin, ikinci öğretim mi?
Duruma göre okula biraz erken dönüp, aranın iyi olduğu öğretim görevlisi ya da asistanlardan da yardımcı olmalarını isteyerek, part time bir iş bakmalısın elinden geldiğince.. Ben ailemden hiç para almadım okuduğum süre boyunca.. Hem zevkli oluyor, hem de çok fazla şey öğreniyorsun. Belki böyle bir şey yapabilirsin?
Fikir olarak şu olabilir,
İlk dönem öğrenci işlerinde getir götür işleri yapıyordum, ikinci dönem son sınıfların tezlerini yazıyordum. Çok fazla kaynaktan çok fazla şey öğrenme imkanın da oluyor tez yazarken bu arada.. Ben tabi fikir olarak belirtmek istedim. Umarım bir yolunu bulabilirsin..

Sakın telefonu satmayın.3300 e aldığınız telefonu en fazla 1300 e satıp daha aylarca olmayan telefonun taksidini ödeyeceksiniz? Üstelik borcun tamamını bile kapatmıyor.gerekirse günde 3 işte çalışın,boğazınızdan kısın,ailenizle kötü olmayı göze alın..suanda o telefonu satmak afedersiniz ancak aptallık olur
Evet bu yüzden satmak çözüm değil, daha da zor ve saçma bi durum olur. Çalışmak en mantıklısı :)

Burada ne yardımı istiyorsun, para yardımı mı?
Sizin gibi insanların amacı nedir ben anlayamıyorum, başka işiniz gücünüz yok herhalde, ya da okumakta zorluk çekiyorsunuz. Mesajlarımı okumadınız sanırım, bu durumu yaşamış olan BÜYÜKLERİMDEN akıl istedim, psikolojik olarak ve fikir olarak. Bir insanın düşüncesi kendini ortaya koyar. Demek ki siz genelde para isteyenlerdensiniz.

Bence sizin o telefonu satasınız yok. 2800lük telefon nasıl 1300 etsin ikinci elde akıl var mantık var. iphone 6 galiba. 2000e rahat gider. Bozuk iphone 6 bile 1300den fazla eder. Tabii gidip cakal telefonculara satmayin internetten satın. Sizi baya rahatlatır. Yalnız dediğim gibi sizin satasınız yok gibi geldi bana.
Hayır satmak anlamlı olsa zaten satarım, evet iphone 6 ama çoğu yeri çizildi. Ocaktan beri kullanıyorum. 1500 e gider en fazla.

Bide o tele internet parası yetişmez . Kendmden biliyorum :cool:

Aynen öyle :(

Annene aç bu konuyu bence...en azından bir şekilde hafifletir bir yerlerden bulur buluşturur. kendi başına öğrenci halinde gerçekten salaklıkta sınır tanımamışsın. Ama en azından ödeme gibi bi çaban var. Kardeşim denen kız da bir kaç sene önce böyle haltlar yemişti arkadaşına yüklü borç para vermiş, öğrencilere verilen kredi kartlarından almış harcamış da harcamış ödemeye çalışmamış da. borç katlandıkça artmış arkadaşı da vermedi geri parayı. aklı başına gelince ağlaya zırlaya anlatmıştı çok kızdım kavgalar ettik. o zamanlar yeni atanmıştım bir de param da yok zar zor toparladık hatırlayınca bile sinir oldum...:KK62:anlatmasa allah bilir ne olacaktı.

Çok haklısınız, herkesin başına gelebilir. Önemli olan tekrarlamamak. Fikriniz için teşekkür ederim:KK15:

Ailene söyle.
Söyleyemiyorsan telefonunu sat.
Satmak istemiyorsan okulunla birlikte part time iş bul.
Bulamıyorsan gel bana oturup ağlayalım:KK61:
Çünkü bende hiç hesabımı bilmem aynı senin gibi.

Ağlayalım :KK61: iş bulacağım :KK73:

Canım benim,

Örgün öğretim misin, ikinci öğretim mi?
Duruma göre okula biraz erken dönüp, aranın iyi olduğu öğretim görevlisi ya da asistanlardan da yardımcı olmalarını isteyerek, part time bir iş bakmalısın elinden geldiğince.. Ben ailemden hiç para almadım okuduğum süre boyunca.. Hem zevkli oluyor, hem de çok fazla şey öğreniyorsun. Belki böyle bir şey yapabilirsin?
Fikir olarak şu olabilir,
İlk dönem öğrenci işlerinde getir götür işleri yapıyordum, ikinci dönem son sınıfların tezlerini yazıyordum. Çok fazla kaynaktan çok fazla şey öğrenme imkanın da oluyor tez yazarken bu arada.. Ben tabi fikir olarak belirtmek istedim. Umarım bir yolunu bulabilirsin..

Çok teşekkür ederim. Örgün öğretimim, almanca öğretmenliği 2. sınıftayım. Bilmiyordum üniversitede çalışabileceğimi, bunu araştıracağım. Hoppa

cok ıyı bı ısım olmasına ragmen hayatımda 3300 tl lık telefon hıc almadım :KK70:
ogrencıyken alman buyuk cesaret
28 yasımdayım esımınde benımde kredı kartım yok dolayısıyla param ne kadarsa onu harcıyorum
aılene gercegı soyle

iyi bir işim var ama iphone 6 istememe rağmen alamadım:KK51:

telefonuzunu satın bir çok şeyi kapatırsınız..

edit: satmanın çözüm olmadığını düşündüğünüzü şimdi gördüm:KK51:

cok ıyı bı ısım olmasına ragmen hayatımda 3300 tl lık telefon hıc almadım :KK70:
ogrencıyken alman buyuk cesaret
28 yasımdayım esımınde benımde kredı kartım yok dolayısıyla param ne kadarsa onu harcıyorum
aılene gercegı soyle
En doğrusunu yapmışsınız, teşekkür ederim fikriniz için. :KK15:

iyi bir işim var ama iphone 6 istememe rağmen alamadım:KK51:

telefonuzunu satın bir çok şeyi kapatırsınız..

edit: satmanın çözüm olmadığını düşündüğünüzü şimdi gördüm:KK51:

almancanız nasıl? tercümanlık burolarından evden iş alabilirsin

Almancam ve ingilizcem var, şuan yaptığım işte tercümanlık bir şirketteyim. Ama maaşım çok çok az mezun olmadığım için :KK12: bu ay sonu çıkıyorum. Bir üye internetten çeviri yapabileceğimi söyledi onu araştıracağım şimdi. Çook teşekkür ederim :KK51:

SEN TELEFONUNU DA SATMAK İSTEMİYORSUN ailene de söylemiyorsun çalış desek onda doğudayım diyorsun ne yapıcan bacım ozaman ben bilemedim kredi kartıda ne ne diye aldın neyse ben bilemedim ne yapıcan

bence ailenize açılmalısınız bir bayan sonuçları ne olursa olsun ailenden alacağın tewpki kadar kötü olamaz korkmayın ilk gün kızar bağırır çağırır belki ama bu çokta kötü bir sonuç değildir emin olun telefonu sattığınız taktirde öncelikli borçlarını ödeyebilirsiniz ancak gerisi gene karanlık söylemekten başka çareniz yok özür dileyin bir daha olmayacağını ders aldığınızı söyleyin part time düzgün bir iş bakacağınızıda söyleyebilirsiniz ama iş seçerken dikkat edin yurt en güzel seçenek ev demek masraf demek

Back
X