Cok kötüyüm! Hamilemiyim?

sevindim hamile olmadığına bu korkuyu yaşadıktan sonra daha iyi korunursun heralde, karar verdinmi yönteme?

Eve yeni geldim ve cok yorgunum ama bir o kadarda rahat. Bugun kucaginda bebegi ile dolasan annelere baktim, cok guzel bir duygu ama birde donup kendime baktim uc tane ufak cocuk arkamdan kimi ac, kimi tuvalete gidecek, kimi cani sikiliyor. Ey guzel allahim, bu ucu arkamd arabadada bir tane olsaydi bas bas bagiran aglayan acaba ne yapardim diye dusunmeden edemedim Neyse sukur birsey yok. Korunma yontemi olarak hap kullaniyorum ve ek olarak esimin korunmasini soyledim. Yoksa son care kordonlari baglatmak. Sizleri kendimle beraber bayagi bir telaslandirdim su mubarek gunde. Cogumuz niyetli hakkinizi helal edin arkadaslar

sizin adınıza sevindim, sizin içinde ufaklıklar için de çok zor olacaktı

Senin bedenin senin kararın

ben de şu yoruma hastayım yaa!! nasıl senin bedenin? Allahın verdiği yarattığı bi cana nasıl senin bedenin diyebilirz?? veren 'O', alan 'O' , yaratan 'O'.. senin bedenin senin kararın'mışş!! kusura bakmayın ama bizim ne kendi vucudumuzla, ne karnımızdaki bebeğin vucuduyla ilgili bir şeyde karar yetkimiz yok.. Allah ıslah etsin bu zihniyetteki insanları

tamam bizi allah yaratti diyede saldim cayira mevlam kayirami yapalim?zirt pirt cocuk mu doguralim?nasilsa beden bizim degil ya allah yaratti ya.bu kafayla kac tane cocuk olur biliyormusunuz .

canım Rabbim seni zorda bırakmadı..şükürler olsun...nekadar şükretsen az...O herşeyin hayırlısını bilendir...

tamam bizi allah yaratti diyede saldim cayira mevlam kayirami yapalim?zirt pirt cocuk mu doguralim?nasilsa beden bizim degil ya allah yaratti ya.bu kafayla kac tane cocuk olur biliyormusunuz .

zırt pırt çocuk doğurmayacaksan önlemini alacaksın.bu nasıl mantık anlayamıyorum. sen keyfine bak sonra en az senin kadar yaşam hakkı olan bir canlıyı zırt pırt doğuramam diye öldür. vahşice katlet. Allah ıslah etsin diyecek bişi bulamıyorum.

valla senin kadar sevindim. ama senin için değil olmayan bebek için. ya o bebek var olsaydı böle istenmiye istenmye. kötü bi baba bunalımda bi anne 3 ardeş daha. bir an önce git ve kordonlarını bağlat canım. bidaha aynı duruma düşmemek için en etkili kesin çözüm bu zaten 3 çocuğun var. artık küçük bir cerrahi lakoroskopik yöntemle yapıyolar diye duydum

eğer beden kendimin diysoa korunacak adam akıllı kendi bedenine ne halt ederse etsin ama karnındaki beden onun değil. 3 çocuk bie çoksa kesinçözümleri var bunun. anne rahmine düştümü bi canlı artık oda bir insandır. ha doğmuş çocuğu öldürmüşsün ha o canlıyı bişey farketmez. her ikisindede anne katili olursun. ama bazı anneler varki anne bile denmez onlara göz görmeyince gönül katlanır deyip öldürü eriyolar bebeklerini karınlarında.
zırt pırt çocuk doğurmasın tabi insanız sonuçta damızlık vazifei görmeye gelmedik dünyaya. bakacağımız kadar eğitebileceğimiz kadar çocuk yapmalıyız bu dünyaya. ama var olanıda öldürmemeliyiz.

Dini boyutunu düsünürsek korunmanın bile günah oldugunu duydum duydugum kisi yanlıs bilmiyorsa tabii.

inanıyorum elbette korunarak hamile kalınır.çünkü herşey Allah ın elindedir.

bende korunurken hiç yokken gebe kalmıştım fizik tedavi görüyordum.düştü.

sonra bi kere de adetle atmıştım.sorunsuz geçmişti.sonra ben gebe kalmak istedim tüplerimde sorun çıktı ama gebe kalmaya engel değilmiş ben buralarda çareler ararken gebeymişim meğerse.

kontrollere giderken bi kadının rahmi hücre değişikliğine uğramıştı iki yıldır da tedavi görüyordu.kontrol haplarından kullanıyordu ve gebeydi.kadın şaşkındı bende şaşırmıştım ama herşey rabbimizin elinde.

en yakın komşumuzun bebekleri sürekli ya karnında ölüyodu yada doğunca ölüyodu bi bebeği yaşadı hemen kordonlarını bağlattı iki sene sonra idi belki daha fazla yine gebe kaldı kızı oldu doktor kordonlarını bağladıktan sonra komşumuza "sıkıca bağladım" demiş :):) şimdi kızı ilkokula gidiyor.

annemde bu aparattan taktırmış rahmine ikizlere gebe kalmış ama rahmi taşıyamamış gebeliği sonlandırmışlar.

kısaca Rabbim "ol " derse olur.sen ne kadar önlem alırsan al.
"hamileliklerim "demişsin.aldırdın mı onları da ? çocuğun var mı bilmiyorum ama o bebeğe bi yaşam hakkı versen.

ben çok üzülüyorum ailelerin ceremesini çeken anne karnında acımasızlıkla karşılaşan can ' lara

Çoğu kişi kordon bağlat demiş ama ASLA ve ASLA bunu yapmayın.. Sakın!! Allah korusun, Allah göstermesin ama biliyorsunuz ki Lösemi diye çok kötü bir hastalık var.. Kimin başına ne imtihan geleceği belli olmaz, belki yaşayan evlatlarınızın ( Allah göstermesin ) doğmamış yavrunuza bir gün ihtiyacı olabilir.. İsteriz ki olmasın ama önlemi sakın elden bırakmayın.. O zaman hep "keşke"lerle boğulursunuz....

Çok kısa yazıcam ne olursa olsun o bebek oraya konmuşsa alınmaz !!!!
O bir can !
Çok karşıyım !

Zaten hamile değilmişsiniz yorumu erken yaptım ama geçeli öyle ziniyettekiler için.
Zevke sefa hersey iyi ama sonra aldırcam bilmiyorum katıyım ben bu konuda
Kıyamıyorum çünkü

Bir komşum adet gününü 1 hafta geçince hamile olduğunu zannetmişti..hepimizin olduğu bir ortamda da aldırıcam demişti..Tabii herkes onu vazgeçirmeye çalıştı..bense çok kızmıştım..Dinini iyi bilen insanlar nasıl bu konuda bu kadar rahat konuşuyorlar diye..sonra adet oldu meğer menepoza giriyomuş..ama ben çok eminim olmayan çocuğunu aldırmayı düşündüğü için boşu boşuna o günaha girdi..bir imtihandı kaybetti..Rabbim hiç bir kuluna taşıyamıyacağı yükü vermez..anlayana..

Dini boyutunu düsünürsek korunmanın bile günah oldugunu duydum duydugum kisi yanlıs bilmiyorsa tabii.

evet bazı dini kesim korunmakta günah diyor. ama zaman ve koşullar göz önnde bulundurulmalı. eskiden çocukların sadece giyisi ve a yemek gideri varmış ama şimdi öyle değil 3 kişilik bir aile bile zor geçiniyo. anne baba 10 çocuğun arkasında nasıl koşsun kötü yollara sapıyolar allah korusun. tabi bazen tek çocuktada oluyo ama çok çocuklu ailelerde risk daha büyük. korunmaksa bir cinayet değil ama bebek aldırmak cinayet.

bazı konular kuranı kerimde yer almıyo hadis ve yaşananlardan din adamları değerlendiriyo. korunmada bu şekilde tartışılıyo. mesela annenin hayati tehlikesi varsa bebeten dolayı aldırılabilir deniliyor.

bende bir gün hamile kalırsam çok kötüyüm hamileyim diye bir baslık acabilirm, çünkü 2 düşük yaptım ve sadece 43 gün önce 9 aylık bebeğimi meleğimi canımı doğumda kaybettim,ve bunun içindir ki hamile kalmayı tekrar deli gibi istesem de tekrar aynı seyleri yasamaktan o kadar korkuyorum ki, ben ve benim gibi tüm melek anneleri bebeğe hasretiz lütfen verilenin kıymetini bilin ona sahip cıkın, bu arada bir arkadas yorum yapmıs Allah vermiyorsa gene de olur diye, hiç de öyle değil bende ceket atmakla hemen hamile kalan bir insanım 3 gebelikte tek gece de oldu hatta biri doğum kontrol hapına rağmen oldu ama hiçbiri nasip olmadı, Allah nasip edecek tıp bilim hersey caresiz malesef
Rabbim ben ve benim gibi melek anneleriyle bebek hasreti ceken tüp bebek tedavisi olan tüm bayanlara sağlıkla kolaylıkla bebek nasip etsin tez zamanda insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…