- 31 Mayıs 2007
- 14.882
- 4.544
- 423
Herkesin düşüncesi kendine doğrudur canım. Ama bu düşünce sadece duygusal bir düşünce. Lütfen bari bunda hemfikir olalım. Duygusal olarak düşündüğünüzde o bir can, ama bilimsel olarak düşündüğünüzde değil. Bunu sizler de biliyorsunuz. Hepimizin elinin altında internet var, kendimizi geliştiren bilinçli kadınlarız. Siz de farkındasınız onun bir hücre olduğunun ama duygusal olarak böyle düşünüyorsunuz. Sizi de anlarım elbette.
Herkesin düşüncesi kendine doğrudur canım. Ama bu düşünce sadece duygusal bir düşünce. Lütfen bari bunda hemfikir olalım. Duygusal olarak düşündüğünüzde o bir can, ama bilimsel olarak düşündüğünüzde değil. Bunu sizler de biliyorsunuz. Hepimizin elinin altında internet var, kendimizi geliştiren bilinçli kadınlarız. Siz de farkındasınız onun bir hücre olduğunun ama duygusal olarak böyle düşünüyorsunuz. Sizi de anlarım elbette.
Allah vermesse o hücre diye küçümsediğinize bile ulaşamayorsunuz
sizde gelin burda hem fikir olalım
hücre diyerek küçümsüyorsunuz ama
dediğim gibi hücrede olsa can
beynimizde birsürü hücre topluluğu ona bakarsan
Siz daha anneliği yaşamadığınız için böyle düşünebiliyorsunuz bence. Lütfen yanlış anlamayın ama ilerde hamile kalınca öğrendiğiniz andan itibaren hayatınızı ona göre şekillendireceksiniz.Öğrendiğiniz günden sonra o sizin için bir "can" olacak. Hem de kendi canından daha değerli bir can.Bu kadar " bilimsel" düşünemeyeceksiniz.
Simdi yanlış anlaşılacağım biliyorum fakat, Allah vermiyor, yani eğer doğurganlık problemi yoksa zaten çocuk sahibi olabiliyorsunuz. Eğer sorununuz varsa tedavi oluyorsunuz, tedavisi yoksa olamıyorsunuz ne yazık ki. Hücre diyerek küçümsemiyorum. Vücudumuzdaki her şey çok kompleks yapılar. Evet beynimiz de hücre ve sinir topluluğu. Bunda garipsenecek ne var ki? Sanırım farklı pencerelerden bakıyoruz olaya. Size saygı duyuyorum.
Elbette ki öyledir, bunun "hissiyat" kısmını elbette siz kıymetli annelerimiz daha iyi bilirsiniz. Ben yalnızca araştırmalarım, gördüğüm eğitimler ve bilgilerim dahilinde 3 haftalık bir bebeği aldırmanın bir canlıyı öldürmek olmadığını söylemeye çalıştım. Yanlış anlamam tabi ki, çok doğru söylüyorsunuz. Bunun duygusal kısmını anlayamam, yaşamayan kimse anlayamaz. Ama eğer bu sahip olduğum can hayatımı zorlaştıracak ve sorunlu bir aileye doğacaksa ne yazık ki aldırırım. Sonuçta henüz canlı olmayan bir hücre ve hayatıma dair bir karar vermem gerekiyorsa bana uygun olan kararı veririm demek istiyorum. Yaklaşımınız için teşekkür ederim.
Simdi yanlış anlaşılacağım biliyorum fakat, Allah vermiyor, yani eğer doğurganlık problemi yoksa zaten çocuk sahibi olabiliyorsunuz. Eğer sorununuz varsa tedavi oluyorsunuz, tedavisi yoksa olamıyorsunuz ne yazık ki. Hücre diyerek küçümsemiyorum. Vücudumuzdaki her şey çok kompleks yapılar. Evet beynimiz de hücre ve sinir topluluğu. Bunda garipsenecek ne var ki? Sanırım farklı pencerelerden bakıyoruz olaya. Size saygı duyuyorum.
kusura bakmayı ama (haşa)Allah vermiyorsa sen ben bütün insanlar nerden geliyoruz??
o zaman yumurtası spermi çok güzel olan hiçbir problemi olmadan bebek sahibi olamayanlar hangi sınıfa giriyor size göre?
evet benim sorunum var tüplerim tıkalı ama tedavisi var tüp bebek kaç sefer denedik tedaviyi ama yinede olmuyor Allah verirse oluyor yani
siz hiç duymadınızmı senelerce tedaviyle uğraşıp en sonun da yok kısmet değilmiş diye tedaviyi bırakan ardından hiç tedavisiz beklemezken hamile kalanları
büyük konuşmayın Allah korusun sizde muhtaç kalmayın bu tedavilere
Amaaaaa Allah vermiyor diyemezsiniz ....
Konu sahibi burda fikir istemiyorsa neden konu aciyor burda? Demekki kendiside duygulari ve mantigi arasinda kaldi.
Ya da aldirmayi dusunuyorsa kendisiyle ayni fikirde bayanlarin onayini alip kendisini rahatlatmak istemesidir
negüzel kendi hayatınıza dair kararları kendiniz verebiliyorsunuz
ileride bir canlı olucak hücre yığını kendi kararlarını veremiyor diyemi
ölümü hak ediyor
kusura bakmayı ama (haşa)Allah vermiyorsa sen ben bütün insanlar nerden geliyoruz??
o zaman yumurtası spermi çok güzel olan hiçbir problemi olmadan bebek sahibi olamayanlar hangi sınıfa giriyor size göre?
evet benim sorunum var tüplerim tıkalı ama tedavisi var tüp bebek kaç sefer denedik tedaviyi ama yinede olmuyor Allah verirse oluyor yani
siz hiç duymadınızmı senelerce tedaviyle uğraşıp en sonun da yok kısmet değilmiş diye tedaviyi bırakan ardından hiç tedavisiz beklemezken hamile kalanları
Elbette ki öyledir, bunun "hissiyat" kısmını elbette siz kıymetli annelerimiz daha iyi bilirsiniz. Ben yalnızca araştırmalarım, gördüğüm eğitimler ve bilgilerim dahilinde 3 haftalık bir bebeği aldırmanın bir canlıyı öldürmek olmadığını söylemeye çalıştım. Yanlış anlamam tabi ki, çok doğru söylüyorsunuz. Bunun duygusal kısmını anlayamam, yaşamayan kimse anlayamaz. Ama eğer bu sahip olduğum can hayatımı zorlaştıracak ve sorunlu bir aileye doğacaksa ne yazık ki aldırırım. Sonuçta henüz canlı olmayan bir hücre ve hayatıma dair bir karar vermem gerekiyorsa bana uygun olan kararı veririm demek istiyorum. Yaklaşımınız için teşekkür ederim.
şu cümlenize takıldım ben..tedavi ile anne olmuş bir insanım,doğal yoldan olmadı çocuğum.tüp bebek tedavisi gördüm ve doktorumun dediği şuydu.."biz elimizden geleni yapıyoruz,sperm ve yumurtayı dölleyip ana rahmine yerleştiriyoruz,hepsi de sağlıklı embriyolardan seçiliyor..herşey pozitif sonuç için uygun ancak bazen yine de negatif sonuç alınabiliyor işte burada Allah vermezse ne yapsak da olmuyoru görüyoruz"...yani diyeceğim o ki evet Allah isterse anne olursunuz,O isterse olmayacak şey yoktur.
sadece paylaşmak istedim.ayrıca düşüncelerinizi tartışmadan ifade etmeniz de çok güzel :)
Kararlarını "veremiyor" , çünkü canlı değil. Tutup da canlanmış bir bebeği aldırırsanız katil olursunuz. Ama 3 haftalık gibi bir sürede aldırılmış bir bebek kimseyi katil yapmaz.
İstenmiyorsa aldırılır yani bunu büyütecek bir şey yok bence.
Şimdi ne yazık ki burada dini düşüncelerimizi tartışamayız. "Diyemezsiniz" demeyin de, size göre doğru olmadığını dile getirin bence. Çünkü diyebilirim. Bu da benim düşüncemdir, ben sizin düşüncelerinize saygı duyuyorum. İş içinden çıkılamayacak bir hal aldı, dini görüşe kadar vardı. Bu yüzden tartışmanın çok da doğru olmadığını düşünüyorum. Çünkü farklı düşüncelere sahibiz ve bir yere varamayacağız.
Bu seviyeli tartışma için herkese teşekkür ederim.
Ama Allah vermiyor DEMEYİN oldumu şimdi
sorularıma cevap veremediniz lafı dine getirdiğimi söyleyip sıyrılıyorsunuz
Allah verirse olur vermesse biz bir taraflarımızı yırtsakta parçalasakta olmaz
bu da benim dini düşüncem değil yaşam şeklim
size iyi günler o zaman
Yazmayı unuttum; ekliyorum:
Umarım bir an önce sorunlarınızı çözer, güzel bir bebek sahibi olursunuz. Mücadelenizden vazgeçmeyin, inançlarınızın da gereği olarak inanmayı sürdürün... Mutluluk ve huzur içinde yetiştireceğiniz tatlı bir bebek diliyorum sizin için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?