• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok kötüyüm. . sadece icimi dökmek istedim. .

Esimle birlikte Güney dogunun bir ilindeyiz 3 yildir.. esimin Şark görevi icin geldik.. ikimizde çalışıyoruz. . Ben bankaciyim o polis.. o kadar yoruldum ki.. bankadayim hala kasada acik cikti nerde oldugu bulunmadan cikis yok bize.. gece 12 yi bulabilirsiniz dedi müdür. .
Her sabah emniyet in servisiyle gidiyorum ise aksamda servisle dönüyorum. . Her sabah insallah bugun servisi patlatmazlar diyerek biniyorum o servise.. aksam daCok şükür patlatmadilar bugunde diyerek iniyorum.. bir bucuk sene once burada servsii bombayla patlattilar çünkü. . Esimin polis oldugunu bilen burali bazi insanlar esim beni bazen almaya geldiginde nefretle bakiyorlar esime bana.. bana da sogukluklarini hissettiriyorlar sagolsunlar.. mudurum de burali.. iki lafindan biri siz zaten belli tarafi destekliyorsunuz (hukumeti) diyor gülerek. . AAmaben anlıyorum. .
Lojmanda oturuyoruz evim zemin bodrum balkonu bile yok hic sevmiyorum evimi fare kedi bocek ne ararsaniz var.. burda disarda oturmak yasak.. cunku diaarda oturanlarin evlerine molotof atildigi olmus.. burada teroriste terörist demeniz yasak.. çünkü gerilla onlar kahraman halkin gözünde. . Bizim gibi polis aileleri ise parayla tutulmus köpek. . Halkin gozunde..
Ben neden bu kadar kotu oldum. . Kardesim Whatsaptan annemin babamin kendisinin evimizin resimlerini atmis :KK43: aklima eski gunlerimiz geldi .. esime aradim dertlesmek icin .. neyin var dedi.. kardesim boyle boyle resimler atmis dedim e ne var bunda bende bisey oldu sandim dedi fircayi basti dinlemedi bile.. dinlemedin bile lanet olsun ki kendimi yalbiz hissedip seni aradım dedim .. gozyaslarimi tutamiyorum su an odamda..
Buradan sag salim gidebilecekmiyiz onu da bilmiyorum cok yoruldum artik ....... aglamama engel olamıyorum. .. esim mi o aailesicakligini veremedi bana bilmiyorum. .. kendimi cok cok yalnız hissediyorum. ......
Sadece icimi dokmek istedim .. okudugun icin tesekkur ederim. ....

1 senemiz kaldi..
Sonra bi nebze olsun rahat edeceğiz belkide..
O umutla yaşıyor insan iste..
Birgün gelecek yolda sagimi solumu kollamadan yuruyecegim..
Birgün gelecek rahatca gelebilecegim yolda..
Birgün gelecek kuafore gittigimde esin ne is yapiyo dediklerinde meslegini saklamayacagim..
Birgün gelecek calisrigim bankadakiler ben anlamayayim diye kendi aralarinda kürtçe konusup beni bu kadar yabancı hissettirmeyecekler..
Hastaneye yattigimda sirf polis esiyim diye serum takmak icin gelen hemsireler kolumu delik desik edip sonrada koridorda nasil bagirttim polisinkini duydunuz mu deyip kikirdamayacaklar.........

içim sızladı
ve çok kızdım
ordaki o ahali bilmezmiki şuan ki huzurlarını bizim askerlerimiz ve polislerimize borçlu
pkk nın sempatizanlığını yapanlar o pkk tarfından soyulmaya başlayınca eziyet görünce mi
asker ve polislerden destek ister minnet duyar sadece
yazıkları olsun
YAZIKLAR OLSUN Kİ
KENDİ VATANIMIZDA
VATAN GÖREVİNİ YAPIYOR DİYE DIŞLANIYORUZ

asıl onlar s....ip gitsin nereye giderlerse

ben burdan atıp tutuyorum
sense eminim sinmiş ve susmuş halde çaresiz kalıyorsun
haklısın
dilerim geçer biran önce
ama asıl önemlisi

DİLERİM
BENİ KENDİ VATANIMDA DIŞLAYAN BU ZİHNİYETİN KÖKÜ KURUR

canım Allah yardımcın olsun belliki bu durum seni iyice hasas bi duruma getirmiş bu günlerde geçer çok zor bi durumdasınız hep dua edin eşinize de kızmayın o an ki psikolojisi sizinki kadar hassas değilmiş

bende doğudayım fakat sizin anlattıklarınızın hiç birini burada yaşamadık inş. yaşamayız.. hakkatten çok zor umarım en az hasarla atlatırsınız oradaki görevinizi...

Esimle birlikte Güney dogunun bir ilindeyiz 3 yildir.. esimin Şark görevi icin geldik.. ikimizde çalışıyoruz. . Ben bankaciyim o polis.. o kadar yoruldum ki.. bankadayim hala kasada acik cikti nerde oldugu bulunmadan cikis yok bize.. gece 12 yi bulabilirsiniz dedi müdür. .
Her sabah emniyet in servisiyle gidiyorum ise aksamda servisle dönüyorum. . Her sabah insallah bugun servisi patlatmazlar diyerek biniyorum o servise.. aksam daCok şükür patlatmadilar bugunde diyerek iniyorum.. bir bucuk sene once burada servsii bombayla patlattilar çünkü. . Esimin polis oldugunu bilen burali bazi insanlar esim beni bazen almaya geldiginde nefretle bakiyorlar esime bana.. bana da sogukluklarini hissettiriyorlar sagolsunlar.. mudurum de burali.. iki lafindan biri siz zaten belli tarafi destekliyorsunuz (hukumeti) diyor gülerek. . AAmaben anlıyorum. .
Lojmanda oturuyoruz evim zemin bodrum balkonu bile yok hic sevmiyorum evimi fare kedi bocek ne ararsaniz var.. burda disarda oturmak yasak.. cunku diaarda oturanlarin evlerine molotof atildigi olmus.. burada teroriste terörist demeniz yasak.. çünkü gerilla onlar kahraman halkin gözünde. . Bizim gibi polis aileleri ise parayla tutulmus köpek. . Halkin gozunde..
Ben neden bu kadar kotu oldum. . Kardesim Whatsaptan annemin babamin kendisinin evimizin resimlerini atmis :KK43: aklima eski gunlerimiz geldi .. esime aradim dertlesmek icin .. neyin var dedi.. kardesim boyle boyle resimler atmis dedim e ne var bunda bende bisey oldu sandim dedi fircayi basti dinlemedi bile.. dinlemedin bile lanet olsun ki kendimi yalbiz hissedip seni aradım dedim .. gozyaslarimi tutamiyorum su an odamda..
Buradan sag salim gidebilecekmiyiz onu da bilmiyorum cok yoruldum artik ....... aglamama engel olamıyorum. .. esim mi o aailesicakligini veremedi bana bilmiyorum. .. kendimi cok cok yalnız hissediyorum. ......
Sadece icimi dokmek istedim .. okudugun icin tesekkur ederim. ....

senı çok ıyı anlıyorum.orada ÇOĞU kesım polis sankı annelerıne kufretmıscesıne nefretle bakıyor..çoğunun vatan haını oldugu bellıyken sessızlerı oynamak cok koyuyor emınım.adak ada..inşallah sağ salım donersın ...okurken sınırlerım bozuldu

Benim dayımın kızı da bir dönem Hakkari de yaşamıştı .Polis eşidir kendisi . sizi çok iyi anlıyorum

Belki hatırlarsınız evimden ve semtimden şikayet eden bir iki konum vardı ama inanın yazdıklarınızı okuyunca kendime çok kızdım...Çok zor bir durum ve size tek söyleyebileceğim sayılı gün çabuk geçer demek olacak...Eşinize de alınmayın kimbilir o neler yaşıyor işinde çünkü anlattığınıza göre onun işi daha zor nefret ediyorlarmış polisten baksanıza..

Ben ülkeyi bu hale getirenlerden nefret ediyorum ve suç sadece onlarda da değil ama bizim halkımız nasıl geldi bu oyuna ne ara böyle vicdansız oldu!

Sabır sabır.. Yapacak başka bir şey maalesef yok. Eşinize dört elle sarılın , yarenlik edin birbirinize. İnşallah görev bitince çok güzel bir hayata adım atarsınız.

bende doğudayım fakat sizin anlattıklarınızın hiç birini burada yaşamadık inş. yaşamayız.. hakkatten çok zor umarım en az hasarla atlatırsınız oradaki görevinizi...

doğu var doğucuk var...sizde yaşanmamış olabılır ama boyle bır GERCEK var..polise karşı fena garezlerı var.yazık...polisin ellerıne dusurmesınler ınşallah

3 yıl boyunca doğunun çok küçük bir ilçesinde öğretmen olarak görev yaptım
ilk iki yıl bekardım
Atandığım ilk yerdi.ilçe merkezinde bir okulda çalışıyordum
okuldaki İngilizce öğretmeni ile zaman içinde gidip gelmeye başladık
çok tatlı bi bayandı ve eşinin görev icabı astsubay eşi ordaydılar.
ailecek gidip gelmeye başladık onlarda benim gibi yabancıydı haliyle insan daha çok tutunuyor neyse
Mayıs ayıydı bir akşam üstü teröristin biri evinin önünde sırtından vurdular arkadaşımın eşini
ahhhh nasıl bir acı 2 çocukla tek başına kaldı
arkadaşımı çocuklarını gördükçe hissettiklerimi tarif edemem
ben öyle hissediyorsam onların acıları nasıldır nasıl dayandılar aklım hala ermez
Sonrası ne oldu bir dolu çatışma öç alma korkuyla evden çıkamadık
ahhh ahhh hiç unutamam neler yaşadığınızı en iyi bilecek olanlardanım
Allah sizi ordan kurtarsın

Kızlar hepiniz sağolun ama işte hala burada polis ten nefret eden ve bu nefretin de haklı sebepleri olduğuna inanan , devletin yaptığı yardımla ev gecindiren ama her fırsatta devlete küfür eden vatan hainleri var..
Doğu ve Güneydoğu Doğu Anadolu nun bir çok bölgesinde mevcut maalesef. .
Umarım gider kurtuluruz buradan sağ salim de normal insanların olduğu yerlerde çalışırız bir gün. .

Bende baya bir güney ve doğuda öğretmenlik yaptım... gitmeden önce humanist insan sevgisi ile dolu güzel bir insandım... Ayrıca bi sürü kürt arkadaşım var hepsini de (hala) çok seviyorum görüşüyorum... çok severek istiyerek gittim... nefret ederek döndüm... Öğretmenler odasında bi gün yine konusuyorlardi ( zaten sadece konuşurlar ama iş yapmazlar) neden bu kadar yükleniyorsunuz polislere onlar da ana baba evladı... Onların da eşleri çocukları var onlarda riziklari için burada dedim... 'onlar insan değil' diye cevap geldi... Başka birgün de birisi de bana ' siz Türkler biraz gerizekalisiniz 'dedi... insancil olmanin, onlari kazanmaya çalışmanın karşılığı bu işte... Öğretmen odasında selam verirdim selamimi almazlardi kafalarını çevirirlerdi... bir kez ders işlemeyen öğrenciler icin bunlar artık bunlardan hiçbişey olmaz diyen hocalar bi protesto oldu mu en önde saf tutardi...devlet hep kötü ama bi kere bisey ogretmeye calistiklarini görmedim sadece öğrencileri provake ediyorlar... daha uçaktan iner inmez başlarlar ' devlet bize vermiyor' demeye ...slogan gibi bisey... inanılmaz bir tembellik... hep fakirlik tantanasi yaparlar hep isterler... inanin simdi 1 kurusumu bile yardım icin vermem... inanmıyorum çünkü... allah sabir versin orada gorev yapanlara... ha burada ırkçılık yaptığımi zannetmeyin kendileri de hep sikayet ediyorlar kendilerinden... ve ayrica cok az sey anlattım ... orada yasayanlar bilir ne demek istedigimi

Kızlar hepiniz sağolun ama işte hala burada polis ten nefret eden ve bu nefretin de haklı sebepleri olduğuna inanan , devletin yaptığı yardımla ev gecindiren ama her fırsatta devlete küfür eden vatan hainleri var..
Doğu ve Güneydoğu Doğu Anadolu nun bir çok bölgesinde mevcut maalesef. .
Umarım gider kurtuluruz buradan sağ salim de normal insanların olduğu yerlerde çalışırız bir gün. .
Allah yardımcınız olsun sabredin az kalmış, devletin yardımı yani aslında bizim paralarımızla geçinip birde hainlik yapan o soysuzlarında kökü kurusun inşallah

Durumunuz çok zor malesef..
Allah yardımcınız olsun bu kötü günler bir çırpıda geçsin inşallah.

Bende baya bir güney ve doğuda öğretmenlik yaptım... gitmeden önce humanist insan sevgisi ile dolu güzel bir insandım... Ayrıca bi sürü kürt arkadaşım var hepsini de (hala) çok seviyorum görüşüyorum... çok severek istiyerek gittim... nefret ederek döndüm... Öğretmenler odasında bi gün yine konusuyorlardi ( zaten sadece konuşurlar ama iş yapmazlar) neden bu kadar yükleniyorsunuz polislere onlar da ana baba evladı... Onların da eşleri çocukları var onlarda riziklari için burada dedim... 'onlar insan değil' diye cevap geldi... Başka birgün de birisi de bana ' siz Türkler biraz gerizekalisiniz 'dedi... insancil olmanin, onlari kazanmaya çalışmanın karşılığı bu işte... Öğretmen odasında selam verirdim selamimi almazlardi kafalarını çevirirlerdi... bir kez ders işlemeyen öğrenciler icin bunlar artık bunlardan hiçbişey olmaz diyen hocalar bi protesto oldu mu en önde saf tutardi...devlet hep kötü ama bi kere bisey ogretmeye calistiklarini görmedim sadece öğrencileri provake ediyorlar... daha uçaktan iner inmez başlarlar ' devlet bize vermiyor' demeye ...slogan gibi bisey... inanılmaz bir tembellik... hep fakirlik tantanasi yaparlar hep isterler... inanin simdi 1 kurusumu bile yardım icin vermem... inanmıyorum çünkü... allah sabir versin orada gorev yapanlara... ha burada ırkçılık yaptığımi zannetmeyin kendileri de hep sikayet ediyorlar kendilerinden... ve ayrica cok az sey anlattım ... orada yasayanlar bilir ne demek istedigimi
Aynen öyle canım ya inanır misin burada emniyet Müdürlüğü buranin insanlarına çocuklarına hediyeler yardımlar neler neler yapıyor sırf bu kin son bulsun diye.. Eşim söyledi geçen yıl bu toplum destekli denen birim sadece bu güney Doğu ilinin insanına 3 trilyon devlet eliyle yardım yapmış. .
Ayrıca diyelim ki hükümet e kızdolar devlete kız di lar gelip emniyet i taş yağmuruna molotof yağmuruna tutuyorlar anlamıyorum kanunu çıkaran polis değil yada gezi olaylarında eşim 15 gün eve gelmedi yeri geldi bazen iç çamaşırı götürüp verdim elden..
Zerre kadar çalışma yok Burada hep istiyorlar ki devlet versin devlet yapmak zorunda ..
Bi de disladilar bizi diyorlar vallahi burada sokağa çıkmaya korkan benim demekki ben dislanan kişiyi. .
Bunlar hiçbir şeyi asla beğenmez boşuna bu yapılanlar boşuna. .

Yazdıklarınızı ağzım açık okudum bende güneydoğu luyum ama inanın çok şaşırdım ama şu kadarını söyliyim çevremizde tanıdığım herkes gerek öğretmen olsun gerek polis,memur farketmezsizin saygı duyarlar dini dili ırkı ne olursa olsun çok yazık ben utandım onların adına

Back
X