cok kötüyüm sevdiğimden ayrilmami istiyor ailem

askinsureti

ya sabir
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2013
530
53
53
Iyi aksamlar kizlar biz sozleneli dokuz ay kadar oldu cok uyumluyuz birlikte mutluyz oyle büyük bir kavgamiz olmadi beraber cok egleniyorz.sorun su ki ailem bu evliliği gerçeklestirmemi istemiyor zaten sözü de kacmayalim diye yaptilar ama ben onu seviyorm. Annem ya o ya biz dedi bana baskı da kuruyor sorun cikr kavga et ayril flan diye ailem istemiyorda diyebilirsn korkm yok kimseden diyor.ama kizlar sozlumun hic bir yanlısini gormediler aramzda dokuz yas var ve bunu sorn ediyo annem seni ezer baski kurar diyor gec yasta evlenenler bile yasitlarni alirkenn sen diyo birsyler diyor iste yazmaya utandm ne yapacagimi.bilmiyorm eger evlenirsem silermis beni. Bir yanlisini gorsen desen ayrilirm anne ama ben sozlumu seviyorm diyorm cok sinirleniyr uzermde baskı var bu arada 25yasindaym

Annenden vazgeçme... Ayrıl demek istemiyorum ama annenden vazgeçme. Ben arada kalsaydım sanırım aşkı değil annemi seçerdim. Ama sen aralarını yapmaya gayret et. Uğraş.​

Ahhh ahhh. Derdimi açtın be gülüm ya. Benim annemde seninkinden beter. İstemeye bile gelmesine razı değil.
Üstelik hiçbir yanlışını görmedi, annem çok yanlış yaptı ama O ses etmedi. Ses etse yaranırdı zaten eminim.
Neden karışırlar bilmem. Dertleri ne bilmiyorum. Benimkiyle yaşıtız yaş problemi değil bizimki.
Dengim değilmişmiş falan bizimkide böyle bir dert. Annemde ya O ya ben diyor.
O'nu seçersem kızım vardı doğurdum büyüttüm öldü derim diyor falanda filanda.
Ama ben O'ndan vazgeçmeyi düşünmüyorum, aklımın ucundan bile geçmiyor geçmez de.
Ne zaman anlaşamayız, yürütemeyiz, sevgimiz biter ancak o zaman biter ilişkimiz.
Annem ya da bi başkası istedi diye değil.
İnanıyorsan seni mutlu edeceğine onun doğru insan olduğuna sakın vazgeçme.
SEn geçireceksin onunla bir ömrü, ailen değil.
Karışmaya hakları yok, tercihlerimizi kabullenmeyi öğrenmek zorundalar.
Gönül kimi severse KraL da o paşa da. BEnim gönlümün KraL'ını bulmuşum bırakır mıyım.
RAbbiminde izniyle bizi hiçbir kul ayıramaz. Biz istemedikçe bitmez.

Canım annenin sorun ettiği tek şey yaş farkı mı? Neye bu kadar kafayı takıyor? Madem bu kadar karşılar sözlenmenizi sırf seni oyalamak için mi yaptılar? çok soru sordum biliyorum ama etraflıca düşündün mü her şeyi?

tatlı benimkilere arşıydılar ama sabrettim bekledim babam onayladı ama annem halen sorun çıkarıyo hoş biz daha sözlenemedik ama bizimde aramızda 5 yaş fark var sevdiğimle sabret onlar elbet ikna olucaklar bir gün zamana bırak benim annemde babamda çok dretmişlerdi ayrılım die

Evet oyalamak icn yapmislar canim oyle torenle filanda olmadi zaten annemden vazgeçmeyi bende istemiyorum ama dokuz aydir sozliyuz nisan bile yok ortada annem ileride fikrim değişir saniyorsan yaniliyorsn diyor eve de kabul etmiyor sozlumu
Yani annemin dediği bu kizlar yas farki sebebyle sana kötü davranr diyor oysaki hic oyle bir durum gormedi bizde. Tanimadi ki zaten eve kabl etmez disarda gorusmez bir iki kez gördü sadece. Istemiyorum diyor..kaderdasimda varmıs cok zor demi

Annen çok saçma sapan işler yapmış oyalamak için söz mü takılır.
Senin ki nasıl üzülüyordur. Onu da çok iyi anlıyorum. Benimki de acayip üzülüyor kıyamam ya napcaz biz bilmiyorum.
Öyle zor ki tahammül edemiyor insan bazen.
Ama ben anlam veremiyorum. Eğer karşımızdaki gerçekten adam gibi adamsa, insansa, kalbi temiz ve Allah'ını bilen biriyse yaşıymış, diplomasıymış, işiymiş falan bunların ne önemi var ki. Ben çok gördüm diplomalı eşşek, çok gördüm yaşı aynı olup da evlilik namına aralarında hiçbir şey kalmamış insanları, çok gördüm devlet memuru olmuş kravatlı eşşekleri.
Tamam annedir iyiliğimizi ister hepsi ama bazen sadece insanlar ne der diye düşünüyorlar, bencilleşiyorlar.
Sadece kendi istedikleri olsun istiyorlar, onların elinde kukla olmamızı istiyorlar.
Her zaman doğruyu mu biliyorlar onlar sanki hiç yanılmıyorlar.
Rabbim yardımcın ve yardımcım olsun.
Gönülleri bizimkilere açılsın annelerimizin İnşallah :)
Yoksa tercih yapacağız ve benim tercihim annemden yana olmayacak bunu annemde çok iyi biliyor. Üzgünüm.

Annenin senin için uygun gördüğü adaylar vardır gibi hissediyorum.Farklı şeyler hayal etmiş herhalde senin için ama sırf yaş için de böyle olması enteresan.Sonuçta abartılacak bir yaş farkı yok bence.Sen sevdiğinin her şeyine kefilsen ikna etmeye çalış, bekleyin, acele etmeyin. Sürekli de bu konuyu konuşma şimdilik annenle.Annen de senin kıymetlin, kötülüğünü istemez hiç bunu da bil canım.Biraz beklemek işe yaramaz mı sence?

zor bizde kendi aramızda yapmıştık tatlı annem ilkin yanımda gibi duruyodu çünkü babam istemiyodu bir arada olmamızı şimdi babam onayladı annem istemiyo anlıcan benide kandırdı aannem nişan yapmayı istiyoruz istemeye gelsinler diye amma annem karşı istemiyorum diyo bende zamana bıraktım uğraşamıyodum çok bunaltıyodu beni

Ah evet maalesef bazen onlarda yanilabilir ama psikolijimi bozdu bana surekli annem hakliymsss diye karalar baglayacaksin diyor cok uzuluyorm sozlume guvensem de korkuyorum hakli cikar mı annem diye hani bazilari evlenene kadar melek oluyor diyorlar ya hic bir sorun yasamasakta evlendkten sonra değişir mi diye korkmuyor değilim ben senin gibi kesin onu secerim diyemiyrm canim ama vazgeçmiyormda onsuzlugu dusunemeyeck kadar seviyorum

Evet var uzaktan bir akrabanin oğlu o olsun dedi br kac kez cok tepki gösterdim canm sabretmeye calisiyoruz bizde ama dokuz ay oldu hala nisan bile yapamadık sozlumun ailesi de anladi vermek istemediklerini artk cunku ne gidiyor ne geliyor birde beklerm beklemeye amaa ayrlcsksin diye baski kuruyor

Inanamiyorum annelerimiz birebir ayni yaa aman tanismasinlar iyice birbirlerinden güç alirlar:) ah ah gulmek cok uzak artk bana dertlerimi unutmak istercesine güldüm sağolun iyi ki varsinz kizlar dertlesmek bile cok güzel

Annem şahsen kendi eş seçiminde yanılmış benimkinde de yanılıyor olabilir :)
Anneler hep öyle derler. Doğruyu sadece onlar biliyor ya o yüzden biz hep annem haklıymış deriz zaten :)
İşte meselenin kilit noktası da bu canım. Evlendikten sonra değişir mi değişmez mi bunu kestirmek önemli.
Bi keresinde bende annemin istemediğini falan söyledim. O bana şöyle dedi.
O senin annen ne isterse söylesin. Ben seni öyle çok seviyorum ki. Gün gelecek biz evleneceğiz.
Annen bizle konuşmuyor olsa bile duyacak diyecekler ki kızın evlendi ama O kızına gözü gibi bakıyor. Kızın çok mutlu O'nunla.
Ben seni pişman etmeyeceğim anneni haklı çıkarmayacağım. Yeri gelecek kardeşlerin annene bakmayacak ben evimi açacağım.
Ben ona bakacağım Allah bilsin yeter ki. O beni bin kötü bilsin önemli değil. Sen benim için üzme anneni sus bir şey derse.
Biz hep bunu konuşuruz. Ben seni seviyorum ama benim senden tek istediğim şey beni annemin karşısında küçük düşürme annemi haklı çıkarma sakın diye. O da hep bunun olmayacağını söyler.
Ben O'na inanıyorum şu an zaten olabildiği kadar değişti bundan daha fazla değişemez benim yontulmamış odunum :)
O açıdan rahatım. Tek dileğim annem onay versin. Yoksa ben mutlu olsam da annem üzülecek.
Anneme anlatmaya çalıştığımda dinlemiyor bile. Sürekli aşağılıyor hor görüyor O'nu. Çok gücüme gidiyor.
Bende Onsuzluğu düşünemiyorum, düşünmek de istemiyorum. Her gün her an dua ediyorum. Dualarımda senide anarım artık :)
Sabırlı olmak zorundayız. Ailelerimiz yola gelmezse biz yoldan çıkacağız ama n'apalım :)
Ha şunu da unutma Rabbim yazmışsa alnımıza onları annelerimiz değil kim gelirse gelsin karşımıza nafile.

Son düzenleme:
Sadece annelerimiz değil sevdiklerimizde benziyormus.okurken cok sasirdim aşağı yukarı ayni cumleleri diyor benim sozlumde. Ailesi yasin geçiyor neden evlenemiyosn diye baski kursalar da o ben beklerim diyor ailen kabul edene kadar.onlar hakli beni tanimiyorlar korkuyorlar kiz vermek kolay mi der hep benim annemde asagilar onu cevap verme diyor bana annene. Ama dediklerini bile biliyor bir kaci haric
O yuzden korkuyorm onu secersem ileride aileme soğuk durur mu diye. Asla duurmiycam diyor sozlum bende ise hep bir suphe. Canm o da bana guven veriyor ama kk'da bazi konular var mesela evlenmeden once cokk dusunceli ask adami evlendikten sonra hic ilgisi kalmadi yazanlar var bende korkuyorm

Rabbim yola gelmelerini sağlasın inşAllah..
Benimki de her söylediğini biliyor ama buna rağmen o senin annen kırma üzme vs. diyor.
Annemse onu paramparça ediyor, ve farkında bile değil annem hiçbir şeyin.
Ailene karşı soğuk olacağını sanmıyorum. Soğusa şu durumda soğurdu sevmediğini söylerdi bence.
Ki sevmeseler de haklılar istenmeyen taraf olmak çok zor bir durum onların bunu kaldırması takdire şayan.
Vallahi benimkinden yana öyle bir sıkıntım yok şimdikinden farkı olmaz :)
Değişemez değişse de bundan daha kötüsü olamaz zaten ben O'nun kısa öz haline alıştım
Odun geldi odun gidecek KraL'm aşk adamı değil ya O yani hiç romantik değildir bildiğin odun,konuşmayı sevmez aslaa lafı kerpetenle alırsın ağzından ve O zaten şımartmayı sevmez ilgiyle alakamız yok o yüzden:)
Seninki de onca yaşanan şeyden sonra değişmediyse değişmez sanmıyorum.
Bunu da en iyi sen bilirsin canım zaten sen iyi tanıyorsun çünkü O'nu.
Ne kadardır birliktesiniz ?

Allah senden de razı olsun.

Son düzenleme:
Anladm canim:) ne kadar pozitif insansn masallah bunalmlardaydm ben:) tanisali 1sene oldu canm biz hemen söz yapmak istedk ama acele edince boylee yavasladi isimiz benmki romantiktir canm ilgilidr ben alistm azalirsa diye korkuyrm bnde:)siz ne kadardir tanışıyorsnz?

Son düzenleme:

İş ciddiye binmedi henüz bizde ondandır belkide diyeceğim ama ben hep böyleyim ya.
Sonuçta yıpransam da yıpratsam da ne olacaksa o oluyor değişmiyor sonuç.
Bizimki 2buçuk sene oldu seviyorum anne dedim diye kıyamet koptu. Ciddiye binse iş kadına inme iner.
Saklasaydım ondan bundan duysaydı keşke niye söylediysem dürüstlük bazen hiç işe yaramıyor vallaha.
Benimki binde bir romantik olabiliyor ama oldu mu da tam olur ,aslına bakarsan odunluk bende de var bende pek anlamam öyle romantizmden falan bildiğin kütüğüm :)
Bak o kötü işte alıştığından azı gelirse karşına sıkıntı olur. Ki umarım gelmez.
Ben böyle alıştım. Aslında alışsam da bazen çileden çıkıyorum bunalım takılıyorum öldüresim geliyor O'nu.
Bunu O'na da söylüyorum. Gülerek atlatmaya çalışıyor kavgayı garibim :)
Bazen insan kendini poh pohlatmak istiyor nedense o durumlar şu ara bende çok fena ya hep benimle ilgilensin istiyorum :)

Anneler bazen kafalarında bizim için birşeyler kuruyorlar yazıorlar ve onu yaşamamızı istiyorlar. Sorun yaş farkı değil bence o kılıf. 9 yaş dediğin nedir ki ? O kadar fazla bir fark değil. Seni de ezmez bence hatta bilakis yaşıtlarına gore belki daha olgun olur daha çok el ustunde tutar. Ben de eşimle ilk gorusmeye basladıgmda hep annemle kavga ediyordum kafasında baskası vardı o kafasındakinin de nasıl biri olduguna kendi kafasında yarattıklarıyla inanmıstı. Yani adam hiç de bana uygun değildi aslında. Hr sokga cıkısımda kızardı yuksek sesle odum kopardı asagıda bekleyen erk arkadasım duyacak diye. 9 ay sonra nişanlandık ve ailesini kendisini tanıdıkca annem de fikir değiştirdi ve eşim babamın hastalıgından, vefatından tut da maddi manevi her zor gunumuzde herkesden once koştu anneme evlat gibi. Şimdi çok seviyor ve çok sukur Allah beni utandırdı diyor. Sen de annenşn uyarılarını dikkate al ama emin oldugun seyden de vazgecme sonucta 16 17 yasında degilsin yani... Bn de eşimle evlenmeye karar verdiğimde 24 yasındaydım. Cok skur 5 senedir de çok mutluyuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…