Asıl büyük sorunumda o zaten 2. Mezun senem şuan ders çalışmaya çalışıyorum istediğim bölüm gelmediKişisel gelişim videoları izle özgüven ve kendine değer vermekle alakalı. İnsanları yanında tutmak için onlara iyi davranmak yanlış. Sadece kendin ol. Kalmak isteyen zaten senin yanında kalır. Üniversiteye gidiyor musun?
Kendim oluyorum zaten içimden geldiği için iyi davranıyorum. ama etrafımda bir tane dostum yok yapayalnızımKişisel gelişim videoları izle özgüven ve kendine değer vermekle alakalı. İnsanları yanında tutmak için onlara iyi davranmak yanlış. Sadece kendin ol. Kalmak isteyen zaten senin yanında kalır. Üniversiteye gidiyor musun?
Hassas kalpler için dünya zor bir yer mesela bende oyleyim.Sosyal fobin yok değil mi hiç arkadaşım m
Merhaba hayır sosyal fobim yok dışarı çıkmayı da çok severim hatta şuan tek başıma dışarıda geziniyorum sadece özgüven problemim var
Annem sürekli başkalarıyla kıyaslıyor. Hep böyleydim ama bu yaşlarda öyle bir hâl aldı ki beni depresyona sürüklüyor ve başarabileceğim hâlde üniversite sınavına doğru düzgün çalışmamı engelliyor.Annen Baban Cok mu elestirdi seni , ne oldu da böyle oldu ?
Merhaba çocuğunuz sizin gibi bir annesi olduğu için çok şanslı. bende şanslıyım kendi annemden yana ancak beni başkalarıyla kıyaslaması sadece kötü etkiliyor. Şuan sınava çalıştığım için bir işe giremem maalesef ama dediğiniz gibi bir kursa gitmeyi düşünüyorum videolar izliyorum başka da elimden birşey gelmiyor zaten çok teşekkür ederim❤Çocuğumla yasitsiniz, o da benzer şeylerden geçti/geçiyor. Liseden arkadaşlarıyla çok rahat, konuşkan ama dışarıda çok utangaç ve kendine güvensiz. Aşırı hassas ve tam bir empat.
3 hafta sonra üniversiteye başlıyor çocuğum. Benim gelirim birkaç ay sonra kesileceği, babası denen işe yaramazın da bir kuruş faydası olmayacağı için bir yaz işine girdi. Sadece 6 haftadır çalışıyor, zaten bir haftası kaldı ama o kadar değişti ki anlatamam. Dışarıdaki hayatı gördü, insanlarla haşır neşir oldu, iş yaşamını öğrendi ufak da olsa, bu da öz güvenini saglamlastirdi.
Ben de elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum tabii ki, ama hayatın içine karismakla kazanılan güvenle anne babanın desteği ayrı bence. Çünkü ben ona ne kadar yetenekli, iyi, özel, zeki olduğunu söylesem de anneyim ya, zaten söylermişim gibi geliyor ona, ama işe başladı, baktı ki yapıyor, insanlarla kaynaştı, espriler gırla gidiyor, o çok fayda etti.
Part time bir is bulma imkanınız var mı? Ya da bir hobi edinmek? Ücretsiz kurslar var bildiğim kadarıyla, benzer kafada insanlarla tanışmak iyi gelebilir.
Ve tabii ki bol bol kitap okuyun, video izleyin. Sevdiğiniz bir alanda kendinizi geliştirin.
Atlatacaksiniz, eminim. Derslerinize asilin, istediğiniz bölüm gelince zaten o güven tazelenecek, yolunuz açık olsun.
Nazik cevabınız için ben teşekkür ederim asıl.Merhaba çocuğunuz sizin gibi bir annesi olduğu için çok şanslı. bende şanslıyım kendi annemden yana ancak beni başkalarıyla kıyaslaması sadece kötü etkiliyor. Şuan sınava çalıştığım için bir işe giremem maalesef ama dediğiniz gibi bir kursa gitmeyi düşünüyorum videolar izliyorum başka da elimden birşey gelmiyor zaten çok teşekkür ederim❤
Gereksiz yere milleti eğlendirmek için uğraşma.Arkadaşım da yok hiç. tuhaf bir şekilde arkadaş olduğum insanların en yakın arkadaşı ben olamıyorum asla ters birşey yapmıyorum hatta onları eğlendirmek için uğraşıyorum fazla iyi niyetli davranıyorum
Youtube'da Beyhan Budak gibi psikologlara bakabilirsin. Ayrıca YouTube'a 'duygularını kontrol etme yolları' 'duygusal dayanıklık' yazarak bir sürü videoya ulaşabilirsin. Bir de zaman zaman hepimiz duygularımızı kontrol etmekte zorlanıyoruz. Zaten insan olmamızın en büyük özelliklerinden biri de bu. Her şeyin gelip geçeceğini bilip daha sakin kalmaya çalışmalıyız. Ağlayarak üzülerek bir şeyleri çözemezsin ama daha yaşın daha çok genç olduğu için insanlara veya hayvanlara yardım edebilecek (iş imkanı da olan) bir mesleğe yönelebilirsin. Yani üzülmek yerine neler yapabileceğini düşün benceÇok ama çok ,aşırı aşırı fazla duygusal bir insanım. Herşeye canım sıkılıyor özellikle hayvanlarla ilgili konulara da oraya değinmeyeyim hiç çıkamam içinden. Herşeye ağlıyorum ama ağlamaktan ziyade canımı o kadar çok sıkıyorum ki çoğu şeye yoldan geçen çoğu insanın umurunda olmayacak şeylere saatlerce ağlayabilirim şimdi bunu şımarıklık olarak algılayanlar olacaktır ama öyle değil. aslında diğer insanların da umurunda olması gereken ama bencil oldukları için düşünmeyecekleri türden konular. Çok hassasım çok duygusalım bununla başa çıkamıyorum bazen bu öyle bir hâl alıyor ki intihar düşünüyorum yapmayacağımı biliyorum ama bunu düşünmek bile zevk veriyor. Arkadaşım da yok hiç. tuhaf bir şekilde arkadaş olduğum insanların en yakın arkadaşı ben olamıyorum asla ters birşey yapmıyorum hatta onları eğlendirmek için uğraşıyorum fazla iyi niyetli davranıyorum ancak yine etrafımda derdimi dökeceğim tek bir arkadaşım yok. Ve büyük de bir özgüven problemim var insan içinde yakışıklı bir erkek bana baktığında bana niye bakıyor ki onca güzel kızın içinde yüzümde Bişe mi var acaba diye düşünüyorum. Psikoloğa git demeyin çünkü ne ona gidecek durumum var nede bunu iyi karşılayacak bir ailem var bana birşeyler önerin kitap önerin şunu yap bunu yap diyin biriyle konuşmaya çok ihtiyacım var(19 yaşındayım)
Bana özelden yaz kuzum bu yollardan bende geçtimÇok ama çok ,aşırı aşırı fazla duygusal bir insanım. Herşeye canım sıkılıyor özellikle hayvanlarla ilgili konulara da oraya değinmeyeyim hiç çıkamam içinden. Herşeye ağlıyorum ama ağlamaktan ziyade canımı o kadar çok sıkıyorum ki çoğu şeye yoldan geçen çoğu insanın umurunda olmayacak şeylere saatlerce ağlayabilirim şimdi bunu şımarıklık olarak algılayanlar olacaktır ama öyle değil. aslında diğer insanların da umurunda olması gereken ama bencil oldukları için düşünmeyecekleri türden konular. Çok hassasım çok duygusalım bununla başa çıkamıyorum bazen bu öyle bir hâl alıyor ki intihar düşünüyorum yapmayacağımı biliyorum ama bunu düşünmek bile zevk veriyor. Arkadaşım da yok hiç. tuhaf bir şekilde arkadaş olduğum insanların en yakın arkadaşı ben olamıyorum asla ters birşey yapmıyorum hatta onları eğlendirmek için uğraşıyorum fazla iyi niyetli davranıyorum ancak yine etrafımda derdimi dökeceğim tek bir arkadaşım yok. Ve büyük de bir özgüven problemim var insan içinde yakışıklı bir erkek bana baktığında bana niye bakıyor ki onca güzel kızın içinde yüzümde Bişe mi var acaba diye düşünüyorum. Psikoloğa git demeyin çünkü ne ona gidecek durumum var nede bunu iyi karşılayacak bir ailem var bana birşeyler önerin kitap önerin şunu yap bunu yap diyin biriyle konuşmaya çok ihtiyacım var(19 yaşındayım)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?