Çok kötüyüm :(

Sidelya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2010
62
0
86
İstanbul
Merhaba..
Çocukluğumdan buyana hep sorun yaşadım ailevi olaylardan etkilendim ve sonucunda 4. sınıftan itibaren vitiligo(alaca) hastalığı başladı önce dizlerimi sardı çok fazla büyüktü etek şort kapri dahi giyemiyordum sonra kendiliğinden gitti nasıl oldu anlamadım araştırdım çok araştırdım tedavisi yokmuş kuran'da alaca hastalığına baktım Hz. isa'nın Allahın izniyle tedavi ettiği görülmüş şuanda dizlerimde yok fakat ufak tefek ayak bileklerimde göz kenarlarımda ve koltuk altımda boynumda hafif hafif çıkıyor güneşten sakınıyorum hatta dışarı dahi çıkmıyorum senelerdir okuldan eve lise 3 öğrencisiyim sabahları kalktığımda gözlerimi beyaz beyaz görünce içim burkuluyor canım yanıyor niye diyorum sevgilim var gündüz kapatıyorum beyazlıklarımı makyajla vs peki ya evlenince? intihar etmeyi düşündüm laroxyl alıcaktım 4 kutu bir haber okumuştum bir kız intihar ederken almış ve ölmüş sanki yaşamak boş gibi ama kaldıramıyorum şuan bile gözlerim doldu Allah dert verirse dermanını da verirmiş ama neden bunun şifası yok boşluktayım düşebilirim hayatımda biri var ama heycan yok sadece var seviyor mu bilmiyorum severse de beni haketmediğini ya da ben seversem bağlanıp beni böyle vitiligo hastalığı olan birini haketmiyor diye düşünüp daha çok bunalıma gireceğim namaza başladım 1 haftadır kılıyorum ansızın ölüm geliyor aklıma ve mutlu oluyorum napıyorum ben? napıyorummmm..

Son düzenleme:

şifası keşfedilmemiştir. şifayı veren kim? bunu unutursan o düşüncelere yatkınlaşman normallmaz:

ve bir şey diyeyim mi? sevgilinin yanına giderken bir gün kapatma o beyazlıkları, bakalım ne tepki verecek, gerçekten seviyor mu?

gerçekten seven insan sevdiğinin dışına bakmaz güzelim. evleneceğin adamın böyle biri olmasına dikkat et.
opuyorumnanaktan

yasakkelime ne intiharindan bahsediyosun cnm yaa :1no2:
vitilgo hastaligin var diye insan ölümü düsünürmüüü
ne demek peki ya evlenince ne olcak, seni seven seni her halinle sevmeli
böyle seyler düsünme lütfen
daha cok gencsin, yazik etme kendine :teselli:

Birileri tuhaf tuhaf bakarken bu ne diye sorduklarında içim acıyor nasıl yenicem peki bunu?
Zaten ailemlede iyi değil aram olsamda olmasam da farketmez yani..
Üzülürse bi annem üzülür dudağımın kenarında da çıkmaya başladı büyürse yıkılırım..

cnm bazende umursamaz olmak gerekiyo
benimd bacagim yandi, yanik izi var
ama ben üst baldirimda yanik izi var diye bikini giymemezlik yapmiyorum
bakanlarda oluyodur ama umursamiyorum
böyle bisey icin intihar edilirmi???
kendine acimiyosanda ailene aci
onlarla aram iyi degil olmasamda farketmez deme
sana sevgilerini belli etmiyo olabilirler ama onlar anne baba
cikar aklindan su düsünceleri
sakin ama sakin yanlis bisey yapma

hem herseyin bi caresi var
olmazsa cok iyi biyerde kalici makyajla kapattirirsin lekeleri

ışin en kötü yani ne biliyor musun?
Babama üzülüyorum bu hastalığa vucudumu sardı dedikçe umrunda dahi olmadığımı görüyorum durumu da çok iyi günahım ne diyorum nerede hata yaptım ah edesim geliyor babadır diyorum edemiyorum ...
ışte bana en çok koyan da bir babanın umursamazlığı...

"bu bir hastalık. vitiligo(alaca) hastalığı. " diyeceksin.

sana acıyarak bakmalarından mı korkuyorsun? acıyarak bakarlarsa bu onların cahilliğindendir. üstüne düşünmeye değmez.

ölümü aklından çıkar, dua et Allah şifa verir. önce bu hastalığı kabullen ve hastalığın geçeceğine inan kaydirigubbakcemile5

"Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Kul hastalandığı zaman Allah Teâlâ hazretler ona iki melek gönderir ve onlara: "Gidin bakın, kulum yardımcılarına ne diyor bir dinleyin!" der.
Eğer o kul, melekler geldiği zaman Allah'a hamdediyor ve senalarda bulunuyor ise, onlar bunu, her şeyi en iyi bilmekte olan Allah'a yükseltirler Allah Teâla hazretleri, bunun üzerine şöyle buyurur: "Kulumun ruhunu kabzedersem, onu cennete koymam kulumun benim üzerimdeki hakkı olmuştur. Şâyet şifâ verirsem, onun etini daha hayırlı bir etle, kanını daha hayırlı bir kanla değiştirmem ve günahlarını da affetmem üzerimde hakkı olmuştur." (Muvatta, ayrı 5, (2; 940).)

Bu hadis, mü'min kul hastalandığı zaman sabredip Allah'a şikâyetçi olmaz ve hamdederse kazanacağı sevabın büyüklüğünü haber vermektedir. Hadisin üslûbu, bu mükâfatı âdeta kesin bir vaad olarak ifade etmektedir.

Bu Hadis, hastalığından şikayet etmeyen, şükür ve hamdine devam eden bir hasataya verilecek büyük ve özel mükafattan ahber veriyor.

Böyle birisi eğer bu hastalıktan ölürse ruhunun arınacağı ve doğrudan cennete gireceği, eğer ölmezse bedeninin hastalıklardan temizleneceği bildiriliyor.

Allah sabir versin kardesim.

Namaza başladım her vaktin ardından birde şükür namazı kılıp dua ediyorum Allah'a sığınmaktan başka bir carem olmadığını anlıyorum..
Eğer ki Allahın verdiği cana son verirsem asla affedilmeyecekmişim çok ayet okudum hocalarıma sorular sordum dua edin benim için...

gecmişolsun.31 yaşındayım 18 yaşından beri sedef hasatasıyım.bu hastalık hayat statdartlarımı düşüyor.istediği gibi giyinemediğim zamanlarda oluyor.evliyim.1 tane cocuğum var .ondada sedef hastalığı belirtileri var.ama ölmeyi düşünmüyorum hayat devam ediyor.tedaviye gelince fototerapiyi denedin mi?

Hayır denemedim b-clear tedavisi gördüm bıraktım daha sonra kare kare esmerlik oluyor daha kötü gözüküyordu.
Bel altımda dizlerimde önceden öyle çoktu ki ve gizli bölgemde kendiliğinden gider oldu fakat onların gitmesiyle üst bölgemde çıkmaya başladı..

baban belkide umursamaz degil ama öyle görünüyodur
seni üzmek istemedigi icin öyle davraniyo olabilir
bide su yönden bakman gerekir
allah daha büyük dert vermemis sana cok sükür
ne hastaliklar var bu dünyada
allah korusun görmeyenler, duymayanlar, kolu, bacagi olmayanlar var
ama hastaliklarina ragmen hayata simski baglaniyolar
neden sende onlar gibi herseye iyi yönünden bakmak yerine
ölüm gibi korkunc biseyi düsünüyosun ki??

canım çok geçmiş olsun.ama lütfen inançlı bir insansın ve intihar kelimesini ağzına almışsın.hiç yakışmadı.Allah yardımcın olsun.benim bi arkadaşımın da iki elinin de bilek kısmınnda ve bacağında ciddi bi şekilde yanık izi vardı.ama hiç sorun yapmadığı için çevresindekilerin de dikkatini çekmezdi çekene de aldırış etmezdi.sen kafana çok takıyorsun diye de sorun sen de daha çok büyümüş bence.rahat olmaya çalış.bu arada babanla konuşmayı denemedin mi canım.ona bunun seni çok üzdüğünü söylersen belki o da tam anlamıyla yardımda bulunacaktır...tekrar geçmiş olsun..

biliyosundur sedef hastalığınında tedavisi yoktur sadece ilaçlar ve kürler hastalığın seyrini yavaşlatır.ben gecen yıl fototerpiye gittim ve senin gibi hastalarda bu tedaviyi oluyor lütfen hemen araştır.fototerapi yada puva tedavisi olarak

Allah hastaligi kulunu kendisine yakinlastirmak, günahlarindan arinmasi icin verir. o nedenle sevinip sabredip cok dua etmen lazim kardesim.

cerrahpasada galiba bir dktor varmıs vitiig ie igienen oona bı gorunn bence tedavisi olmayan hıc bır hastaık yk bunu da unutmayın lutfen allah sabr versın

Şimdi ikindi namazımı kıldım 1 hafta önce çok ciddi şekilde düşünüyordum intihar etmeyi artık Allahıma sığınıyorum
@efsal, çok geçmiş olsun artık daha iyi anlıyorum saçmaladığımı insanların ne dertleri oluyor..
@Heavensgate, çok teşekkür ederim paylaştığın yazı için duamı edip namazımı kılıyorum umarım görür beni Allahım..

Araştırsam da tedavi için para gerektirir peder bey de takmıyor beni artık bende tedavi ettir beni demiyorum zoruma gidiyor artık yüzsüz gibi defalarca söylemek elimden gelen tek şey dua etmek artık :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…