Çok kötüyüm :(

bu tedavi için para harcaman gerekmiyor.devlet karşılıyor.bir devlet hasatanesine yada bir araştırma hastanesinin dermotoloji bölümüne gitmen yeterli

yapma canım yaa. bi iz yüzünden ne ölümü düşünmesi.
kolu, bacağı olmayan insanlar var.
yüzünün yarısı olmaan insanlar var. nasıl da dört elle sarılıyorlar yaşama, hayat güzel diyerek.
senin iki beyazlık var diye hayata küsmen çok ayıp.

canım sakın daha çok gençsin ölüm falan sakın bunları düşünme rabbim herşeyin hayırlısını verir sevgilin ise seni gerçekten seviyorsa zaten bu onun umrunda olmaz.. umarım düzelir

bak canım öncelikle allah acil şifalar versin mevlam hiçbi kuluna dermansız dert vermemiştiir mutlaka dermanı vardır elbet ama onu araştırarak ve zamanla zamanı gelince sana nasip edecektir yaradan umuyorum tatlım...
birde babanın seni unursamadığını düşünüyosun ki belkide gerçekten öyledir bende babam yöniünden çk muzdaribim ama elden bişi gelmiyo adı baba sonuçta doğarken babamızı seçme şansı verilmemişki bize maalesefsenağlama
bak ne güzel namazınıda kılıyosun daim olsun inşallah.Yer gök dua üzerine canım allahtan ümidini kesme ve sakın yanlış düşüncelere kapılma:olmaz:

Her serrde hayir vardir ya, bak sen de hastalik sebebiyle namaza baslamissin, insaAllah birakmadan devam edersin... hic bir zaman Allahdan ümidini kesme, O seni her zaman görüyor...

@Heavensgate, kesmeyeceğim düşünüyorum da yalan dünya da günahkar olup gitmeyeyim sahici dünyaya :)

bende de pigment kaybi var canim...ama az...bir yerde okumustum vitiligo, pigment kaybi gibi hastaliklar cok hassas insanlarda cikarmis, ya psikolojik ya da genetik bir seymis. ayrica bu insanlar hassas olduklari icin cok ozel insanlarmis...ilginc ama boyle okumustum...
bu sorunu yasayan tek kisi sen degilsin canim. simdi vitiligosu olan herkes intihar etsin eger intihar cozumse...ama cozum degil iste...
degisik degisik doktorlara git...bazi doktorlar caresi var diyor bazilari yok diyor vitiligo icin...mesela bazi doktorlar gunese asla cikilmamali diyor ama bazilari bilmem ne kremini surup vitiligolu bolge guneslendirilmeli diyor. bi de kocakari ilaclarini denesen belki isine yarar. bir aktara falan gidip sor bakalim vitiligo icin kullanilacak neler var canim...
bu kadar cok takma. vitiligo, pigment kaybi hastaliklarinda psikolojinin de cok buyuk bir etken oldugu soyleniyor yani moralini bozmaman gerek canim.

sidelya çıldırmış olmalısın gerçekten.. hayat bu kadar kolay mı, pes etmek bu kadar kolay mı? alt tarafı derin soyuluyor ne amansız hastalıklar var allah aşkına, makyajla kapatılabilecek bişey olduğuna şükretsene..
fazla stres yapıyorsun fazla kafana takıyorsun.. ilerlemesinde stres de etkili yalnız.. bence biraz rahatla, enerjini de farklı alanlara yönlendir.. yoksa insan devamlı kendsyle uğraşıp duruyor, olmadık şeyler çıkartıyor..

Aile içi sıkıntıları yaşayan tek kişi sen değilsin emin ol. Herkes aynı derecede şanslı değil malesef bu konuda. Herkesin imtihanı farklı. Ama güçlü olmalısın, intihar filan hele hiç aklına bile getirme. Bunları yaşayan büssürü insan var, biri de benim. İyi yanından bak, insanı ne kadar güçsüz kılıyorsa da bu sıkıntılar, bir o kadar olgunlaştırıyor ve güçlü kılıyor.

Rahatsızlığına gelince, tedavisi olan birşey sanırım. Şuan yaptıramıyorsan bile , ilerde tedavisini yaptırabilirsin. Evlendiğinde de beni beğenmez sıkıntısına girme. Ama bunu mutlaka karşı tarafla paylaş, utanma sıkılma. Seni bu nedenle istemeyecek insanda da kurtulduğun için şükretmeye bak, yanında olanla hayatına devam et. Kimin başına ne geleceği belli değil, kendini sorunlu hissetme.

Allah şifa versin.

Benim babamda da vardı bir aralar yoğun olarak şimdi azaldı. Yoğun mısır ağırlıklı beslen yaz geliyor bol bol mısır kaynat ve içinde mısır kaynatılmış olan suyu vitiligolu yerlere masajla yedir. Bayağı azaltıyor ve geçmeyen yerlerde de o bariz beyaz renk yerine sarımtrak bir renk oluşuyor ve yer belirsizleşiyor ... Mısır ekmeğini tercih et ve mısır unu kullan uzun bir süre ... Şimdilik verebileceğim tavsiyeler bunlar ve çabuk üzülmemeye çalış herşeye ...

canim cok gecmis olsun allah acil sifalar versin
unutma sifayi veren allahtir
kalici makyaj fikride gercekten iyi bir fikir

canım geçmiş olsun sen inançlı bir genç kızsın intiharı aklının ucundan dahi geçirme bu dünya için öbür dünyanı yıkma dert veren ALLAH dermanınıda verir mutlaka seninde sınavın buymuş burda her kesin farklı farklı sorunları var sınav dünyası evleneceğin kişiyle mutlaka bu durumunu paylaş belki o bu durumu senin kadar önemsemez dış görüntü o kadarda önemli değil kendine güven ayrıca hastalığının en önemli sebebi psikolojik sen psikolojini düzeltirsen sorununda çözüme kavuşur bence böyle üzüldükçe artabilir lütfen kendine bunu yapma inşallah iyileşir çok mutlu olursun namaza devam bunun için çok sevindim çok dua et ALLAH kendisine kalkan eli boş çevirmez

cnm benim neden böyle birşey için intaharı düşünüyorsun. bence kendine güvenmelisin sonuçta ölümün pençesinde olan bir sürü insan yaşama tutunmaya çalışırken sen fiziksel bir sorun için bunları yapma. seni seven her halinle sever kaşına gözüne bakma. daha çok küçüksün kendini bu kadar üzme hayata ne kadar tutunursan ne kadar yaşamayı seversen emin bu hastalıkta geçer sen ne kadar içine atarsan devam eder bazı şeyler psikolojik çünkü

hem ne güzel ALLAH inancın sonsuz böyle devam et inşallah en kısa zamanda herşey düzelir cnm

öncelikle geçmiş olsun cnm
ama şunu düşün senden katbe kat kötüleri var cnm
yazacaktım ama yazmaya elim varmıyor ne demek istedğimi anlamışsındır veleneceğin zmanada söyleyceksin cnm bunda ne var gercekten seviyorsa inan kabullenecektir

gecen yazini okumustum,az önce nette hodan yagini arastirirken faydalarinda birsey gördüm yazaym dedim
Yaşlanmış, pürüzlü, kırışık ve kuru ciltlerde cildin doğan nem dengesinin sağlanmasında, yaşlanma etkilerinin giderilmesinde, kırışıklıkların önlenmesinde ve giderilmesinde, sedef, egzama, vitiligo gibi deri hastalıklarından kaynaklanan lezyonların giderilmesinde BıTKıSEL GIDA DESTEĞı olarak kullanılabilir. Birçok ünlü kozmetik ve dermokozmetik markası ürünlerinin içeriğinde Hodan yağına yer vermektedir.diyor bilmiyorum ne kadr gercek ama birsey kullaniyorsan sor arastir takfiye kullan istersen canim

intiharmı aşk olsun sana sen şu an imtihandasın mewlam iyi kullarına dert veririmiş bakim sabrdeceklermi die ama senin düşşündüğün şeye bak onun verdiği cana kıymak sabredip mükafatını beklemelisin zaten ilk adımıda atmışşsın namaz kılmakla sen benim sorunlarımı okuda bi bak kendininkine hamd olsun dersin onun verdiği özüre şükrediyorum derdi weren elbet bir gün dermanınıdaa werecektir

Back
X