çok kötüyümm yaaa :'(

_baby_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2009
108
3
96
37
İstanbul
ben 1.5 senedir evliyim tedavı görüyordum ama bir türlü hamile kalamadım klomen kullandım ama olmadı daha sonra rahim flimi çekildi ve tüplerimin tıkalı olduğunu öğrendim ve yaklaşık 15 gün önce laparoskopi ameliyatı oldum sol tarafıma hiç dokunmadılar yapışıklık varmış bağırsaklarıma bir ihtimal sağ yumurtalıklarımı açarız diye düşünüp amalşyat ettiler fakat sonrasında öğrendim mi oradada açılma ollmadı ve dr baba tüp bebek dedi direk olarak. ben 23 yaşındayım,merak ettiğim aacaba tüp bebek kaç yaşından başlıyo ve kaç senelik evli olman gerek,öncesin de aşiılama mı gerek??kafam çok karışık ne yapacağımı bilemez durumdayım psikolojim darma duman olmuş durumda..lütfen yardım edin bana...birde ist da tüp bebek yapan yerler nereler (ssklıyım) rapor çıkarmak istesem mesela nerden çıarmam lazım...şimdiden cvb larınız için tşrler:gitme:

tüp öncesi aşılama şart diye bir kural yok bende direkt tüp yapıldı.
yanlız yumurtalıkalrın yapışık kısmı dikkatimi çekti, tüplerine i,htiyacın yok ama yumurtalıkalrına ihtiyacın var tüp bebekte, orada yumurta üretecekler zira.. o yapışıklıkta yumurta üreyecek mi sen bence onu araştır öncelikle naçizane önerim. yoksa boşuna ilaç kullanmış boşuna tüp bebek sürecine girmiş olursun ve de aldıkları parayı da öldür allah iade etmezler... inşallah ben yanlış düşünüyorumdur ve bu bir negatiflik değildir geçmişler olsun canım.

canım ark yazdıgı gibi rapor için 3 yıllık evli olman gerek bide öncesinde2 defa aşılama yapılması gerekıyor ama senın tüpler tıkalı oldugu için bu aşama gerekmez sanırım allah gönlüne göre verir inş. en kısa zamanda

canım üzülme tüp bebekle hamile kalabilirsin...bende tüp bebek denilince ödüm kopuyordu konduramıyorudum.7 yıl olunca bebeksiz artık normal bişey gibi geliyor.allah büyük burada ne mucizeler gördük..

canım,doktoru tüp bebeğe yönlendirdiyse vardır bir bildiği.arkadaşı korkutmanın anlamı yok.zaten psikolojisi iyi değil şu anda

benden aşılama istenilmedi....çünkü eşimde azo spermi var....dr sana direk tüp dediyse aşılamaya gerek olmaz.....ama zaten raporluda yapamazsın 3 yılın dolmamış...23 yaşınıda doldurmuş olman gerekiyo....eşininde 1000 günlük sigortalı çalışmış olması da gerek....

canım,doktoru tüp bebeğe yönlendirdiyse vardır bir bildiği.arkadaşı korkutmanın anlamı yok.zaten psikolojisi iyi değil şu anda

korkutmak için söylemedim , hiç olur mu ?
ama çok fazla negatif örnek var piyasada sonradan pişmanlık duymasın iyice araştırsın ve bilinçli seçim yapsın diye yazdım.

cvblarınız için herkese tşrler ewt sol tarafımda yapışıklı var ama en azından sağ tarafım tıklalı olsada yumurta üretiyo belki tıptaki aletlerle sol tarafımdanda toplarlar bilmiyorum yaaa bakalım yarın dosyalarımı alıp araştırma hs.gidip birdeoraya danışcam bakalım ne dicek??

slm baby benimde tüplerim tıkalı ve bende 3 hafta önce ameliyat oldum acılmadımafoldumben .yasım 21 dr yaptırabılırsın dedi ssk için 3 yıllık evli ve 23 yasını doldurmus olman gerekıyor ben nasıpse yaza baslayacagım yas dolmadıgı için cebımden verecegim geçmiş olsun canım sana

cannım diğer topikde çok kötü olduğunu felan yazmışsın...kirada olduğunu felanda yazmısın....canım bence kendini şimdiden bırakma.....özelde yapamıyosan 1 buçuk yıl daha bekle....bekle derken beklemenin ne kadr zor olduğunu bende çok iyi bilirim....ama başka şans yoksa mecburen bekliyosun....canım ben tüp bebek öncesi testlerimi çapada yaptım...benim eşimde sorun var..ilk o testlere başladı sonra ben derken bi bakmışım 3 yıllık evli olmuşum......şimdiden kendini bu kadar üzme...sitres yapma....inanki zaman çok çabuk geçiyor....bunu yaşadığım için sölüyorum arkadaşım....o kadar testleri bekledim üstüne tedaviye başladık tamam derken kist oluştu ve ondan dolayıda bekledim 2 ay.....ama herşey geçiyo...şuanda sana inanılmaz giibi gelsede bu böle.....ben şimdi ilk olumsuz sonucumu aldım...ona bile alıştım canım...alışmayıp ne yapıcaz ...mecburen ileriye bakıcaz....hakkımızda hayırlısı

ewt haklısın hilal bakalım bende yarın dr.gidicem eğer oda sonuçlarımı onaylarsa başka büyük bir araştırmaya gideceğim çaba gibi mesela ameliyatımı ben haydarpaşa numunede olum ama orası yapıyormu bilmiyorum sormam lazım..

bende bilmiyorum canım......hakkında hayırlısıı.....inş iyi güzel sonuçlarını alırız.....araştırma hastanelerinde bu tür testler sabır istiyo...çünkü çok kalabalık testlerde hemen çıkmıyor...ama senin zamanın var arkadaşım çokda gençsin.....bende yeni 23 yaşımı doldurdum....raporumu daha henüz kullanmadım yeni 3 yıllık evli oldum....inş diğer denememde kullanıcam......

inşşşşşşşşş bizlerinde ikizleri olurrrrrrrrr....çok güzel resminnnnnnn,çok sevdim...

şu doktorlar neden klomenle falan uğraşmadan önce direk tüplere bakmıyorlar önce anlamıyorum bende 5 ay boşuna klomen kullandım 1 ayda iğne kullandım sonra eeeee tüplerine bi bakalım yuh yani baştan baksana olmaaaaazz para yicekler ya yok muayeneydi yok yumurtlama takibiydi en temizi direk tüp bebek merkezlerine gidip hiç bişey olmasada orada tedavi görmek bence arkadaşım hiç üzülüp canını sıkma boşuna hepimiz burada tüple ilaçla uğraştık tüplerin tıkalı ise aşılama yapılmaz yapılsada bi faydası olmaz çünkü tıkalı çatlatıcak yumurtaya ulaşılamayacak merkezlerde genelde yaşa pek bakmıyorlar eğer sorun oraya kaldıysa filmlerini raporlarını götür eminim fazla bekletmeyeceklerdir seni allah yardımcın olsun canım geçen sene bende senin gibi korkular yaşıyordum çok şükür şimdi 2 aylık minnoş bi kızım var rabbim tüm isteyenlere bekleyenlere nasip etsin inşallah

bencede korkutmak icin söylenmedi bu arkadasinda bi bildi varki uyariyor burda herkes birbirine destek amacli yaziyor

allah analı babalı büyütsün inş bizlerinde olacakj birgün buna canı gönlümden inanaıyorum..

Tıbbi tedaviler sonrasında normal yöntemlerle çocuk sahibi olunamadığı ve ancak yardımcı üreme yöntemiyle çocuk sahibi olunabileceği, eğitim ve araştırma hastanesi ya da üniversite hastanesi raporuyla belirlenmeli. Kadın 23 yaşından büyük, 39 yaşından küçük olmalı.ama yanlıs degılsem 18 yasında bı bayana uygulanmısdı yuanı yas sınırı daha ondedır muhtemelen ssk ıcın ıse 3 yıl sartı var..
Son 3 yıl içinde diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamadığı; SGK'nın yetkilendirdiği hastanelerin sağlık kurulları tarafından belgelenmeli...
ama sızın oncelıkle Gebeliğin oluşabilmesi için tüplerin açık ve sağlıklı olması gereklidir. Oldukça hassas yapıdaki tüplerdeki bozulma yumurtanın taşınmasını ve dolayısıyla döllenme olayını engelleyebilir. Bozukluk en uç kısımda oluşursa yumurtanın yakalanıp tüp içine alınması bozulabilir.Nedeni ne olursa olsun, tüplerin tıkanık olması gebelik oluşumunu engeller. Bazen tek tüp tıkalıdır. Diğer tüp sağlıklı ise bu durumda gebeliğe ulaşma şansı vardır.yanlıs muhakkak tubal reanastamoz tadavısı uygulanmadır..muhakkak onuda bı denemelısınız..
dılerım anne olur sunuz ve unutmayın yaşınız daha cok genc emınım olucaksınızda..bunun yanında ne olursa olsun ruh halınız psıkılojınız ıyı olmalıdır cok fazla dusunmeyın kendınızı unutun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…