5 yaşına girecek bı oğlum var babasıyla 2.5 sene oldu ayrıldık . Tek başıma evladimla kendi evimde yaşıyorum. Bazen sorumluluk çok ağır geliyor. İstemeden de olsa yaramazlık çok yaptığında bağırıyorum. Aslında babasız büyütüyorum diye ekstra özen gosterirken bazen bunun vicdan azabıyla çok üzülüyorum. Öfke kontrolüm mu yok bilmiyorum çok şükür bu zamana kadar bir kez vurmadım ancak bağırmak bile kendimi kötü anne hissettiriyor. Babası çocukla ilgili değil maddi manevi zorlanıyorum ben mi bı twk böyle sinirliyim
Ahh ben de böyleydim. İkizlerim 3 yaşındaydı, ben çalışıyordum. Annem emekliydi, beraber bakıyorduk.. ablamlarda yardımcı oluyordu bana haklarını ödeyemem,gece hastaneye falan onlar götürüyordu…
Boşanmanın verdiği kabus-il değiştirmem-iki bezli çocuğu kreşe yazdırmak-kreşteki ilk yıl-öğretmen şikayetleri… ömrümden ömür gitti o ilk 2 yıl.
Sonra yardımcı abla bulduk anneme yardımcı olsun diye.
Haftasonu bile uyku uyuyamazdım, doğrudürüst yemek yiyemezdim onlara yedirmekten, dışarı çıksak burnumdan gelirdi, hastalıkları-gürültüleri bitmezdi, evin dağınıklığı, ağlak iki çocuk..
Arkadaşım da yoktu sohbet edip kafamı boşaltabileceğim.. işim de yoğundu.
Eski eş başka ildeydi, haftasonu falan gelip alma durumu olsaydı en azından haftasonunu kendime ayırırdım.
Çok bocaladım o yıllarda, canımdan bezdim.
Çocukları parçalayasım gelirdi. Çok öfkeliydim(ama asıl sebebi eski eşe idi, beni iki çocukla ortada bıraktığı için kendisi de keyif sürdüğü için)
Şimdi çocuklar 9 yaş oldular. 2.5 yıldır tek başıma büyütüyorum sayılır. Evimde yarım günlü bakıcı abla var, başında duran bir kap yemeğimi yapan, çoğu yükümü alıyor..çocukları okuldan alıyor falan.ben de sakinim artık, çocuklar laftan anlıyor, aklı başındalar, 0-5 yaşa getirene kadar ölüymüşüm meğer, ahh bir büyüseler diyordum hep. Annelik çok zor.
Sorumluluğu çok. Külfetli,zahmetli…
Şimdi şükürler olsun ki büyüttüm sayılır, iki çocuğa aslan gibi tek başıma bakıyorum, onlar da mutlular hallerinden.
Her akşam oyun oynarız, gece bazen yanlarında uyurum, kelime oyunu oynarız, şakalaşırız, espri yaparız,boğuşuruz.. onları alıp tatil planı yaparım, gezmeye çıkarız, lunaparka gideriz, arabaya atlar parka gideriz..
Maddi olarak şanslıydım belki, ailem destekçimdi
Ama ikiz çocuk- 3 yaş- ilk kreş deneyimi ve bez bırakma süreci-il değiştirip yeni düzen kurmaya çalışmak.. çok bocaladık biz.
Tek başıma ikiz çocuk büyütüyorum, herşeyine koşturuyorum, okulu hastalığı alışverişi vs.. çocuklarımdan da razıyım,anlayışlılar,yardımseverler,kibarlar..
Allah affetsin ,o zamanlar ben de çok yıprandım onlarla.
Şimdi daha iyiyiz şükür, mutluyuz

Nasıl dikte ettiysem artık; birbirlerine bakıp annemiz bize kızmakta çok haklı X çünkü bizde çok yaramazlık yapıyoruz diyorlardı tee o zamanlar
Bu bir süreç, çocuk kolay büyümüyor. Özellikle eğitmek mesele. Ben eğitilme konusunda çok titizim, yemeğe elle daldıklarında nevrim dönüyordu mesela. Lan lı lun lu konuştuklarında çıldırıyordum çünkü Benm öğrettiklerimi başkaları bozuyordu ( kv gil) neyse ki oraya da okullu olduklarından pek gitmedikleri için o huyları da azaldı.. beni dış etkenler de çıldırtıyordu işte.
Kucağınıza alamadığınız gün anlayacaksınız büyüdüğünü. Çocukların suçu yok, bugünlere birdaha dönemeyeceğiz hiç birimiz
Boşanmış anneler daha zor atlatıyor bu süreci.
Biraz maddiyatta önemli, aile desteği de önemli, sağlam psikoloji gerekli..
Allah evlatlarımızın ömrünü hayırlı etsin, hayırlı vefalı evlat olsunlar inşallah