Çok merak ediyorum..

kazulet

L'Etre et le Néant
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2008
1.426
320
163
ya ben birşeyi çok merak ediyorum..sositososito

iki insan birbirini hem çok sevip hem (teşbihte hata olmaz) kedi köpek gibi kavga edebilir mi?
hastalık gibi yani..
ne yakanı kurtarabiliryorsun
ne de iyileştirebiliryorsunkaydirigubbakcemile
ama bir o kadar da büyük ve harika bir sevginiz var..:lepi:

bunun açıklaması nedir?-tatlicadiarzu-:nazar:

Bir insanı sevebilirsiniz..
Fakat bu onunla hep uyum içinde bir ilişki sürdüreceğiniz anlamına gelmez
Sürekli bu şekilde devam devame den ilişki bir süre sonra size ve karşı tarafa zarar verecektir.
Sevdiğiniz renkler farklı olabilir..yemekler farklı olabilir..zevkleriniz farklı olabilir
Ama hayata bakış açınız ve değerleriniz farklı ise bu büyük bir sorundur.
Eğer ilişki size aitse bahsettiğiniz gözden geçirmenizi tavsiye ederim.

birbirinizi yıpratmayacak sevginizi yok etmeyecekse olabilir kavgalar
sonuçta iki ayrı karakter birşeyleri paylaşmaya çalışıyor onun dogrusu senin yanlışın olabiliyor huyunu suyunu da değiştiremiyorsun
ama onu çok seviyorsunnnnnn aşıksınnnnnnnn vazgeçemiyorsun
YA BU DEVEYİ GÜDECEKSİN YA BU DİYARDAN GİDECEKSİN

canım demek sevgı o kadar kuvvetlıkı bu kavgalar sonucu yıpranmıyor....
bazen ınsan vazgecemez...ve zıt gruplarda bırbırını ceker derler...belkıde oyledır...
belkı duygusal anlamda bırbırınızı tamamlıyor ama...dıger sosyal yasamda uyumsuz olabılırsınız.....
bazı asklarda boyle oluyor...

duygu birliği başka fikir birliği başka bişeydir
zaten kavgalar da fikir ayrılığından çıkar
ve fikir ayrılığı çok fazla tartışmayı da beraberinde getiriyorsa
bu kavga bitmez boyutundaysa durum
bi durup düşünmek lazım
nereye kadar...

ben yaşamasaydım böyle birşeye sevgi demezdim.öyle kavgalar ettikki sevgilimle artık dönülmez burdan derken birbirimize sarılıp ağlarken bulduk kendimizi.bence aşkın içinde şiddette var(fiziksel değil)kaydirigubbakcemile

aşk tarifi zor bişey ..sevdiğimize hissettiğimiz şey canımızı yaktıkça çıldırıyoruz neticede yine birbirimize saldırıyoruz.tabi bu zamanla hafifliyor.

eğer kontrol edebilir,bize verilmiş zamanı doğru kullanmayı, birbirimizi mutlu ederek mutlu olmayı öğrenirsek tadından yenmez bir aşka dönüşüyor.:asigim:

ben daha neresindeyim bilmiyorum ama epey yol katettik sanırımkaydirigubbakcemile4

eğer sevmeseydik birbirimizi kavga etmek yerine ayrılmayı seçerdik..

kavga etmeyn aşık yokturrrr eger buyukse kavgalar bılmeme bence kavga ılışkının tuzu bıberı

kavgasız tartısmasız olan bı ılıskıden sıkılırım ben
arada tartıscksn fıkır ayrılıgına dusuceksın sonrada orta bı yolda buluscaksın
bu hem sevdıgını tanıma fırsatı verır sana hemde ılıskınızı canlı tutar
yoksa hergun canım cıcım gıderse sevgımızın farkınada varamayız kıymetınıde bılemeyız

ben düşünsel tartışmalardan bahsetmiyorum
benim bahsettiğim şey ufacık kelimelerin büyümesi..
fikir aşamsındaki farklılıklar hiçbir zaman netliğe kavuşturulamaz aksine ypratır,yorar, üzer..

alışkanlıktan mı kopamıyorsunuz, gerçekten aşktan mı?Kendinden ve sevgilinden emin olarak aşktan diyorsan, ufak tefek tartışmalar olsa da ilişkiyi dengede tutmayı da öğrenmişsinizdir.

sevgi anlaşmak değildir :)
fakat anlaşamamak birbirini anlamamak da zamanla sevgiyi öldürebilir
aşk savaşa da çok benzer. sonundaki teslimiyetle beslenir ama. biri nihayetinde teslim olmaz da didişme devam ederse ya da uzlaşma olmazsa korkarım gerçekten can yakan kılıca döner aşk da.

Hayır bu mümkün değil bence, diyelim sevgi tanımladığınız duygu...
Ama sürekli kavga ve tartışma tüketir ilişkiyi...
Ego savaşlarının yapıldığı bir ilişkide sağlıklı bir sevgiden bahsedilemez, ihtirastır en fazla yaşadığınız...
Hiç sorun yaşamamak da mümkün değil, size hiç bir şey katmayan kişiden ve ilişkiden de sıkılırsınız.
Ancak yaşanan tartışmaları da mümkün olduğu kadar çabuk ve tortu bırakmadan sonuçlandırmak gerekir..
Kavgaya dönüştürmeden birbirininin kişiliğine dokunmadan incitmeden bitirmek gerekir..
Karşındakini dinlemek gerekir..
Bir çatışmada sevgilinizi değil kendinizi eleştirmeye özen gösterin derim ben her ikiniz de...

Bazen böyle bize sırf gıcık yapan erkekleri begendiğimiz olmuştur bekarken
ama sırf bize uyusluk yaparak dikkatimizi cekmiştir o kişi..
ve bi şekilde böyle hem sewmişizdir hem de kavga gürültü patırtı eksik olmamıştır
ama bu zamanla aradaki sevgiyi çabuk öldürür sona cabuk varilir cnmm
sevginin yanında bence saygı da cokkkk önemli...

kavgalar bence tuzu biberi
olmazsa tadı çıkmaz ilişkinin
ama tabiii kırıcı olmadan tatlı tatlı :asigim:

Bir yere kadar gider bu böyle, hatta hosuna bile gider...:delphin:

Ama bir gün gelir cok yipranirsin, cok yorulursun, sürekli birseyler anlatmak derdine olursun sürekli tartismaya hazir iki boga gibi ne zamana kadar dayanabilirsinki??:1no2:

Birinizden biri azda olsa altan alan taraf olmasi lazim, yoksa askta olsa yürümez severek ayrilmak zorunda kalirsin...benneyaptımki

her ilişkide kavga tabiki olur ama bu kavgalar aşırıysa bir zamandan sonra sıkar bunaltır insanı
sevgiyide bitirir.saygıdır sevgiyi ayakta tutan
kedi köpek gibi sürekli kavga eden çiftlerde saygı kalmaz
sonuç sevgi biter ve hüsran:oklava:

bende çok merak ediorum bu konuyu bisde tartışırıs bazn gerçi benm yüzümden olur genelde:utangac: nese araya renk kattığını düşünüorum ben bis ayrılmaya karar vermiştik ama bikere olmadı yapamadık oluo bazen bole şeyler önemli olan o fırtınayı saygı çerçevesinde sonlandırabilmek..:1hug:yerimseniben

canım bunun açıklaması aşk olsa gerek çünkü bizde eşimle böyleyiz ama ona deli gibi aşığım ne onsuz yapabiliyorum nede onunla onu çok seviyorum canım bunun açıklaması o......

Back
X