Cok mu acımasızım ?

Ablam eskiden benimle cok samimiydi.Ne zaman bu kuzenle komşu oldular o da değişti.Ben zaten gurbette yaşiyorum.Türlü zorluk vs .Herkesin hayati zordur biraz ama onlarinki benimki gibi değil.Ablam onunla samimi olunca elini ayagini cekti benden cok nadir gorusup telefonlasiyoruz.Cok manupule olan biri ablam.Işine de kim yariyorsa onunla sıkı fıkı olur.kuzenimin dedikodulari da cok yapar bana.Ben böyle biri degilim.Kimseyi kullanmam .ikisi birbirine benziyor aslinda ama ablamdir saygim sonsuz basimin ustunde yeri vardir her zaman

bana davranisiz asiri cocukca geldi.
konusmadan, silmek ve engellemek bir kacis türüdür.
aranizda yakinlik varsa kuzeniniz yakinliga dayanarak maddi destek teklifinde bulunmustur. sizi niye ezsin? zaten zengin bir evlilik yaptigini dünya alem biliyordur.
maddi durumunuz yoksa size yakin bir insanin böyle bir teklifte bulunmasi niye sizi kirdi?
benim kendi yakin cevremde bu tür konular sorun olmuyor.
ben avukatim, gelirim güzel. arkadasim Tip okuyor, ögrenci olarak geliri cok az. herhangi bir etkinlikte ben ödüyorum- tatillleri vs. ben organize ediyorum.
aramizda hic sorun yasamadik.
ablamin geliri benden baya düsük- genelde pahali hediyeler vs. aliyorum.
tatile cikiyorsak, kredi kartinla ben ödüyorum. bu ezmek degilki. sadece insana deger vermek.
siz asiri alingan yaklasmissiniz.

birde bu davetiye olayina vs. fazla anlam yüklemissiniz.
ben mesela website yaptirdim dügünüm icin. davetlilere link yolladim. websitede günün programi, menü vs. yaziyor. dügünden sonrada fotolar yüklenecek.
simdi link atdim diye millet gelmesinmi?
artik cogu insan digital davetiye gönderior. digital yapamiyan, whatsapp üzerinden atiyor.
gercekdende takilacak bir durum degil.

10 kişinin ortasında parasını ben ödeseydim X de tatil yapsaydı diyor musunuz? Yukarıdaki saydıklarınızı ben de az çok yaptım ama kimse bilmez. Reklam yapmam. Ayrıca davetiyenin altına yol paranı vereceğim yazılmaz. Evet ezmektir. Hem de acımasızca.

eminmki o 10 kisi 7 el yabanci degildir. ailedir.
ortada yapilan bir dedikodu vs. yok. laf lafi acmis- konusahibinin ablasida yememis icmemis yetirtirmis lafi.
ayrica konusahibi bu olayi sadece laf tasiyan ablasinda duymus.
kuzeninle konusmamis bile. belkide durum cok cok farklidiydi.
bilemeyiz.
reklam zaten kimse yapmamis. kuzende reklam yapmamis.
whatsappden davetiye atip, altina biletler benden demis. bu ezmekmi? eger ezmekse ben demekki her hafta 10 kisiyi eziyorum ve eziliyorum.
benim patron bile, hadi bugün dondurmalar benden diye büroya daliyor.
gercekden millet küsmeye yer yariyor. küsülecek tonca konu varken bu konu bana cok sönük geldi

Ablan ne yapmaya çalışıyor anlam veremedim.

Görgüsüz kuzeniniz aşikar.
Benimde samimi bir arkadaşım evlendi zengin biriyle,oturmaya geldi bana,ettiği densizliklerin haddi hesabı yok. Ikimizin çocukları da aynı yaşlardaydı,bana bakıcı tutsana bile dedi,ekledi evde yardımcı var,bakıcı da tuttum,şimdi yatılı alacağım diye,arabasından,evinden,eşyasından,tatilinden başka birşey konuşamadık,sadece anlattı ve anlattı ve anlattı.
İlk evlendigi zamanlar instagramdan gucci,vakko vb markaların poşetlerini paylaşırdı düşünün,alişveriş yapmış onların paketlerini koymuş. Arabasını paylaşırdı.
Böyle abest abest muhabbetler dönünce görüşmedim bir daha.
Şimdi avm'de karşılaşıyoruz sık sık,buluşalım diyor her seferinde,tabi tabi diyorum ama aramıyorum.
Tamam isterim herkes iyi olsun,iyi şartlarda yaşasın da oturup sabahtan aksama bunu konuşamam ki.

siz de biraz olsun kıskandığınızı düşünüyo musunuz?

Ablanız da mesafe koymalıydı. Siz bu yüzden kendinizi kötü hissediyorsunuz bence. Neyse takmayın kafanıza herkes kendi bilir..

Ama siz genel şeylerden bahsediyorsunuz; patronun herkese dondurma alması, biletler benden demek... Belli bir insana yönelik değil. Bu konu patronun şey demesine daha çok benziyor; herkes ay başında maaşından bir miktar versin, tulumbachen 'in durumu yok, ona yardımcı olalım gibi... Konudaki kuzen de başka kimseye bu muhabbeti yapmıyor. Ve demişsiniz ya o 10 kişi yabancı değildir, ailedendir diye. İnsan yeri geliyor ailesine karşı bile para meselelerini dökmüyor gururundan. Bunlar hassas meseleler. Kimin için ne kadar hassas olduğunu bilmeden öyle ulu orta lambur lumbur konuşmak en iyi ihtimalle patavatsızlıktır.

Ablanızın laf taşıması çok ayıp yalnız Thallosofili . Söyledikleri sizin huzurunuzu kaçırmaktan başka bir işe yaramayacaksa neden anlatıyor ki? Kuzenin niyetini tam bilemem ama iyi niyetli bile olsa oldukça hadsiz bir insanmış. Ancak sosyal medya hesaplarınızdan engellemek yerine, ağzının payını verip, bir daha parasal konularda senden hiçbir şey duymak istemiyorum, yoksa fena bozuşacağız deseydiniz, sizin için uzun vadede daha iyi olurdu. Şuan onun olduğu ortamlara gitmemek gibi bir kısıtlama getirmişsiniz kendinize. Ne gerek vardı ki buna? Yalnız ablanıza da bir ayar vermeniz gerekiyor bana kalırsa.

Birisine sana yemek ısmarlayayım demekle aynı şey yani. Düşünceler ne kadar farklı. Sizin düşünceniz farklı benim ki farklı. Ben annemin yanında ablamın parasını ödeyeyim demem. Herkesin kendi bakış açısı birşey diyemem size.

Sizin parasız olduğunuzu ablanız anlatıyor belki kuzeniniz nereden bilecek ki siz ablanıza dikkat edin bence

Asla acımasız bi profil çizmiyorsun canım aksine kendine iyilik yapmış olursun.kuzenin küçük değil aklı başında nasıl konuşulması gerektiğini bilmeli .şimdi sana şöyle düşünmüştür böyle düşünmüştür iyilik vardır içinde felan demiyorumçünkü az çok bilirim öyle insanları görülmemekle en iyisini yapıyosun emin ol .nezaket insanın elinde öğrenilebilen bi şey .taviz verme

ayni sey degil- ama konusahibi öküz altinda buzagi aramis. bazi insanlar, yemek ismarlayim diyince bile bozuluyorlar. tabiki düsünceler farkli- siz demezsiniz, saygi duyarim. bizim evimizde (anne, abla ve ben) maddi konular acik acik konusulurdu.
kimse kimseden cekinmezdi.
ücümüzde paralari ortaya koyup gül gibi gecinirdik.
simdi ablamin evi barki ayri ama maddi konulari hala acik acik konusuruz. gelir/giderlerinden haberim vardir. ayni sekilde ablam benim maddi durumumu bilir.
benim icin aile icinde bu tür konular sorun degil. yetistirme tarzi galiba.

yakin oldugum bir insana küsmek icin asla bir sebep degil. konusahibin yerinde olsam acik acik konusurdum- küsmek bu olaya biraz agir gelmis.
yani aksiyon/ reaksiyon dengesi tutmamis.
insan kirildigi bir olayi dile getirir- karsidaki insan alayis göstermezse elini ayagina cekersin. olay bu- yillarca küs kalmak hicbir sorunu cözmez.

konusahibi kirilmis olabilir- anlayis gösteririm (ben bu olaya kirilmazdim) ama 2 yila yakin küs kalmasi abarti.
olay konusahibinin konusmamasi.
ben sahsen kirildigimi acik acik dile getiriyorum- sorunlari cözme amacli davranislar sergiliyorum. iletisim gercekden önemli.
konusahibi her kirildiginda ailesini silecekse isi zor.
ayrica bence ablanin tavirlari daha rencide edici. nedense kuzeni silmis ama abla basinin üstünde... biraz ironik. sonucda dedikodu yapilan ortamda fink atan konusahibin has ablasi

Ben kuzenin tavrının çok da sorun olmadığını düşündüğünüzü anlamıştım yazdıklarınızdan. Yoksa konu sahibinin küsmek yerine iletişim kurması, tepki göstermesi gerektiği ve ablanın da saçmaladığı konularında hemfikiriz.

Kuzeniniz gibilere sonradan görme denir çok ayıp şeyler söylemiş bunu birde iyilik düşünür gibi lanse etmiş olması tamamen bir ukalalık karşındaki kişi küçümsemek asla görüşmeyin tamamen ipleri koparın umursamayın benimde kuzenlerim var küçükken çok samimi hep birlikteydik maalesef büyüyünce insanlar değişebiliyor üzülmeye bile değmez canınızı sıkmayın bence

yok dogru anlamissiniz- benim acimdan gercekdende küsülecek bir olay degil. belkide kendi hayatimda baya agir seyler yasandigi icin bu olayi "küsme" kategorisine koyamadim. kuzen fazla nazik degil ama konusahibinin tavrida kesinlikle abarti.

Ablamin bende cok emeği,hakkı var o yüzden başimin üstünde dedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…