• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok mu Alınganım?

kulkedisi30

Allah sabredenlerle beraberdir...
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2011
5.344
6.214
198
Selam kızlar. ben uzun zamandır siteyi takip ediyorum ancak cesaret edip yeni yazıyorum.
Ben 2007 yılında severek ama demekki tanımayarak evlendim.
Evlendiğim adam daha nişanlıyken eşya başşında kavga etti benimle. Annem çok dedi yol yakınken dön diye anne düğün yaklaştı herkes gergindir dedim. Ne kadar aptalmışım. Ben evlendikten hemen sonra memur oldum atandım aynı şehre. puanım yüksek olduğu için. Bu elimdeki paraları alıyor evin taksidini yatıracağım diyor bak ev senin üstüne olacak diyor. Kendisi esnaf ama kışın neredeyse hiç iş olmaz yazın çalışır kışın yeriz. Bazen ben çalışmasam ne halt yicekmiş diyorum. Kaynanam çok baskı kurdu çocukta çocuk herkes soruyo ben bakarım ölene kadar yeterki siz yapın. Neyse yaptık çocuğu işe başladım bi gleiyorum eve altımda oturuyor hanım. Sabah kahvaltı bulaşığı bile durur. ne yer ne içer bu çocuk 1 seneye yakın böyle baktı. ama burnumdan fitil fitil getirdiler oğluyla. İşteannem çocuğa bakıyor annem hasta evini şini yap ütüyü yap yemeği yap. Kızları şehiir dışında 2 tane onlar gelir herşeyi ben yaparım kıllarını kımıldatmazlar. Annem 2 senedir bakıyor saolsun tek ah etmedi. ama kaynanamı bi görse boğacak :)) ben gerçekten dayanamıyorum kızlar evde soğuk savaş var eşim bizi hiç sahiplenmedi beni annesine bile şikayet etti sen bunları diyomuşsun falan gibilerinden. Bak dedim ben ayrılırsam şu anımdan daha güzel yaşarım aklını başına al vazgeçilmez değilsin dedim bi kaç kere. Biliyorum zaten çocuk için kaldığını diyor. Bunları diyor ertesi gün yine aynı. Kaynanamgil evime herşeyime karışırlar benim üstümdeki kıyafete kadar. Nerden aldın yenimi aldın kaça aldın. Anneler gününe hediyelaırız kaça paraymış bu. Offf ççok bıktım ya gerçekten acaba çokmu alınganım ya

Zaten artık evlilik aşk sevgi kalmamış sanırsam içinde ?
Ki davranışlardan çabuk etkilenmişsin bence haklısın.
Anne sözü dinlemek yararlı baştan kaçın kurası onlar.
İstersen strese girme boşuna imkanın varsa boyun eğme.
Ne demek kaça aldın? paranı onlar mı kazanıyor ki...
Çocuk içinde nereye kadar stres çekilir.
Oda büyüdüğünde aranızdaki sorunları daha fazla anlayacak.
Çünkü böyle düşündüğünüz bir evde sakin bir hayat geçirdiğinizi düşünmüyorum.
Bekara karı boşamak kolay derler ama mantıklı olanlar bunlar.
İstemezseniz yavaşyavaş elinizi eteğinizi çekin. ya da baştan güzelce başlamak isterseniz çaba harcayın eşinizde ben varım diyorsa.

Seninki alınganlık değil.Gözün açılmış artık gerçekleri görebiliyorsun.Canına tak demiş.

Şimdi ben sana boşan anlamına gelen bir yorum yazacağım.(ki nadiren boşan derim)
Birileri kalkıp yuva kolay mı kuruluyor vs.. diyecek.
Sen 1-2 sayfa sonra,"Aslında eşim iyi biridir,beni sevdiğini biliyorum" filan diye çark edeceksin.

O yüzden yorum yazmamak en iyisi :)

:10:

Seninki alınganlık değil.Gözün açılmış artık gerçekleri görebiliyorsun.Canına tak demiş.

Şimdi ben sana boşan anlamına gelen bir yorum yazacağım.(ki nadiren boşan derim)
Sen 1-2 sayfa sonra,"Aslında eşim iyi biridir,beni sevdiğini biliyorum" filan diye çark edeceksin.

Bende aynı fikirdeyim.

canım bende senin gibiyim şuan
Eşlerde saygı kalmadığı zaman özellikle boşanırım ayrılırım lafları girdiği zaman iş daha da kötüye gidiyor
ve bende eşime bırakırım giderim diyorum ne değişiyor hiçbişey
Artık o da diyor benim söylediklerimi
Kaynanın yaptıkları hiç hoş şeyler değil tabiki de
Benimki de çocuk yapın bakarım demişti çocuk oldu şimdide bak şu kadara bakıcı var demeye başladı
Eşimde kesinlikle benim çocuğum annem varken bakıcı elinde büyüyemez diyor
Diyor da ... işte...

Canım senide anlıyorum çünkü öyle yazan çok gerçektende ama ben şunu söyleyeyim. Ben eşimi evlenirken seviyordum gerçekten iyi biri gibi de görüyordum ama bana iyiliği olmadıktan sonra beni ailesine karşı savunamadıktan sonra isteidği kadar iyi olsun isteidği kadar beni sevsin. güvenemiyorumki artık.

canım bende senin gibiyim şuan
Eşlerde saygı kalmadığı zaman özellikle boşanırım ayrılırım lafları girdiği zaman iş daha da kötüye gidiyor
ve bende eşime bırakırım giderim diyorum ne değişiyor hiçbişey
Artık o da diyor benim söylediklerimi
Kaynanın yaptıkları hiç hoş şeyler değil tabiki de
Benimki de çocuk yapın bakarım demişti çocuk oldu şimdide bak şu kadara bakıcı var demeye başladı
Eşimde kesinlikle benim çocuğum annem varken bakıcı elinde büyüyemez diyor
Diyor da ... işte...

Evet aynen canım kızım ağustosta 3 yaşını bitirecek ve bende kreşe kaydettim başka çarem kalmadı. Annemlerde köye gidip gleiyolar her zaman olmuyo. kaynanamın gezmekten çocuğa bakmaya vakti kalmıyo. .geziyo tozuyo akşam oluyo of belim of ayağım. Bakıcıda tutamayız biliyor. hiç inanmıyorum artık acımıyor içim gerçek gibi gelmiyor çünkü. sen benim kızımsın ben seni kızlarımdan ayırt etmem diyor ama oğlunun yanında tabi. bi keresinde ekmek yaptırıyodu kadın tuttu sonra erişte yapmışlar akşam işten bi geldim. öğlen niye yardıma gelmedin hazırcı gelin dedi bana kadının yanında. bi bozuldum. ya akşama kadar yorulmuşum çocuğumu özlemişim. git erişteinde satın al ye madem ben mecburmuyum Allah aşkına. offfffff offfffff

Canım senide anlıyorum çünkü öyle yazan çok gerçektende ama ben şunu söyleyeyim. Ben eşimi evlenirken seviyordum gerçekten iyi biri gibi de görüyordum ama bana iyiliği olmadıktan sonra beni ailesine karşı savunamadıktan sonra isteidği kadar iyi olsun isteidği kadar beni sevsin. güvenemiyorumki artık.

gözdağı vermek için boşanma davası açsan belki aklı başına gelir ne dersin??
sürekli giderim deyip kılını kıpırdatmazsan iş laçkalaşır,ciddi olduğunu anlaması lazım bence

Zaten artık evlilik aşk sevgi kalmamış sanırsam içinde ?
Ki davranışlardan çabuk etkilenmişsin bence haklısın.
Anne sözü dinlemek yararlı baştan kaçın kurası onlar.
İstersen strese girme boşuna imkanın varsa boyun eğme.
Ne demek kaça aldın? paranı onlar mı kazanıyor ki...
Çocuk içinde nereye kadar stres çekilir.
Oda büyüdüğünde aranızdaki sorunları daha fazla anlayacak.
Çünkü böyle düşündüğünüz bir evde sakin bir hayat geçirdiğinizi düşünmüyorum.
Bekara karı boşamak kolay derler ama mantıklı olanlar bunlar.
İstemezseniz yavaşyavaş elinizi eteğinizi çekin. ya da baştan güzelce başlamak isterseniz çaba harcayın eşinizde ben varım diyorsa.

evet canım. kızım için yaşıyorum o evde aslında. çocuk içinde nereye kadar katlanılır bilmiyorum. ama şunu gördüm. bi kaç günlüğüne annemlerde kalmıştım ve kızım akşam olunca sürekli babam nerde babam bizi götürsün ben eve gitmek istiyorum diyor içim kaldırmıyor inan. Ailem baştan beri hep yanımdalar saolsunlar. Eşim düşmanlar sevinir bak çocuğu düşün diye düşünürken annem isteidğin zaman gel kapımız açık kızım ne yapalım kaderinmiş der daha beteri olmadığı için şükrederiz dedi. Geçen seneye kadar o kadar çok kavga ettikki anlatamam sürekli ağlıyordum. Ne zaman ki çocuğa annem bakmaya başladı ve ben artık yemeğimi evde yapmaya başladım artık çok az kavga yapar olduk hatta çok az ama aşk bitmişti. Ben çok sessiz bir insanım kimse kırılmasın kimse üzülmesin kimseyle kötü olmayım diye içime atar atar eşime patlarım. Bu da benim en büyük hatam oldu tabiki. Seni seviyorum sen beni üzüyorsun der. Ne ibliyim iş için bi kaç gün babasıyla şehir dışına giderler hastayım diyen o kadında gider kaç saatlik yola nasıl hastaysa. gelir ben özledim seni falan tabiki ben tek laf etmem. normal davranırım. kızım bak annen beni sevmiyo beni özlememeiş felan der. oda herşeyin farkında da ipler nerde kopucak onu bekliyoruz.

evet canım. kızım için yaşıyorum o evde aslında. çocuk içinde nereye kadar katlanılır bilmiyorum. ama şunu gördüm. bi kaç günlüğüne annemlerde kalmıştım ve kızım akşam olunca sürekli babam nerde babam bizi götürsün ben eve gitmek istiyorum diyor içim kaldırmıyor inan. Ailem baştan beri hep yanımdalar saolsunlar. Eşim düşmanlar sevinir bak çocuğu düşün diye düşünürken annem isteidğin zaman gel kapımız açık kızım ne yapalım kaderinmiş der daha beteri olmadığı için şükrederiz dedi. Geçen seneye kadar o kadar çok kavga ettikki anlatamam sürekli ağlıyordum. Ne zaman ki çocuğa annem bakmaya başladı ve ben artık yemeğimi evde yapmaya başladım artık çok az kavga yapar olduk hatta çok az ama aşk bitmişti. Ben çok sessiz bir insanım kimse kırılmasın kimse üzülmesin kimseyle kötü olmayım diye içime atar atar eşime patlarım. Bu da benim en büyük hatam oldu tabiki. Seni seviyorum sen beni üzüyorsun der. Ne ibliyim iş için bi kaç gün babasıyla şehir dışına giderler hastayım diyen o kadında gider kaç saatlik yola nasıl hastaysa. gelir ben özledim seni falan tabiki ben tek laf etmem. normal davranırım. kızım bak annen beni sevmiyo beni özlememeiş felan der. oda herşeyin farkında da ipler nerde kopucak onu bekliyoruz.

Son aynı olacak işte çocuk içinsedüşünme.
Annem ile babamın arası kötüydü fazlası ile.
Bende çocukken böyleydim odönemde çocuklar öyle oluyor.
Ama annem erkenden ayrılmadı 15 yaşıma kadar onların çilesini çektim.
Babamı büyüdüğümde tanıdım ve bende soğudum.
Daha kötü oluyor. Ondan uzak kalsaydım tanımasaydım bu kadar nefret etmezdim inan.
Çocukken tabi ki sen gitsen bu sefer seni ister baba olmasa babayı.
Ama ilerde her şeyi anlayınca çok kızmıştım anname vakti zamanı vardı neden ayrılmadın diye.
Çocuk mevzusu böyle belli bi yaştan sonra akıl eriyor daha fazla kızgınlık oluşuyor. Gelen huzursuzluğa.
Bence bunları düşünme fazla çocuk için durmak çok saçma inan.
Yolunu çiz zamanla her şey güzel olur ailen yanında bak mis gibi anneciğin varken bu zamanların kıymetini bil. :)

Cok zor bir durum yasadıklarınız malesef ki sorun sizde degil yani alıngan degilsiniz aksine cok sabırlısınız..
Bu gelinlerin isi ne kadar zor ya benim halamlar da aynen böyle görümceleriniz gibiydi. Gelirlerdi lak lak lak muhabbet ederlerdi annem mutfakta yemek hazırlıyor, herseyi yapıyor onlar oturup yiyorlardı. Anneye, babaya bakmaya gelince biz el evindeyiz diyorlardı. Sormak lazım kayınvalidesine veya kayınpederine kac kere bakmıslar, yemek yapmıslar. Kayınvalidesi' nin gözleri kör oldu babaannemin yakınına tasındı bakmamak icin. Bunlar esi' nin ailesi' ne gelin degil ama kendi iclerinde ki kisi gelin oluyor! Aklıma geldi sinirlendim simdi sessiz kalma benim annemin en büyük hatasıydı herseye susmak!

Son düzenleme:
sürekli giderim deyip kılını kıpırdatmazsan iş laçkalaşır,ciddi olduğunu anlaması lazım bence

Ama gözdağı vermek içinboşanma davası mı açılır, çocuk oyuncağı değil ki...
Alsın çocuğunu annesinin evine gitsin bir süre mesela...
Bu davadan daha iyi bence...

Aynı fikirdeyim:1:

haklısın canım bunu çok düşündüm inan. Bizler hep etraftakiler için yaşıyoruzsanki bu ne der o ne der. Adliyeyle aynı bloktayız. ben dava açsam psikoloğa da gittim canım. Bizim öncelikle cinsel sorunlarımız olduğunu herşeyimi anlattım. önce onu düzeltmemiz gerektiğini yoksa en küçük şeyin bile beni ateşlediğini söyledi. Ama benim eşim evlendiğimizden beri cinselliğe pek düşkün olmayan bir insan kesinlikle beni aldattığını düşünmüyorum ya kurana el basmıştı ben seni asla aldatmam aldatmadım ben seni çok seviyorum diye ama işte şeytan arkadan fişekliyo. nasıl anlatayım bilmiyorum ama birbirimizle bu konuda bile inatlaşıyoruz. bazen 2 ay bile yapmadığımızı biliyorum. Çok acayip değilmi? Allahtan bende önemsemiyorum yoksa ne olur bilmiyorum :)))

Son aynı olacak işte çocuk içinsedüşünme.
Annem ile babamın arası kötüydü fazlası ile.
Bende çocukken böyleydim odönemde çocuklar öyle oluyor.
Ama annem erkenden ayrılmadı 15 yaşıma kadar onların çilesini çektim.
Babamı büyüdüğümde tanıdım ve bende soğudum.
Daha kötü oluyor. Ondan uzak kalsaydım tanımasaydım bu kadar nefret etmezdim inan.
Çocukken tabi ki sen gitsen bu sefer seni ister baba olmasa babayı.
Ama ilerde her şeyi anlayınca çok kızmıştım anname vakti zamanı vardı neden ayrılmadın diye.
Çocuk mevzusu böyle belli bi yaştan sonra akıl eriyor daha fazla kızgınlık oluşuyor. Gelen huzursuzluğa.
Bence bunları düşünme fazla çocuk için durmak çok saçma inan.
Yolunu çiz zamanla her şey güzel olur ailen yanında bak mis gibi anneciğin varken bu zamanların kıymetini bil. :)

bizim sorunlarımız hem maddi hem manevi. Evde herşeyi tek başıma yapıyorum o kadar yük varki sırtımda. gel yemek yap çocukla ilgilen topla yıka yat derken gecey arısı oluyor. Bide kaynana bana haber vermeden gezme ayarlar onla gidilecek illaki bana haber vermeden misafir çağrılır kendine geliyosa misafir elif bi kek yap bana kocamda der anneme yardım et felan ve ben sesimi çıkartamıyorum ya o yüzden kendime çok kızıyorum.

Cok zor bir durum yasadıklarınız malesef ki sorun sizde degil yani alıngan degilsiniz aksine cok sabırlısınız..
Bu gelinlerin isi ne kadar zor ya benim halamlar da aynen böyle görümceleriniz gibiydi. Gelirlerdi lak lak lak muhabbet ederlerdi annem mutfakta yemek hazırlıyor, herseyi yapıyor onlar oturup yiyorlardı. Anneye, babaya bakmaya gelince biz el evindeyiz diyorlardı. Sormak lazım kayınvalidesine veya kayınpederine kac kere bakmıslar, yemek yapmıslar. Kayınvalidesi' nin gözleri kör oldu babaannemin yakınına tasındı bakmamak icin. Bunlar esi' nin ailesi' ne gelin degil ama kendi iclerinde ki kisi gelin oluyor! Aklıma geldi sinirlendim simdi sessiz kalma benim annemin en büyük hatasıydı herseye susmak!

canım benim ya aynı öyle işte dışarıda gösteriş meraklıları işte bi evin bi gelini ne kadar şanslı bilmem ne davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş bizimkide ona döndü dışardan hep kendilerini iyi gösterirler. bi gün komşum dediki ohh çocuğa bakılıyo yemek hazır bide adınız çalışıyor dedi artık kaynana ne anlattıysa bende tabi tabi dedim. bi akşam dışarı çıkalım derim annemde gelsin sıkılmıştır. geçen sene denize gittik annemgilde bizle kalsın. valla gelirse ben çocuğumu alır eve giderim siz başbaşa tatil yaparsınız dedim. 3 gün surat yaptı bana neymiş ben onun annesini hiç sevmiyomuşum o beni çok seviyomuş hep söylüyomuş :((

Selam kızlar. ben uzun zamandır siteyi takip ediyorum ancak cesaret edip yeni yazıyorum.
Ben 2007 yılında severek ama demekki tanımayarak evlendim.
Evlendiğim adam daha nişanlıyken eşya başşında kavga etti benimle. Annem çok dedi yol yakınken dön diye anne düğün yaklaştı herkes gergindir dedim. Ne kadar aptalmışım. Ben evlendikten hemen sonra memur oldum atandım aynı şehre. puanım yüksek olduğu için. Bu elimdeki paraları alıyor evin taksidini yatıracağım diyor bak ev senin üstüne olacak diyor. Kendisi esnaf ama kışın neredeyse hiç iş olmaz yazın çalışır kışın yeriz. Bazen ben çalışmasam ne halt yicekmiş diyorum. Kaynanam çok baskı kurdu çocukta çocuk herkes soruyo ben bakarım ölene kadar yeterki siz yapın. Neyse yaptık çocuğu işe başladım bi gleiyorum eve altımda oturuyor hanım. Sabah kahvaltı bulaşığı bile durur. ne yer ne içer bu çocuk 1 seneye yakın böyle baktı. ama burnumdan fitil fitil getirdiler oğluyla. İşteannem çocuğa bakıyor annem hasta evini şini yap ütüyü yap yemeği yap. Kızları şehiir dışında 2 tane onlar gelir herşeyi ben yaparım kıllarını kımıldatmazlar. Annem 2 senedir bakıyor saolsun tek ah etmedi. ama kaynanamı bi görse boğacak :)) ben gerçekten dayanamıyorum kızlar evde soğuk savaş var eşim bizi hiç sahiplenmedi beni annesine bile şikayet etti sen bunları diyomuşsun falan gibilerinden. Bak dedim ben ayrılırsam şu anımdan daha güzel yaşarım aklını başına al vazgeçilmez değilsin dedim bi kaç kere. Biliyorum zaten çocuk için kaldığını diyor. Bunları diyor ertesi gün yine aynı. Kaynanamgil evime herşeyime karışırlar benim üstümdeki kıyafete kadar. Nerden aldın yenimi aldın kaça aldın. Anneler gününe hediyelaırız kaça paraymış bu. Offf ççok bıktım ya gerçekten acaba çokmu alınganım ya

:45: bi dakika bi dakika. kimseler sormamış veya dikkatlerini çekmemiş...Paramı elimden alıyor krediyi ödeyeceğim diyor ev senin üstüne olacak diyormuş ya eşiniz... O ev kimin üstüne? Bence kredi bitmeden evin üstünde ortak hakkınız olduğunu ispatlayacak bir anlaşma gibi birşeyler yapmanız gerekir herşeyden önce... Yoksa yarın öbür gün allah korusun ayrılmaya kalktığınızda yıllardır ödediğiniz her kuruş boşa gitmiş demektir. Ev kimin üstüne? :44:

:45: bi dakika bi dakika. kimseler sormamış veya dikkatlerini çekmemiş...Paramı elimden alıyor krediyi ödeyeceğim diyor ev senin üstüne olacak diyormuş ya eşiniz... O ev kimin üstüne? Bence kredi bitmeden evin üstünde ortak hakkınız olduğunu ispatlayacak bir anlaşma gibi birşeyler yapmanız gerekir herşeyden önce... Yoksa yarın öbür gün allah korusun ayrılmaya kalktığınızda yıllardır ödediğiniz her kuruş boşa gitmiş demektir. Ev kimin üstüne? :44:

evet canım çok iyi bi noktaya değindin. Ev toki. Kayınbabamın üstüne çünkü alırken 30 milyarı o ödemiş. ben evin taksidini 2,5 sene sonra bitirince benim üstüme devredecekmiş. ya vermesse dedim verecek emin ol başka şansı yok dedi su elektrik bile onun üstüne ya. çıldırmamak elde değil :((

o ev meselesi canımı sıktı benim de, kendi ödesin eşiniz, onun üstüne olsun ev allah allah :) kayınbaba 30 bini size hibe edecek o zaman öyle mi? valla kolay gelsin, para bir yana da, eşinizle direkt bir sıkıntınız yok sanırım... belki evlilik terapistine filan gitseniz, cinsel hayat düzelirse, belki diğerleri de bir şekilde yolunu bulur, ne bileyim kendimce düşündüm ben de işte, yoksa evli değilim yorum haddime de değil :)

evet canım çok iyi bi noktaya değindin. Ev toki. Kayınbabamın üstüne çünkü alırken 30 milyarı o ödemiş. ben evin taksidini 2,5 sene sonra bitirince benim üstüme devredecekmiş. ya vermesse dedim verecek emin ol başka şansı yok dedi su elektrik bile onun üstüne ya. çıldırmamak elde değil :((

Açıkçası canınızı sıkmak gibi olmasın ama ya eşiniz çok zeki ya da ailesi... O ev üstünde hak iddia etmeniz mümkün gibi görünmüyor; eğer evin kredi ödemeleri maaş hesabınızdan sizin adınıza ödemeler ile oluyorsa ve dekont varsa ispat etmeniz mümkün olabilir. Ev eşinizin üstüne olsa evlilik sonrası edinilen mallar üstünde hak sahibi olabilirdiniz ama kayınpederiniz üstüne gözüken bir evde hak sahibi olmanız hukuken mümkün değil. Hukukçu değilim ama bunu bilebilecek kadar okulda ve çalıştığım yerde aldığım eğitimde almış olduğum özlü hukuk derslerime göre konuşuyorum... 2,5 senelik ödenmiş olan tutarlar elden verdiğiniz para ile olduysa bundan sonrakileri kendi adınıza olan banka hesabınızdan yapmak istediğinizi eşinize söyleyin derim ben hiç olmazsa bundan sonraki ödemeleri ispat etmeniz mümkün olabilir. Ya da bir hukukçu arkadaş varsa konuyla ilgili size şu an yapabileceğiniz şeyleri anlatsın kısaca bir sürü hukukçu arkadaşımız vardır elbet forumda ileride mağdur duruma düşmemeniz için yardım almanız şart. Ama şu aşamada görünen o ki hem maddi yönden kullanılıyorsunuz hem de manevi ve cinsellik olarak sorunlarınız var gibi görünüyor. Eşinizin size karşı rahat tavır takınmasının sebeplerinden biri de bu olabilir. yani ayrılmaya kalksanız bu kadar sene ödeme yaptım deyip ayrılamayacağınıza güveniyor. Üzüldüm gerçekten umarım aranızdaki sorunları ortak bir paydada buluşarak çözümleyebilirsiniz en az zararla... Ama size tavsiyem bence bundan sonra kendi kazandığınız parayı güvence altına alın öncelikle, kendinize birikim yapmaya başlayın 3-5 kenara atarak... Burda ne konular açmış arkadaşlarımız var başlarına neler geliyor okuyoruz öğreniyoruz. Hiç olmayacak diye düşündükleri şeyler başlarına gelmiş bayan arkadaşlarımız var neticede bu forumda...
:50:

Son düzenleme:
Back
X