Çok mu bencillik ediyorum??:(

Yahu maaşı yüksek olsa 2 evi de rahat geçindirse tamam ama 2 senedir kıyafet, iç çamaşır bile alamıyorum diyorsunuz demek ki çok da yüksek değil maaş.
Eşiniz çok yüksek çok yüksek diyip durmasa belki bu kadar sırtınıza binmezler.
Çok afedersiniz görsüsüzlük etmek istemem ama eşim ayda 8 bin lira alıyor ve iki ayda bir 12 bine kadar çıkıyor eşimin allaha şükür iş durumu iyi buna rağmen para kalmıyor. Abisi cok harcıyor her ay bi borc kapatıyoruz nerdeyse. Annesi babası evlerine bişy alcak olsa eşim ödüyor mobilya buz dolabı vs.. ben kısıyorum sürekli

malesef kotu olmadan halledemezsiniz bu sorunu cok fena alismislar.. biraz ses cikaracaksiniz biraz kotu gelin olacaksiniz ama baska yolu yok cok bile dayanmissiniz.
Tek korkum kayınpederimle kötü olmak o kadar seviyorum onu kayınvalidemle sorunlarım olduğu zaman hep beni savundu kendi karısını görmedi hiç onu kaybetmek istemem ama güzelce konuşma vakti geldi sanırım alınmasın yanlış anlamasın diye geri durdum hep

Kızlar yaklaşık 2 senedir evliyim. Çocuğum yok. Benim derdim 2 senedir parasal konular lütfen okuyun fikirlerinizi soyleyın cokmu bencilim. Ben kv ile altlı üstlü oturuyorum. Kayınpederim ve kaynımda var. Gorumce elti yok tek gelinim kaynım bekar. Eşim biraz yüksek maas alıyor diye bütün sorumluluklar eşimin üstünde. Mesela iki dairenin faturalarını eşim ödüyor, iki dairenin market alışverişini eşim yapıyor, bir yerlere borcları olsa eşim ödüyor, düğün vs bşy olsa hediye için eşim para veriyor haliyle bize para kalmıyor zaten market alışverişi ve faturalar iki dairenin olunca para bitiyor. Kayınpederimden bişy beklemiyorum yaşlı başlı adam oğlu tabiki para verecek ama kaynım hiç el atmıyor. Bekar fatura yok alışveriş yok borcum var diyo çıkıyo işin işinden. Eşimde annesi babası diye haliyle acıyo veriyo. Ama inanın iki senedir eşimle birlikte bi gezmek olsun hadi canımız sıkıldı bi yerlere gidelim demek olsun yok 2 senedir üstüme basıma kıyafet aldıgım yok kızken aldıgım şeylerleyim iç çamaşırı zor alıyorum parasızlıktan değil paranın hepsini kvlere harcadığı için cunku para kalmıyor. Ay sonu gelmeden cebinde para kalmıyor. Zaten faturaları ödemekle yarcımcı olmuyor mu neden alışveriş vs eşim yapıyor? Cokmu bencilim bilmiyorum bu hallerime de şükür ama arayıp eve şu lazım demeye cekiniyorum para yok diye. Sizler ne dusunuyosunuz
Aynı durumu yaşayıp çok fedakarlık yaptım ama ne değer bilindi ne kıymet aksine gerizekalı muamelesi yapıldı asla asla kendinden kısma canin ne isterse al marketten fazlasıyla al eşinden iste ne istersen getirsin kendinden kisma

Olur mu öyle şey ya çok saçma herkesin kendi ailesi var ciddi bir durum olmadığı sürece para verilmesi çok yanlis . Maaşları yok mu ?kv ve kb nin ? Niye 2 ev bakılıyor cidden sacmaymis konuşun eşinizle ailesiyle mantıkli değil bu şekilde . Ha kaynınizda vermek zorunda değil eğer maaşları varsa herkes ona göre dikkatli yaşasın yoksada 2 kardes arasında anlasip ortak versin neden hersey esinizin üzerine kalıyor
Kayınvalidemin emeklisi yok kayınpederimin var ama 2000 bin lira yatıyor krediye kesiliyor bir kısmı faturaları zaten eşim ödüyor yardım ediyor gerisini kaynım yapması gerekiyor ama ekstra bize hep borç çıkarıyor 😏

Kayınvalidemin emeklisi yok kayınpederimin var ama 2000 bin lira yatıyor krediye kesiliyor bir kısmı faturaları zaten eşim ödüyor yardım ediyor gerisini kaynım yapması gerekiyor ama ekstra bize hep borç çıkarıyor 😏
Kaynin borçları odenmemeli o zaman ya sizde kismayin esiniz anlasin kıymet bilsin biraz .

Tek korkum kayınpederimle kötü olmak o kadar seviyorum onu kayınvalidemle sorunlarım olduğu zaman hep beni savundu kendi karısını görmedi hiç onu kaybetmek istemem ama güzelce konuşma vakti geldi sanırım alınmasın yanlış anlamasın diye geri durdum hep
tecrube konusuyor canimin ici.. guzelce konusunca anlayasilacak konu degil. guzelce konusmakla ne esiniz hak verir ne onlar. aa evet haklisin sizin paranizi yemememiz lazim herkes kendi butcesine baksin demezler fena alismislar cunku. cocuk olsa ayaginiz daha saglam yere basar esinize de biz de bir aileyiz kendi giderlerimiz var dersiniz. ama esinize muhakkak soyleyin simdiden.. herkes kendi hesabina baksin rahatsiz oluyorum deyin. kv-kp cok ihtiyaclilar mi maddi durumlari nasil?

Çok afedersiniz görsüsüzlük etmek istemem ama eşim ayda 8 bin lira alıyor ve iki ayda bir 12 bine kadar çıkıyor eşimin allaha şükür iş durumu iyi buna rağmen para kalmıyor. Abisi cok harcıyor her ay bi borc kapatıyoruz nerdeyse. Annesi babası evlerine bişy alcak olsa eşim ödüyor mobilya buz dolabı vs.. ben kısıyorum sürekli
İyide niye siz kısıp sessiz kalıyorsunuz?

Bunun adı iyi niyet değil baska bir şeye giriyor artık. Eşiniz de sizi zerre düşünmüyor. Abisinin arkasını neden topluyor ne diye eşyalarını alıyor? Siz çamaşır alamıyorsunuz eşinizin aldığı bu kadar maaşa rağmen. Hiç konuşmadınız bu durumu 2 yıldır?

Son düzenleme:
Harcasana paraları?

"Şuna ihtiyacım var balım, şundan lazım bebeğim, ay ne kadar yakıştı, aldım gitti" filan...
Harcamazsanız, adam da artanını ora bura sıvar işte, demek evlilik bilinci yok.
Yoksa ekonomik şiddet mi görüyorsunuz? Anaya, babaya, gardaşa var da size yok mu?

tecrube konusuyor canimin ici.. guzelce konusunca anlayasilacak konu degil. guzelce konusmakla ne esiniz hak verir ne onlar. aa evet haklisin sizin paranizi yemememiz lazim herkes kendi butcesine baksin demezler fena alismislar cunku. cocuk olsa ayaginiz daha saglam yere basar esinize de biz de bir aileyiz kendi giderlerimiz var dersiniz. ama esinize muhakkak soyleyin simdiden.. herkes kendi hesabina baksin rahatsiz oluyorum deyin. kv-kp cok ihtiyaclilar mi maddi durumlari nasil?
Aslında iyi. Kpmin emekli maaşı var ama zamanında kredi cekmiş hala ona kesiliyor babasına yardım edicek tabi ama evde bir de bekar kaynım var eşime yüklendikleri kadar onada yüklenmeleri gerekir

Ben de onu diyorum eşinizin maaşı tek bir ev için yüksek, 2 ev olunca ihtiyaçlar sağlanamaz ki kolay değil hayat bu kadar pahalıyken.
Bu kadar sessiz kalmayın kavga ederek, bağırıp çağırarak değil ama ihtiyaçlarınızı alın.
Kaynınız ne borcu ödüyor ev borcu mu yoksa?

Aslında iyi. Kpmin emekli maaşı var ama zamanında kredi cekmiş hala ona kesiliyor babasına yardım edicek tabi ama evde bir de bekar kaynım var eşime yüklendikleri kadar onada yüklenmeleri gerekir
o zaman oyle soyleyin sen ev gecindiriyorsun o bekar birazini da o ustlensin deyin.. ailesine de deyin..

Yemeyenin malını yerler kendimden biliyorum. Gözüm açıldı artık geç de olsa. Her ay 1000 lira isteyin eşinizden çeyrek alıp atın kenara kalanını da harcayin.

İyide niye siz kısıp sessiz kalıyorsunuz?

Bunun adı iyi niyet değil baska bir şeye giriyor artık. Eşiniz de sizi ez şu zerre düşünmüyor. Abisinin arkasını neden topluyor ne diye eşyalarını alıyor? Siz çamaşır alamıyorsunuz eşinizin aldığı bu kadar maaşa rağmen. Hiç konuşmadınız bu durumu 2 yıldır?
Tabi ki konuştuk her seferinde haklısın doğru diyorsun konuşcam diyo konuşuyor da ama sonuç aynı. Şöyle diyim ki kayınpederimde tamam doğru diyorsun bundan sonra abin yapıcak sen yapman gerekeni yapıyorsun falan diyor ama her ay kaynım bişy cıkarıyor. Mesela geçen ay kaza yaptı 20 bin lira kadar arabaya masraf yaptı eşim. Araba kendimizin bu arada ortak değil. Bunun gibi şeyler cıkıyo hep çıkmasa bile abisine diyolar para ver diye borclarıma verdim kalmadı diyor hep e ailesine bisy alıncagı zaman eşime kalıyor haliyle. Eşim namazında her gün kuran okuyan dinine bütün bi adam abisi tam tersi sorumsuz alkol kullananan iki üç günde bir sabaha karşı eve gelen bi insan. Bekarlıktan beri böyle olduğu için hep eşime güveniyorlar.

Eşim ayrılmak istemiyor kayınvalidem cok kötü bi insan ayrılma konuları olmuştu bi ara ama ben istemedim salağım çünkü. Ama kayınpederimi babam gibi çok seviyorum hasta bi adam bırakmak istemedim. Şuan istiyorum ama bu sefer eşim istemiyor bi sorun yok neden ayrılcaz annemde karışmıyor artık diyor.
Bu diyeceğim için kusura bakmayın lütfen.
"Çünkü kendime bir iç çamaşırı bile alamıyorum. Gezmeye gidemiyoruz."
Diyeceksiniz.
Ayrıca çocuk olunca ne olacak?
Bir mama bir bez fiyatlarından eşinizin haberi var mı?
Yenidoğan masrafları ne kadar fazla eşiniz biliyor mu?
Madem ayrılmayacak size en az 2 bin tl vermeli.
Birikimi siz yapın
Buna yanaşmıyorsa oradan taşınacaksınız.
Kayınpeder hasta Allah şifa versin ama diğer bir çocuğu da var.
Resmen size asalak gibi yapışmışlar olan bu.
Sırf 1 2 fatura olsa bunu demezdim.
Tüm evi geçindirmek nedir ya?

Bence kiraya gidin.

Harcasana paraları?

"Şuna ihtiyacım var balım, şundan lazım bebeğim, ay ne kadar yakıştı, aldım gitti" filan...
Harcamazsanız, adam da artanını ora bura sıvar işte, demek evlilik bilinci yok.
Yoksa ekonomik şiddet mi görüyorsunuz? Anaya, babaya, gardaşa var da size yok mu?
Hayır banada elinden geleni yapıyor asla yapmıyor diyemem ben kendimden kısıyorum onlara harcıyor bide ben bişiyler isteyip hepten parasız kalmasın diye ama kimse anlamıyor

Oturduğunuz ev onlarinsa kira yerine geçiyordur eşinin verdikleri. Değilse buna katlanmak zorunda da d3gilsin. Konuş eşinle.

Tatlim derdiniz neydi bu kadar kendini kisiyorsunuz? Biraz kizdim suan size. Tamam fatura filan anliyorum hadi marketi de anlayayim ne yiyecekler zaten ama kayninin borclarini kapatip , evin her ihtiyacini karşılamak nedir ya ? Acil esiniz ile kayinpederiniz ile konuşun, halledin kirmadan. Vallahi yarin birgun kayniniz evlenir bir kurus yardim etmez , siz de bukadar sıkıştığınızla kalirsiniz. Siz de cok iyi niyetlisiniz ama kendinizi kullandirmayin biraz ona girmis artik.

Ah bi bilsek bişey dediği de yok. Ben eşimle konuştum konuştum olmadı kp ile konusmak istiyorum ama cok seviyorum kötü duruma dusermiyim diye cekınıyorum

Back
X