• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok mu fedakarim?

Erkekler bazen böyle işin içinden cikamadiklari zaman çemkiriyorlar bence maddi anlamda bayagi sıkışmış sizede söyleyemiyor. Onu elinizle sevin tatli tatli konusun.biz evliyiz bana herseyini anlat de ben senin karinim de bebek gibi anlatin sikma kendini de ben senin yanindayim vs. bennim esimde ilk baslarda kafasina takar anlatmazdi.boyle yaparak alistirdim simdi geliri gideri herseyi söyler buay böyleyiz gelecek ay böyle olabiliriz diye konusuruz hep.Yeni evli oldugunuz icin adapte olamamis nasil davranacagini bilmiyor zamanla oturacak ins.

Çok biliyorsunuz! Sadece ve sadece devlet memuriyeti olan,özel sektörün hiç gelişmemiş olduğu birçok şehir var. Bu yüzden istese de çalışamayan birçok insan var. Küçücük bir şehirde, bir ilçede, doğuda yaşadınız mı hiç? Ezbere konuşmayın.
Siz de keşke biraz okuma yazma, okuduğunu anlama falan bilseniz. Bakın ne yazmışım yazının başında: "Yaşadığınız yerde iş imkanı varsa iş arayın, bulunca da çalışın."

Konu sahibi de yorumum üzerine iş imkanının olmadığını söyledi. 2 kişi arasına girince komik duruma düşüyorsunuz, haberiniz olsun.

Durumumuz ne kadar kötü de olsa kocam alacağım 1 liralık çikolatanın hesabını yapsaydı o evliliği, sevgisini sorgulardım ve çok büyük sorun olurdu bu aramızda.

Ama bunu sizin şartlarınızda söyleyemiyorum. Terör bölgesinde görev yapan, üstüne üstün maddi sıkıntıda olan birinin psikolojisi ne kadar iyidir ki eşine kadar iyi davranabilsin. Allah sizin de eşinizin de yardımcısı olsun.

Siz de keşke biraz okuma yazma, okuduğunu anlama falan bilseniz. Bakın ne yazmışım yazının başında: "Yaşadığınız yerde iş imkanı varsa iş arayın, bulunca da çalışın."

Konu sahibi de yorumum üzerine iş imkanının olmadığını söyledi. 2 kişi arasına girince komik duruma düşüyorsunuz, haberiniz olsun.

Yazının başında falan yazmamışsınız. Çalışamıyorum diyen kadınları anlamıyorum, isteseniz çalışırdınız, sizin çalışmaya gönlünüz yok diye zaten giydireceğinizi giydirmişsiniz kendi aklınızca. Konu sahibi de yaşadığım yerde devlet memuriyeti dışında iş yok diyince çark ettiniz tabii. Herkesi tembellikle, iş beğenmemezlikle suçlayıp yargılayamazsınız. Ha bu arada, komik duruma düşen de siz olmuşsunuz. Dünyadan haberiniz yok zira.

Şu kadarını diyeyim. Benim rahmetli annem vaktiyle bi manto istemisti babam seninki zaten var deyip almamisti. Annemi kaybettik. Babam su an yine evleniyor. Su an ne alirsa alsin yeni hanimaa az buluyor. Hayatini butcen dahilinde yasa. Sen fedakar oldukca dahasi istenecek. Sonra baskasi gelip keyfini surecek.
Butun erkeklermi boyle ya. Kac kere duydum gordum bunu ya. Ilk karisindan herseyi esirgeyip biriktirip ikinci karisina yediren. Sinir oldum aksam aksam

Maddi sıkıntı onu bunaltiyor ve geriyor belli.ondan laf ediyor işte.ama kardesine yardım ediyor demissiniz sıkıntınız varsa sizden kisacagina ondan kissin.ailesi yardım etsin ona.kardese yardım edilir tamam ama siz de bir aile oldunuz artık.sizden kisip ona yapamaz.bence çekinmeyen.tabi gereksiz masraf yapın demiyorum ama bir çikolata istediğinizde mesela canim istedi alicam deyip alın.calissaniz da iyi olur inşallah bir iş bulursunuz

Tek maaş ile kredi borçları, kardeşe yardım vs. ucu ucuna yetiyor demek ki bu yüzden de adam geriliyor. ufacık şeyler gözüne batıyor. siz, devlet memuru olmak için beklememelisiniz alanınızla ilgili özel sektörde de iş bulmayı denediniz mi? Ayrıca öğrencilikteki kredi borcunuzu eşiniz ödüyor bana çok doğru gelmedi bu. siz de çalışıyor olsanız normal. Ama eşinizin de bir çikolataya laf etmesi de ayıp! nedir ki olsun olsun 2 lira olsun. Demek ki insan, sevdiğine bile muhtaç olmayacak ekonomik özgürlük şart.

Bir liralik çikolata almadi diye icinize bos yere oturmasin onun soyledigi sozler...

Birincisi teror bolgesinde calisiyor onu az cok anlayabiliyorum. Bizler evdeyken kimbilir o calisirken ne sikintilar cekiyor

Ikincisi kensi kredisini oduyor birde ustune ailesine yardim ediyor. Bunalmis belli.. Cebinde 25 kurus kalmis olabilir. Sizden birsey esirgeyecek cimri bir adam olsaydi kredi kartinizi vs odemezdi..

Doguda old icin is imkani bulamayabilirsin ama para kazanmak illa 8/5 bir yerde calismak demek degildir. Cocuk bakabilirsin, evde manti vs yapip int uzerinden satabilirsin.. Univ mezunu old soylemissin nerden mezun oldun bilmiyorum ama okulla ilgili bie bolumse ozel ders verebilirsin.. Esine destek olman lazim.

Ve emin ol sen 1 liralil cikolata icin bana bagirdi kalbimi kirdi diyorsun ya... Kimbilir onun, o cikolatayi sana alamadigi icin nasil gururu kirilmistir.. Belkide verdigi tepki bu yuzdendir.. Biraz da kendinizi onun yerine koyun ltf

Ailesinin durumu yokmus evlerini yenilemisler esim de yardimci olmak icin kredi cekmis.Benim ogrenci borcum da gelmemişti ödeme vakti.İşe girerim kendim oderim diye aileme de odetmemistim.Evlendim borc vergi dairesine düştü mecbur yapilandirdik.Aileme dedim ama evden ciktim diye borc falan yardim etmezler ne kadar ederiz deseler de.Kredi karti toplam 500 limitli 200 borcum vardi evlenirken birkac ihtiyaci almistim harcamayacaktim aslinda ama o gün oyle olunca o borc ordan oldu..tesekkurler yorumunuz icin..
Okurken sanki biri benim hayatimi yazmis dedim :KK48: birebir aynilarini yasadim ama zamanla duzeliyorlar yaa sana biraz arsiz olmak dusuyor sonucta esin oda buna alismali ben baslarda para bile isteyemiyordum artık zorla aliyorum :KK48: kredimi laf etti calisiyordum calisma dedi daha gecen aldigim 30 tl lik kremi laf etti sinir oldum kavga ettim ama aldim sende al bir kavga eder iki kavga eder:KK47: ama suan uzulen sen oluyorsun kiymet bilmeyende o :işsiz:

Yaa ne kadar maddi sikintida cekse ki doguda gorevlerde cok iyi maaşlarda aliniyor bir erkegin esini tutumlu dikkat ediyor diye kullanmaya hakki yok bence madem bu kadar tutumluydu ailesine olsaydi tutumlu ileride evlenecem diye birikim yapsaydi ne insanlar var asgari ucretle fabrikada calisip esine 1 tl ye cikolata alan :KK48: yani demek istedigim bu tamamen huy gelecek kaygisi bunu yenmeli yoksa esine hayati zehir edecek :işsiz:

Şu kadarını diyeyim. Benim rahmetli annem vaktiyle bi manto istemisti babam seninki zaten var deyip almamisti. Annemi kaybettik. Babam su an yine evleniyor. Su an ne alirsa alsin yeni hanimaa az buluyor. Hayatini butcen dahilinde yasa. Sen fedakar oldukca dahasi istenecek. Sonra baskasi gelip keyfini surecek.
Gecenin su saatinde bu mesaj beni benden aldı bogazim dugumlendi.Allah annenize rahmet etsin sizede sabir versin

iyi de adam parası yoksa napsın. sonuçta şu an evin geçimi onda.

idareli olmanız gerekir. işe başlamadan evlendiyseniz olacak oydu.

madem öyle maddi sıkıntıya gelemiyorsunuz atanana kadar ailenizle kalsaydınız işe başladıktan sonra evlenirdiniz.

tek maaş zorluk çekeceğinizi elbet siz de tahmin etmiş olmanız gerekir.

agresifliği kötü olmuş o konuda yanlış kötü laflar etmiş ama siz de zorlamayın yani. insanın anası babası bile işi yokken kafasına kakıyor, eşlere maddi olarak bu kadar yüklenmeyi doğru bulmuyorum.

ha adam çok zengindir çalışmazsın o başka ama eti butu belliyse ne bekleniyor bilmiyorum.

Ailesinin durumu yokken neden ev yenilemek için kredi çekmiş eşin .Veya sizin durumunuz çok iyi değilken neden altınları satıp araba aldınız.Hiç mantıklı davranışlar değil bunlar ayağınızı yorganınıza göre uzatsaydınız keşke.Tamam maddi sıkıntı var evet ama bir liralık bi çikolata için bile para yoksa kredi de cekilmeyecekti araba da alınmayacaktı.

Yazının başında falan yazmamışsınız. Çalışamıyorum diyen kadınları anlamıyorum, isteseniz çalışırdınız, sizin çalışmaya gönlünüz yok diye zaten giydireceğinizi giydirmişsiniz kendi aklınızca. Konu sahibi de yaşadığım yerde devlet memuriyeti dışında iş yok diyince çark ettiniz tabii. Herkesi tembellikle, iş beğenmemezlikle suçlayıp yargılayamazsınız. Ha bu arada, komik duruma düşen de siz olmuşsunuz. Dünyadan haberiniz yok zira.
Giydiririm giydirmem, size ne? Benim her şeyden haberim var emin olabilirsiniz. Siz öyle anladıysanız o sizinle alakalı birşey. Ne düşündüğünüz de umrumda değil zira konusuna yazdığım da siz değilsiniz. Polemik başlatıp ilgi çekmeye çalışıyorsunuz aklınızca ama banlanırsınız. Benden bu kadar, sizi ilgilendirmeyen konulara girmeye devam edecekseniz size iyi eğlenceler. :)

Ben suçu sizde buldum. Bi kere buraya anlatış şekliniz bile ezik. Dik durun. Eşiniz evlenirken bilmiyor muydu çalışmadıgınızı. Tamam müsrif olmayın ama asla taviz vermeyin. Kendinizi ona muhtaç göstermeyin. Canımı çok sıkarsan döner memleketime çalışırım sen de tayinin çıkınca gelirsin o taraflara. burda sıkılıyorum ailemi de bırakıp geldim bi ton fedakarlık yaptım bi de seni çekemem imalarında bulunun siz de. öyle 200 liralık borç ödemeyle laf söyleme hakkım var sanmasın. Ne demek 1 liralık çikolatanın lafını yapmak. Dik durun dik sessiz sakin kalmayın.

3.600 aliyor esim elimize borclar haric bin liraya yakin bir para kaliyor malesef

Doğuda terör bölgesinde çalışan biri için bu maaş düşük değil mi? Hep daha yüksek meblağlar duymuştum.
Maddi olarak sıkıntıda olabilirsiniz ancak 1tl'lik çikolatayı almaması gerçekten üzücü.
Sanırım iş stresi+maddi sıkıntı adamı bunaltmış o da sizi bunaltıyor

bunları direk onunla konusmalısın neler hissettiğini.gecim sıkıntısu ona davranısların dogrusuunu unutturmus.

tasarruf falan yapmayın.. yanlış anlamayın har vurup harman savurun demiyorum.. örnek vereceğim; ilk evlendiğimde bende çok tutumluydum bi baktım eşim annesine, ablasına, yeğenine, para - mutfak alışverişi vs. bir sürü şey... bir dakika ya dedim ne oluyoruz??? ben evde üç kuruşun hesabını yaparken adam çok paramız var sanıp ailesine gereksiz yardım ediyor. sonra başladım yok ağda param yok, kıyafet ,ayakkabı, evin eksiği, evin gediği, aman şu bitmiş, bu kalmamış, canım sıkıldı gezelim.. tabi çalışıyorum ben. mesela günlük harcamam 5 tl ise ben ortak paradan 10 tl alıyorum birde üstüne yetmiyor diye söyleniyorum. birikim yapıyorum... evet gizli saklı doğru değil ama bende baktım ki çalıştığım paralar diğer evlere akıyor böyle bir çözüm buldum.... eşinize hep bir şeyler bitmiş gibi davranın artan paraları biriktirin.. valla siz yemezseniz başkaları yer.

Niye çalışmıyorsunuz? Atanamadım demişsiniz. Herkes devlette mi çalışacak? En sevmediğim şeylerden biridir şu insanlardaki atanamadım lafının arkasına sığınıp evde oturmak. Yaşadığınız yerde iş imkanı varsa iş arayın, bulunca da çalışın. Anladığım kadarıyla siz de çalışmaya istekli değilsiniz, istekli olsaydınız bu cümleleri kurmazdınız. Ne yapın edin çalışın, ev için değil de kendiniz için çalışın. Yoksa böyle giderse 1 liralık çikolata içinizde kalmaya devam edecek. Çalışın, kendinize harcayın. Ben çok üzülüyorum kadınların böyle çok ucuz şeyler için bile parası olmadığı için kocasının eline bakmasına. Buradaki konulardan birinde vardı, bıyıklarım çıktı kuaföre gitmem lazım ama kocam para vermediği için gidemiyorum, diye. Ha kuaföre gidememek ha çikolata bile alamamak, şu an gözümde farklı değil. Bu gidişle atama matama hayal oldu çoğu insan için. Babamın evinde birşeyden mahrum kalmadım diyorsunuz bu da en nefret ettiğim laflardan biri. Babanın evinden ayrılmasaydın o zaman derler adama, kusura bakmayın. Adam deterjanın lafını edince bu yaşa kadar birşey yapmamışsın deterjandan mı tasarruf edeceğim? lafınıza "sen de bu yaşına kadar birşey yapmamışsın senin kredini ben ödüyorum, kartının borcunu bile ben ödüyorum" deseydi ne olacaktı?
+1
tam bu yorumu yazacaktım ki sizinkini gördüm. sonuna kadar katılıyorum.

adam sizin borçlarınızı öderken, kendisinin de borcu var diye ne hakla "bu yaşına kadar birikim yapamamamışsın" diyebilirsiniz? siz bekarken isterseniz kredi çekebilirsiniz ama o erkek diye birikimini yapmak, evlenince de sizi hiçbir şeyden mahrum bırakmamak, baba evindeki gibi yaşatmak zorunda mı? kadınlar çiçek miçek değil. adamlar da kimseye bakmak zorunda değil. hayat müşterek, herkes çalışsın, kimse kimsenin eline bakmasın. başta okurken aslında 1 tl ya ayıp etmiş adam diyordum ama 2 tarafın da borcunu ödeyip bir de üstüne laf işiten bir adamın cebinde 25 tl var diye 1 tlden kısmasına kızamadım.

Back
X