• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok mu fedakarim?

pamukcukmaalesef ki post: 49224933 .!.:
Gecenin su saatinde bu mesaj beni benden aldı bogazim dugumlendi.Allah annenize rahmet etsin sizede sabir versin
Sagol canım ama maalesfki gercek. Dün babam aramış hanimi gormeye gidecekmiş, cicek alayimmi diyo. Ve bu kadinin bir alisverisini gorseydinz resmen deli olmus gibi herseye saldiriyordu. Zavalli terbiyeli annem oyle yapmadigi icin deger gormedi.

Babanız annenize anlattiğınız gibiyse bu kadina da köprüyü gecene kadar yapacak sanırım

Eyvallah borclar esinizi skntiya sokmus olabilir bende yeni evlendigimde esim dukkani almisti ve cok fazla kredi oduyodu borc zamani gelince adam resmen batliycak bomba gibi dolasiyodu evde ama hic bir zaman yememizden icmemizden kismadi ha kazak istedim ornegin sonra aliriz askim dedi tamam askim dedim ama 1 liralik cikolata aldigimda bana laf etse vallahi cocuk gibi markette baslardim aglamaya ne demek ya cok ayip asiri zoruma giderdi simdimi akli basina gelmis bide anasina babasina yagdirirken iyiydi karisinin aldigi cikolataya almayalim oldu valla parasi yetmiycek olsa bile o sepetten baska bisey yerine koyup o cikolataya laf etmemeliydi bence ki siz zaten calismak istiyosunuz ama yoksa napabilirsiniz ki hirsini baskasindan alsin... valla evde 3.5 demeden atin kenara habersiz caniniz bisey isteyince ordan alirsiniz ben sabah esim isten cikarken 1lira 2lira alirim hergun biriktiririm 3 tane altin yaptim 1.2 derken sizde gizli biriktin biseye ihtiyaciniz olunca alirsiniz ordan

Eşinizi karşınıza alın ellerini tutun gözlerine bakarak onu suçlamadan yargılamadan ne hissettiğinizi anlatin güzelce.
Birbirinizin sözünü kesmeden dinleyin ikinizde.
Bana bunu eşimle gittiğimiz terapist öğretti ve hep sıkıntılı anlarda bunu deniyoruz gerçekten işe yarıyor.
Kendinizi doldurmak ve içe kapanmak hiçbir işe yaramaz malesef.

kıyafete, lükse laf etse neyse de yemeğe laf eden adamlara kıl oluyorum. benim eşimde çok zor dönemler geçiriyor bu aralar, ayakkabı, elbise vs alıcam desem biliyorsun para yok der. Ama işsiz olduğu dönemde bile, kredi çekip yemenizden içmenizden kısmayın demişliği var.
sakın bu konuda taviz vermeyin. tavrınızı koyun. canım bir şey isteyince söylemeye çekiniyorum ne demek.
ben olsam aynen şöyle yapardım, ailenizden 50 tl isteyin. canınız çikolata filan istediğinde kendi paramla alacağım merak etme deyin, eğer gururu varsa kuracağınız her cümleden daha etkili olur bu tavrınız, düzelir. gurursuzsa yapacak bir şey yok.

Ailesinin durumu yok mu kardeşine eşin yardım ediyor? Eşin okurken ona kim para gönderiyormuş? Kusura bakmayın bekarken istediğine para gönderir destek olur ama kendi aile kurduğunda bu biter. Ha tabi aynı durum sizdede var bekarken borçlarınızı tasimamaliydiniz diyeceksiniz ki mahrumiyet bölgesindeyim iş yok tatil yeri diye övündüğünüz memleketinizde çalışıp borçlarınızı kapatsaydınız. Benim abimde asker güvenlik için terör bölgesine eşini goturmedi ve eşi atanamadı ama 2 sene kocasını beklerken de çalıştı . Yapmayın lütfen bir yandan ailesi bir yandan siz 3600 tl uğruna her gün acaba evime sağ dönecek miyim tedirginliği olan adama yapmayın

maddi sıkıntılar eşinizi boğmuş erkeklerin genelinde olur bu durum canım sen çalışsaydın bile bu sefer napıyosun maaşını nelere harcıyosun diye sıkıştıracaktı seni .. eşiniz ailesi ev alsın diye kredi çekmiş sanırım .. ailesinin durumu çok mu kötü artık oğulları evlendi kendi sorumlulukları var bi zahmet kalan borcuda kendileri ödesinler hem kardeşine maddi yardım hem ailenin ev kredisini öde hem kendi yuvasının giderleri eşinin borcu adam napsın strese girmiş belliki..
sana aldığın çikolatayıda geri bıraktırmakla da çok ayıp etmiş o kısmı okuyunca duygulandım hem eşinizin haline üzüldüm hem size.. eminim oda üzülmüştür bir erkeğin zoruna gider böyle şeyler ..
arabamız var dedin ehliyetin var mı ?
bi işe gir merkezde arabayla git gel
dağın başındayız diyosun hiç mi sıkılmıyosun eşin için değil kendin için bi işe gir canım

düğünden hiç altınınız falan kalmadı mı ? satın kapatın borçları evliliğinizin ilk yıllarını niye borçla zehir ediyosunuz ya hayatınıza bakın o altınlar kenarda durunca noluyo sanki?
yarın yaşayacağının bi garantisi var mı

Niye çalışmıyorsunuz? Atanamadım demişsiniz. Herkes devlette mi çalışacak? En sevmediğim şeylerden biridir şu insanlardaki atanamadım lafının arkasına sığınıp evde oturmak. Yaşadığınız yerde iş imkanı varsa iş arayın, bulunca da çalışın. Anladığım kadarıyla siz de çalışmaya istekli değilsiniz, istekli olsaydınız bu cümleleri kurmazdınız. Ne yapın edin çalışın, ev için değil de kendiniz için çalışın. Yoksa böyle giderse 1 liralık çikolata içinizde kalmaya devam edecek. Çalışın, kendinize harcayın. Ben çok üzülüyorum kadınların böyle çok ucuz şeyler için bile parası olmadığı için kocasının eline bakmasına. Buradaki konulardan birinde vardı, bıyıklarım çıktı kuaföre gitmem lazım ama kocam para vermediği için gidemiyorum, diye. Ha kuaföre gidememek ha çikolata bile alamamak, şu an gözümde farklı değil. Bu gidişle atama matama hayal oldu çoğu insan için. Babamın evinde birşeyden mahrum kalmadım diyorsunuz bu da en nefret ettiğim laflardan biri. Babanın evinden ayrılmasaydın o zaman derler adama, kusura bakmayın. Adam deterjanın lafını edince bu yaşa kadar birşey yapmamışsın deterjandan mı tasarruf edeceğim? lafınıza "sen de bu yaşına kadar birşey yapmamışsın senin kredini ben ödüyorum, kartının borcunu bile ben ödüyorum" deseydi ne olacaktı?
Konu sahibi doğudayım diyor. Sen hiç gittin mi terör bölgesine. Boş boş konuşmayı bilirsiniz. Git de iş bulabiliyor musun bak. Orda insanlar hayatta kalma mücadelesi veriyor bırak işi. Madem kocası bakamayacaktı götürmeseymiş oraya. Bilmiyor mu iş olmadığını. Karşıdan konuşmak ne güzel ya.
Evet konu sahibi oraya eşinle giderek fedakarlık yapmışsın, o bu fedakarlığı bilsin, değerini bilsin. Herkes yapamaz!!!

Eşi izim 1 TL lik çikolata için bu yaptığı gerçekten korkunç birşey çalışmıyorsun ve o sana bakıyor . ..esin çalışmanızı istiyormuş bunu kendinize dert edeceğinize siz çalışmak için uğraşın yoksa 10 kuruşluk sakız için bile laf ısınırsın ki bu çok ağır birsey:kahve:

Kizlar uzun olacak şimdiden kusura bakmayın.
Ben 25 esim 29 yaşında.2.5senelik görüşme sonunda evlendik 4 aydir evliyiz.Turkiye'nin en güzel tatil beldelerinden birinden kalktim bir uca doğu ya gelin geldim.Eşim askeri personel.Lojmanda suan tek aileyiz.Dağın başında yapayalnız bir hayat sürüyoruz.Haftada bir merkeze gideriz.Size birbirinden kopuk birkaç meseleden bahsedip sonuca gitmenizi isteyeceğim.Yeni evliyim ama kayda değer ciddi bir kavgamiz olmadi toplasak tartismalarimiz bir elin parmağını geçmez,cok da uzatmayiz zaten.
Eşimin evlenmeden önce yaptigi bir kredi borcu var ayda bin küsür maasdan kesiliyor.Kardesi okuyor ona da yardim ediyor.Evlendikten sonra ceyrek,nakit ve 3 bilezik bozdurduk,esim de kendi birikiminden biraz ekledi araba aldik.Yani kisacasi elimizde pek birşey kalmiyor ama biz bu durumda bile tasarruf yapmaya çalışıyoruz.Hiçbir aktivitemiz yok,evlendikten sonra kendime kisisel aldirdigim sey 100lirayi gecmemistir toplaminda.
Geçen gün bana çamaşır deterjanini tasarruflu kullanmam gerektiğini söyledi.Ben de dedim "ben ne kadar deterjan koyacagimi bilmiyor muyum deterjandan mi tasarruf yapacagim?Bu yaşına kadar yemissin tek bir yatirimin olmamış beni mi bekliyordun tasarruf yapmak icin dedim.Sonraki günlerden birinde market alışverişi yapiyorduk 1liralik bir tane cikolata aldim sepete attim.Eşim dedi abur cubur seyler alma ya.(eve hic cikolata ve cips turu hicbir sey almamistik evlendigimizden bu yana).Ben de beni düşünüyor da söylüyor sandim.Sonra devam etti "paramiz yok zaten".Ben de biraktim ama cok dokundu icim acidi."Bunun icin surat yapacaksan yap,25 liram var cebimde " dedi.Normalde böyle yapmazdi ama yapti iste.Cok sasirdim.
Ben baba evinde hicbir seyden mahrum kalmadim.Yedigim önümde yemedigim arkamdaydi.Burada da mahrum değilim ama bu laf cok dokundu bana.Sirf onun bu hareketleri yüzünden canim birsey istese hiçbir sey söylemiyorum.Canim şunu istedi desem yük olacakmisim gibi hissediyorum.
Sağolsun öğrenciyken aldigim kredinin borcunu ödüyor hic sikayet etmiyor,bekarlik zamanindan kalma bir ogrenci kredi kartim vardi onun da borcunu falan ödüyor acaba onlara mi rahatsiz oluyor da böyle cikiyor agzindan laflar.
Bir diger mesele ise eşim calismami cok istiyor.Neredeyse hergun bunun konusu geciyor.Tv de bilgi yarismasinda şurayı okuyorum vs deyince helal olsun vs diyor sanki senden birsey olmadi millet ne güzel okuyor calisiyor der gibi.Universite mezunuyum ama atanamadim.Puanim da iyi bircok sinavi gectim fakat mulakatlarim iyi gecmesine rağmen hep basarisiz oldum.Dun de girdigim bir adliye mulakati sonrasi basarisiz olduğumu öğrendim.Esim de icten ice biriktirmis sanirim.Dün merkezde navigasyondan tup bayisine gidiyorduk navigasyonu ben takip ediyordum.Hedef noktaya gelince bakiyorduk baska tarafa yonlendiriyor.Sonra esim bana bağırmaya basladi.Bir isi de becer.Anca bildigin çene yapmak.Kendimi savunacak bir kelime söyleyince sus vs dedi.20dakka sonra özür diledi elimi öptü sarildi affet haksizlik ettim vs dedi.Icindekileri kusuyorsun işte dedim.İşe yaramiyor muyum elimden geleni yapiyorum olmuyor kendimi mi keseyim gidip işi olan biriyle evlenseydin ozaman dedim.
Yani kizlar genelde mutfakta bile peşimde dolaşır evin icinde ilgisinden sıkıldığım oluyor çoğu zaman.Ama tartisinca boyle cumleler sarf ediyor.Ben mi abartiyorum yoksa normal şeyler mi?
İnanin burada çok bunaldim konuşacağım kimse yok,bazen 10gun evden çıktığım olmuyor.Ailem bütün sevdiklerim uzakta onlari da cok özlüyorum.Ben onun için bütün bunlari göze almışken benim aldığım bir cikolata nasil rahatsiz ediyor onu?
Kusura bakmayin cok uzun yazdim.Fikirlerinizi bekliyorum..
Dagin basina onun icin gitmissin sen mutlulugunuz icin elinden geleni yapiyorsun.

Bence hic icinde biriktirme bize anlattiklarini acikca onada anlat kiriliyorum de ben alirken zaten butcemize gore aliyorum sen beni irademi eziyorsun boyle devam edersen burada zaten yalnizim icimdeki seni de kaybettirme bana de.

Acikca anlat farkina varsin dikkat etsin. Is konusu ins olur.

Cok gerekli degilse su kardeşe yardim olayini bitirmeniz lazim.
Esiniz maddi acidan cok bunalmis belli cunku gider cok fazla.
Yalniz tutumu cok ama cok yanlis.
Bu tarz şeyler insanin karakterini yansitir.
Belli ki bu konu olmasa da baska konularda bile hep asagilayacak sizi. Uslubu cok cirkin.
Ama sizin de tasarruf etmek evlenince mi aklina geldi vs demeniz hos degil.
Kari koca konusurken dikkat etmeniz lazim.

Adamın cebinde 25 lira para varmış ondan tedirginlikle alışveriş yapıyordur bi de bu olmasın gibisinden söylemiştir. Eşinin yok okul borcu yok kredi kartı borcunu ödeyen adamın 1 tlyi laf edeceğini zannetmiyorum. Yetmeyecek diye korkmuştur.

+1
tam bu yorumu yazacaktım ki sizinkini gördüm. sonuna kadar katılıyorum.

adam sizin borçlarınızı öderken, kendisinin de borcu var diye ne hakla "bu yaşına kadar birikim yapamamamışsın" diyebilirsiniz? siz bekarken isterseniz kredi çekebilirsiniz ama o erkek diye birikimini yapmak, evlenince de sizi hiçbir şeyden mahrum bırakmamak, baba evindeki gibi yaşatmak zorunda mı? kadınlar çiçek miçek değil. adamlar da kimseye bakmak zorunda değil. hayat müşterek, herkes çalışsın, kimse kimsenin eline bakmasın. başta okurken aslında 1 tl ya ayıp etmiş adam diyordum ama 2 tarafın da borcunu ödeyip bir de üstüne laf işiten bir adamın cebinde 25 tl var diye 1 tlden kısmasına kızamadım.

Konu sahibi defalarca doğudayım mahrumiyet bölgesindeyim yazmış nasıl çalışsın mesela?Keşke yorum yapmazdan evvel diğer yorumlara bir göz atsanız

Konu sahibi defalarca doğudayım mahrumiyet bölgesindeyim yazmış nasıl çalışsın mesela?Keşke yorum yapmazdan evvel diğer yorumlara bir göz atsanız
baktım ben yorumlara siz merak etmeyin. benden önceki yorumlara bakın çalışmak sadece dışarıya çıkarak olmaz diyen bir hanımefendi var, evde mantı yapıp satabilirsin diye öneriler sunan. o yoruma kesinlikle katılıyorum onu belirteyim öncelikle.

şu da var, ev hanımlarına eşi para vermeyince "öyle şey olur mu ya" diye kızıp kızıp duruyoruz ama burdaki durum çok daha farklı. burda konu sahibi kendi borçlarını eşine ödetiyor ama eşinin borcu var diye sinirlenip bekarken borç yapmasaydı birikim yapsaydı diyor. bu ne çifte standart? böyle konuşmasaydı bu kadar sert çıkışıp adam size bakmak zorunda değil demezdim. ama çalışmayıp borçlarını adama ödetip onun borcu var diye sinirlenmeye zerre kadar hakkı yok.

benim borçlarımı ödesin ama kendi borcu olmasın, elimi de sıcak sudan soğuk suya sokmasın diye bir mantık yok.

ki o yorumda yazdığım gibi ben konu sahibinin de borcu olduğu halde adama böyle konuştuğunu okuyana kadar adam da ne abartmış diyordum. ama bu çifte standartı kaldıramam kusura bakmayın.

bence eşiniz bunalmış aslında sizde haklısınız
doğuda dağ başında kalıyoruz demişssin iş bulman zor olur
kardeşine yardım ediyormuş yardım etme desen sen yine kötü olcan
senin öğrencilikten kalma kredi borçlarını ödemek zorunda değil onları ödemesi bile seni sevdiğini gösteriyor
ne yapman lazım bence bir müddet idare edin borçlar bitene kadar en azından
eşinizlede konuşun içinize atmayın sonuçta o sizin kocanız

Ben 25 esim 29 yaşında.2.5senelik görüşme sonunda evlendik 4 aydir evliyiz.Turkiye'nin en güzel tatil beldelerinden birinden kalktim bir uca doğu ya gelin geldim.Eşim askeri personel.Lojmanda suan tek aileyiz.Dağın başında yapayalnız bir hayat sürüyoruz.Haftada bir merkeze gideriz.Size birbirinden kopuk birkaç meseleden bahsedip sonuca gitmenizi isteyeceğim.Yeni evliyim ama kayda değer ciddi bir kavgamiz olmadi toplasak tartismalarimiz bir elin parmağını geçmez,cok da uzatmayiz zaten.
Eşimin evlenmeden önce yaptigi bir kredi borcu var ayda bin küsür maasdan kesiliyor.Kardesi okuyor ona da yardim ediyor.Evlendikten sonra ceyrek,nakit ve 3 bilezik bozdurduk,esim de kendi birikiminden biraz ekledi araba aldik.Yani kisacasi elimizde pek birşey kalmiyor ama biz bu durumda bile tasarruf yapmaya çalışıyoruz.Hiçbir aktivitemiz yok,evlendikten sonra kendime kisisel aldirdigim sey 100lirayi gecmemistir toplaminda.
Geçen gün bana çamaşır deterjanini tasarruflu kullanmam gerektiğini söyledi.Ben de dedim "ben ne kadar deterjan koyacagimi bilmiyor muyum deterjandan mi tasarruf yapacagim?Bu yaşına kadar yemissin tek bir yatirimin olmamış beni mi bekliyordun tasarruf yapmak icin dedim.Sonraki günlerden birinde market alışverişi yapiyorduk 1liralik bir tane cikolata aldim sepete attim.Eşim dedi abur cubur seyler alma ya.(eve hic cikolata ve cips turu hicbir sey almamistik evlendigimizden bu yana).Ben de beni düşünüyor da söylüyor sandim.Sonra devam etti "paramiz yok zaten".Ben de biraktim ama cok dokundu icim acidi."Bunun icin surat yapacaksan yap,25 liram var cebimde " dedi.Normalde böyle yapmazdi ama yapti iste.Cok sasirdim.
Ben baba evinde hicbir seyden mahrum kalmadim.Yedigim önümde yemedigim arkamdaydi.Burada da mahrum değilim ama bu laf cok dokundu bana.Sirf onun bu hareketleri yüzünden canim birsey istese hiçbir sey söylemiyorum.Canim şunu istedi desem yük olacakmisim gibi hissediyorum.
Sağolsun öğrenciyken aldigim kredinin borcunu ödüyor hic sikayet etmiyor,bekarlik zamanindan kalma bir ogrenci kredi kartim vardi onun da borcunu falan ödüyor acaba onlara mi rahatsiz oluyor da böyle cikiyor agzindan laflar.
Bir diger mesele ise eşim calismami cok istiyor.Neredeyse hergun bunun konusu geciyor.Tv de bilgi yarismasinda şurayı okuyorum vs deyince helal olsun vs diyor sanki senden birsey olmadi millet ne güzel okuyor calisiyor der gibi.Universite mezunuyum ama atanamadim.Puanim da iyi bircok sinavi gectim fakat mulakatlarim iyi gecmesine rağmen hep basarisiz oldum.Dun de girdigim bir adliye mulakati sonrasi basarisiz olduğumu öğrendim.Esim de icten ice biriktirmis sanirim.Dün merkezde navigasyondan tup bayisine gidiyorduk navigasyonu ben takip ediyordum.Hedef noktaya gelince bakiyorduk baska tarafa yonlendiriyor.Sonra esim bana bağırmaya basladi.Bir isi de becer.Anca bildigin çene yapmak.Kendimi savunacak bir kelime söyleyince sus vs dedi.20dakka sonra özür diledi elimi öptü sarildi affet haksizlik ettim vs dedi.Icindekileri kusuyorsun işte dedim.İşe yaramiyor muyum elimden geleni yapiyorum olmuyor kendimi mi keseyim gidip işi olan biriyle evlenseydin ozaman dedim.
Yani kizlar genelde mutfakta bile peşimde dolaşır evin icinde ilgisinden sıkıldığım oluyor çoğu zaman.Ama tartisinca boyle cumleler sarf ediyor.Ben mi abartiyorum yoksa normal şeyler mi?
İnanin burada çok bunaldim konuşacağım kimse yok,bazen 10gun evden çıktığım olmuyor.Ailem bütün sevdiklerim uzakta onlari da cok özlüyorum.Ben onun için bütün bunlari göze almışken benim aldığım bir cikolata nasil rahatsiz ediyor onu?
Bence fazla taviz verme eşine. Canınin istediği şeyi al. Senin öğrenim kredini ödemesinin bi sakıncası yok bence sonuçta sen çalışınca maaşını ailene gondermiyeceksin beraber harciyacaksiniz. Benim esimde evlendiğimiz ilk zamanlar harçlık bile birakmiyodu bi gün pazar parası istedim vermeden gitti çok zoruma gitmişti. Senin yaşadığın şeylerin benzerini yaşadım bende çok icerlemistim o yüzden haklısın

Elbette hareketleri incelikli değil ama adam dolmuş. Hem kendi borçlarını ödüyor, hem senin borçlarını ödüyor hem de çalışmıyorsun. Mülakatlar herkesin derdi ne yazık ki. En azından ataman çıkana kadar ya da bir sınavda başarılı olana kadar geçici olarak bir işte çalışman en doğru çözüm olur gibi görünüyor.

Şu kadarını diyeyim. Benim rahmetli annem vaktiyle bi manto istemisti babam seninki zaten var deyip almamisti. Annemi kaybettik. Babam su an yine evleniyor. Su an ne alirsa alsin yeni hanimaa az buluyor. Hayatini butcen dahilinde yasa. Sen fedakar oldukca dahasi istenecek. Sonra baskasi gelip keyfini surecek.

kahretsin gözüm doldu. aklıma kendi annem babam geldi.
Allahım hesabı sorulacak bunların ya...

Back
X