• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok mu geç kaldım

Merhaba arkadaşlar. 25 yasindayim bu haziran sonu düğümün olucak inşallah o zaman 26 yaşıma girmiş olucam. Çevremde ki tüm arkadaslarim ya evli ya da çocuklu benim gibi bir iki kişi kaldı sadece. Bu zamana kadar hiç böyle düşünmemiştim. Geçen yıl beni çok olumsuz etkileyen bir tanıdığımız vardı. Bana evlenme evlilik çok kötü diyerek beni evlilikten sogutmustu. Bende çok ağır depresyona girip düğünü ertelemistim. Şimdi de pişmanım ama pişmanlık fayda etmiyor.
Normalde iki yıl falan çocuk düşünmeyiz gezeriz diye düşünüyordum ama bu gidişle çok geç kalicam diye düşünüyorum. En azından 1 yıl sonra olur onunda garantisi yok tabiki. Kısacası şuan hayata geç kaldığımı düşünüyorum. yaşlı anne ve baba olmak istemiyorum. Benim durumum da olan yada benim yaşlarımda benzer durum yaşayanlar var mı?
ay kızlar nooluyor size?
nereye yetişeceksiniz bi durun yahu.
kim zehirliyor sizleri böyle:))
malum 28 yaşında evlenemediği için ölmek isteyen bir kızcağızımız da var son günlerde bdv.de
40 yaşında evleniyor olsan da endişelensen tamam da şu an mantık dışı bir korku bu.
hayat böyle planlarla yürümüyor her zaman.
ne istersen hayırlısın iste herşeyden önce.
bebek te kısmet işi ayrıca.

35 deyim 17 aylik kizim var evliliğimde beşinci yilimdayim.. ikinciyi de nasib olursa 40 yaşından önce dusunuyorum benden kucuklerden daha genc daha umutlu daha dinç hissediyorum kendimi.

Merhaba arkadaşlar. 25 yasindayim bu haziran sonu düğümün olucak inşallah o zaman 26 yaşıma girmiş olucam. Çevremde ki tüm arkadaslarim ya evli ya da çocuklu benim gibi bir iki kişi kaldı sadece. Bu zamana kadar hiç böyle düşünmemiştim. Geçen yıl beni çok olumsuz etkileyen bir tanıdığımız vardı. Bana evlenme evlilik çok kötü diyerek beni evlilikten sogutmustu. Bende çok ağır depresyona girip düğünü ertelemistim. Şimdi de pişmanım ama pişmanlık fayda etmiyor.
Normalde iki yıl falan çocuk düşünmeyiz gezeriz diye düşünüyordum ama bu gidişle çok geç kalicam diye düşünüyorum. En azından 1 yıl sonra olur onunda garantisi yok tabiki. Kısacası şuan hayata geç kaldığımı düşünüyorum. yaşlı anne ve baba olmak istemiyorum. Benim durumum da olan yada benim yaşlarımda benzer durum yaşayanlar var mı?
2 sene büyük fark değil. 27 de anne olmak yada 28 de olmak büyük fark yaratmaz. ayrıca günümüz koşulları bu olmaya başladı artık. evet 18inde anne olanlarda var 30unda olanlarda. kendinizi çevreye göre koşullandırmayın mutsuz olursunuz. herkese kulak asmayın. her evlilik iyi yada her evlilik kötü değil. bu tamamen taraflara kalmış birşey. benim asıl aklıma takılan başkasının mutsuz evliliğinden evliliği erteleyen siz mutlu bir evlilik duysaydınız hemen evlenecekmiydiniz? bu koşullarda evlenme veya evlenmeme fikri sizin mi oluyor yoksa başkalarının mı? bence siz erkeni geçi boşverin de gerçekten KENDİ kararınızla evlenmeye hazırmısınız ona bakın derim ben.

Çocuk yapma çocuk kötü bişey çocuk kaka çocuk ıyk. Şimdi sen çocuk yapmaktan da soğursun

Hiç bi şey için acele etme. Millet ne yapmış sanane. Herkesin kendi hayatı. Bu arada evlilik evlendiğin kişiyegöre değişir. Benim etrafımda da bir ton mutsuz insan vardı. Kulak asmadım evlendim Allah a şükür çooook mutluyum. İyi ki evlenmişim...

Tabiki çok geç kaldım ah vah halim yok. Evet dediğiniz gibi bende evli ve çocuklu arkadaşlarıma göre daha küçük ve hayat dolu görünüyorum zaten yaşıtlarına göre küçük gösteririm o yönden avantajlarim var. Ama yaş 25 olunca insan çok daha farklı düşünüyormus daha anaç oluyormuş onu anladım. Okul KPSS iş derken bu yaşı buluyoruz mecbur. Sırf iş için bekledim hala daha yok daha fazla da beklemek istemedim. Her şey dört dörtlük olmuyor maalesef. Herşey normal seyrinde gitse zaten 4 yıldır iş hayatında olucaktim ve haliyle daha erken evlenirdim heralde. Ama şartlar işte. Ailem de hiç bir zaman yaşın geldi muamelesi yapmadı hatta halen daha beklemek istersen yanındayız biz senin bile diyorlar . Ama çevremde de cogu şeyini halletmiş insan görünce ozeniyorum haliyle. Tabiki her şeyden önce herşeyin hayırlısı hayatın ne getireceği belli olmaz. Dayımla yengem 20 yıl önce evlendiler yengem 20 yaşındaydı. Çocukları olmuyor o bile evlilik her zaman erken evlendikten ne oldu diyor.

28 yaşında anne oldum, yani sizin Allah nasip ederse çocuk sahibi olmayı düşündüğünüz yaşta... Geç mi bence değil, ikinci çocuğu da düşünüyorum belki 30 yaşımda belki biraz daha sonra o geç mi oda değil..

insanların size ne söylediği ile değil siz nasıl yaşamak istediğinizle ilgilenin. Allah uzun ömür verir de yaşınız başınızı alınca o zaman keşke insanları dinlemeseydim bu hayat benim hayatımdı diye dert yanarsınız

Tabiki cok gec kaldin yani oylemi.
Iyi ozaman son kanaata vardiysaniz konuyuda kapatalim madem dimi?
Bosuna yorum yapmayalim.
Mune Mune

Tabiki cok gec kaldin yani oylemi.
Iyi ozaman son kanaata vardiysaniz konuyuda kapatalim madem dimi?
Bosuna yorum yapmayalim.
Mune Mune
Siz kadinlar neden hemcinslerinize kadar bu kadar gaddarsiniz. Ne yani sizin isteğinize göre konumu kapattiriyorsunuz. Komiksiniz

geçen bir konuya da yazdım evlilik yaşı büyüyeceğine küçülüyor mu acaba

ben bundan 10 yıl önce 26 yaşında evlendim de herkes acelen ne yaşın küçük vs dedi

eğitimim, işim gücüm kurulu düzenim vs de vardı

şimdi kızlar 25 görünce evde kaldık diyorlar

ne geç kalması ki

26 yaşında evlendim hatta 26,5

30,5 ta da anne oldum hala da acaba erken mi olmuş bile diyebiliyorum

ben 30 yaşındayım.evlendikten sonra tam 2 sene gezdik tozduk aklımızda ne varsa yapmaya çalıştık, şimdi de bebek heyecanımız var, yaşını dert etme, benim 3 tane çocuğu olan da arkadaşım var, hala bekar olan da...
hayat senin hayatın kimseye bakma takılma, kendi kararlarını kendin ver ama pişman olma...

2 sene büyük fark değil. 27 de anne olmak yada 28 de olmak büyük fark yaratmaz. ayrıca günümüz koşulları bu olmaya başladı artık. evet 18inde anne olanlarda var 30unda olanlarda. kendinizi çevreye göre koşullandırmayın mutsuz olursunuz. herkese kulak asmayın. her evlilik iyi yada her evlilik kötü değil. bu tamamen taraflara kalmış birşey. benim asıl aklıma takılan başkasının mutsuz evliliğinden evliliği erteleyen siz mutlu bir evlilik duysaydınız hemen evlenecekmiydiniz? bu koşullarda evlenme veya evlenmeme fikri sizin mi oluyor yoksa başkalarının mı? bence siz erkeni geçi boşverin de gerçekten KENDİ kararınızla evlenmeye hazırmısınız ona bakın derim ben.

buna bende cok takildim. Yani baskasinin lafiyla cok agir depresyon gecirmek hicte normal ve saglikli bir davranis degil. Yani maneviyatin ve zihinsel sagligin böyle "pamuk ipligine" bagli olmasi korkutucu. Illerde Allah korusun ciddi anladam "kötü" bir durumla karsilasmis olsa demekki depresyonlara girilecek. Hayat bir middili ciftligi degil malesef.

sosyolojik baskı konusunda kafa yormanız gereksiz bana kalırsa, seni buradan vuran üyelere de katılıyorum. ama yok efendim gerekirse otuzdan sonra yap kırktan sonra yap kim ne derse desin vs faso fiso. biyolojik yaş diye birşey var. senin cool luğunu sallamadan çeker gider. doktor değilim fakat sağlık camiasında olduğumdan 25 yaşlarından sonra yapılan doğumlar, zorlukları ve anatomide bıraktıkları etkiyi bizzat tanıyorum. öyle çok relax olma ama millet ne der diye de canını yorma.
milleti değil ama biyolojik yaşını dinlemeyi de unutma.

Çok geç kalmışsın . En iyisi düğünü hafta sonu yap . Ilk geceden de hamile kalmaya bak . Ağır depresyona girecek başka sebebin yokmuydu .Hayat senin planladığın gibi olmuyor malesef . Daha büyümen lazım sanırım .

Back
X