Cok mu gereksiz bir surpriz olur?

Sürprizleri sevip sevmemesine bağlı.

Ben hiç sevmem mesela, illa planlı olacak her şey :)

Bu arada hapı bıraktıktan sonra bir iki ay farklı yöntemle korunmayı öneriyorlar. Bu konuyu bir araştırın derim.

Eşin şuan ne kadar istekli görünse de emin ol o an çok farklı.
İnsan hem şaşırıp hem daha erken sanki diyebiliyor.
Bence böyle süpriz olmaz.

Ayrıca 2 aylık evliliğin tadını çıkarın ilk bir yıl evliliğin oturması adına çok önemli. eş-ev vb. durumlara adapte olunurken bir de gebelik psikolojisi sıkıntı olabilir.

Ben ne kadar hazırım desen de vücudun ve kimyan değişiyor. Kaldı ki sen eşini baba yapmak istiyorsun. Anne olmaya hazır değilsin.
Onu bedeninde taşıyacak fiziksel ve ruhsal geçişleri yaşayacak olan sensin.

Beklemeni öneririm.

Allah a sukredin her ay yumurtlama gunu hesaplayarak, saatine dahi dikkat ederek iliskiye girmek zorunda kalmamissiniz. Biz laboratuarda yapar gibi yaptik mecbriyetten. Hatta bazi arkadaslarimiz gercekten laboratuarda yapmak zorunda kaldi evlat hasretini giderebilmek icin sizin gibi dusunenlerin bizleri garipseyecegini hic dusunememisiz kisira bakmayin.

Not: neler yasadiginizi bilemem, siz de benimkileri bilemezsiniz. Tamaen yazmis oldugunuz cumlenin insan uzerinde biraktigi istinaden boyle bir dusunceye kapildim. Cok kirici olmus o iki cumleniz.

Ben mecbur kalanlara söylemiyorum fark ettiyseniz. Gebe kalabildiği halde yok şu yaşta yapalım yok bundan sonra yapalım deyip plan kuranlara söylüyorum.

yınede tamamen sıradan bır gecenın sonunda hamıle kalmaktansa , tup bebek yontemıyle cocugumu dunyaya getırdıgım ıcın kendımı cok sanslı sayıyorum. ben ozel bırıyım cocugum ozel bır cocuk.

Niye yanlış anlaşıldım anlamadım. Ben yok şu zamanda, şuyumuz olduktan sonra, dur bir kariyer yapayım, şunu yapayım ondan sonra yaparız deyip plan yapanlara söylüyorum. Ben sevmiyorum Herkesin kendi hayatı ben kendi düşüncemi ifade ettim. Yoksa tabiki de isteyipte olamayanlara değil sözüm.

Herkesi tek tek alintilayamadim kusura bakmayin.

Ben yapabilirmisim gibi gelmiyor. Yani aslinda cocuklari da oyle mic mic sevmem yalan yok. Dedim ya bendeki esime supriz yapma hevesi.

Dun aksam esim dalgasina bana fal bakiyordu. Orda falan da soyleyince aklima girdi.

Dediginiz gibi yaslarimiz cok genc. Dusununce cok erken ve esime saygisizlikmis gibi geliyor. Dusunmeden konusunca e niye olmasin ki oluyorum.

Esimle normalde acik acik konusmayi tercih ederim ama bendeki su an annelik hevesi degil. Heralde boyle bir ise kalkisirsam da katiyyen ben korunmayi biraktim diye itiraf edemem.

Bu arada bir arkadas bebekle vakit gecirin demis. Bir aksam yegeni bizde kaldi. Henuz 2 aylik. Sadece yaptigimiz uyuyan cocugu rahatsiz etmek, ne bileyim emzigi agzindan cekip cocugu carlatmak falandi. Eglencesindeydik. Hani sirf buna bakarsak benden anne ondan baba olmaz.
Esine supriz yapma hevesiyle cocuk yapilmaz..buyuk sorumluluk hamilelik sureci bile ayri bir olay..
Senin gibi "ama esimmmm istiyooo"diyen cogu arkadasim, delimiymisim biraz bekleseymisim diyor..

biz eşimle aynı yaştayız. 32 yaşında. evlenmeden evvel hemen çocuk olayına girmek istemiyordum. eşim tam birşey demiyordu ama hemen çocuk olunca da evlilikten birşey anlaşılmıyormuş da demişti.
velhasıl, daha balayında çocuk lafı etti. bende hayır şimdiden olmasın dedim.
ama ay olmadan çalışmaya başladık. :))
Allah ta aratmadı. hemen oluverdi. işin süprizi kalmadı. eşim bendeki belirtilerden teşhisi koymuştu. ki haklı da çıktı. sonucu görünce tepki bile vermediydi adam. :)

İyi tanıyorsanız, eminseniz yapın.. Eşiniz 27 yaşında eh siz de 24. İleride çocukla arada az yaş farkı olması mükemmel bir şey. İlk evlilik yıldönümü hediyesi olarak bebeği verirsiniz kucağına. :)

Maalesef öyle anlaşılmıyor yazdıklarınızdan. Demekki kendinizi iyi ifade edememişsiniz. Yorumunuzu okur okumaz kalbim sızladı ve yazmak istedim.
Ben mecbur kalanlara söylemiyorum fark ettiyseniz. Gebe kalabildiği halde yok şu yaşta yapalım yok bundan sonra yapalım deyip plan kuranlara söylüyorum.

daha çok yeni evlisiniz gezin tozun yaşayın

sonra çocuk olduktan sonra içiniz de kalmasın yaşayamadiklariniz

biz iki sene yapmadık birbirimizi tanıyalım vakit geçirelim gezelim tozalim diye iki sene sonunda yaptım suan çok şükür içimde hiç bir şey kalmadı ne istiyorsak yaşadık

şimdi prensesimle doya doya vakit geçiriyoruz artık ona göre yaşıyoruz

Maalesef öyle anlaşılmıyor yazdıklarınızdan. Demekki kendinizi iyi ifade edememişsiniz. Yorumunuzu okur okumaz kalbim sızladı ve yazmak istedim.

İstersin olmaz bu Allah'ın takdiri o zaman sonuna kadar zorlarsın. Bu olayın söü bile edilmez ama sanki araba ev alır gibi planlayarak çocuk yapanlara lafım. Ha tamam maddi durumun yoktur şu an bakamayız dersin ama imkanın varken 2 sene sonra yok 3 sene sonra.. Kendini hazır hissettiğinde yaparsın ne bu böyle pazara gidip alır gibi.

Daha yeni evlisiniz Can'ım . Gidin gezin, yağmur altında dolaşın. Tadını çıkarın.

Back
X