Çok mu harcıyorum?

Blondie96

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2016
26
8
1
29
Herkese merhabalar. İstanbul'da üniversite okuyorum, ailemin yanında kalıyorum. Harçlık olarak 500 lira alıyorum aylık ama bu parayı alırken acaba çok mu yük oluyorum diye düşünüyorum. Annem de babam da çalışıyor. Paranın yarısını zaten kredi çektiler ona ödüyorlar. Arada da ne zaman bitecek okulun diye bana laf sokmayı ihmal etmiyorlar. Çok fazla gezip tozmuyorum zaten param da yetmiyor o kadar. Spora gidiyorum onun aylık parası, kitap okumayı çok seviyorum ona aylık 100'e yakın veriyorum.Üniversite okuyorum herkes güzel güzel giyiniyor, kıskanıyorum ben de alışveriş yapıyorum üst baş alıyorum. Tabii hepsi bu 500'ün içinde okul kitaplarını bile bundan alıyorum. E ulaşım, yemek, fotokopi derken bazen yetmiyor bu para bile.

Aklıma takılıyor çok mu harcıyorum; ben olmasam aileme kalır bu para onlar daha rahat yaşarlar diye. Hatta benim neyime spora gitmek onlar çalışırken onların parasıyla diye düşündüğüm de oluyor. Ama sonra diyorum ki insanlar çocuklarını özel okullara gönderiyor okutmak için, yurtlarda kalıyorlar onlar zaten en az 400 o da en dandiği. Yaşıtlarım benim gezdiğimin 10 katı geziyorlar ben hala burada vicdan yapıyorum.

Sizce ben çok mu harcıyorum yoksa abartıyor muyum? Bir üniversite öğrencisi ne kadar harcamalı sizce?

Bu aile durumuna gelirine gore değişir. Başkaları özel yurda gidiyor onu yapıyor diye kendini onlara gore kıyaslama bence. Biz 3 kız aynı anda üniversite okuduk. Ablam aylık 1000 tl, kardeşim 600 yaklaşık ben ise 400 tl harcıyordum. Çünkü ben ailemin yanındaydım. Dışarda içtiğime ile dikkat ediyordum. Çünkü vicdanım rahat etmiyordu..

hayır hiç de çok değil. sen aileme yük oluyorum diye sakın düşünce ablacım. ben de bir anne olarak diyorum. evlatlar asla yük değil başımızın tacıdır. tabi ki de yapmak zorundalar , zorundayız. sen rahat rahat harca. biz bunları bilerek dünyaya evlat getiriyoruz. elbette, yemesi-içmesi, okutması, harçlığı, kitabı, eğitimi, sporu için maddi kısmını düşünmek zorundayız;)

Maddi durumunuza göre buna sen karar vermelisin, burda hiç kimse sana yardımcı olamaz...
Ben öğrenciyken zorunlu ihtiyaç olan ne varsa onları alıyordum. Ekstra harcama yapmadım kendimi kötü hissetmemek adına. İleride kendi paranla rahat rahat yaparsın alışverişini. Öğrenciyken kendini etrafındakilerle kıyaslama, sonuçta öğrencisin :KK66:

anne baba ne için çalışıyor ki, çocuklarının geleceği ve rahat bir hayat sürmesi için. okulun ne zaman bitiyor diye laf sokmaları çok yanlış bence. gayet uygun bir miktar harcıyorsun bence, israf ve gereksiz harcama yapmadığın sürece dert etme

Aylık 500 bana da çok gelmedi ama bunu maddi durumdan bağımsız olarak söylüyorum.
Aileniz zordaysa bence de spora gitmeyebilirsiniz. Kitap için de kütüphaneleri kullanabilirsiniz.

Herkese merhabalar. İstanbul'da üniversite okuyorum, ailemin yanında kalıyorum. Harçlık olarak 500 lira alıyorum aylık ama bu parayı alırken acaba çok mu yük oluyorum diye düşünüyorum. Annem de babam da çalışıyor. Paranın yarısını zaten kredi çektiler ona ödüyorlar. Arada da ne zaman bitecek okulun diye bana laf sokmayı ihmal etmiyorlar. Çok fazla gezip tozmuyorum zaten param da yetmiyor o kadar. Spora gidiyorum onun aylık parası, kitap okumayı çok seviyorum ona aylık 100'e yakın veriyorum.Üniversite okuyorum herkes güzel güzel giyiniyor, kıskanıyorum ben de alışveriş yapıyorum üst baş alıyorum. Tabii hepsi bu 500'ün içinde okul kitaplarını bile bundan alıyorum. E ulaşım, yemek, fotokopi derken bazen yetmiyor bu para bile.

Aklıma takılıyor çok mu harcıyorum; ben olmasam aileme kalır bu para onlar daha rahat yaşarlar diye. Hatta benim neyime spora gitmek onlar çalışırken onların parasıyla diye düşündüğüm de oluyor. Ama sonra diyorum ki insanlar çocuklarını özel okullara gönderiyor okutmak için, yurtlarda kalıyorlar onlar zaten en az 400 o da en dandiği. Yaşıtlarım benim gezdiğimin 10 katı geziyorlar ben hala burada vicdan yapıyorum.

Sizce ben çok mu harcıyorum yoksa abartıyor muyum? Bir üniversite öğrencisi ne kadar harcamalı sizce?

Üni okurken yeterince enerji sarfetmiyor musunuz :) zira ben öğrenciyken arkadaşlarımla gezerek sporumu yapmış oluyordum.

Spor sizin için çok büyük bir bağımlılık değilse bunu kısıtlayabilirsiniz. Açık havada illa ki yürüyüş yapıyorsunuzdur. Bu yaşta o yürüme yeterli gibi. Spor parasını kıyafete harcayın.
Anne ve babanın laf sokması hiç hoş değil.

İkiside çalışıyorsa arada sırada kıyafetlerini kredi kartlarından alabilirsiniz.
Her kombine uyacak bir kaç şeyin olsa seni idare eder :)

Çok harcıyor gibi değilsin.
Şu dönemde her şeyin fiyatı epey yüksekken istanbul gibi bir yerde 500 normal.

Kitaplarınızı da kütüphaneden alıp okumayı deneyin. Daha sonra kendi kütüphanenizi oluşturursunuz.

Bence evet spor yapmak istiyorsan belediye parklarına git pahalı kitap alma hatta hiç alma netten kitap oku watped de çok ilginç kitaplar oluyogiyiminide kısıtla ve part time bi iş bul annen baban 500 veriyo diye hepsini harcaman gerekmiyo üniversite zaten masraf demek sende bunu katlama olabildiğince destek ol fazla harcadığını düşünüp vijdan yapıyosan öyledirki mantıklı bir kızsın bunu düşünüyorsun nekadar az harcarsan daha iyi ailen için günlük harcama kotası koy kendine ve düzenli harcama yap eşim bana para veriyo misal pazar için 50 tl ben bazen 20 -30 bazen 40 ihtiyacıma göre harcıyorum 50 verdi diye harcamaya uğraşmıyoeum her gördüğümü almıyorum tasarruf iyidir bence yapmalısın ;)

Bu tamamen ailenin maddi durumuyla doğru orantılı. Bunun bir kıstası olamaz.

Sana 500 çok gelir öbürü 5000 harcar dokunmaz.Onu ancak sen ölçüp biçebilirsin

evin aylık geliri nedir? yani o duruma göre büyük değişkenlik gösterir.

ama genel olarak bakarsak 500 büyük bi rakam değil. anca yeter zaten. 100 kitaba veriyomuşsun, sppra da gidiyomuşsun. yetmesi şaşırtıcı hatta.

şimdi beni taşlarlar belki ama kitap konusunda e-kitaba yönelmeni tavsiye ederim. ekşi meritokrasi gibi.

evin aylık geliri nedir? yani o duruma göre büyük değişkenlik gösterir.

ama genel olarak bakarsak 500 büyük bi rakam değil. anca yeter zaten. 100 kitaba veriyomuşsun, sppra da gidiyomuşsun. yetmesi şaşırtıcı hatta.

şimdi beni taşlarlar belki ama kitap konusunda e-kitaba yönelmeni tavsiye ederim. ekşi meritokrasi gibi.
E kitap okuyamıyorum malesef. Aylık gelir 4 bine yakın kira masrafımız da yok sadece bin lira krediye ödüyorlar

Canım bu para sana yetemez part tıme bır ıs yapsan

Üni okurken yeterince enerji sarfetmiyor musunuz :) zira ben öğrenciyken arkadaşlarımla gezerek sporumu yapmış oluyordum.

Spor sizin için çok büyük bir bağımlılık değilse bunu kısıtlayabilirsiniz. Açık havada illa ki yürüyüş yapıyorsunuzdur. Bu yaşta o yürüme yeterli gibi. Spor parasını kıyafete harcayın.
Anne ve babanın laf sokması hiç hoş değil.

İkiside çalışıyorsa arada sırada kıyafetlerini kredi kartlarından alabilirsiniz.
Her kombine uyacak bir kaç şeyin olsa seni idare eder :)

Çok harcıyor gibi değilsin.
Şu dönemde her şeyin fiyatı epey yüksekken istanbul gibi bir yerde 500 normal.

Kitaplarınızı da kütüphaneden alıp okumayı deneyin. Daha sonra kendi kütüphanenizi oluşturursunuz.
Çok fazla sosyal hayatım yok o yüzden enerjimi sporla harcıyorum

Back
X