Çok mu harcıyorum?

Mesela okulun bittikten sonra işe girdiğinde kendi paranı(!) kazanmaya başladığında spora gitseydin.
Her ay 100 TL kitaba vermek yerine cep telefonunda bir dünya uygulama var onunla kitap okuyabilirsin.
Sinemaya gitmeyince bir yerin eksilmiyor, he kıskançlıktan ölmezsin ama ailene karşı hırçın bir kız olmuşsun.
Elalemden sanane? Sen kendi kendine yetinmeyi bil.

Aman her evlat senin gibi olmasın. Senin gibisi evlerden ırak.
Sesi soluğu çıkmayan hırçın bir kız... Bunları düşünüyorum diye suçlu mu oldum şimdi? Benim gibi evladınız olur inşallah da o zaman bu laflarınıza pişman olursunuz.

Üniversite okuyan insan sinemaya gitmesin, kitap okumasın , spor yapmasın mı ya? Bunların hangisi lüks Allah aşkına? Neyi özenti?

Ot gibi okula gidip gelsin , kendini geliştirmek için tek bir etkinliği olmasın mı? Ailesi asgari ücretle 5 çocuk bakan bir aile değil ki... 4 bin gelir 500 çocuğa harçlık gayet ideal.. bunun neyine tepkiniz anlamadım?

Konu sahibi gez toz eğlen sen bakma kimseye. Ben de mezun olucam para kazanınca her istediğimi yapıcam hayalleri kuruyordum 5. Senemdeyim meslekte , daha çalıştığım yerlerde sinema yok!! Kazandığım para ev taksidine gidiyor. Bir de netten alışveriş yapıyorsam o, gidip deneyip alacağım mağaza yok köy köy dolaştığımdan. Daha yeni batıya tayin çıkıyor da gidiyoruz 5 sene sonunda..

Aşırıya kaçmadan yap hepsini , boşver ailene kırılma , tatlı tatlı iste yok demezler :KK66:

İdeal bir tutar harcıyorsun.
Dikkatimi şu çekti neden bu kadar fevri cevaplar veriyorsun?
Bu konuyu açtığına göre öneri verileceği ya da çok denilebileceğini göz önünde bulundurman gerekiyordu.

Universite ogrencisisin, ailen 500tl veremicek olsa vermezdi zaten alti ustu 500tl aliyorsunuz onuda nerden kissam diye dusunmeyiverin. Harcayın, gezin. Hayat zaten zor niye kendinize dahada dar etmeye calisiyorsunuz ki. Okul bitince iş, güç telaşı başlyacak zaten. Tutumluluk, birikim belli bir boyutta iyidir ama hayatinizi toptan kisitlayacak sekilde olmasi cimrilik gibi geliyor bana. Onlar senin annen, baban senin geleceginden, ihtiyaclarindan sorumlular 7 kat el degil ya.

İdeal bir tutar harcıyorsun.
Dikkatimi şu çekti neden bu kadar fevri cevaplar veriyorsun?
Bu konuyu açtığınıza göre öneri verileceği ya da çok denilebileceğini göz önünde bulundurman gerekiyordu.
Sorun çok denmesi değil ki. Ne özentiliğim kaldı ne lüks düşkünlüğüm. Kitap, spor gereksizmiş(!) Elimde starbucks bardağı etiler'de gezmiyorum ki ben ya. Normal bir şekilde kitabı kısıp kütüphaneden alabilirsin, okulun ücretsiz eğitimleri olur onlara bakabilirsin diyenlere hak verdim, fevri cevap da vermedim. Ama bencilsin, senin gibi evlat olmaz olsun, spor yapıyorsun özentisin diyen tiplere de sakin olmamı beklemeyim lütfen.

Sorun çok denmesi değil ki. Ne özentiliğim kaldı ne lüks düşkünlüğüm. Kitap, spor gereksizmiş(!) Elimde starbucks bardağı etiler'de gezmiyorum ki ben ya. Normal bir şekilde kitabı kısıp kütüphaneden alabilirsin, okulun ücretsiz eğitimleri olur onlara bakabilirsin diyenlere hak verdim, fevri cevap da vermedim. Ama bencilsin, senin gibi evlat olmaz olsun, spor yapıyorsun özentisin diyen tiplere de sakin olmamı beklemeyim lütfen.

Şöyle düşün.
Herkesin hayat beklentisi ve yaşayış tarzı farklı değil mi?
Sen bu konuları dert ettiysen zaten özverili davranırsın.
Bencilce açılmış bir konu gelmedi sadece birkaç yazdığın detay farklı bir izlenim oluşturuyor.
Umarım herşey istediğin gibi olur :KK36:

Spora gitmemek sizi etkilemeyecekse kısabilirsiniz oradan bence, sıkışıklık varsa ve rahatsızlığınız yoksa gerek olduğunu düşünmüyorum. Kitapları da eğer şahsıma ait olsun biriktireyim kendi kütüphanemde demiyorsanız kütüphane uygundur diyecektim ama bunu istiyormuşsunuz. 2. el alın veya miktarını azaltabilirsiniz biraz en azından. 100 tl ye her ay alıyorsanız fazla.
Onun dışında bu kadar şeye nasıl yettirdiğinize şaşırdım ben 500tl yi. Anne de baba da çalışıyor yani yük olduğunuzu düşünmüyorum.
Ailenizin yanındasınız çok ciddi bir sıkıntınız yoksa öğrenim kredisini alıp borçlanmanızı önermem ama bu kendi fikrim tabi, idare edebileceğinizi düşünüyorum. Yani ben onunla hayata, iş hayatına kendimi daha çok hazırlarım daha güzel şeyler yaparım ödemesini de hallederim sıkıntı olmaz diyorsanız başvurun.

Son düzenleme:
Spora gitmemek sizi etkilemeyecekse kısabilirsiniz oradan bence, sıkışıklık varsa ve rahatsızlığınız yoksa gerek olduğunu düşünmüyorum. Kitapları da eğer şahsıma ait olsun biriktireyim kendi kütüphanemde demiyorsanız kütüphane uygundur diyecektim ama bunu istiyormuşsunuz. 2. el alın veya miktarını azaltabilirsiniz biraz en azından. 100 tl ye her ay alıyorsanız fazla.
Onun dışında bu kadar şeye nasıl yettirdiğinize şaşırdım ben 500tl yi. Anne de baba da çalışıyor yani yük olduğunuzu düşünmüyorum.
Ailenizin yanındasınız çok ciddi bir sıkıntınız yoksa öğrenim kredisini alıp borçlanmanızı önermem ama bu kendi fikrim tabi, idare edebileceğinizi düşünüyorum. Yani ben onunla hayata, iş hayatına kendimi daha çok hazırlarım daha güzel şeyler yaparım ödemesini de hallederim sıkıntı olmaz diyorsanız başvurun.
Spora gitmediğim aylar çok gergin oluyorum ama sanırım kitap almayı yarıya kısıp yarısını kütüphaneden alsam daha iyi olacak. Krediyi alıp biriktirsem yyurtdışı dil eğitimi veya master için mi harcasam diye düşünüyorum aslında. Az para değil çünkü. Sizce nasıl olur?

Spora gitmediğim aylar çok gergin oluyorum ama sanırım kitap almayı yarıya kısıp yarısını kütüphaneden alsam daha iyi olacak. Krediyi alıp biriktirsem yyurtdışı dil eğitimi veya master için mi harcasam diye düşünüyorum aslında. Az para değil çünkü. Sizce nasıl olur?

Moralinizi çok etkiliyorsa kalsın o zaman olabildiğince, acaba sadece spor masrafını ayrıca alamaz mısınız ailenizden? 500 içinde bunları yapabiliyorsanız yüksek bir miktar değil.
Tabi çok güzel olur, dediğim gibi kendinize güveniyorsanız sıkıntı yaşamam ödemesinde diyorsanız alın.

Marmara..Göztepe kampüsü...En sevdiğim...

Canim Kadıköy'de akmar pasajı vardır alt katta sahaflar var kitaplarını oradan al çok ucuza gelir..ya da beyazitta sahaflardan al...Sporu da boşver bence kampüste 2 tur atsan yeter..O parayla da gez toz eğlen..Hayatının en güzel yılları, bir daha donemeyeceksin,tadını çıkar...

Ayrıca çok lazım olursa pazar günleri stand hostesligi yapabilirsin, ben öyle yapıyordum.su an günlük 50-6o TL veriyorlar öğrencilere diye biliyorum...

Sen şu an okuluna ve hayatın tadına bakmaya çalış, mezun olduktan sonra fazlasıyla düşüneceksin bunları ve kısıtlama yapmaya çalışacaksın zaten...

çok para harcamıyorsunuz kesinlikle ona bir lafım yok. yalnız ailenize inanılmaz bilenmiş, kinlenmiş veya sinirlenmişsiniz siz hangisini diyorsanız artık. onlar sizin aileniz böyle düşünmeyin.

500tl inan cok değil ve hatta istanbul gibi bir yerde ekstradan baska seyler yapmak istesen az bile.Benim de kocaman bir kitaplığım var evimde,öyle ekrandan okumak değil,kitaba dokunmak,incelemek ayrı bir keyiftir o yüzden kitabını da al,starbucks'dan kahveni de al iç,sporunu da yap.En güzel çağlarındasın şimdi neden bunlardan pişmanlık duyasın ki..İleri de gerçek hayat mücadelen başladığında düşünürsün tasarrufu;)

Marmara..Göztepe kampüsü...En sevdiğim...

Canim Kadıköy'de akmar pasajı vardır alt katta sahaflar var kitaplarını oradan al çok ucuza gelir..ya da beyazitta sahaflardan al...Sporu da boşver bence kampüste 2 tur atsan yeter..O parayla da gez toz eğlen..Hayatının en güzel yılları, bir daha donemeyeceksin,tadını çıkar...

Ayrıca çok lazım olursa pazar günleri stand hostesligi yapabilirsin, ben öyle yapıyordum.su an günlük 50-6o TL veriyorlar öğrencilere diye biliyorum...

Sen şu an okuluna ve hayatın tadına bakmaya çalış, mezun olduktan sonra fazlasıyla düşüneceksin bunları ve kısıtlama yapmaya çalışacaksın zaten...
Sanirim Taksim'de de aslıhan pasajı sahaflar çarşısı diye geçiyor.Ben bir kez gittim bayılmıştım.

Neden bu kadar agrasifsin?
İdeal bi tutar diyene ses Yok ama fazla diyene hemen ters konuşuyorsun.. öncelikle tavrını değiştir..
aylık 500 lira ile geçinmeye çalışıyorum dersen kimse laf etmez..
ama aylık 500 liraya geçinmeye çalışıyorum millet özel okul oluyo yurt dışına gidiyo vs dersen orda duracaksın..
kendini kimseyle kıyaslama.. benim mesai arkadaşımla aynı yıllarda üni okumuşuz.. o aylık bin lira ile geçinmiş ben 150 lira ile.. ama şuan aynı maaşı kazanıyoruz aynı işi yapıyoruz..
daha ılımlı konuşursan ailen de sana daha ılımlı olacaktır..

Herkese merhabalar. İstanbul'da üniversite okuyorum, ailemin yanında kalıyorum. Harçlık olarak 500 lira alıyorum aylık ama bu parayı alırken acaba çok mu yük oluyorum diye düşünüyorum. Annem de babam da çalışıyor. Paranın yarısını zaten kredi çektiler ona ödüyorlar. Arada da ne zaman bitecek okulun diye bana laf sokmayı ihmal etmiyorlar. Çok fazla gezip tozmuyorum zaten param da yetmiyor o kadar. Spora gidiyorum onun aylık parası, kitap okumayı çok seviyorum ona aylık 100'e yakın veriyorum.Üniversite okuyorum herkes güzel güzel giyiniyor, kıskanıyorum ben de alışveriş yapıyorum üst baş alıyorum. Tabii hepsi bu 500'ün içinde okul kitaplarını bile bundan alıyorum. E ulaşım, yemek, fotokopi derken bazen yetmiyor bu para bile.

Aklıma takılıyor çok mu harcıyorum; ben olmasam aileme kalır bu para onlar daha rahat yaşarlar diye. Hatta benim neyime spora gitmek onlar çalışırken onların parasıyla diye düşündüğüm de oluyor. Ama sonra diyorum ki insanlar çocuklarını özel okullara gönderiyor okutmak için, yurtlarda kalıyorlar onlar zaten en az 400 o da en dandiği. Yaşıtlarım benim gezdiğimin 10 katı geziyorlar ben hala burada vicdan yapıyorum.

Sizce ben çok mu harcıyorum yoksa abartıyor muyum? Bir üniversite öğrencisi ne kadar harcamalı sizce?
Ne cogu biz 1200 gonderiyoruz ev kirasi ,dogal gazi,yeme icme ,yol parasi herseyi icinde sen yurtta kaliyorsun galiba .Pardon ailenin yaninda kaliyormussun verilen para cok degil bence aslinda 300 lede idare edebilirdin kiran yok birseyin yok.

Haftaya vurursak rahat denilecek ortalama bir standardınız var. Ailenin gelirine göre kıyaslamak lazım.

Yurtta kalıyor olsaydın, asgari 700 yurt parası verip, 500 harçlık alacaktın.
Evde 700 liralık tüketimin var mı mutfak, fatura, market alışverişi? Olamaz.

İçin rahat değilse, özel ders ver, sigortalı yarı zamanlı iş bul

Back
X