Herkese merhabalar. İstanbul'da üniversite okuyorum, ailemin yanında kalıyorum. Harçlık olarak 500 lira alıyorum aylık ama bu parayı alırken acaba çok mu yük oluyorum diye düşünüyorum. Annem de babam da çalışıyor. Paranın yarısını zaten kredi çektiler ona ödüyorlar. Arada da ne zaman bitecek okulun diye bana laf sokmayı ihmal etmiyorlar. Çok fazla gezip tozmuyorum zaten param da yetmiyor o kadar. Spora gidiyorum onun aylık parası, kitap okumayı çok seviyorum ona aylık 100'e yakın veriyorum.Üniversite okuyorum herkes güzel güzel giyiniyor, kıskanıyorum ben de alışveriş yapıyorum üst baş alıyorum. Tabii hepsi bu 500'ün içinde okul kitaplarını bile bundan alıyorum. E ulaşım, yemek, fotokopi derken bazen yetmiyor bu para bile.
Aklıma takılıyor çok mu harcıyorum; ben olmasam aileme kalır bu para onlar daha rahat yaşarlar diye. Hatta benim neyime spora gitmek onlar çalışırken onların parasıyla diye düşündüğüm de oluyor. Ama sonra diyorum ki insanlar çocuklarını özel okullara gönderiyor okutmak için, yurtlarda kalıyorlar onlar zaten en az 400 o da en dandiği. Yaşıtlarım benim gezdiğimin 10 katı geziyorlar ben hala burada vicdan yapıyorum.
Sizce ben çok mu harcıyorum yoksa abartıyor muyum? Bir üniversite öğrencisi ne kadar harcamalı sizce?