Çok mu maddiyatçıyım? Nedir benim derdim?

eşiniz sizin ona kıyamadıgınızı biliyor olmalı...
her istedigini alma canım zorluk nedir parasızlık nedir bılsın.. isterse surat yapsın..
bir dusunsun bakalım sizde calısmasanız nası gecıncektınız..
misafirler için full hizmet etmek bişey diyemem ama mısafır için dahi olsa az harcanın.. ve bunu mısafırlerın yanında deyın malum tek kısı calısınca hersey dort dortluk olmuyor deyın.. bunun gibi seyler anlasın artık.. çok uzuldum arkadasım inallah eşin bir an önce iş bulur..

canıminsanlar zor duruma düşebilir. kendimi örnek vereyim. eşim iş yeri açtı ve kendi dükkan masrafını anca karşılıyor. eline 3-5 kalırsa onunla elektrik su ve ekmek vb. gibi şeyleri harcıyor. ben asgari ücret alıyorum. ev kirası 400 tl. ve ev sahibine 200 tl borcumuz var. her ay 50 tl ödersek 4 ayda bitecek. geriye kalanla eve erzak almaya çalışıyorum. gezme tozma yok. ama eşim çalışıyor çaba gösteriyor bu günlerde geçecek sabır gösteriyorum.
ama eşinin ben başka yerde çalışamam deme şansı yok. nasıl içi rahat ediyor hayret doğrusu. limon stacak gerekirse hammallık yapacak 3 kuruşta olsa para kazanacak. yok öyle kriz var diye oturmak.
lüx olan herşeyi kısıtlayın. biz aylardır kendimize 1 çorap dahi almadık. öyle bağırıp çağırma ile olmaz. herkes elinden geleni yapmak zorunda.

Öffff sinir oluyorum böyle şeylere yaaa.
Artık bayanlarda çalıştığı için, erkeklere de bir rehavet geldi günümüzde sormayın gitsin.
Söylesen Eeee eşitiz ya falan olur en basitinden...
rolleri değişti bazı erkekler...
Ailen seni o kadar yetiştirmiş, bu yaşa getirmiş.Asıl onlara kolaylıklar yapıp yardım etmen gereken yerde,
gel gör ki durum böyle.

kusura bakma ama eşin seni bir güzel kandırmış

azcuk kandurulmussun gübü geldü bağa,

pekı evlenırken esyaları gelınlıgı düğünü neyı m kım yaptı? onlarda para cıkardı mı bari ? belkı sımdı o yuzden sıkısıktır?

canım benım fıkrın ıcın tşk ederım ama ben eve gelen mısafıre malum tek kısı calısıyor dıyemem. sonucta hatalı da olsa eşim ve bu maddı sorunlar sımdılık aramızda kalmalı. aılelerımız zaten bılıyor,ama ıs arkadaslarıma kendı okul arkadaslarıma bunu nasıl soylerım. ben bu tur sorunları yansıtmamaya gayret ederım hep. belkı de yanlıs bılmıyorum...:çok üzgünüm:

bu geçici bir durumsa idare edilir bence. ama diyorsan ki rahata alıştı, nasılsa masraflar karşılanıyor diye düşünerek umursamıyor. o zaman sorun var işte. hiçbir erkek kadın eline bakmamalı.

canım bır de arsa vs borcuna gırersem hıc nefes alamam.
ıse gırmek gıbı bır cabası yok cunku kendı ısını duzeltmeye calısıyor su an. caba da gosterıyor ama ben o işten fayda gelmez kapat artık kendı meslegını yap dıyorum. gır bı yerde calıs. ama olmuyor dınletemıyorum...
basvuru da yaptık 3-5 yere ama malum krız var yenı alım olması cok zor, alım yapılan ıslerı de kendısı begenmıyor ben her ısı yapamam dıyor. ne yapacagımı sasırdım artık hangı dılden konusacagımı bılemıyorum...

bu geçici bir durumsa idare edilir bence. ama diyorsan ki rahata alıştı, nasılsa masraflar karşılanıyor diye düşünerek umursamıyor. o zaman sorun var işte. hiçbir erkek kadın eline bakmamalı.

işte bundan emın olmıyorum,
bu durumu dusundukce ısın ıcınden cıkamıyorum...
cok emek verdık bırbırımıze kavusmak ıcın cok bekledık.
bunları (paar mevzusunu) gundeme getırıp burda yazdıgım ıcın bıle ona ıhanet etmıs gıbı hıssedıyorum kendımı. ben ıssız olsam o bu kadar onemsemezdı belkı.

eşiniz alıştı bi kere,nede olsa siz çalışıyorsunuz eve bakıyorsunuz...
evet kriz var ama gerçekten çalışmak isteyenede iş var...

valla şu zamanda insan her işi yapıyor yeri geliyor en iyi konumda olan biri bile geçinmek için başka işlerde ne zılgıtlar yiyerek çalışıyor.zaten çalışmak kolay bişey olsaydı kimse para vermezdi.bence sizi biraz kullanıyor gibime geldi iş beğenmemesiyle.bizim işlerde çok krtik durumda ben çalışayım diye yalvarıyorum adam nuh diyor peygamber demiyor.koly gelsin ne diyim benneyaptımki

maddiyatçı değilsiniz. sadece tek başınıza mücadele etmek sizi yoruyor. anlatılanla gerçeğin farklı olduğunu görmek de sizde hayal kırıklığına sebep oldu.
ona karşı belki de kırgınsınız. size dürüst olmadı ve hala iş aramamakta ısrar ediyor herşeyi üstüme yıkıyor diye..

konuşmadan hiçbirşey olmaz. ama bu konu onunda artık bağırarak kullandığı hassas bir konu konuşmanız da zor.

siz ona iş bakın. duyduğunuz ona olabilicek işleri ona söyleyin istersen bir bak diye...

haklısın canım yaa eşini birden kurban ettim bende :mymeka:
tabıkı çok yakın olmayan insanların bılmemesi guzel ama eşinin bu gecıcı durumu (insallah oyledir) , gittikce kalıtsal olmaya baslamıs gibi :çok üzgünüm: :çok üzgünüm:

eger ailenız dısında biri bilirse belki utanırda ne iş olsa yaparım der..
bılmıyorum dusunuyorum bunun için ne yapmak gerek die aklıma bu geldi :teselli:

Allah yardımcın olsun canım.. :Saruboceq: :Saruboceq:

Son düzenleme:
bence yapacagınız en guzel şey bırbırınıze destek çıkmak. eşınıze kocaman sarılın onun da onurunu kırmayın bence. bız bunu başaracagız tatlım deyin. ama bagırarak bırbırımızı kırarak başaramayız, her evlılık zorlu bır sınavdan gecer bızımkısı de geçıyor ama bız başaracagız falan onun egosunu tatmın edıp, çalışma şevki verın. gelır gıder tablosu yapıni ev degıştırın, egelnceden kısın, alışverışten kısın, satılacak şeylerı satın bır sure ıdare edın elbırlıgı ıle duzelır bence. ama yakınlarımdan bılıyorum bu erkegı kuçuk duşurmeden olmalı , ters tepebılır cunku.

ticaretle ugrasan krızı en ıçten yasıyor bıraz kemer sıkma politikasına gıdın daha ucuz bır ew daha az bır harcama tecrube ıle sabıttır kı maddı sıkıntı olustuka esler çok kavga edıyor para yosa huzurda olmuyor para=huzur demektir demiyorum . zor bu ısler esın bu donemde daha cok alıngan daha hassas ıslerının kotu gıtmesi onun maglubıyetı gıbı algılayıp bununda sen ustune ıdıyormussun gıbı algılıyor erkekler calısamadıkları zaman sankı kadın parsı yıyen asalakgıbı goruyorlar
bu arada senınde masın o kadar çok degıl kı arastrma gorevlısı max 1.500 alır hadı derser uyulamalar falan en fazla lacagı 1700 nasıl ıdare edıyorsun zor yaa işin allah kolaylık versın

Canım benim ablamın patronu 2.500 kira ödüyor ve biz ona şakınlıkla bakıyoruz..Neden mi o parayla taksit öder gibi ev sahibi olabilirde ondan..En basiti taşının oradan harcamalarınızı kıstlayın birikim yapmak istiyorum de..Çok zorlarsa seni israf haramdır deyiver..Demokrasilerde çare tükenmez, tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır..

arkadaşım eşin ne iş yapıyor acaba? özel sektör harbi krizde benim eşimin de kendi işi 4-5 ay öncesine kadar herşşey gayet iyiydi ama şu an işler berbat o kadar borca girdi ki işi kapasa kapayamıyor o kadar borç ne olacak devam etse iş yok ne yapacağımızı şaşırdık yani kriz bu boyutta yani belki eşin de gerçekten zor durumdadır yeni evlisiniz siz işini çok iyi bilmiyorsanız size durumu tam da izah edemiyor olabilir bence açık açık konuşun işler ne durumda ne olabilir ne yapılabilir. eğer elinden geleni yapıyorsa hayat müşterek öyle masrfaları karşılıyorum diye eşinize ters davranmayın ama masraflarda ortak bir kısıtlama yapabilirsiniz bence siz bir ciddi aile toplantısı yapıp kartlar a.ık ne oluyor ne bitiyor bir konuşun bakalım

canım evlenirken iyigünde kötü günde demedinizmi canım bir erkek karsından bişeyler beklemeden nasıl çalışıyor? hem evin geliri gideri karına bakıyor çocuk oluyor onların masraflarıda 1 kişiye yukleniyor ama hangi babamız gık demiştir hangimize sizin yüzünüzden benım cebimde param kalmıyor diyor?anlıyorum seni kadın erkek gibi asla olmaz ama bu bi süreç canım işyerine zinciri vurdu kapattı diyelim üniversite mezunu diye adamı zaten işe almıyorlar fazla para vermemek için..bence sabret canım arkadasların dediği gibi daha uygun kirada biryere çıkın gelirinizi giderinizi biraz daha azaltmaya çalışın ama madem kocanı sevıyorsun bu yüsden sevdigini bırakma derim.. kriz dönemi bu geçiccek elbet..kriz geçsin bak nasıl da piyasa canlanıp kocanda nasıl işlerini yola sokuyor..

evet hislerimi özetlemişsiniz. aynen de bunlar yüzünden hayal kırıklığı yaşadım ve o kadar büyük bir aşkla evlendiğim bu adamın beni hayal kırıklığına uğrattığını kimseye söyleyemiyorum. utanıyorum...en yakın arkadaşlarıma bile bu durumdan bahsedemiyorum sadece kriz var birazcık sarsıldık diyorum o kadar.
ben en iyisi sizin dediğiniz gibi yapayım, iş bakıp uygun bulduklarımı ona söyleyeyim.

ınsan evinde yaşadığı gerçekleri yakınlarına anlatamıyor maalesef.....................................................

haklısınız...küçük yaşlardan beri hayatla mücadele etmekten mücahit oldum zaten:1no2:
akşam işini değiştir demeden nasıl gidiyo diye sakin bir şekilde konuştum,ama bu kaç bininci konuşma bilmiyorum.
biraz daha sabredeyim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…