Çok mu safım yoksa kötü kalpli miyim?

Tamam teyze dilencilik yapmış da bunun bir derdim var ile alakası nedir? Karşımıza her dilenen çıktığında konu açalım madem, saf olduğum için mi para istedi yoksa vermedim diye kötü mü oldum diye :işsiz:
Nereyle alakasi var. Neden her konuda bir cikintilik yapan var. Bu kadar mi mutsuzsunuz da burda dert edip actigim konuya saldiriyorsunuz. Sizi ilgilendirmiyorsa konulara gelip boyle mi konu acilir bu mu dert diyene kadat okumayin. Bu kadar dert ediyorsaniz buralara ugramayin.

Tanimadigin bir insanla gereksiz bir muhabbete girmissin.Parfum ya da krem koklatip bayiltan, sonra ah torunum bayildi diye taksiye bindirip organları çalan mafyalar varmis diye duydum.Bir yaşlıyı karsidan karsiya gecirmeye calisan bir kiza da eter koklatip taksiye bindirmisler.Yaşlı diye kimseyi zararsız sanmayın.Yaşlisi genci herkese karsi mesafeli davranmaliyiz.Yokluk çeken insan krem mi sorar.belki mafyaydi bu da.firsatini bulamadi.

Birkaç yıl önce de beni bi genç abla öğrenciyim el kartımda kalmadı tramvay a binemiyorum bi dolmuş parası verirmisin dedi tabi ben öğrenci lafı duyunca dayanır mıyım çıkardım verdim birkaç gün sonra başka biri aynı kelimelerle geldi meğerse yeni yöntem bu dilenmenin adı :dondurma:

Hareketleri şüpheli ve itici.Iyi yapmissin.Iyi niyet göremedim.Insan zor duruma düşüp para istese de böyle dolaylı yapmaz.
ilce dolmus parası isteyen olmustu birgun vermistim olur ya diye.
Benim de birkackez sehir ici otobus kartim bittip de yanimda 0 para oldugunu farkettigimde sofore yıkıldim direk.Hatta birgun sinava gidiyordum.iki otobus yapacaktim baktim 0.Sofore yikildim.Birilerinden istemek daha itici.Adam ikinci otobus ve donus parasını bile verdi zorla:)Bizim soferler babacandir:)

ne koparirsam kar mantığı.
ihtiyacı vardır yoktur bilemeyiz ama şartları iyi olduğu halde başkalarından faydalanmak isteyen insanlarda var ne yazıkki.
tanımadığın birinden bişey istemek çok zordur.
gerçek ihtiyaç sahipleri bunu genelde gururuna yediremez.isterken de anlarsınız halinden genelde.
alışkanlık haline gelmiş insanlarda daha kolay oluyor bu isteme durumu.
bir tane bişey alındığında minnet duyan insanla
ikincisini isteyen insan arasında dağlar kadar fark vardır benim için.

Benimde başıma şöyle bir olay gelmişti. Bi gün kapı çaldı. Bir kadın evlere temizliğe geliyorum herkes beni tanır. Çocuğumun ilacını bugün 5 e kadar almam lazım herkes az çok yardım etti çok utanıyorum dilenci değilim vs ama kadının gözleri falan şişmiş kızarık kafasını hiç kaldıramıyordu. 20 lira verdim kapattım. Ama sonra ya alışırsa?? Ya sürekli gelirse ?? Ya hırsızsa eşimde gelir gelmez eve SALAKSIN dedi. Ama bence gerçektem ihtiyacı vardı.

Sizin olayda da belki siz kremlerin orada olduğunuz için dikkatinizi öyle çekme çalıştı. Belki gerçekten ihtiyacı vardı ama bilemedim. Ben bazen gereksiz vicdan yapıyorum sanki eminim baya kandırılmışımdır. Aklıma geldi yazmak istedim.

Kötü kalpli değilsiniz ama evet biraz safsınız diyebiliriz. Her önünüze gelene çalıştığınız yeri falan söylememelisiniz, kimsenin niyetini ve sonraki adımlarını bilemezsiniz. Misal ben otostop yapan yaşlıları (daha doğrusu hiç kimseyi) alamıyorum artık, yakın bir arkadaşımın arkadaşının başına gelenlerden dolayı. Bir yaşlı karı kocayı yokuş başında otostop çektikleri için arabasına almış. Bildiğin tonton teyze ve amca ha ellerinde yüklerle. Çocuğu boğazını keserek öldürüp arabasını gasp ettiler. Bunu duyduğumdan beri korkuyorum ve almıyorum kimseyi. Maalesef.

Ben cok kaniyorum:(( Her carsiya ciktivimda birine ya market alisverisi yapiyorum ya para veriyorum. Bugun yone denk geldi. Dilenci olsa ceker giderim de yanima gelip hastayim yiyecek ekmegim yok dedi mi kaniyorum hemen. Para ve simit verdim. 10 lira daha ver demesin mi? Sinir oldum. O zaman anladim tirtiklamaya cakistigini. Kusura bakma bende market alisverisi yapacagim dedim. Gercekten de kizi aldim biraz dolastik sonra alosveris yapio donecektik. Birinde de simit sirasi bekliyorum teyze yanasti bana simit al dedi. Tamam dedim. Simitci insanlati rahatsiz etme dedi parasiz verdi. Kadin daha bekliyor. Ne bekliyorsun diye sordu. Bu bana simit alcak dedi benim icin. Verdim ya dedi. Olsun o da alcam dedi diyor. O paranin benden cikmasini istiyor dedim aldim verdim gitti. Bir keresinde de kocam askerde cocuguma bez bile alamiyorum dedi bir seyler satiyor. Gel ne lazimsa alalim dedim markete goturdum. 2 aylik bebegim demisti. Markete girdik. 2 numara mama 3 numara bebek bezi aldi. Demek ki bebek 2 aylik degil dedim Benimki 6 aylikti ben 2 numara bez kullaniyordum. 0-6 ay 1 numara mama kullanir. Biliyorum yani. Giderken cocuk yaninda olmadigina gore birakacak kimsen var herhalde dedim. Kardesim bakiyor dedi. Calis o zaman dedim. Ben cocugumu bakiciya birakip calisiyotum senin gozun arkada da degil dedim. Isten cikardilar vs dedi. Sonra telefonla konjstu. Markete gidiyoruz o tarafa gel diye. Kim o dedim. Insan korkuyor. Cocugu kacirirlar cete falan mi diye geldi aklima. Gorumcemi aradi. Beraber geldik dedi. Basimin gozumun sadakasi olsun nne diyim. Ayy bende cok dertliymisim bu konuda.

Iyi geceler. Bugun ilginc birsey yasadim. Anlam veremedim. Markette alisveris yapiyordum. Avm de bi market. Bulundugum sehir icin pahali bir yer oldugunu soyleyebilirim. Krem bakiyordum. Elimde sepet iki uc parca var icinde. Bi teyze yaklasti. Kizim bi bak hangisi bana olur yuzum cok kuru dedi. Gosterdim sunu ister misiniz diye. Fiyatini sordu soyledim. Cok pahali nasil aliyim dedi. Daha hesapli bakmaya calistim. Herseyde yuzde elli indirim vardi yani ozellikle pahali secmedim. Baska gosterdim. Yorum yapmadi. El kremi gosterdi. Sundan kullandim da iyi gelmedi diye.

Sonra sampuan var mi bu markette dedi. Dedim teyze ben sana asil standini gosteriyim ordan bak istersen tamami orda dedim. Yururken dedi ki evi su basti onu da yaptiramadik diye. Sen ogrenci misin calisiyor musun dedi. Calisiyorum teyze dedim. Nerde calistigimi sordu. Soyledim. Sampuan ve kremlerin oldugu asil yere goturdum. Bu sefer sampuan sordu. Kepek oldu kafamda dedi.
Dedim bak birsuru marka var siz hangisini kullanirsiniz bilemem. Ben gorevli cagiriyim da o yardim etsin size dedim. Yok yok dedi. Kizim para verebilir misin sen bana simdi dedi. Anlamadim ilk. Bir iki kere daha tekrar etti. Yok teyze yanimda dedim. Sonra uzaklastim baska yere gittim. Ben ne yasadim. Saf miyim anlamadim niyetini. Yada kotu kalpli miyim yardim etmedim.
Saflık ve kötü niyet yok sen de.Karşı tarafta art niyet ve iyiliği suiistimal var.Para verseydin bu sefer de enayilik mi yaptım diye konu açabilirdin.Dipnot,kimseye ama hiç kimseye çalıştığın yeri söylemek gibi özel bilgiler verme

Tanimadigin bir insanla gereksiz bir muhabbete girmissin.Parfum ya da krem koklatip bayiltan, sonra ah torunum bayildi diye taksiye bindirip organları çalan mafyalar varmis diye duydum.Bir yaşlıyı karsidan karsiya gecirmeye calisan bir kiza da eter koklatip taksiye bindirmisler.Yaşlı diye kimseyi zararsız sanmayın.Yaşlisi genci herkese karsi mesafeli davranmaliyiz.Yokluk çeken insan krem mi sorar.belki mafyaydi bu da.firsatini bulamadi.
+1 yüzde yüz katılıyorum bu devride kime güvenecegiz ki :/

Birkaç yıl önce de beni bi genç abla öğrenciyim el kartımda kalmadı tramvay a binemiyorum bi dolmuş parası verirmisin dedi tabi ben öğrenci lafı duyunca dayanır mıyım çıkardım verdim birkaç gün sonra başka biri aynı kelimelerle geldi meğerse yeni yöntem bu dilenmenin adı :dondurma:
ne uyanıklar var vallaa.. miilet mala bürünmüş ne yazik ki..

el kremi isteyip sonra şampuan demesi temel ihtiyaç değil
kötü kalpli değilsin

Iyi geceler. Bugun ilginc birsey yasadim. Anlam veremedim. Markette alisveris yapiyordum. Avm de bi market. Bulundugum sehir icin pahali bir yer oldugunu soyleyebilirim. Krem bakiyordum. Elimde sepet iki uc parca var icinde. Bi teyze yaklasti. Kizim bi bak hangisi bana olur yuzum cok kuru dedi. Gosterdim sunu ister misiniz diye. Fiyatini sordu soyledim. Cok pahali nasil aliyim dedi. Daha hesapli bakmaya calistim. Herseyde yuzde elli indirim vardi yani ozellikle pahali secmedim. Baska gosterdim. Yorum yapmadi. El kremi gosterdi. Sundan kullandim da iyi gelmedi diye.

Sonra sampuan var mi bu markette dedi. Dedim teyze ben sana asil standini gosteriyim ordan bak istersen tamami orda dedim. Yururken dedi ki evi su basti onu da yaptiramadik diye. Sen ogrenci misin calisiyor musun dedi. Calisiyorum teyze dedim. Nerde calistigimi sordu. Soyledim. Sampuan ve kremlerin oldugu asil yere goturdum. Bu sefer sampuan sordu. Kepek oldu kafamda dedi.
Dedim bak birsuru marka var siz hangisini kullanirsiniz bilemem. Ben gorevli cagiriyim da o yardim etsin size dedim. Yok yok dedi. Kizim para verebilir misin sen bana simdi dedi. Anlamadim ilk. Bir iki kere daha tekrar etti. Yok teyze yanimda dedim. Sonra uzaklastim baska yere gittim. Ben ne yasadim. Saf miyim anlamadim niyetini. Yada kotu kalpli miyim yardim etmedim.
yeterince iyi kalplisin bence
teyze kötü

Bizimde başımiza çocuk mağazasında geldi kucuk bir kız çocuğu kardeşimin montu yok alirmisiniz dedi bize bizde gorevliye sorduk aksama kadar mont kıyafet aldiriyorlar almayın dedi yani maalesef küçükten dolandırıcılık başlıyor ışıklarda falan da cocuk gorunce içim parçalanıyor ama hepimiz den zenginler bu sayede 4tane lüks dairesi olan dilenci duydum sok oldum artik vermiyorum

Back
X