Çok mu safim???

turkuaz86

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2010
2.068
533
123
Merhaba arkadaslar diğer konularından bilenler vardir. Eşimin ailesiyle ıletisimsizlik sorunu var. Başka şehre yerlestim. Şuanda görümcemdi bize yakin. Bazı şeylerin değişeceğini umdum ama yanilmisim.

Eşim iş seyahatinden döndüğünde bu yana beni hiç aramadi kimse ailesinden. Hep ben yazıyorum ariyorum. Yılbaşında haliyle görümcem lerce ve kayinvalidem le geçirdik mecburen. Onlar öyle istediği icin. Sürekli esimle konustular. Ben yokmuşum gibi davranildi. Bir kaç gün sonra görümcem esimle konuşmuş konu ne hiç anlatmadi. Selamı falan var da derdi esim. Üstelemedim sorun çıkmasın diye. Ama içim içimi yiyor. Ben naptim da bu muameleyi görüyorum diye. Aradan birkaç gün daha gecti. Görümcem in eşi eşimi alıyor gezdiriyor ardında görümcem lee gidiyorlar oturuyorlar sohbet şu bu. O arada ben herseyden habersiz isteyim.

Bu sefer esime kızdım haber verebilirsin vs diye. Neden kıskanıyorsun ki dedi. Kıskanç olma biraz kendine güven dedi. Dedim alakası yok. Inanmadi. Yılbaşından sonra diğer görümcem ede yılbaşı kutlaması yazdim. Gördü ancak cevap yazmadi. Birkaç gün önce esime yazmış yeni yılın kutlu olsun diye. Beni hiç kalmamış napiyon nasıl diye soranda yok. Kendisi diğer görümcem in yanına geldiğinde üç ay kaldi. Sadece biryerde yanıma geldi. Ben kaç kere gittim isim gücüm olduğu halde çocuklarına hediyeler aldım vs. Bana gider ayak hıç görüşemedik hiç gelmedin aramadın ki dedi lafı soktu. Bende dedim ki ne alaka siz gelmediniz aramadiniz. Bu arada bahanelerle hazır neymiş diğer görümcem hala emzirdigi icin gelememisler! Herneyse.

Dün küçük görümcem yazdim.nasillar diye. Sırf eşimi ariyo. Beni sormuyo. Esimde bana bilgi vermiyo.
Dedim nasilsiniz.dedi ki İyiyiz sizde iyisinizdir insanlah. Emre napiyo? Yani gelmiş bana eşimi soruyo. Daha İki gün önce görüstüler. Beni sormadi.

Artık acaba esime anlattıklarımı acaba onlara mi aktarıyor esim diye şüphelenmeye basladim? Esimle görümcem süpriz yaptık o gün bile resmen bana cemkirdi. Eşimin elini tutuyo agliyo sariliyo. Bende sevincimden güzel birşey dedim. Resmen beni tersledi herkesin icinde, dedim noluyoz gene ya. Böyle olunca istemiyormussum hissine kapiliyorum. Esimde böyle yaparsan kendini soyutlama istemezsin diyo. Daha napayim ki ben?

Beni hiç mi merak etmezler? Anlamadım ki. Kayinvalidem kendi evinde bile herşeyi bana yaptiriyordu. Yerinden kalkmiyordu. Kendi kızının evinde tüm işi o görüyo. Bu nasıl istir.

Eşimle iki ay görüsemedim. Kayinvalidemin hep görüyordu. İki hafta görüşmediler sirf. Eşim döndüğünde hasret gidermek gereken benken. Kayinvalidem le görümcem üstlerine üsüstüler.

Ya ben anlamadim. Kayinvalidem görümcem alca. Peynir. Çerez vs getirmis. Bana hicbirsey yok. Esimde getirmemiş memleketten birsey. Ama bin kat yabancı bile.memleketten geldiğinde salça zeytin yağı bile getiriyor. Anlamadim gitti. Esimde iş yok sanirim. Hep şüpheliyim artık. Sanki benden birşeyler gizliyor. Anlamadim gitti.

Beni sevmediler diyorum esime. Sen sanki çok seviyorsunuz diyo. Ya kendileri soğuttu ben napayim. Ona rağmen yazıyorum ariyorum. Bana diğerleri telefonumuz yok dediler arayamadim. Duydum ki meğersem telefonları varmis.

Napcan sasirdim. Nasıl hareket etcegimi. Fazlalıklar gibi görüyorum. Ne yaparsam yapayım yaranamıyorum kimseye.

Sen neden bu kadar şımarttın ki onları biraz geri planda dur onlar seni merak etsin

Denedim bir süre. Arayan soran olmadı yine. Hatt görümcem doğum ettiği dönemde sadece gözün aydın mesajı yazdim. Banada yazdı işte tskler vs diye. Benim önemli bir isim vardi onada kutlamis. Bende çok düsüncelisin dedim tak ettim. Vay benmişim bunu diyen. Senin kadar kimse düşünceli olamaz işte o kadar ihtiyacım varken aramamisimda aramamisimda yanına gitmemisimde. Bana bir kiziyo. Neye uğradığımı şaşırdım resmen.

Aramazlarsa aramasinlar. Sende onlari arama. Onlar sana nasil davraniyosa sende oyle davran. Iyi niyetli olup ustlerine düşünce havalara girmişler belli ki. Boşvermek en guzeli

Aslında kendin de farkındasın evet eşinde hiç iş yok.
Benzer bi durumu ben de yaşadım ben de hayallerindeki gelin değildim
Benle konuşmadılar etmediler
Ben de eşime dedim ki sen git gör aileni beni katma
Ben de seni zorlamıyorum ailemle görüşmeye dedim
Kendi gitti geldi 3 ay sonra tabi azaldı tek başına gitmek istemedi
Sorun oldu
Sonra anladılar ki pabuç bırakmıycam umurumda değiller yola geldiler ailecek
Hala kaç sene oldu aramam sormam hep kendileri ararlar beni
Bu kadar yüz vermek niye anlamadım bırak aramasınlar daha iyi bence

Kim seviyor ki gelinini gerçekten? Kimi oğlunu sever onun hatırına geline de iyi davranır. Kimi oğlunu parmağında oynatır, işte o Zaman gelin dış kapının mandalıdır. Senin kocan çok zayıf birine benziyor. Kadınların sözleriyle hareket ediyor. Üzgünün ama sana hiç değer vermiyor. Onlardan ilgi, sevgi bekleme. Vermezler. Kendinde hata bulma. Sen birşey yapmadın. Seni aralarında istemiyorlar. Sen bu hayatı sürdürmek istiyorsan bunlara üzülmemeli öğreneceksin.

evliliğimizin ilk haftası k.pederim saat başı arardı ogluna sorardı; gelinim nasıl üzme onu selam söyle diye. bilezikleri vermeyince selamı kesti eşim işteyken arıyor onu benim yanımda değil. kız kardeşi de öyle sormazlar halimi ihtiyacımı . bende onlara gidince konuşmadım mecburen konuştular hiçte hallerini sormam baban nerde napıyor iyi mi diyede sormam.boşver hiç onları merak etme eşinede anlatma. senin için önemli olan genelde erkekler için anlamsız oluyor. ben anlatmamam gerektiğini öğrendim.sadece eşimle ilgileniyorum onlara saygım devam ediyor.

Kiz nedir hakkaten sen de bu kalabalik, aileye dahil olma, aranma sorma meraki... Oh ne guzel onlar senin hayatina mudahil olmuyorlarsa, senin de formaliteden arayip sormalarin sart degil.
Bosver ya, kendine 2 arkadas edin, onlarla takil, evde de esinle basbasa degil misiniz zaten? Napacan kaynanayi gorumceyi? Cok mu lazim onlarin getirecegi 2 peynir cerez ?

Çok lazımda değil çerezleri vs. Ama esime de değer vermediklerini gösteriyor bu. Çok kiziyorum. Eşimin her zaman onları tuttuklarını bildikleri için böyle rahat davraniyorlar bence. Ki esim o kadar şey yapmasına rağmen hiç tükürüğe bilmiyorlar. Çok nankörler ama esim hep onların yaptıklarını doğru buluyor. Ne yapsam bilmiyom.

Sen ne yap biliyor musun, sendi kendi hayatin merkezli yasa canim, ya calis, ya kurslara git bir cevren olsun, sosyal hayat edin. Oku, gez toz. Ev de esin varsa onunla ye, ic muhabbet et, sev sevil.
Bosver kocanin ailesi ile iliskisini. O kendi dert etmiyorsa, sen niye onun adina uzuluyorsun? Insan kendi degerini kendi bicer, cevresi degil.

Evet öylede yapmak istiyorum. Ama esim sürekli onlarla yazisir. Aramalarda arar sorar hemence. Gitmek istediğimde bende senin ailene gitmem. Oyları saymazsak onlarda seni saymazsak falan diyor. Yani benimde gelmemi zorluyor.

nedir bu görümceler ,kayınvalide, kayınpeder beni sevsin isteği,kocanız sevsin yeter, eşiniizn ailesi sizi sevmiyor belli,anladığım kadarıyla sevmiyorlar diye size karşı, gelelim gidelim rahatsızlık verelim huzuru kaçsın diye özel bir uğraşılarıda yok gibi,ama siz kendi kendinize huzursuzlık çıkarıyorsunuz,ayrıca eşinize ablanlanmı konuştun,yok onlaramı gittin benim niye haberim yok gibi kışkırtıcı bir şekilde sorup soruşturmayın,adam başka kadınlarla alememi aktı ,ablasının evine gitmiş,siz iştesiniz üstelik ne diye arayıp haber vercek,karşılaşmışlardır o anda öyle icab etmiştir,evinede gider gezmeyede gider ablası adamın.bunları eşinizle paylaşmayın soğukluk girer aranıza.benim eşim annen bana şunu yapmadı ,kardeşin selam yollamadı,yok bana haber vermeden niye gittin görüştün,diye beni dolduramaya kalksa ailemden önce ben eşime soğurum.

ciddi ciddi beni aramıyorlar diye dertmi ediniyorsun kendine.. neden bu kadar seni sevsinler istiyorsun ki.. bırak sende arama sorma.. bir araya gelişlerinizde mrb de geç otur ..
eşinide doldurma sürekli öyle yapmadılar böyle yapmadılar.. öylece kabul et huyları bu de ..

Ailem eşimi kabullendi. Oğulları gibi görüyor. Eşimin ailesinin beni yok sayması kızlarının bile yerine koymamaları zoruma gidiyo. Birşey diyorum birşey yazıyorum hmm gibi cevaplar veriyorlar sadece. Herşeyi öğrenmek istiyorlar ama birşey demiyorlar. Aslında birçok kez görüşmeyi kesecektim. Annem hep beni frenledi. Kızım yapma eşinin ailesidir. Sen gidip gelmezsen esinde bize gelmez diyo. Aynısını o bize yapar diyo. Ama siz onlar gibi davranıyorsunuz diyorum. Oldun diyo. Resmen cildircam. Nasıl hareket etcegimi sasirdim.

Çalışıyorum zaten. Ama öyle bir beynime kazandıkı artık hepsinin yaptığı haksizliklar. Unutamiyorum.
Yılbaşında herşeyi unut dedim kendime. Gittim görümcem sarildim. Öptüm esimle resimlerini cektim. Ablası dir dedim vs.
Esime de gönderdim. Hepsini malum siteye yükledi.

Görümcem ise sadece esimle ve ailesiyle olan resimleri yüklemiş.
Görümcem evine çerçeve yaptirmis. Ailesi kayinvalidem vs hepsi var.
Eşimin en büyük abisinin eşiyle evlendiğinde ki, gezmeye gittikleri resimler hepsi var. Benimle olan resimlerden birtane bile yok. Ben doğum hediyesi yapmistim, kayinvalidem gelince onu bile kaldırmış çerçeveyi nereye koydu kimbilir. Bu sen kimsin moda beni geriyor artik!

İyilik sende kalsın,güzellikle sorabilirsin,neden öyle davrandıklarını,ayrıca annen çok doğru söylüyor , boşver sen iyi olmaya devam et ,mükafatını mutlaka görürsün.

bu işin kuralı basit seni yoksayanı sen hiç sayıcaksın. eşinden önce o insanlatir yoktu eşin olmasa yarın yine olmayacaklar yani hiççç önemli değiller.

bende senin gibi aman görümcem aman kv aman babanne aman şu aman bu üstlerine düşüp durdum. abuk muamele gördüm. ayda yılda 1 gidiyorum onda da asıyorum suratımı oturuyorum.
artık kalkıp çay koymaymış mutfağı toplamaymış yemeği yapmaymışş hiç yapmıyorum.

eşimede diyorum beni yoksayıyolar bende yokmuşum gibi yapıyorum.

tehdit bizdede oldu sen gitmezsen bende gitmen sen aramazsan bende aramam gitmezsen gitme dedim. gidiyo tıpış tıpış

boşver sen kendi hayatına bak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…