Çok mu şey istiyorum

Şükür edin ki babasını sıfaten tanıyor.
Buna da şükür etmeniz gerek değil mi? Böyle gelmiş böyle de gidecek arada bir zorlama
yaparsınız eşinize bir iki adım atar sonra tekrar eski ayarına döner

İşte aynı dediğiniz gibi şükrediyorum halimize, sıkıntılı süreçlerden de geçtik, şükürler olsun eskisi gibi değil evliliğimiz rayına oturdu daha güzel bi eş oldu. Başka hayatlara bakarak kendi elimdekilere seviniyorum. Ama bazı noktada tıkanıyorum bu kısımlar aklımdan uçup gidiyor..

Biz şöyle yapıyoruz;

Gece küçük uyanınca ben ilgileniyorum, büyük uyanınca o ilgileniyor. Evet çalışıyor ve uykusuz kalıyor, ama baba olmak da kolay değil.

Sabah kreşe o götürüyor, akşam ben alıyorum. Bu sebeple evden yarım saat erken çıkıyor, ben de götürebilirim aslında ama sabah yürüyüşü onlara iyi geliyor, kendilerine ait bir zamanları oluyor, zorlansa da eşim zamanla bu düzeni sevdi, oğluyla olan bağına katkısı olduğunun farkında.

Ama ben başta bunları kendi üstüme alsaydım hayır demezdi benim eşim de. Siz ona bazı görevleri vermelisiniz

Doğru diyorsun Goha, herşeyi ben omuzladıkça onun da kolayına geldi. Ufak ufak bu işi bırakıcam ben de ona

ben babalık güdüsü olmayan bir adam olduğunu anladım yazdıklarınızdan. hani klasik Türk aile babası yapısı. doğru demiyorum ama bu tarz adamların yapısı çocuğu ile özel zaman geçirmek için kendisi düşünüp çaba sarf edecek incelikte değil işte. senin iyi tarafını görmeye çalışmanın bi faydası yok. kocan da çaba sarf etmeyecek. yapılacak şey belli sen baba oğul ilişkisi için program yapacaksın o da uyacak çocuğunun mutluluğu için.
buna da uymuyorsa o zaman daha büyük sorun ama ben anlattıklarından buna uymayan bir adam göremedim. yanlış mı düşünüyorum?

Evet doğru dediniz, imkan dahilinde bişeyler yaparsam buna uyar. Galiba konuşmakla olmuyo dediğiniz gibi benim programlamam fırsatlar sunmam lazım.

Doğru diyorsun Goha, herşeyi ben omuzladıkça onun da kolayına geldi. Ufak ufak bu işi bırakıcam ben de ona

Hamileliğini kullan, dinlenmeye ihtiyacın olduğunu söyle, yine doğum sonrası için çocuk bakımı konusunda iş birliği yapın şimdiden, küçük sana muhtaç olacak zaten, baba da büyükle daha fazla ilgilenip senin yokluğunu hissettirmemeli. Tabi bazen de tam tersi olmalı.

Baya yol kat etmişsiniz, bence siz kendinize ve eşinize inanın güvenin, yavaş yavaş yoluna koyarsınız. Bence eşiniz kendi işinde madem dükkana sık sık götürsün, o da bir eğitim şekli, hem de baba mesleğini öğrenir çocuğunuz. Özel çocuk demişsiniz, ayrıntı vermemişsiniz ama ben her çocuk için hayatın ortasında görev almanın faydası olduğunu düşünüyorum. Babası yaşına uygun görevler verebilir dükkanda, bişeyleri düzenlemek, toz almak, paraları yerleştirmek/gruplamak, müşteriye hoşgeldin demek...

Babamın bakkalı vardı benim, küçüklükten itibaren çalıştım, bana zararı olmadı, aksine babamla ilişkime ve kendimi geliştirmeme katkısı oldu.
Bir de kilolarıma :KK43:

Az evvel telefonda haftasonu çocuğu dukkana gotureceğini söyledi kendiliğinden. Sabah söylediklerim kulağına girmiş görünüyo bakalım. Oğluma dükkan çok iyi geliyo zaten, sürekli insanlar onunla iletişim kurmaya çalışıyo uyaran artıyo. Gelişimi ile ilgili biraz sıkıntımız var çok ilgi istiyor durumu.

Az evvel telefonda haftasonu çocuğu dukkana gotureceğini söyledi kendiliğinden. Sabah söylediklerim kulağına girmiş görünüyo bakalım. Oğluma dükkan çok iyi geliyo zaten, sürekli insanlar onunla iletişim kurmaya çalışıyo uyaran artıyo. Gelişimi ile ilgili biraz sıkıntımız var çok ilgi istiyor durumu.

Evet o zaman çok faydası olur bence de.
Çırak olsun.
Şermin çakracının çırak kitabını tavsiye edeyim ben de yeri gelmişken

İşte aynı dediğiniz gibi şükrediyorum halimize, sıkıntılı süreçlerden de geçtik, şükürler olsun eskisi gibi değil evliliğimiz rayına oturdu daha güzel bi eş oldu. Başka hayatlara bakarak kendi elimdekilere seviniyorum. Ama bazı noktada tıkanıyorum bu kısımlar aklımdan uçup gidiyor..
çözümü başkalarının hayat durumuna göre
Bulmuşsunuz şükür etmeye devam

Back
X