Çok mu takılıyorum bilmiyorum

Minikanneyimmm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2018
1.726
1.108
83
Bu surecten hamileligimde etkilendi artik hic bulanti cekmeyen ben lavabo kovaliyorum egzamam var dus alsam bile kafam kepekli gibi napicagimi bilemiyorum artik. Ben dun yemegede oturmadim cunku dun kotuydum uzaniyodum yanimda esime benle ilgili konusmaya basladilar yok senin esine soyledim ettim. Kalkip cevap veriyim diye bisi demedim ben odama geciyorum diyip gittim konustularda konustular. Sonra yemege yanlarina gitmek istemedim acikcasi midemde kotuydu. Esimle konustuk. Sen yuzsuz gibi anne baba de. Nasil istiyolarsa oyle davran. Haksiz cikar onlari en son oturup aglicam arada birakilmaktan cok yoruldum falan dedi iste.

Son düzenleme:
Yeteri kadar uzamış konu ayrı eve çıkınca ancak biter.. bir an once bulun bir ev.. garip insanlar tabi o zaman nasıl bir ilişkiniz olacak onu da zaman gösterecek..
Herseyi sakayla karışık soyluyolar bazen ben mi aliniyorum diyorum ama cidden dokunuyo artik. Ev icin en az 1 bucuk 2 ay beklememiz sart. Esim bi iş ayarladi suan calisamiyo benim bursum var onunla geciniyoruz. Ise girmesi nisan sonu mayis basi gibi olucak. Ama ailesi harmani bekleyin hasat olsun toplu parayla ev alırız diyip duruyolar. Esimede mantikli geliyo bende cok zorlamak istemiyorum esimi ama onlardanda para beklemiyorum acikcasi

Hiç tavır koyma..
eşinin mesleği varsa para kazanıyorsa onların yanında yaşamanız saçma zaten .
Bakın bir ev çıkın .
Fazla da uzatmayın .

İnşallah bebeğini sağlıklı sıhhatli kucağına alırsın ..

Biraz hamilelik etkisi gibi geldi bana.
Ayrı eve çıkacak olmanız üzücü gelmiş olabilir onlara ama kabullenmişler baksana odayı yeni evde mi yapacaksın diyor.
Kira olmaz ev alırız demiş daha ne istiyosun kız.

Neden psikolojik baskı kuruyorlar anlamış değilim ama tabiki söyledikleri hiçbir şey olmayacak. Annem gelip bakacak, kalacak derseniz onlara da hak doğmuş olacak. Bunu şimdiden dillendirmeyin bence.

Ev meselesinide bir an önce halledin. Doğum yaklaştıkça taşınmak daha zor olacak.

En bastan basliyorum. Uzun olabilir kusura bakmayin. (uzun olduu simdiden ozur ama en bastan basladim biraz doldum )
1 sene 1 buçuk sene oldu evleneli. Yaşım genç. Okuyorum ve esimin ailesiyle yaşıyoruz. Başta maddiyat ve uyum saglama surecini onlarla beraber yasayalim dedik boyle bi karar verdik.

Basta cok iyiydik ancak bikac surtusme oldu ailesiyle aramizda. Daha cok kv ile ama kp hic lafını esirgemedi kp de yeri geldiğinde. Onlarında haklı olduğu yerler vardı ama haklarını savunma tarzları hic hos değildi. Benimde haklı oldugum yerler vardı. Bi tartışmadan sonra eşim annesine ben böyle surat gormek istemiyorum eve geldiğimde. Madem anlasamiyosunuz ara arada olsa kavga ediyosunuz bizde toplariz pılımızı pırtımızı eve çıkarız dedi. Bozuldu annesi hatta ben yokken arkamdan esime ayri eve cikmak icin boyle yapiyo bence demis benim icin. Esimde anne cumlelerine dikkat et ben neyin ne oldugunu biliyorum ama diyelim ki o yuzden yapiyo bizde cikiyoruz iste dedi.

Aradan bi kac ay geçti. Tabi bu surecte kv ile aramizda bi sıkıntı olmadi esimde kararlı hala ev konusunda. Hamile oldugumu ogrendik. Kv oldu pamuk:KK48: bende tadını çıkarıyorum.

Bu surecte ev konusunda kararliyiz tartismalarimiz degil sadece sebebimiz. Sobali evde oturuyoruz ve bebegimizi sobali evde buyutmek istemiyoruz. Ben okula devam edicem annem bakicak ben okuldayken bebege en fazla 3-4 saat ama yeri gelicek kalmasi gerekicek kp oldugu icin annem rahatsiz olur. Kalmak istemez.

Sorunum şu: ev konusunu kabullendiremedik kp ye. Hatta gecenlerde ev bakmaya çıktık. Bunu duyunca kp, kvye dedi ki onlarla konusma onlar torunumuzu bizden goturucekler. Kp bize dedi ki biz basta boyle konusmamistik. Bizle kalicaktiniz hep. Bende dedim hayir bi sure oturup cikicagimizi soylemistik biz. Hatirlamiyorum dedi. Tamam onu hatirlamiyosun biz ev konusunu söyledikten sonra kv bana haklisiniz yaza size ev almayi dusunuyoruz dedi bunuda mi hatirlamiyosunuz dedim. Bisi demediler.
Simdide bebek onlarin bebegi olcak gibi konusuyolar. Moralim bozuluyo açıkçası. Kiskaniyorum sanirim biraz. Simdiden benimsemeleri cok guzel ama bi dozu var. Mesela bebegimiz ultrasonda cok hareketliydi. Kp cok haareketli olcak ya bide benim elimde buyucek dusunun dedi. Bisi demedim. Simdi neden senin elinde buyusun tabiki gorceksin sevceksin ama benim elimde esimin elinde buyucek. Buna hamilelik dolayisiyla fazla takilmis olabilirim. Esim gecenlerde konustu kp ile. Baba cikmak zorundayiz boyle boyle diye. Haklisin falan demis. Tamam kabullendi dedim bende. Bugun oturuyoduk bebek hakkinda konusuyolardi bi an kp bana dönüp bebeğin odasını hangi oda yapcaz dedi. Burda olmicak ki onun odasi dedim. Yeni evde mi olcak dedi evet yani oyle olcak dedim. Sonra ne dese beğenirsiniz. Insallah biz size ev ALIRSAK olur kira olmaz zaten dedi. (biz kiralık ev baktık hep biliyolar bunu) bende alamazsak kira olcak zaten bakiyoruz ya dedim. Ben insallah kismet dedim dedi.
5 dk sonrada esimle şakalaşıyoduk. Kp eşime dedi ki ısır onu o ısıramaz sen ısır onun annesi babası yok dedi. Kv tamam sakalasmayin anne baba var karsinizda deyince patladim benim annem babam yokmus sıkıntı yok dedim.
Esim bosver biz cikinca ayri eve o zaman kabullenicekler haklisin sen diyo ama cok kafama takiyorum. Normalde bu kadar takmam bide cok duygusallastim hamilelik sayesinde. Ağlıyorum falan ama onların önünde değil. Nolur bisiler yazin ya ben bu kpye tavir koysam en kotu ben olurum. Esimde bu sorunlar yuzunden cok üzülüyo. Hak veriyo yanimda olmaya calisiuo ama arada kalma duygusunu yasiyo. Yıpranıyo. Ve bizde tartisiyoruz ufak biseyden esiminde benimde sinirlerim bozuk.

Neden beraber oturmayı kabul ettiniz anlamadım. Keşke ev açacak durumunuz olana kadar evlenmeseydiniz.

Abartmıyorsunuz, anormaller. “ısır onu o ısıramaz sen ısır onun annesi babası yok” demek ne demek yaa, hem de gelinine, hem de hamile kadına. Konuşulmuş şeyler konuşulmamış gibi davranmalar vs. Bir an önce kaçın gidin kiraya. Çocuğunuzu da kendi kurallarınıza göre yetiştirirsiniz, onların yanında yalnız bırakmazsınız, aklınız kalmaz.

Bence hic zaman kaybetmeden ayri eve çikin.zaten evliliginizin en güzel zamanlarini kv kp yaninda gecirmissiniz.eşle sakalasmak gayet dogal bisey ama büyükler maalesef ayip saniyo bunu.bence en kisa zamanda ayri eve cikin ve araya bi mesafe koyun.en güzeli bu cünkü arada resmiyet kalmadimi olmuyo

Hiç tavır koyma..
eşinin mesleği varsa para kazanıyorsa onların yanında yaşamanız saçma zaten .
Bakın bir ev çıkın .
Fazla da uzatmayın .

İnşallah bebeğini sağlıklı sıhhatli kucağına alırsın ..
Koymamaya calisiyorum sadece bozuldugum zamanlar istemeden biraz surat yapiyorum. Esimin isi nisan sonu gibi duzene giricek

Okudum okudum tamam :KK53:

Ayrı ev için ısrar edin her fırsatta akıllarına sokun , bebeğe de istedikleri gibi konuşsunlar takma , bende yaşadım o duyguyu :KK12: arkası boş laflar onlar

• Beğen
Reactions: H E
Bence hic zaman kaybetmeden ayri eve çikin.zaten evliliginizin en güzel zamanlarini kv kp yaninda gecirmissiniz.eşle sakalasmak gayet dogal bisey ama büyükler maalesef ayip saniyo bunu.bence en kisa zamanda ayri eve cikin ve araya bi mesafe koyun.en güzeli bu cünkü arada resmiyet kalmadimi olmuyo
Sakalasiriz hep ve hic bisey demezler ama oncesinde ben odasi bu evde olmicak konusunu actigim icin annesi babasi yok isir dedi esime. Hırs gibi yani yada misilleme diyebiliriz

Koymamaya calisiyorum sadece bozuldugum zamanlar istemeden biraz surat yapiyorum. Esimin isi nisan sonu gibi duzene giricek
Ozaman nisan sonu gibi ayrılın .
Ev üstüne ev olmaz ..
Birbirinizi tanımak için aynı evde yaşıyoruz demişsin ama bence soğukmak için tek sebep!!

Biraz hamilelik etkisi gibi geldi bana.
Ayrı eve çıkacak olmanız üzücü gelmiş olabilir onlara ama kabullenmişler baksana odayı yeni evde mi yapacaksın diyor.
Kira olmaz ev alırız demiş daha ne istiyosun kız.

Benim anladığım, kiraya çıkamazsınız, ev alırsak anca o zaman kendi evinizde odası olabilir diyor. Böyle diyen insan da ev almaz gibi geliyor.

Gitmelerini istemiyor, kiraya da çıkamazsınız diyor, torununu kendi büyütme hayalleri kuruyor. Niye ev alıp, kendi hayallerini yıksın ki?

Back
X