Çok mu yavaşım :(

Svartbabe

Senin o pıt pıt atan kalbini yirim ❤
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2015
3.088
2.884
133
Kızlar pek dert sayilcak birsey degil ama ben cok kafama takıyorum. Derdim yemek :/ insanlara bakiyorum 15 20 dakikada butun yemeklerini ocaga koyanlar var. Ben ise iki saate anca 3 çeşit yemek yapabiliyorum insan nasıl hızli yemek yapabilir merak ediyorum ben bi hızlı yapmaya çalışsam mutfak alıyor başını gidiyor. Heryere birseyler dökülüyor. Hızlı yapmak istiyorum çünkü mutfakta çok sıkılıyorum. Siz nasil yapiyorsunuz mutfakta durma sureniz nedir?

Zamanla pratik kazanacaksın .Ben ramazan aylarinda bir lvl atliyorum o ay cok yemek yapiyorum misafir agirliyorum farkinda olmadan gelisiyor insan .Bu konunun üstünde durma durdukça devinimin bozguna uğrar bir kac zaman sonra bir bakmissin 1 saatte 3 yemegin hazir.

Bende çok yavaşım yazın evde yemek pişirmediğim için sanırım. kışın yavaş yavaş yapıyorum hızlanamadan tekrar yaz geliyor sonra

Bari hazır konu varken bende derdimi yazayım. Beceriksiz olduğumu düşünmüyorum öncellikle. İnternetten olsun kafadan olsun şimdiye kadar yaptığım ve beğenilmeyen yemek olmamıştır. Ama yemek hazırlama işlemim çok uzun sürüyor. Mesela menemen en kolay hatta erkek yemeğidir. Onu bile yapmam rahat 45 dakikamı alıyor. Tek tek doğra başında dur çöpleri topla bulaşıkları kaldır. Bu sepeten yemek yapmayı hiç sevmiyorum 1 saat uğraş ardından bulaşıklar için uğraş ama 15 dakikada bitsin akıl karı değil valla

Kızlar. Yanlisiniz yemek sırasında ortalığı toplamak.
Hızlı olmak için yemeği koyun ateşe.
Onlar piserken ortalığı toplayın.
Ama mutfağı toplamakta çok zaman alıyor ki... Mesela biber doğruyursun ya onun içindeki tohumları toplamak ve temizlemek bile problem ve vakit benim için

Y

Yine sorması ayıp ama eşinizi nasıl eğliyorsunuz bu durumda? Ve birde kendinize nasıl bakabiliyorsunuz?

O yüzden hayatım çok sıkıntılı ya zaten..
Bdv ye konu açsam herkes ağlar.... sabır ve şükürle ayaktayım.
Bu yaz çıkma ihtimalim var işten inşallah kısmet olur kurtulurum.
Okuyan herkes dua edin bana lütfen..

mesela benım nohutum fasulyem bezelyem domates sosum falan hep haslanmıs hazırdır bekler dolapda
dolma ma kadar karnıyarıgıma kadar soyulmus sarımsagıma kadar borek aklına ne gelırse ...
bıtek katıp pısırmek kalıyo gerıye
oyle yapabılırsın

Maşallah becerikli kadının hali başka oluyor peki bunları böyle ayrı günlerde hazırladıkça mı yapıyorsunuz yoksa mesela bir haftasonu oturup mu hallediyorsunuz? Birde lezzetleri nasıl oluyor? Bana böyle buzdolabı kokusu sinmiş gibi geliyor bazı şeylerde...

Evet çok mantıklı nasil yapiyorsun

Evet çok mantıklı nasil yapiyorsun
işte bezelyeyı haslıyıp soguyunca tek kullanımlık buzdolabı posetlerıne koyuyorum mesela
nohutu kuru fasulyeyı 1 gece suda bekletıp sonra yarı haslayıp ( tencerede pısırme suresı ıcınde pay bırakarak) soguyunca tek kullanımlık posetlere ayırıyorum
yazın domates bıber ve taze fasulyeyı dograyıp fasulyeyı haslayıp tek kullanımlık posete
karnıyarıgı bıldıgın yapıyorum cok hafıf haslıyorum sonra dırek soguk su altına tutuyorum şokluyorum yanı
kızartıp ıcıne dolabımdakı yazdan hazırladıgım domates sosumla kıymamı kavurup borcamde fırında pısırmek kalıyor
sıgara boregı sarıp kaldırıyorum bol bol
mantı memleketımın yoresel yemeklerı ıclı kofte yuvalama falan
dolma ıcını hazır edıp kaldırıyorum (tencerede pısırme suresınıde unutmadan ) bıtek doldurup pısırmek kalıyor
pandıspanya kekı yapıp koyuyorum buzlukta hazır kek gıbı
bırı gelıcegı zaman cıkarıyorum erıyınce hemen pastacı kremasını yapıp hazır edıyorum

yazın olan seylerı yazın bı haftasonu yapıyorum mesela domates bıber taze fasulye gıbı :)
1 gun boyunca mutfakta gecırıyorum 3 aylık hazır yemek cıkmıs oluyor
buzdolabı posetıne tek kullanımlık koyuyorum actıgım seyı veya erıttıgım seyı asla gerı kaldırmıyorum
buz tutmuyor dolabımda dondurucu mantıgı hanı marketlerdekı sogutucuyu dusun dolap kokusu olmaz ya oyle muhafaza edıyorum
sıgara boregını ve pandıspanya kekımı bıde sarmamı dolmamı falan saklama kabına koyup dondurucuma koyuyorum sadece :)

kızlar mesela yemek yapmadan mesela soğanı doğradınız onu ocaga koyunca diğer malzemeyi soyup doğrayın . pişmeye kapattığınızda da etrafı toplayın zaten zamanla pratiklik kazanılıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…