Bunu bende çok düşündüm ama kendim kirada otururken ev alıp kiraya vermek mantıklı mı bilemedim.
Çünkü o evi de borçsuz alamayacağım ben kredi çekmem lazım.
Evim kira, kredi çekip ev almak mantıklı mı Hera?
Ya burdan bakınca istediğin eve kavuşmak 10 yıl olsa atıyorum çok uzun bir süre gibi geliyor.
Ama öyle değilmiş gerçekten, zaman su misali.
23 yıllık evliyim 19 yaşında üni öğrencisi çocuğum var.
Sana çok uzun gelen bu rakam benim için "nasıl geçti habersiz o güzelim yıllarım" modu. :))
Kafanda ki projelere ne zaman başlarsan o kadar kârdasın.
Maaş gelirinizi, kira giderlerinizi hazır paranın ne kadar olduğunu bilmiyorum.
Muhasebe/finans sektöründesin diye kalmış aklımda, yatırım yapmanın nasıl olması gerektiğini bilirsin.
Altın, döviz vs sürekli artsada menkul kadar değerlenmiyor.
Hazır para dövizde de olsa menkul karşısında eriyor zamanla.
Yani biz böyle tecrübeler yaşadık en azından, bakış açım bu şekilde.
Oturmak istediğin bölgede istediğin bir ev 800 bin diyelim
Sen max 400 binlik bir eve girebiliyorsun. Orası sana misal 1.000 tl kira getirecek.
Sen üstüne 500 ekleyip kirada oturacaksın yada eski kiracı olduğun için fifty fifyt olacak belkide bilemiyorum.
Birde büyük şehirlerde merkezden uzak kalkınmak üzere olan ilçeler oluyor.
İstanbul'u bilir misin bilmiyorum. Seneler önce Beylikdüzü'nde evler çok ucuzdu.
Hatta şehir içinde daire aldığın paraya orada villa alırdın.
Şimdi gel gör evler uçmuş, milyondan aşağı ev yok. Ama İst. da yaşanılası en güzel ilçelerden biri bana göre.
Şimdide Büyükçekmece Mimaroba tarafı öyle mesela. Koca koca denize nazır siteler yapılıyor ev fiyatları şehir merkeziyle neredeyse aynı yada geçmiş. Zamanında oradan cüzi miktara ev alanın parası nasıl güzel değerlendi.
Yaşadığın bölgeye göre havayı koklayıp böyle bir şeyde yapabilirsin. Ha risk var ama menkul sonuçta, nerede olursa olsun değeri düşmez katlanır.