Cok mutsuzum kötü anne

Tedaviyle olan bebeğim o benim. Gözlerine bakmaya kiyamam normalde. Bazen o kadar çok zorluyor ki beni. Kendimi tutuyordum hep ama bugün tutamadım. Kardeşine zarar verip üzerine çıkıp ezmeye çalışıyordu. Şu an küçük kucagimda büyük gelmiş hala ayaklarıyla onun ayaklarına bastırıyor.

Çünkü o da ilgi istiyor. O da çok küçük daha ilginizi böyle çekmeye çalışıyor.
Size ağır geliyor ama çok normal bu hareketler..

34 aylık oğlum hala benim kucağıma tırmanıyor. Kardeşi olsa canıma okur eminim..

Tedaviyle olan bebeğim o benim. Gözlerine bakmaya kiyamam normalde. Bazen o kadar çok zorluyor ki beni. Kendimi tutuyordum hep ama bugün tutamadım. Kardeşine zarar verip üzerine çıkıp ezmeye çalışıyordu. Şu an küçük kucagimda büyük gelmiş hala ayaklarıyla onun ayaklarına bastırıyor.

Kardeşini kıskanıyor
Siz küçüğü kayırdıkça daha da inadına yapacak bence

Bende bazen bagiriyorum. Sonrasi bin pişmanlık. Suan bile asiri kiskanc kardesi olsa sizinkinij aynisi olurdu. Ama o da daha bebek oyle dusunun. Siz bagirip dovdukce kucuk olana daha kinlenir inadina yapar. Sevilmedigini dusunur. Belki pedagog ve psikologtan destek almalisiniz ikinizde

Burda ki kimse vurmuyor zaten rahat ol hiç bağırmıyorlar bile :KK66:
Ya süpersin.
Tabiki vurmak hatta bağırmak çoğu zaman çözüm değil ama ben annem bana vurduysa bile inan hatırlamıyorum. Annem ya o benim hep iyiliğimi düşünen... egosunu tatmin etmek için, başka bir şeye olan hırsını çıkarmak için vurmadığından ve bağırmadığından o kadar eminim ki. Eğer yüzümde elinin izi varsa ne mutlu bana.( şimdi bunu da yanlış anlarlar...) şimdi çok özlüyorumn her şeylerini.:cry:

Verdiğiniz ceza olmamış onu terkedip düşün diyerek doğru bir yöntem benimsemiyorsunuz, dövdüğümüz zaman dayağı normalleştireceksiniz, o da şiddete devam edecek, tek yapmanız gereken sabırla telkinle öğretmek, bir de hep küçük kardeş mi kucağınızda, büyüğüne ilgi azaldı mı, küçük çocuklarda bunlar oluyor kendinizi sakinleştirmeye çalışın. İlkine haksızlık olmaması için sırf bu yüzden erteliyorum ikinciyi, kolaylıklar dilerim size

Size yardımcı olacak kimse yok mu? Çok bunalmışsınız belli. Biraz çocuklardan uzak kalmanız gerek. Söyle bir iki saat.

Ben de aynı sebepten yaptım aynısı hatta daha kötüsünü maalesef. Çocuğum şu an6 yaşında ve hala içimden çıkmıyor, çıkmayacak.
Ay acaba annem de küçükken beni dövdüğü günlere pişman mıdır 😄 iyi dayak yedim ben ya

Ya süpersin.
Tabiki vurmak hatta bağırmak çoğu zaman çözüm değil ama ben annem bana vurduysa bile inan hatırlamıyorum. Annem ya o benim hep iyiliğimi düşünen... egosunu tatmin etmek için, başka bir şeye olan hırsını çıkarmak için vurmadığından ve bağırmadığından o kadar eminim ki. Eğer yüzümde elinin izi varsa ne mutlu bana.( şimdi bunu da yanlış anlarlar...) şimdi çok özlüyorumn her şeylerini.:cry:
Dayak yiyerek büyüdük anne terliği diye bir tabir var artık ama hiç o anları kötü hatırlamıyorum şimdi ne büyük olaylar oluyor :27: neyse bana çok komik geliyor bazı şeyler :deli:

Çocuğunuz iki buçuk yaşında, annesine çok ihtiyacı var ve kardeşi üzerinden dikkat çekip ilgi odağı olmak istiyor. Sizin için de çok zor iki küçük çocukla ilgilenmek. Vurmanız güzel olmamış tabi ama sizin de psikolojinizi anlayabiliyorum. Kardeşi kaç aylık bilmiyorum ama 2.5 yaşındaki çocuğunuzu yaptığı hareketler nedeniyle bu kadar sık uyarmayın. Uyarı yerine hareketlerini ufak ufak değiştirmesini sağlayarak kardeşine karşı olan hareketlerini zararsız oyunlara dönüştürün. Kesinlikle kardeşinden uzaklaşma cezası vermeyin derim ben. Hatta kardeşiyle ilgili sorumluluklar verin(biberonunu tutmak, alt değiştirirken onun da yardımını istemek, kardeşi ağladığında sakinleşmesi için yardım etmesini istemek, ... gibi). Küçük çocuğunuzu da bir süre daha özenle korumaya çalışın. 2.5 yaşındaki çocuğunuz bir süre sonra ilgisini başka yere yöneltecektir. Sabırlı olun. 2 yaşın da çocukluktaki zor dönemlerden biri olduğunu unutmayın.

Ya çok yıpratmışsınız kendinizi. Insaniz arada öfkelenebiliyoruz. Bunlar olabilir. Olacaktır. .. zor bir süreç bu.

Çocuklar olmadan disari çıksanız biraz. Eşinize biraksaniz. Ya da bi oyun ablasi bulun. Bi ihtiyac sahibi universite öğrencisi olur. Hem onun işi görülür. Hem sizin. Büyük paralar ödemeye de gerek yok.

Bu arada biz coook dayak yedik. Ama hepsini unuttuk. Sağlıklı insanlarız çok şükür. Allah başka dert vermesin. Vicdaniniz bos konuşuyor. Susmasi lazim bence.

Sizden ilgi bekliyor muhtemelen ondan kardesini kiskanip saldiriyor. Kucuk uyudukca onunla ilgilenmeye bakin

Nasıl da şiddet normalleştirliyor, sırf konu sahibini teselli etmek için... sizin 5 katınız büyüklüğünde bir insan sizi “hafifçe” ittirse ne hissedersiniz? Ayrıca bu kişi dünyada en sevdiğiniz, en muhtaç olduğunuz kişi.

Konu sahibi vicdanınızın sesini dinlemeye devam edin. Bir tokattan çok şey olur. Çocuğunuzu pedagoga götürün, siz de psikologa gidin, eşinizin de çocuk bakımında daha etkin rol almasını sağlamaya çalışın. Umarım başarırsız.

Aynisinin tipkisi..cok normal birseycik olmaz.her cocuk annesinden terlik yer ne var bunda.bu sizi kotu anne yapmaz asla boyle dusunmeyin.iki kizim var biri dort yasini uc ay gecti diger balim iki yasinda neredeyse.kiskancliktan yapiyorlar ama annelerde robot deyil ki aksama kadar iki cocuk la ugrasmak cokkkk zorrr cokkkk...bende cok bunaliyorum parka bahceye cikiyoruz bazende bsbasi dedesi oynar oyle oyle buyiyorlar ama anneler cok yipraniyor.sakin olmaya calisin bu gecicibir surec sabirdan baska tavsiyem yok.biraz kendinizi dinlendirin esiniz anne kv birakin kafayi dagitin cok iyi geliyor.gezin ikisini de alip havalar isindi hem size hem onlara iyi gelir.
Buraya boyle konular acmayin derim alimallahhh idam eder sizi kk benden soylemesi..

Nasıl da şiddet normalleştirliyor, sırf konu sahibini teselli etmek için... sizin 5 katınız büyüklüğünde bir insan sizi “hafifçe” ittirse ne hissedersiniz? Ayrıca bu kişi dünyada en sevdiğiniz, en muhtaç olduğunuz kişi.

Konu sahibi vicdanınızın sesini dinlemeye devam edin. Bir tokattan çok şey olur. Çocuğunuzu pedagoga götürün, siz de psikologa gidin, eşinizin de çocuk bakımında daha etkin rol almasını sağlamaya çalışın. Umarım başarırsız.
Siddet mi yok artik..bence siz bir psikolaga gidin burdan normal gozukmuyorsunuz...acaba annemisiniz iki kucuk cocuga baktiniz mi???ama lafa gelince agzi olan konusuyor....

15v16 ay arayla iki cocugum var benim.de. son 1 aydir sinirlerim lacka. gecen avmye gittik. normalde birakirim ama ogun hem.oruc hem sicak hemnde acele isim olmasi sanirim onlara da yansidi tum avm dekiler bize bakti. ikisi birden aglamaya bagirmaya basladi. ne oldu diye gelen mi dersin kucaklamak isteyen mi? kulaklarima kadar kizardim. bakim odasina gittik onlarla birlikte ben de agladim. oluyor keske olmasa ama oluyor. tek basina cocuk ev baska seyler. yoruluyoruz. vurmakta haklisin demiyorum ama o sevmedigin anne olmayacaksin. bundan korkman bile onu gostwriyor. ilk ve sondu bie daha olmayacak.
umursama bir sure yaptigini. ben onu kesfettim uyari sagiri okuyorlar. uyarma al kardesini uzaklas ondan eline baska bisey ver.
buyuyecekler insallah ve seni harika anne olarak anlatacaklar...

Siddet mi yok artik..bence siz bir psikolaga gidin burdan normal gozukmuyorsunuz...acaba annemisiniz iki kucuk cocuga baktiniz mi???ama lafa gelince agzi olan konusuyor....
Evet anneyim ve evet şiddettir. Ne diyeyim psikologa, “hocam ben çocukların itilip kakılmasından rahatsızım, beni tedavi edin” mi?

Boşuna vicdanınızı rahatlatmaya çalışmayın. Her anne çocuğuna kötü muamelede bulunmuyor. Sabredemeyeceğiniz çocuğu da dünyaya getirmeyin.

Şiddet diyince illa ağızdan burundan kan gelmesi gerekmez. Merak ediyorum, kocanız kafanızı hafifçe ittirse ve kolunuzu sıksa bunu sorun etmez misiniz?

2 yaş dönemi zaten çocuğun en zor dönemi. Çocuğa kardeşi konusunda surekli nasihatte bulunmak onu daha fazla ofkelendirebilir. Mümkün olduğunca ilgisi kardeşine yöneldiğinde mesela çekiştirmeye filan başladığında çocuğunuza onunla ilgili bir şeyler söyleyin şaşırtın dikkatini dağıtın. Mümkünse bebeği kenara koyup hadi beni yakala deyip kaçın. Ay sen bugün ne kadar tatlısın gel bi öpeyim deyip sarılın. Yaptıklarını biraz görmezden gelin. Onun tek istediği ilgi şu an. Bunun için de çokça sabır lazım. Kolaylıklar diliyorum.

Back
X