çok mutsuzum sizce haksız ben miyim?

betty_boop

Nirvana
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2010
427
44
643
40
selam kızlar,
bende aranıza yeni katıldım.. Kızlar ben tam 46 gun sonra evlenicem ve ailemle küsüm..

Sebebine gelince;
Nişanlımın babası bize sormadan ev almış tamamen iyi niyetle surprz olsun diye.. Ailemde kıyameti kopardı yok işte nası sana sormadan ev alırlar nası kullanılmış ev alırlar vs vs. Babam bir suru olay çıkarttı o evde oturmana izin vermiyorum ben ev kiralıcam eşyalarınıda oraya koycam hadi bakalım nerde oturcaksın diye bana rest cekti.. Bende korkumdan yalan soledim tamam o eve cıkmıcaz 0 ev kiralanıcak diye ve tabi sonradan benim yalanım ortaya cıktı bir şekilde ama bende tamamen iyi niyetle soledim kayınpederimin aldıgı evin içi tamamen yenileniyo banyosu mutfagı odaları pencereleri yerleri herseyi onlar bitince ben bu evi cok begendim burda oturcam dicektim ama olmadı..

Sonra nişanlımın ailesi konuşmak için bize geldi onların yanında da hem bana hem nişanlıma olmayacak sozler etti agır laflar saydı :(

Banada o kadar cok hakaret ettiki hem annem hem babam sırf yalan solediğim için bende eger o sekilde konusmaya devam edicekseniz ben bi daha gelmicem eve ve hemen nikah yapıcaz dugunu beklemicez dedim..

Şuanda ikiside kus bana cok mutsuzum kızlar sizce ben haksız mıyım?

yangına körükle gitmişsin

evliliğine pek de sıcak bakmadkları açık. bu tavırlarının üstüne "gideceğim gelmeyeceğim" diye çocukça bir cümle sarfetmeniz hata. yalan söylemeniz en başta hatanız zaten.

sen haksızsın

suanda nerdesin canım???
sonucta kayınbaban süpriz yapmış size ev almış buna neden tepki gösteriyoki ailen ve sen neden yalan sölemek zorunda kalıyosun ve ailen nasıl böle kendi kızlarına agır hakarette bulunuyo anlamadım dogrusu....
ailen sana destek verecegi yerde neden böle ters tepki verip senide zor durumda bıraktılar ki......
rabbim yar ve yardımcın olsun canım ne diyim valla....

Amin canım amin.. Ole ihtiacım varki valla dualara..
Şuan ailemin yanındayım ama devamlı laf sokma huzursuzluk.. Ya cunki kabullenmiyolar 20 yıllık binadan nası ev alırlarmışş hemde bana sormadan? Bende yalan solemek zorunda kaldım cunki ustumde cok baskı vardı o evde oturmuycaksın diye bende evin içi tamamen bitince kiraya cıkmaya gerek yok ben o evi cok begendim orda oturucam dicektim ama ortaya cıktı bir sekilde işte yalanım..

yangına körükle gitmişsin

evliliğine pek de sıcak bakmadkları açık. bu tavırlarının üstüne "gideceğim gelmeyeceğim" diye çocukça bir cümle sarfetmeniz hata. yalan söylemeniz en başta hatanız zaten.

sen haksızsın

evet basından beri ozellikle annem bu işi onaylamadı zaten..

Amin canım amin.. Ole ihtiacım varki valla dualara..
Şuan ailemin yanındayım ama devamlı laf sokma huzursuzluk.. Ya cunki kabullenmiyolar 20 yıllık binadan nası ev alırlarmışş hemde bana sormadan? Bende yalan solemek zorunda kaldım cunki ustumde cok baskı vardı o evde oturmuycaksın diye bende evin içi tamamen bitince kiraya cıkmaya gerek yok ben o evi cok begendim orda oturucam dicektim ama ortaya cıktı bir sekilde işte yalanım..

canım ailen madem istemiyo napıcan huzursuz olmamak için orayı kiraya verin ortak bi kararla nereye oturucagınıza hep beraber karar verin valla sasırdım aslında cünkü bizim ailede böle şeler olmaz herseyi erkek tarafı ilgilenir ev tuutlucaksa damatla gelin gider bakar eve ne bilim canım ailenin tepkisi cok sasırttı yaa aslında.....hani kızım yeterki sen mutlu ol diyecegi yerde sonucta evi alanda kayınbaban canım ne desem bilmiyomki vallaaafisfisfis

canım ailen madem istemiyo napıcan huzursuz olmamak için orayı kiraya verin ortak bi kararla nereye oturucagınıza hep beraber karar verin valla sasırdım aslında cünkü bizim ailede böle şeler olmaz herseyi erkek tarafı ilgilenir ev tuutlucaksa damatla gelin gider bakar eve ne bilim canım ailenin tepkisi cok sasırttı yaa aslında.....hani kızım yeterki sen mutlu ol diyecegi yerde sonucta evi alanda kayınbaban canım ne desem bilmiyomki vallaaafisfisfis

Canım yok ole olmuo yani bu seferde nişanlımın ailesi ev varken nie kiraya cıkılsın diyo haklı olarak.. Sonucta oranında herseyi değişti sıfırlandı eviniz varken neden baskasının evinde oturcakmıssınız diyolar..

evet basından beri ozellikle annem bu işi onaylamadı zaten..

evleneceksin diye aileni yok sayamazsın

eğer bir gün ayrılık olursa nişanlınla yine onların yüzüne bakacaksın

tehditler savurmak yerine onların suyuna git biraz

ilk başta düşündüğün taktik güzelmiş, keşke yalan söylemek yerine durumu açıkca söyleseydin. hem evlenmene sıcak bakmıyorlar hem de onunla evlenmek için aileni bile çiğnemeyi göze almışsın. buna kim dayanır. evladının sana şu şekilde yaptığını düşün

aileniz çok çocukça davranmış
ne güzel ev alınmış işte yenisi eskisimi var millet ev almak için kaç sene uğraşıyo
fazla fevri davranma bence nikah falanda düşünme bi sinir haliyle alıncak kararmı bunlar ama ilk adımı ailenden bekle bence onlar suçlu seni düşünüp biraz ılımlı davranabilirlerdi
biraz iki tarafta(sende ailende) sakinleşsin düşünsün ,kızgınlıkla karar alma bence

peki sen ailene ben o evi begenmedim
bana sormadan böyle bişey yapmışlar vs.. diyip bu konuda rahatsız oldugunu ve söyleyemediginimi dedinki,onlarda seni düşündükleri için o evi istemediklerini söylüyolar
yani cok tuhaf içide yenileniyomuş ve sana ait bi evin olacak kira ödemeyeceksin
herkes senin kadar şanslı olmaz
bunu düşünüp iyi yapmışlar kirada sürünmezsiniz ALLAH razı olsun diyeceklerinee
neden böyle bi tepki veriyorlarkiii anlamsız..

Son düzenleme:
yaa aslında bende hoşlanmadım ilk başta bana gosterilmeden ev alınmasına ama sonucta ortada kotu niyet yok kayınpederim surpriz yapmak istemiş o da cok mutlu olcağımızı dusunmus ki haklıda bu zamanda ev almak kolay deil kaldıki aldıgı evde her ne kadar eskide olsa ucuz bi evde deil..

valla ailenizin derdi baska gibi geldi bana
milletin kayınbabası ev almayı bırak dugune gelip 1 altın bile takmıyor
şükretmeyi bilmek lazım

Karşılıklı anlayış olmal insanda böle durumlarda.. ne güzel ev almış içinide yeniliyo elinden gelse daha fazlası yapardı herhalde evladı için... ailen neden böyle bi tepki verdi anlamadım.. ınsanların içini bilmeden buradan çok fazla yorum yapmamak gerekir aslında ama allah sana sabır versin. ailen sakinleşince oturun konuşun bakalım güzelce. Babanın çok daha fazla beklentileri vardı galiba..

ailenin tepkisi çok ilginç be cnm sanırım ev geçindirmek ne demek bilmiyolar hazır ev işte ne demek kiraya gideceksin tamamen ii niyetle yapılmış ev almak keşki zamanında eşimin aileside böyle bi jest yapsalardı bize 11 yıllık evliyim hala borç ödemeye çalışıyoruz . Bu evlilik işini ailen bence onaylamıyo bu durumuda bahane ediyolar bana göre böle

sen yinede ortalıgı yumuşatmaya bak ailen anan baban ne olursa olsunlar kalpleri kırık bi şekilde evlenme yani her şeyin bi ortak noktası olur . Allah yar ve yardımcın olsun sakin ol sabırlı ol düğün üstü olur böle tadsızlıklar .

yaa aslında bende hoşlanmadım ilk başta bana gosterilmeden ev alınmasına ama sonucta ortada kotu niyet yok kayınpederim surpriz yapmak istemiş o da cok mutlu olcağımızı dusunmus ki haklıda bu zamanda ev almak kolay deil kaldıki aldıgı evde her ne kadar eskide olsa ucuz bi evde deil..

hayatım dertleri ev değil

sensin sen

ya cok enteresan geldi bana da.. evet sana sorulmadan ev alınması çok hoş degil ama mevcut bir evleri de olabilirdi ve gecin oglum burası sızın burda oturun da dıyebilirlerdi... o evde oturmayacaksan begenmedigin için oturmazsın baban istemiyor diye degil. hem kullanılmış ev de ne demek oluyormus?ınsanlar yepyeni yapıyorlarmıs içini daha ne yapsınlar. yine de cok asi karşı çıkmak yerine idareci bir tutum sergileseydin belki biraz daha yumuşardı ortalık. ama babanı haklı bulmadım açıkçası. sıfır bir ev de o alsın orda oturun o zaman.. umarım hallolur şimdiden mutluluklar

bu zamanda millet eski evi bile satin alamiyor..hayret ya....
ailen gercekten ayip etmis...ama sucsuzken suclu duruma düsme yinede..sabirli olmaya calis nekadar zor olsada...

haklısınız kızlar sabırlı olmam lazım cok tesekkur ediyorum hepinizde dinlediginiz ve yorum yaptgnz için..

bu aileler de herşeyi çok bilir zaten..
adam daha ne yapsın ev almış iyi ya da kötü imkanı el verdiğince
tadilatını da yaptırıyomuş daha napsın
takma babanı bence
valla ben evlenirken hiç bişeyi beğendiremedim aileme
ne eşimin ailesi ne kendi ailem
bi kırık iğne bile yapmadı
babam da tutturmuştu eşim kredi çekip ev aldığında
muhiti beğenmedim diye
ben de sen daha iyisini al o zman baba demiştim
bi yerde sınırları çizmen gerekiyo
bana da eşime de neler ettiler