çok mutsuzum sizce haksız ben miyim?

valla ailenizin derdi baska gibi geldi bana
milletin kayınbabası ev almayı bırak dugune gelip 1 altın bile takmıyor
şükretmeyi bilmek lazım

gerçekten arkadaşım çok haklısın artık insanlar nerden sıksam da tasarruf etsem almasam diye düşünürken size ev almışlar ve içini döşüyorlar, yani ailenizin yaptığı çok ilginç, madem beğenmiyorlar onlar size alsın:olmaz:

Millet tek göz evim olsun ama benim olsun diye dualar ederken ailenizin yaptığı gerçekten büyük ayıp.. :olmaz:
Tamam size sormadan almaları hata ama bunun tepkisini aileniz değil sizin vermeniz lazım.. şutarafagitti
Oldu tepki vermediniz çnkü rahatsız olmadınız veya içini değiştircekler size olumlu geldi. buyrunnnnnnnnn
Burda kimseye (aileniz bile olsa) laf etmek düşmez.. yasakkelime
Kirada otursanız daha fazla hoşlarına gidicek heralde.. :umursamaz:
Bana göre kiraya verilen para çöpe atılan paradır acıyorum her ay kiraya verilen paralara.. :1no2:
Tamam o evde oturuyosun falan ama sana geri dönüşümü olmuyo hiç bi şekilde.. boshayallersmile
Yıllarca kirada oturup isyan eden insanlar var aileniz bunlardan habersiz galiba? :uhm:
Sizin yalan söylemeniz herşeyi dahada körüklemiş.. Zaten söylediğiniz yalanda bana göre mantıksız.. :tomato:
Böyle sert bi tepki vericeğinize olayın başında ben beğendim,bence sakıncası yok orada oturcak olan benim lütfen daha fazla uzatmayın deseydiniz olay buralara gelmezdi belkide.. yerimseniben
Ağzınızdan da böyle kırıcı sözler çıkmazdı.. :delphin:

bence ailenin için sinmeyen yada erkek tarafına karşı ufakta olsa negatif bir yanları var.içlerinde kalan başka b,ir laydan ötürü bu meseleyi büyütmüş olab,ilirler.çünkü sevinmeleri gereken bir durum bu..bnce şunu yapmalısın.. kesinlikle ailene rest çekme..yapıcı olmaya çalış.bu süreç seni yorar biraz ama meyvesini alırsın.bu tip durumlarda sabırlı olmak gerek..

Tepkilerine inanılmaz şaşırdım. Onlar haksız bana göre. Nişanlının ailesi bence çok ince insanlarmış ne güzel sizi düşünüp ev almışlar herkese nasip olmaz. Üstelik evin içide zevkinize göre yapılıo. Ailenin tepkisi yersiz sevinecekleri yerde çok ayıp etmişler.

Kayınbabanız hiç bir mecburiyeti olmadığı halde size bir ev almış.
Tek hak ettiği teşekkür ve saygı..
İleride siz de para biriktirir ve daha güzellerini alırsınız..

Yapmanız gereken kalan 46 günü sakince ailenizin evinde geçirmek, bu günlerin sayılı olduğunu düşünüp anlayışlı davranmak, ancak konu açılırsa sakin ve kararlı bir şekilde oturacağınız eve nişanlınızın ve sizin karar verdiğini ve bunun alacağınız her kararda böyle olacağını belirtmek.

Şimdiden saygı çerçevesinde tavrınızı koyun, ne eşinizin ne de sizin ailenizin hiçbir kararınızda yetki sahibi olmaması gerektiğini düşünüyorum. Ancak "evi terk ederim" gibi söylemlerde bulunmayın, biraz sabır gösterin. Sayılı gün çabuk geçer.

aılenız yapıcı degıl yıkıcı bır tavır ıcınde
aslında kendı ogulları olsa ve evlendırırken ev almaya kalksalar gelın adayına gostereceklerını de hıc sanmıyorum
ben evınızı bıle aldım dıye ovuneceklerdır hatta

aılenızın sıkıntısı ne olursa olsun hem kendılerını hemde sızı bır omur boyunca yakısmayacak hareketlerle zor durumda bırakıyorlar
sızı paylasmamak ıstememelerını hatta es adayınızı ıstemememlerını bıle anlarım ama
yok ev nasıl eskı alınır, yok neden bıze sorulmaz gıbı tavırlar aılenızın haddı degıl

ama yıne de aılenızle ters dusmemenızı tavsıye ederım
susun bu konuda yorum yapmayın ama kararlı bır sekılde yolunuza devam edın
hatta orta yolu bulabılecek aılenıze gerceklerı gosterebılecek bır aıle dostunuz varsa sız degıl onlar ne kadar yakısıksız bır davranıs ıcınde olduklarını aılenıze soylesın

Allah yardımcın olsun canım. Zor bir durum. Ailenin size yapılan güzel ve düşünceli sürprize karşı çıkmaları pek hoş olmamış ve ben karşı çıkmalarına bir anlam veremedim. Ama sen ailene karşı restleşme hele de sevdiğinin ve onun ailesinin yanında hiç böyle bir duruma girme. İleride bir şey olsa yüzüne vurulur çünkü bu tarz durumlar. Sen sakinliğini korumaya çalış, sabret canım. Umarım herşey senin ve sevdiğin için çok güzel olur.

Tuhaf bır tutum sergılemıs aılenız. Kayınpeder surprız ıcın ev alacak, ıcını yenıleyecek be kız tarafının aılesı 'o ev kullanılmıs' dıye tepkı gosterecek. Ya aılenız cok asil bır aıleden geldıgı ıcın baska kısılerın kullandıgı ev, esya vs. tenezzul etmıyorlar ya da bu evlılıgı onaylamadıkları ıcın tartısma cıkaracak yer arıyorlar.

Valla gücüne gitmesin ama ailen hem bencil hem düşüncesizmiş, biz evimiz olsun diye yememizden içmemizden kısıyoruz sizinkilerin yaptığına bak nankörlüğün bu kadarı yani, ayyy sinir oldum

Ne insanlar var. . . !!!
Herkes Bi evim olsun diye sürekli dua ediyor. . Çalışıyor herşyinden ksııyor öyle 1 odaya sahip oluyorken
Kayınpederiniz çok ince bi hareket yaparak size ev alıyr ve aileniz buna karşı çıkıyor. .
Aileniz çok yersiz hareketlerler sergilemiş. . .
Madem bu derece sinirleniyor o zaman kendisi sıfır bi evalsın kendisi
Kayınpederinize dua etmesi lazımken üstüne üstelik sinirleniyor.

sıfır ev almadılar diye mi bu tantana? etrafta kaç tane sıfır ev varki saçma bir mantık ailenin ki... bence ev bahane, onlar istemiyorlardı demekki, bahane bulunca da hemen kullandılar....

Bu ne saçmalık.
Varmı böyle birşey ya, neymiş efendim sıfır ev almamışlar. Töbe töbe.
Adam düşünmüş ev almış bu devirde , içinide yaptırıyormuş herşeyiyle, ne bu afra tafra.
Kayınpederin pekala ne haliniz varsa görün bana ne sizin evinizde de diyip postayı koyardı size.

Babanın tutumu son derece yanlış. Seninde yanlışın var. Ne demek önce tamam oturmuycam sonra oturucam demek.:umursamaz:

ailenin maddi durumu oldukça iyi galiba. 20 yıllık diye beğenmediklerine göre. ne güzel işte evliliğinin ilk yıllarını kira ödeyerek , taşınma derdini düşünmeyerek geçircen. kiraya verecen parayı atarsın kenara, babanlarla kayın pederde yardım eder daha güzel 0 bi ev alırsınız.

az kalmış düğünede genede büyüklerindir, kalplerini kırma.

Baba siz sıfır bir ev alın bize orda oturalım de o zaman babana. Öyle kira vermekle olmaz ama sıfır ev alcaksınız de.Benim çocuğuma kayınpederi ev alsa sadece Allah razı olsun derim başka birşey de demem.

ailene bende şaştım canım :1shok:sevinmeleri gerekirken yok ev eski yok şu bu diye niye sitem ediyolar ki.başka bir sorun mu var acabafisfisfis
sende yalan söylememeliydin düğünü beklemem hemen giderim lafında çok ağır olmuş .belki onlar sabrını tüketmişlerdir ama sen yinede düğün öncesi daha sakin olmaya çalış.onların gönlünü alıp çık baba evinden canım
umarım bu ev sorununuda çözersiniz

valla şaşılacak şey bence babanın teşekkür etmesi gerekirdi kızımı düşünüyorlar diye.. Kaç kayınpeder ev alıyor evlenirken. Ben başka şehirdne gelin geldim şu an oturduğum ev kaynanamların eski oturduğu ev.. ıçi yenilendi yerleri, banyosu, hazır mutfağı, kapıları hepsi yepyeni yapıldı burası da eski bir bina.. Ama boş duruyordu kiraya da vermek istememişler onlarda başka evlerinde oturuyorlar zaten. Bu zamanda kira ödememek ne kadar büyül bir lütuf rahat edeceksiniz baban bunları düşünmüyor mu miller ev sahibi olcam diye neler çekiyor. Bence aileniz bu evliliği istemiyordu bunu bahane ettiller. Sende yalan söylemeseydin keşke daha da kötü olmuş.. Rest nedne çektiniz ki huylarına gitseydin benim için sorun yok deseydin.. ınşallah düzelir..

ya bunlar çocuk mu daha neler
ne güzel işte kızları kendi evinde oturacak buna şükretmiyorlar.ne diyeyim canım ailen daha çok prb. çıkartıcak gibi
bence evlendikten sonra araya mesafe koymaya çalış
sanada eşinede yazık olur

keşke banada bi ev alan olsada içini yenilemesede olur. bu zamanda kira ödemek kolay mı? bence ailenin sıkıntısı evle falan değil. belkide onlar ev aldılar ama ailen birşey yapamıyor diyedir bu tavırları. bence alttan alıp 45 günü geçirmeye bak. nasılsa bu da bigün unutulur.

bide annenleri dinlemek lazım, normal bir tepki değil.ama sizin kötülüğünüzü istemeyeceklerine göre mutlaka bir sebebi vardır diye düşünüyorum.
birde onalarla konuşsan nasıl açıklıyorlar bu hali?

Back
X