Cok mutsuzum, yasama sevincimi kaybettim...

• Konu Sahibi Konu Sahibi fred
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Ayni sey olmasinin imkani yok.
Sizin bahsettigini, normal bir kusma.
Benim bebegim kustuktan sonra morardi,
cok alakasi var hem de cunku beyine oksijen gitmedi..

Bu cok ilginc bir varsayim olmus..

3 yasina kadar yurumeyen bir bebege ya da cocuga herneyse;
zamani vardir demek, mantikli gelmiyor bana.

Ayrica bu doneme kadar, donme, emekleme ve de oturabilme evrelerini tamamlamis olmasi lazim..

canim bende bilmiyorum ama terapicisi dedi.cevremde 2cuk yasinda yürüyen cocuklarda duydum.bana mantikli geldi bilmiyorumki.tabibi önce bu evreleri yapmasi lazim.simdi benim oglumun tek yapamadigi sey yürümek dengesini hala saglamiyor.ama biyerden tutup ayaga falan kalkiyor artik.yürümesine cok az kaldi diyor terapicsi.

canim herkeste olcak diye bi kural yokkki zaten.iste olanda oluyor.yani kusma aninda oksijensiz kalmis vakkalari ben duymustum.dualarin icin cok sagol.

cok gesmis olsun cnaimya.evet onlar iyi olsunda herseyi atsinlar dagitsinlar.tek dert temizik olsun yeterki dimi.:1hug:

gulsu arkadasim;
Ortak bir paydamiz var.
Ben yine gelismeleri buradan bildirecegim kesinlikle ama;
benim ozel ileti yazma sansim yok henuz, mesaj adetimden dolayi.
Sen bana mail adresini yazarsan, cok daha iyi olur diye dusunuyorum..

yada bi yönetici bulum
gitmiyor yazim cnaimya

Ahh, arkadasim, durumumuz tamamiyle ayni neredeyse.
iste benim bebegim de o gece kustuktan sonra az da olsa oksijen gitmemis beynine.
Oyle kotu bir haldeyim ki, ne yerdeyim ne gokte.
Ne yapacagimi bilmiyorum...

benim oğlumda uykuda havale geçirdi beyin oksijensiz kalmış ve morarmıştı. yürümesi alısı herşeyi çok güzel ama konuşmuyor sadece anne emme diyor bilinçli olarak endişelenmeye başladım bak şimdi.

Sizi endiselendirmek istemem ama;
kesinlikle bir norologa goturmenizi tavsiye ederim.
Beyin 1 saniye dahi oksijensiz kalsa;
gelisim sureci icinde ister istemez (bu konusma geriligi olarakta gosterebilir kendini)
etkileniyor.

Ayrica arkadasim;
havale gecmirsmi, eeg yapildi mi?

€
canim bak herseyi güzelmis doktorun bisey demedimi.yani terapi falan söylemdiyse pekde bi sorun yoktur belkide .

fred hala bekliyorum ya.özelden msj atma sürem domus atamiyorum sen atsana.

benim oğlum ateşe bağlı havale geçirdi, küçükken bende geçirmişim, doktorumuz genetik dedi, soğuk havale geçirseymiş o tehlikeliymiş. eeg ye gerek yok dedi. gelişim süreci çok normal çok zeki ama yaşıtları epey kelime söylüyor benimki sadece anne ve emmeyi bilinçli söylüyor. 16 aylık bu arada oğlum. gece gece içim daraldı valla. anne olmak ne zormuş.

arkadaşlar hepinize geçmiş olsun benim bebeğimde ağzından ve burnundan kustu defalarca norarma sadece bir defa oldu ama kucağıma aldım sırtını okşadım bir kaç dakika sonra düzeldi bir sorun olabi,leceyini düşünmedim şu an bir sorun varmış gibi görünmüyor endişe gerektirecek bir şey varmı sizce

Ask kirintisi;
Ben sahsim adina ne sizi ne de baska anneleri endiselendirmek niyeti ile acmadim bu konuyu.
Yavrum icin birseyler duymaya oyle ihtiyacim vardi ki...

ben okumuştum senin bir konunu geçmiş olsun benimde içim daraldı sıkıntı oldu

€
canim bak herseyi güzelmis doktorun bisey demedimi.yani terapi falan söylemdiyse pekde bi sorun yoktur belkide .

doktorumuz hiçbirşey demedi. ağlıyorum şimdi, o gün geçirdiği nöbeti hayatım boyunca unutamayacağım. o günün sabahı çok mızmızdı bende sus artık diye bağırmıştım , vicdan azabı çekiyorum.

erkek çocuklar geç konuşur derler ama tam bu konuda bilgim yok araştırmadım kaç yaşında konuşmaya başlar diye

Arkadasim, ne ben ne de baska bir anne bu soruyu yanitlayabilecek KISTASTA oldugunu dusunmuyorum. Saglik sozkonusu iken, herhangi bir yorum yapmak dogru olmaZ.

Ben sadece, benim bebegim kustuktan sonra morardigi icin beyne oksijen gitmedigi soylendi doktorumuz tarafindan, yani bu bizim hikayemiz, bilmiyorum ki..