Barınaktan bahsetmedim ben konumda. Hiç öyle bir düşüncem bile yok. Eşimin iş yerine göndermeyi düşündüm sadece. Hatta o da geçici bir süreliğine belki 1 2 hafta orda vakit geçirirse düZelir diye düşünerekten.Lütfen barınağa bırakmayın demeye geldim. Bunu bir seçenek olarak bile görmeyin.
Oyun oynadıkça mutlu oluyor ama ben oturduğum zaman da bana saldırıyor :) daha yok mu der gibi :)Kıyamam kedi çocuğunuza, yazık kıskanmış bebeğinizi. Sizin tavırlarınız da onu iyice delirtiyor muhtemelen. İlginiz de bölündü bebekle birlikte tabii. İşiniz zor ama imkansız değil. O da çocuğunuz sonuçta. İnsan olsa kardeşini uyutmuyor diye eşinizin iş yerine gönderir miydiniz?
Sevdiği ıslak mama ile gönlünü alın. Vakit buldukça sevin oynayın. Eşinizden kedi çocuğunuza ilgi göstermesini, sevmesini, oynamasını isteyin. Kedi çocuklar için çok güzel oyuncaklar var, bir iki tane alın ve dönüşümlü olarak verin kendini oyalasın. Bir veterinere de danışabilirsiniz.
Hayır barınağa bırakmam. Bakmayın vereyim eşimle iş yerine göndereyim diyorum ama kıyabileceğimi de zannetmiyorum.Onlar da canlı, ilgi istiyorlar tabii ki :) Biz de arada beraber yatıyoruz. Alıştı sabah yatağımıza gelip ortamıza giriyor :)
Çevrede böyle birinin olmaması üzücüymüş. O halde mecbur hayvan barınağına bırakcaksınız.
Tavsiyeler arasında "barınağa bırakın" görünce yazmadan edemedim. Barınak demek ölüm demek. Kediler için yer değiştirmek daha kötü olabilir eşinizle arası nasıl kedinizin? Belki oraya alışır ama işyerinden kaçma ya da camdan düşme ihtimali de olabilir.Barınaktan bahsetmedim ben konumda. Hiç öyle bir düşüncem bile yok. Eşimin iş yerine göndermeyi düşündüm sadece. Hatta o da geçici bir süreliğine belki 1 2 hafta orda vakit geçirirse düZelir diye düşünerekten.
Eşimin kendi işi olduğu için ona güzel bir ortam ayyarlayabilir ve 5 katlı bir yer. Aslında sorunumuz yer sıkıntısı. Ev küçük olduğundan dolayı belki de böyle zorlanıyoruz.
Evet çok seviyorum aslında. Ama bana karşı nedense tepkili. Eskiden hep onunla ilgilenirdim hep oyun oynardım şimdi yemek yemeye bile fırsat zor bulduğumdan ihmal ediyorum haliyle. O da bana kızıyor sanırımAman diyeyim, barınaklar toplama kampı gibi. Sakın hiçbir hayvanı barınaklara göndermeyin.
İlla vermek istiyorsanız çevrenize haber salın, biri muhakkak çıkar.
Dört kedi çocuğum var ve ha insan ha kedi, asla fark yok.
Eşime çok düşkün olduğu için o ihtimal mantıklı geldi bana. Eşimi çok seviyor :) akşam eve yaklaştığında kapıya gidip onu bekliyor nasıl hissediyorsa ta apartman kapısından girdiğinde :)Tavsiyeler arasında "barınağa bırakın" görünce yazmadan edemedim. Barınak demek ölüm demek. Kediler için yer değiştirmek daha kötü olabilir eşinizle arası nasıl kedinizin? Belki oraya alışır ama işyerinden kaçma ya da camdan düşme ihtimali de olabilir.
Kedim yok ama yine de çok iyi anlıyorum sizi. Benim iki kizim var( gercekgcocukDiğerinin varlığıyla yokluğu aynı. Çok sakin uysal bir kedi.
Yani bir zorluğu olmadığından ondan bahsetmedim bile.
Tek dersi biraz okşanmak sarılmak.
Beni zorlayan büyük kedim.
Üüüffff!!İkinci bi çocuğunuz olduğunda ilk çocuğunuz da yapacak bunları onu da eşinizin iş yerine mi yollayacaksınız?
:) ne kadar da olunlu bir insansınız ne kadar da çözüm arayan birisiniz. Ben yapmıyorum zaten öyle birşey! Farkındaysanız bebeğim olmuş 6 aylık hala kedim evimde.Hayvanların her baş sıkıştığında atılacak, verilecek eşyalar gibi görülmesine karşıyım, beni sinir ediyor bu düşünce. Küçük kardeşlerini kıskançlıktan öldürmeye çalışan çocuklarını kimse atmıyor evlat diye. Tabii ki atılmaz. Ama eve alınan hayvana da sözde evlat gibi derler de gözden de kolayca çıkarıverirler. Ben mi aşırı hassasım bilmiyorum ama kendimi hep o hayvanın yerine koyarım. O hayvanları eve alıştırmış, hayatlarını iki dudağınız arasına koymuşsunuz. Kedi olsam asla bana ömürlük bakmayacak birinin eline düşmek istemezdim. Allah görsün bu kediciklerin halini, onlara yardım etsin.
2 kedim var. Böyle sorun yaşasam önce bu hayvanın derdi ne der, çare ararım. Veterinerine sorarım. Agresiflik için ilaç olabilir. Özel kokular falan var mesela biliyorum, kedileri sakinleştiriyor.
Benden oraya ver, buraya bırak gibi tavsiye çıkmaz. Anca bu. İnşallah kedi için en güzeli olur, hayvan bundan sonraki hayatında çok güzel bakılır, mutlu olur.
Ben sokağa atıcam mı yazdım ayrıca? Böyle dar görüşlü insanlara tahammülüm yok. Çözüm arıyorum farkında mısınız? Eşimin iş yerine göndermeyi düşündüö bizden ayrılmıyor hani. Eşim ilgilenecek yabancı biri değil.Hayvanların her baş sıkıştığında atılacak, verilecek eşyalar gibi görülmesine karşıyım, beni sinir ediyor bu düşünce. Küçük kardeşlerini kıskançlıktan öldürmeye çalışan çocuklarını kimse atmıyor evlat diye. Tabii ki atılmaz. Ama eve alınan hayvana da sözde evlat gibi derler de gözden de kolayca çıkarıverirler. Ben mi aşırı hassasım bilmiyorum ama kendimi hep o hayvanın yerine koyarım. O hayvanları eve alıştırmış, hayatlarını iki dudağınız arasına koymuşsunuz. Kedi olsam asla bana ömürlük bakmayacak birinin eline düşmek istemezdim. Allah görsün bu kediciklerin halini, onlara yardım etsin.
2 kedim var. Böyle sorun yaşasam önce bu hayvanın derdi ne der, çare ararım. Veterinerine sorarım. Agresiflik için ilaç olabilir. Özel kokular falan var mesela biliyorum, kedileri sakinleştiriyor.
Benden oraya ver, buraya bırak gibi tavsiye çıkmaz. Anca bu. İnşallah kedi için en güzeli olur, hayvan bundan sonraki hayatında çok güzel bakılır, mutlu olur.
Evet bir tavsiyem var kimyon çayı yapın. Günde 3 kupa için ılık ılık. Mutlaka artıcaktır. Süt durumum hala aynı biraz daha terbiye oldu. Suyu daha çok için ve emmek istemesi sütünüzün yetmediği anlamına gelmiyor. Benim beneğim hala saat başı emiyo :)Kedicik bebisi kıskandığı ıcın fevri davranıyor. İlgi istediğı besbelli benimde kopegım vardı evlat gibi oluyorlar insan ayrılmaya dayanamıyor cok haklısınız ama bebege de zarar vermesi apayrı bısey.
Bu arada konuyla alakası yok ama bısey sormak istiyorum size sütünüzün cok oldugu ile alakalı bı cok konu acmıstınız bneım de suan bebegım 27 gunluk ve sütüm asırı gelmiyor ve cok uzuluyorm mecbur mama takviyesi yapıyorum. Sizin sütünüz ne alemde suan yada yedıgıniz süt yapan seyler mı var ben bol su ıcıyorum komposto turu falanda iciyorum ama yok sanırım yetmiyorve sureklı emmek ıstıyor haliyle bana tavsiyeniz varmı?? Sımdıden tesekkurler:)
Eşim var gün içinde elbette ilgilenecek. Elemanlarımız hayvan sever mutlaka ilgilenecekler. Ama ben gçndermeye kıyar mıyım ona emin değilim :)İşyerinin nasıl bir yer olduğuna göre değişir. İşyeri var işyeri var. Orada kediyle ilgileneceğinden eminseniz gönderin...
Sizde alıştınız tabii ki :) Bende 2 yıldır besliyorum açıkçası ben de bırakamazdım.Eşim var gün içinde elbette ilgilenecek. Elemanlarımız hayvan sever mutlaka ilgilenecekler. Ama ben gçndermeye kıyar mıyım ona emin değilim :)
Benimkine kalsa 24 saat memede kalıcak ornegın mama yapıyorum ıciyor bes dakika sonra yine ac bizde saat basi diye bı kavram yok maalesef ama kimyon cayını denıcem Insallah faydası olur.Evet bir tavsiyem var kimyon çayı yapın. Günde 3 kupa için ılık ılık. Mutlaka artıcaktır. Süt durumum hala aynı biraz daha terbiye oldu. Suyu daha çok için ve emmek istemesi sütünüzün yetmediği anlamına gelmiyor. Benim beneğim hala saat başı emiyo :)
Jameya sorun sizin anlayışınızda. Hayvanların da insanlar gibi uysalı olur huysuzu okur agresifi olur minnoşu olur. Ama biz bunları herşeyiyle kabul etmek üzere karar verir ve sorumluluğumuz altına alırız. Aileye biri katılırken ileride sorun çıkarırsa göndeririz diye bir alternafimiz oluyor mu olmuyor. O zaman kızım oğlum diye hitap ettiğimiz hayvanlar için niye bunu aklımızın bit köşesinde tutuyoruz bunu sorgulamak lazım. Arkadaş doğru söylüyor küçük kardeşine fiziki zarar veren çocuklar da var hem de çok yaygın ama onları bir yere gönderme seçeneği sunum bakalım bir anneye nasıl cevap veriyor. Siz sorunu nasıl çözerim demiyorsunuz ki kediyi vereceğim diyorsunuz:) ne kadar da olunlu bir insansınız ne kadar da çözüm arayan birisiniz. Ben yapmıyorum zaten öyle birşey! Farkındaysanız bebeğim olmuş 6 aylık hala kedim evimde.
Empati yok bişey yok valla. Anca saldırıya geçin hayvan sever sizsiniz ben değilim 6 yıldır sürekli bana saldırmasına rağmen kedimi hala idare ettiğim için ben insan değilim zaten bi sizsiniz hayvansever.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?