- 13 Nisan 2007
- 33.587
- 102.237
- 1.123
- 46
- Konu Sahibi Karpuzlu araba
-
Aynen öyle.Teşekkür ederimAllah beterinden korusun elbette geçer herşey duzelir
Haklsiin tekrardan randevu alacagim bu halimi hiç sevmedimBen eskiden depresyon ve panik atak hastasiydim. Su kacis yolu aramanin nasil hissettigini o zamanlardan bilirim. Kolay bir kacis veya cikis yol elimde yok maalesef. Ben cözümü tedavi görüp, kendime odaklanmakta buldum ancak. Ilac almak istemediginizi anliyorum, sahsen bende yan etkileri yüzünden antidepresani hic almak istememistim. Ama ilaclari tedavinin bir süresi icin yardimci olarak görerek aldim ve doktor kontrol altinda zamanla, yani tedavi ilerledikce, biraktim. Senelerdir ilac kullanmiyorum. Bu konuda cekinmeyin doktorunuzla tekrar konusun. Insan bir günde bu hale girmedigi icin, bir günde de cikamiyor. Su anda önemli kendinize fazla yüklenip, büyük beklentilere girmemeniz. Ufak adimlar atarak bu durumda daha cok yol katarsiniz. Cok gecmis olsun
Ilaclarini kullanacaksın bırakmak yok önce sağlığın önemli kilo alınır verilir.İnsanın saati bile birbirini tutmaz mi ?benimki tutmuyor arkadaşlar .iki kişilik yaşıyorum sanki içimde biri şen şakrak diğeri şekil a da göründugu gibi depresif . Ben bile kendimi çözemiyorum ki kaldiki insanlar beni çözsün.saatlerce ayakta dolanıyorum boş boş .en son birşey bulamayıp kahve yapıyorum bu döngü defalarca tekrarlanıyor. Sonra elime ayna cımbız alıp kaşlarımı yoluyorum .yoluyorum diyorum çünkü kaş kalmadı almaktan . okadar çok alıyorumki küçücük bı tüy çıksa onu dakikalarca almaya çalışabilirim okadar inat ediyorum .ve aldığımda içimi bu huzur kaplıyor resmen oh bee diyorum :/ anksiyete bozukluğu ve okb var . İlaçlarıda bıraktım ideal kilom 74 olması gerekiyor boyum 1.75 şuan 85 kiloyum tartıya cikiyorum her fazla çıktığında üstümdekileri çıkarıyorum daha az çıkarım diye .ha desenizki yemekten içmekten kisiyorsun oda yok sanirm kendi kendime zayiflamami bekliyorum .bu halim beni çok mutsuz ediyor.ozellikle yanlizken :/biri yanımda olsa tam tersi halime dönüyorum okadar mutlu görünüyorum ki sanki dünyayı ben yarattım. Her iki halimde çok abartılı mutsuzlugumda mutluluğumda .ben bu işin içinden çıkamıyorum .çalışmak istiyorum belki kafa dağıtırım diye ne kaynana çocuğa bakıyor nede annem ( çocuğum çok yaramazmis) ben napicam napmaliyim azıcık içimi dökmek istedim
Demek ki kilo alımının ilaçla alakası yokmuş. Güzelce tedavi olun. Bunlar günlük hayat akışını etkileyen ciddi rahatsızlıklar. Daha sonra daha büyük patlak verir. Annemde de aynı rahatsızliklar vardı. Tedavi oldu şimdi pamuk gibi. Çocuğunuzun sağlıklı anneye ihtiyacı var.Haklsiin tekrardan randevu alacagim bu halimi hiç sevmedimne güzel iyilesmissiniz darısı bana
Öyle en kötüsüde bunların farkındayım değmez diyorum kendi kendime üstüme düştükçe sanki dahada batıyor gibiyim.ama gecicek biliyorum bu halimden kurtulacagim kimse için değil kendim ve oğlum içinAynen öyle.
3 günlük dünyada dert sahibi olmaya değer mi?
Her şey olduğu kadar.
Neye üzülüyorsan değmez,inan.
Haklsiin tekrardan randevu alacagim bu halimi hiç sevmedimne güzel iyilesmissiniz darısı bana
Doktor bqnw kendini kötü hissedersen tekrar gel demişti ben gitmedim ve ilaci bıraktim benim hatamIlaclarini kullanacaksın bırakmak yok önce sağlığın önemli kilo alınır verilir.
Doktorun biraktirmadigi sürece devam etmelisin.
Elbette.gercekten ilaçla ilgisi yokmus bunu çok net anladım hala zayiflamadim çünkü ayniyimDemek ki kilo alımının ilaçla alakası yokmuş. Güzelce tedavi olun. Bunlar günlük hayat akışını etkileyen ciddi rahatsızlıklar. Daha sonra daha büyük patlak verir. Annemde de aynı rahatsızliklar vardı. Tedavi oldu şimdi pamuk gibi. Çocuğunuzun sağlıklı anneye ihtiyacı var.
Farkında olman da güzel.Öyle en kötüsüde bunların farkındayım değmez diyorum kendi kendime üstüme düştükçe sanki dahada batıyor gibiyim.ama gecicek biliyorum bu halimden kurtulacagim kimse için değil kendim ve oğlum için
O uzun melese ama özet geçeyim annem en son dayanamadı ve kovdu barıştım eşimle ona annemle sorunlami anlatmadım hastaneye yat sana bir şans daha veririm dedim .hastaneye yattı 15 gün ozmandan beri hala ilaç tedavisi görüyor tek tesellim ozmandan beri kullanmıyor oluşuBu kadar uc iki kişilik bana bipolari da dusundurttu.
Ben sizin son durumunuzu bilmiyorum.
Eski eşinizle ayrıldınız mi tamamen.
Çocuğunuza siz bakıp calismiyorsaniz geciminizi nasıl sağlıyorsunuz.
Canım inan ortada birşey yokken bile mutsuz olabiliyorum bu benim genel halim .hani desem kafama birşey taktım ondan oldu yok .hicbisi olmasa bile ruh halim çok değiskenTedavinizi bırakmayın.
Ama sadece tedaviyle de ilerlemeye çalışmayın siz de kendiniz için bir şeyler yapın.
Ne bilim gününüzü planlayin.
Bir liste yapın.
Sizi mutsuz eden ve mutlu eden başlıklı iki farklı sayfaya maddeler yazın.
Sonra mutsuz eden maddeleri bir sorgulayın neden mutsuz ediyor bunlar sizi .
Bazen bakış acinizi değiştirmeniz bile sizin kâriniza olur.
İnşallah aşarsiniz bu durumu.
Her şey beyin de bitiyor.
Beyin öyle bir şey ki sürekli hastayım diye düşünüldüğünde çok sağlıklı olan birini bile cokertebilir.
Peki bu ruh hali çoğu zaman iş yaparken mi oluyor ?Canım inan ortada birşey yokken bile mutsuz olabiliyorum bu benim genel halim .hani desem kafama birşey taktım ondan oldu yok .hicbisi olmasa bile ruh halim çok değisken
. sevdiklerimi üzmüyordur onlar beni sevseydi tedavimi desteklediler .iyice mala döndün bırak şunu demezlerdi .benim önce kendimi düşünmem gerek yoksa kimse kimsenin umrunda degilFarkında olman da güzel.
Kimi inatla depresifliği seviyor.
Kendine de çevresine de zarar veriyor.
Senin mutsuz olman, inan bana tüm sevdiklerini de üzüyor.
İnsanlar bir teselli veriyor,iki destek oluyor,üçüncüsünde 'eee sen bilirsin' diyor,yine yalnız kalan sen olursun.
Hiç kimse kimsenin psikoloğu değil,yardıma ihtiyacın varsa uzmana gitmelisin ama kendin de çabalamalısın.
O zaman eşinizle berabersiniz şuan.O uzun melese ama özet geçeyim annem en son dayanamadı ve kovdu barıştım eşimle ona annemle sorunlami anlatmadım hastaneye yat sana bir şans daha veririm dedim .hastaneye yattı 15 gün ozmandan beri hala ilaç tedavisi görüyor tek tesellim ozmandan beri kullanmıyor oluşu
Ben genel anlamda oturmuyorum günün 3 .4 saati falan oturuyorum oda gece herkes uyurken .şuan yazarken bile oda oda dolaşıyorumPeki bu ruh hali çoğu zaman iş yaparken mi oluyor ?
Yoksa oturup dinlenirken mi?
Ben de bazen ruh sıkılması oluyor acaba aynı zamanlarda mi diye merak ettim.Ben genel anlamda oturmuyorum günün 3 .4 saati falan oturuyorum oda gece herkes uyurken .şuan yazarken bile oda oda dolaşıyorum
Oda oda dolasacaginiza bari alın çocuğunuzu arabasına koyun, açık hava da yürüyün.Ben genel anlamda oturmuyorum günün 3 .4 saati falan oturuyorum oda gece herkes uyurken .şuan yazarken bile oda oda dolaşıyorum
İnşallah .malesef öyle oldu herkes evinde iyi daha dün bizdeydi annem oturdu çayını kahvesini içti elinde arada yemek getirir gider .buda vicdan rahatlatma çeşitli sanırım .ben onu silmiştim ama ablam antalyalardan geldi aramızı düzeltmek için bayramda götürdü beni el opturmeye .ablamda kendince ara bulmaya çalıştı napsin .simdi konuşuyoruz ama ben annemlere fazla gidip gelmem o bana gelir aradaO zaman eşinizle berabersiniz şuan.
Hayırlısı olsun.
Anneniz sizi kovdu dimi.
Neyse, herseyi toparlayabilirsiniz.
Önce tedavi, sonra spor yapmaya çalışın.
Devletin ücretsiz psikologları da var, gitmeye çalışın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?