Dünyanın son yıllardaki halini ben de beğenmiyorum
Ama şu da bir gerçek ki dünya her zaman b.k gibi bir yer olmuş, olmaya da devam edecek. Çünkü dünya bu yani... ikibinlerde de komşularımıza bombalar yağıyordu, dünyada savaş vardı. Çöp kutularina bomba koyarlardı,aileler çocukları konyeynira çöp atmasin-kalabaliga karışmasın diye uyarirdi.. doksanlarda, batimizdaki komşu ulkelerimiz savaş halindeydi, seksenlere gidin darbeler, haksız yere asilanlar,tekinsiz sokaklar- yol kesenler, durduk yere öldürülen insanlar,yetmislere gidin yine komşularımızda Kıbrıs'ta savaş, daha da geçmişe gidin dünya savasi, onun da öncesine gidin siizn de katıldığınız-belki tüm sulalenizi kaybedeceginiz bir başka baska büyük savas. Onun öncesi desen zaten imparatorluk, savaşmak doğal yapisinda var.
Hangi devirde dünyaya gelen insanlar 'ne güzel bir dunya' diye mutlu olmuş ki biz olacağız???
Ekonomi desen, evet dün dört domatese dokuz lira verdim. Gerçekten çok kötü. Ama ne zaman güzeldi ki? Eski - o sevilen nostalji filmlerini izle,onlar da rezalet ekonomiden bahsediyorlar. Hatta Kemal Sunal'ın zam diye kafayı yediği bir filmi bile var. Eskiden de insanlar bir şeyi alırken on kere düşünüyordu. Eskiden de mülk edinmek çok zordu, bugun de zor.
Aslında şöyle bir bakınca dünya hiç kötüye gitmemiş gibi geliyor. Dünya her zaman çok kötü bir yerdi. Ha belki kıyamet kopar,dinazorlar silindiği gibi biz de siliniriz yer yüzünden tüm pisligimizle. İşte o zaman birkaç yüz yıla kendini yine toparlar :) ama o zamana kadar bu dünya böyle devam edecek.
Bence sen de ilk olarak bir terapiste daniş,ikinci olarak da kendini mutlu edecek şeyler bul. Elbette ki vardır. Kendini tanı, kendine jestler yap, hayatı güzelleştirmeye çalış..
İyi ya da kötü, bir kere geldik yani dunyaya. Bari verilen ömrü ofleyip pufleyip harcama. Kimse seni mutlu etmiyorsa sen kendini mutlu etmeye cabala