• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok mutsuzum

Depresyonu tarif ediyorsunuz. Hiç psikolojik destek aldınız mı? Böyle yaşamayı hiçbirimiz hak etmiyoruz çünkü.
ben lisede de böyleydim. yaşlı gibiydim, enerjiklik anlamında değil herkes birileriyle çıkıp ayrılırken ben nasıl olsa ayrılacağız niye çıkayım diyordum, bu sadece bir örnek kafamın nasıl çalıştığına dair. Andan zevk almıyorum kafam sürekli işin bitiş noktasında. bir şeye başlamadan önce ilerisini gördüğüm için yaşamış sayıp o işe girişmiyorum, oysa o süreçten zevk alan insanlar var. kafası çocukluktan beri böyle çalışan birini hangi doktor düzeltebilir ki. Hayatımda bir kez kontrolü kaybettiğimi hatırlamıyorum, dışarda da doğal değilim, insanlarla olan iletişimim hep kontrollü en yakın arkadaşıma bile

Son düzenleme:
ben lisede de böyleydim. yaşlı gibiydim, enerjiklik anlamında değil herkes birileriyle çıkıp ayrılırken ben nasıl olsa ayrılacağız niye çıkayım diyordum, bu sadece bir örnek kafamın nasıl çalıştığını açıklamak adına. Andan zevk almıyorum kafam sürekli işin bitiş noktasında. bir şeye başlamadan önce ilerisini gördüğüm için yaşamış sayıp o işe girişmiyorum, oysa o süreçten zevk alan insanlar var. kafası çocukluktan beri böyle çalışan birini hangi doktor düzeltebilir ki
Ortaokuldan şu son dört beş aya kadar hep depresiftim hep. Lisede iyice arttı. Ama şimdi iyiyim. Ha bazen kötü olmuyor muyum oluyorum, bıçak gibi kesilecek değil sonuçta. Ama yıllardır bu kadar iyi olmadım ben. Hem kaygı bozukluğum hem depresyonum vardı. Sizin bahsettiğiniz gibi otomatik düşüncelerim vardı. Ama düzeliyor ya. Kimse düzeltemez diye düşünmeyin. Bir kitapta okumuştum, depresyonda olanların ortak özelliğiymiş böyle ben çok uçlardayım, doktorun yararı olmaz, beni düzeltemez ki gibi şeyler düşünmek. Umutsuz olmayın.

Ortaokuldan şu son dört beş aya kadar hep depresiftim hep. Lisede iyice arttı. Ama şimdi iyiyim. Ha bazen kötü olmuyor muyum oluyorum, bıçak gibi kesilecek değil sonuçta. Ama yıllardır bu kadar iyi olmadım ben. Hem kaygı bozukluğum hem depresyonum vardı. Sizin bahsettiğiniz gibi otomatik düşüncelerim vardı. Ama düzeliyor ya. Kimse düzeltemez diye düşünmeyin. Bir kitapta okumuştum, depresyonda olanların ortak özelliğiymiş böyle ben çok uçlardayım, doktorun yararı olmaz, beni düzeltemez ki gibi şeyler düşünmek. Umutsuz olmayın.
demek ki son yılların laneti değilmiş bu dönemde de iyi olan insanlar varmış üstelik önceden olmadığı halde. benim için bişeyler durdu sanki o yıldan sonra herşey yokuş aşağı

Haklısınız son yıllar gerçekten çok tüketici. Ekonomik kriz, iklim krizi, ülkenin siyasi atmosferi... Bir şekilde ruh sağlığımızı korumaya çalışıyoruz 😊
atmosfer kalmadı benim için sıkıntı orda. dizi izlemeyi çok severdim son izlediğim dizi yalan dünya. şimdi tv'deki tüm diziler kaskatı soğuk hiçbirinde atmosfer diye bişey yok. son yıllarda çıkan hiçbir şarkıyı beğenip dinlemedim, bilmiyorum tuhaf

yeniden bir kursta ingilizce dersi vermeye başladım işim var işimi seviyorum ama nefes alamıyorum mutlu değilim. Dün oturdum hayatımın en son hangi döneminde mutlu oldum diye düşündüm; 6 sene önce mutluymuşum. Sonrası yokuş aşağı hiçbir sebebi yok. Dünyanın son yıllardaki halini beğenmiyorum. İsteğim dışında devam ediyorum
Dünyanın son yıllardaki halini ben de beğenmiyorum
Ama şu da bir gerçek ki dünya her zaman b.k gibi bir yer olmuş, olmaya da devam edecek. Çünkü dünya bu yani... ikibinlerde de komşularımıza bombalar yağıyordu, dünyada savaş vardı. Çöp kutularina bomba koyarlardı,aileler çocukları konyeynira çöp atmasin-kalabaliga karışmasın diye uyarirdi.. doksanlarda, batimizdaki komşu ulkelerimiz savaş halindeydi, seksenlere gidin darbeler, haksız yere asilanlar,tekinsiz sokaklar- yol kesenler, durduk yere öldürülen insanlar,yetmislere gidin yine komşularımızda Kıbrıs'ta savaş, daha da geçmişe gidin dünya savasi, onun da öncesine gidin siizn de katıldığınız-belki tüm sulalenizi kaybedeceginiz bir başka baska büyük savas. Onun öncesi desen zaten imparatorluk, savaşmak doğal yapisinda var.
Hangi devirde dünyaya gelen insanlar 'ne güzel bir dunya' diye mutlu olmuş ki biz olacağız???
Ekonomi desen, evet dün dört domatese dokuz lira verdim. Gerçekten çok kötü. Ama ne zaman güzeldi ki? Eski - o sevilen nostalji filmlerini izle,onlar da rezalet ekonomiden bahsediyorlar. Hatta Kemal Sunal'ın zam diye kafayı yediği bir filmi bile var. Eskiden de insanlar bir şeyi alırken on kere düşünüyordu. Eskiden de mülk edinmek çok zordu, bugun de zor.
Aslında şöyle bir bakınca dünya hiç kötüye gitmemiş gibi geliyor. Dünya her zaman çok kötü bir yerdi. Ha belki kıyamet kopar,dinazorlar silindiği gibi biz de siliniriz yer yüzünden tüm pisligimizle. İşte o zaman birkaç yüz yıla kendini yine toparlar :) ama o zamana kadar bu dünya böyle devam edecek.
Bence sen de ilk olarak bir terapiste daniş,ikinci olarak da kendini mutlu edecek şeyler bul. Elbette ki vardır. Kendini tanı, kendine jestler yap, hayatı güzelleştirmeye çalış..
İyi ya da kötü, bir kere geldik yani dunyaya. Bari verilen ömrü ofleyip pufleyip harcama. Kimse seni mutlu etmiyorsa sen kendini mutlu etmeye cabala

atmosfer kalmadı benim için sıkıntı orda. dizi izlemeyi çok severdim son izlediğim dizi yalan dünya. şimdi tv'deki tüm diziler kaskatı soğuk hiçbirinde atmosfer diye bişey yok. son yıllarda çıkan hiçbir şarkıyı beğenip dinlemedim, bilmiyorum tuhaf
Açın baştan Avrupa yakası izleyin

Nasılsa sıkıcı, güzel değil, zevk vermiyor diye bir şeyleri yapmayı bırakmayın. Sizde bence bir ön kabul haline gelmiş bu. Zevksiz gibi gelse de izleyin önerilen dizileri bir süre, müzikleri dinleyin, kitapları okuyun inatla. Zamanla zevk almaya başlarsınız.

Dünyanın son yıllardaki halini ben de beğenmiyorum
Ama şu da bir gerçek ki dünya her zaman b.k gibi bir yer olmuş, olmaya da devam edecek. Çünkü dünya bu yani... ikibinlerde de komşularımıza bombalar yağıyordu, dünyada savaş vardı. Çöp kutularina bomba koyarlardı,aileler çocukları konyeynira çöp atmasin-kalabaliga karışmasın diye uyarirdi.. doksanlarda, batimizdaki komşu ulkelerimiz savaş halindeydi, seksenlere gidin darbeler, haksız yere asilanlar,tekinsiz sokaklar- yol kesenler, durduk yere öldürülen insanlar,yetmislere gidin yine komşularımızda Kıbrıs'ta savaş, daha da geçmişe gidin dünya savasi, onun da öncesine gidin siizn de katıldığınız-belki tüm sulalenizi kaybedeceginiz bir başka baska büyük savas. Onun öncesi desen zaten imparatorluk, savaşmak doğal yapisinda var.
Hangi devirde dünyaya gelen insanlar 'ne güzel bir dunya' diye mutlu olmuş ki biz olacağız???
Ekonomi desen, evet dün dört domatese dokuz lira verdim. Gerçekten çok kötü. Ama ne zaman güzeldi ki? Eski - o sevilen nostalji filmlerini izle,onlar da rezalet ekonomiden bahsediyorlar. Hatta Kemal Sunal'ın zam diye kafayı yediği bir filmi bile var. Eskiden de insanlar bir şeyi alırken on kere düşünüyordu. Eskiden de mülk edinmek çok zordu, bugun de zor.
Aslında şöyle bir bakınca dünya hiç kötüye gitmemiş gibi geliyor. Dünya her zaman çok kötü bir yerdi. Ha belki kıyamet kopar,dinazorlar silindiği gibi biz de siliniriz yer yüzünden tüm pisligimizle. İşte o zaman birkaç yüz yıla kendini yine toparlar :) ama o zamana kadar bu dünya böyle devam edecek.
Bence sen de ilk olarak bir terapiste daniş,ikinci olarak da kendini mutlu edecek şeyler bul. Elbette ki vardır. Kendini tanı, kendine jestler yap, hayatı güzelleştirmeye çalış..
İyi ya da kötü, bir kere geldik yani dunyaya. Bari verilen ömrü ofleyip pufleyip harcama. Kimse seni mutlu etmiyorsa sen kendini mutlu etmeye cabala
Mesajınız ilaç gibi geldi bana. Nasıl yaptınız bilmiyorum ama ihtiyacım olan herşeyi söylemişsiniz. Anlatmak istediğimi anlamışsınız. Çevremden, dünyadan içinde bulunduğum atmosferden çok etkilenen bir insanım hislerim çok yoğun ve son yıllarda sürekli olumsuz birşeyler hissediyorum, yani psikolojik olarak süper bir insan değildim ama böyle de değildim, psikolojide de bozukluk var ama benim şuanki durumumda tek sorumlu ben değilim, bazı insanlar evrensel kaygılar da taşıyor, beni bu bitirdi

Kemal Sunal örneğinden yola çıkarsak o zamanki insanlar da muhtemelen dünyanın sonuna geldik, herşen cılkı çıktı, herşey hiç olmadığı kadar yoldan çıktı tarzında düşünüyordu. Demek ki insanlar her dönem bu kaygıları taşıyor. Dünyanın sonuna geldik triplerini bir kenara bırakmam lazım sanırım. tabi yapabilirsem

Fazla melankolik geldiniz bana. Yani hayatı güzelleştirmek elimizde gayet. Son 6 yılım kötü diye kendimi yerden yere vurmam için çok ciddi sebepler lazım.

Back
X