Cok önemsememiz lazim...

Çok güzel ve anlamlı bir yazı yazmışsınız..Bunun acısını ben hala çekiyorum..Veli toplantıma gelmek bi kenarda dursun hiçbi konuda yanımda olmadılar benim..Kendime olan inancım sıfır..

Eşime bakıyorum çok hırslı..kendine güvenci tam..ımreniyorum..

Biliyorumki ailesi herzaman onun destekçisi..

Ben kendime deger vermiyorum,eşime yansıyor..

Hissediyorum, gözünde degerim düşüyor..

Demek cidden o röportaji okuyanlar oldu.-tatlicadiarzu-...tesekkürler canimŞeniz
Bilincli olmanin tek yolu vardir....ayni dili konusabilmek....hangi ülkede yasarsan yasa dilini bilmedigin vakit...bilincsizsin malesef....
Dedigin gibi artik bu konuda bizim toplumuzda baya ilerledi...

Elimizden geldiğince çocuklarımızın yanında olmamız gerekiyor

Kesinlikle....a.s

Canim bunun farkina varman bile kendinde degisimler yapmana yardimci olabilir...Karekter olarak degil tabiki...ama sende özgüvenini artirmak icin cok seyler yapabilirsin...:1hug:

ewet haklısın valla boyle durumları gormek ıcın ılkokulu beklemeye gerek yok kı bakarsanız anaokulu kreslerde baslıo bu tarz ayrım ve dusunceler.aılesı her anlamda destek olan cocuk hem daha basarılı daha ısteklı daha bı kendınden emın ve guvenerek gelıo.

Dogru canim...benim kizimin kres dönemlerinde bende bunu fark ettim

Bir eğitimci olarak öncelikle doğru bir tesbitte bulunduğunu söylemek isterim Sultan..Gerçekten ilgili velilerin çocukları ışıldıyor,başarılı oluyor ve çevresine verdiği pozitif enerjyle de engel tanımıyor.İşin açıkçası küçük uydularıyla dolaşıyor güneşin çevresindea.s
İşte çocuğunun ilerideki hayatını ve sosyal çevresini oluşturmak için çaba göstermek böyle küçük ipuçlarında yatıyor

çok güzel bir konuya değinmişsin Gülsüm ..
bende hep ikinci planda kalan sessiz sakin bir çocuktum..
derste öğretmen bir soru sorduğunda bildiğim halde cevap veremez parmak kaldıramazdım..sonra zamanla bunu kendi kendime aştım çok şükür..
ama bu yarış bitmiyor malesef ..
şuan iki oğlum var onların bu durumu yaşamamaları için elimden gelen gayreti gösteriyorum....

çok güzel bir konuya deginmişsiniz Gülsüm Sultan hanım
biz büyükler evlat dünyaya getirmekle çok büyükbir sorumlulugunda altına giriyoruz.çocugu dogurmakla iş bitmiyor.ona ömür boyu yol göstermek kendini geliştirmesine ileride kendi başına ayakta durabilen bir birey haline getirmek için elimizden geleni yapmalıyız en çok ilgimizi üzerinden eksik etmemeliyiz.
benim annemde kardeşim var diye benimle ilgilenmezdi.ilkokul 1,sınıfa giderken bile hep kendi başıma gittim okula.herkez annesinin elinden tutarak giderdi bense yalnız bazen yoldan oradaki velilerden biri geçirirdi.hem utanırdım hem kızardım.hayatda herşeyi kendi kendime aştım.
şu an benimde iki çocugum var.ben onlara bunu yaşatmıcam onlar benim gibi hayat da yalnız oldugunu hissetmicek.ay çokmu uzun yazdım ne kaptırdım kendimi size bu konu için çok teşekkür ederim sevgiyle kalın.

Isildiyor....iste bu cümlede yatiyor hersey dilarem....a.s

Cok basarili ve duyarli bir anne oldugundan eminim canim....evet bir zaman sonra insan bazi seyleri asabiliyor..ailesinden alamadigi o özgüveni kendini yetistirerek bir sekilde kazanabiliyor ama cocuk aklinla bunu idrak edemiyorsun malesef...hep o isildayan cocuklara imreniyorsun.

Ben size tesekkür ederim ilginiz icin...a.s.

cok guzel bir konu benim cocugum yok ama soyledikleriniz o kadar guzel o kadar dogru ki..ben bilincsiz bir anne olmak istemiyorum benim icin cocuk cok buyuk bir anlam tasiyor hem maddi hemde manevi esim ben hazir oldugumuzda iyi bir anne baba olacagimiza karar verdigimizde cocuk istiyoruz..sadece kadinlik duygularini tatmin etmek,esini eve baglamak icin cocuk yapan,erkek cocuk olsun bize yaslaninca bakar mantigiyla yaklasan bilincsiz aileler olmasin...

Insallah canim....duyarli anne baba olacaginizdan eminim...a.s

Biz Anne ve Babalarimizin istemedende yaptigi hatalari yapmicaz cünkü bizim nesil daha bilincli...cocuklarinla daha ilgili ve alakali....

Eskiden bir erkek bebek arabasini itmeyi kesinlikle kabul etmezken..simdiki babalara dikkat edin eslerinden daha hevesliler, cocuk bakimina ve egtimine onlarda dahil oluyor artik...

Tabiki yine sorumlulugun büyük bölümünü biz kadinlar üstlenmek zorunda olsakda bizleri destekleyen azda olsa yükümüzü hafifleten eslerimizin olmasi cok önemli....

çok güzel bi konu açmışsın canım.ilk önce biz çocuklarımıza değer vermeliyiz ki oda kendine değer versin,kendine değer verende hep değer görür zaten.ama tespitlerin gerçekten çok doğru.tamamen katılıyorum sana

Aynen..a.s

Kendini degerli gören bir insanin hayata bakisi olaylari ele alisi cok farkli degilmi??

Bu özgüveni cocuklukta aliyoruz ...baba evinde verilen deger ve ilginin önemi cok büyük

Ilgin icin tesekkürler canim

çok haklısın canım.
ben her iki çocuğumlada herşeyiyle ilgilendim.gerek dersleriyle ama oda belli bir yere kadar oldu,gerek toplantılarıyla veli görüşmeleri,okul gezileri,sosyal katılımları herşeylerine araştırıp bizzat ilgilendim.tabii son kararlarıda hep kendilerinin vermelerini istedim,hiç baskı kurmadım üzerlerinde.
ve kendilerine güvenen kişilikli birer brey oldular,biri öğretmen,diğeride ünüversite son sınıf öğrencisi.makina mühendisliğinde okuyor.tek sıkıntım ,derslerinin verdiği ağırlıktanmıdır nedir sinirli oldu.ama ama atlatacaktır inşallah.hiç kalmadan zor olmasına rağmen gecip bugüne geldi.
kızımsa,ünüversite hayatında hep bölüm birincisi belgesiyle geldi,ve atandı.
allah herkeze nasip etsin.
kesinlikle övünmüyorum,ama ilginin çok öneminide es gecmek istemiyorum.çocuklardada yatkınlık olduktan sonra herşey daha kolay oluyor.her iki tarafının gücüyle başarılar elde ediliyor.

yoksaki,sen yine elinden geleni yapmışsın,ama çocuk haylazlığa,serseriliğe vurup,okuyup çalışmadıktan sonra ağzınla kuş tutsan faydası olmaz.
diğer yanıda her öğrenime,eğitime acık olan bir çocuğada destek olmassan aynı geri sayımı gösterebilir.
birlikteliktir,güç.:1hug:

Bence övünün....aci sabrin sonunda siz ve cocuklariniz tatli meyveleri yiyorsunuz simdi...a.s
Rabbim bizlerede nasip eder insallah....:Saruboceq:

Galiba haklisin sultanim:asigim:
eğer bir gün bir sipam olursa bunlara dikkat ederim

Insallah be arzucum...hayirlisiyla bir hamilelik topigide senden olacak allahin izini ile...yerimseniben
Ilgili ve duyarli bir anne olacagindan eminimŞeniz

bende sana katılıyorum gülsüm sultan.anne baba desteği ilgisi çok gerekli bilinçli bireyler yatiştirmek adına.yalnız tanık olduğum birşeyide aktarmak istiyorum.bazı ailelerinden igiyi fazla kaçırmasından mı kaynaklanıyor anlamıyorum.daha ilk öğretimde okuyan çocuklar öğretmenleriyle aynı arkadaşları gibi konuşuyorlar.ben saygılarını yitirdiklerini düşünüyorum.bizim zamanımızda öğretmenlerimizle ii anlaşırdık fakat saygısız olamzdık bir bakışında çekinirdik.şimdiki nesil daha bir farklı yetişiyor.kendine güveni öğretiyor fakat kişilik haklarına saygı duymayı atlıyoruz sanki.yani benim gözlemlerim bu şekilde yanılıyormuyum acaba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…