• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok özlüyormuş..

Bu kizcagiz size ne yapti ey kk ahalisi?
Kv konularinda kv gomulue ama bu kiz ne zaman konu acsa herkes bir yuklenme kv yi aklama pesinde

Karsinizda lohusa depresyonunda bir kadin var , halden anlamayan bir koca ve cahil bir kv var

Ben jameya ile kk disinda hergun yazisiyorum , bu kadin zaten cok cok zor bir bebege bakiyor , surekli doktoruyla irtibat halinde , bilincli bir anne , bebegi icin en iyisini yapmaya calisan bir anne

3 aydir uyumiyor , bebek surekli gazli , birde ustune kv cekiyor

K3ndisini anlayan bir kocasi yok , derdini buraya anlatmaya geliyor , tek istedigi biraz anlayis

Allah askina birakin artik su kiza yuklenmeyi

Jameya dedigimi yaptin mi? Esine ruh halini anlattin mi? Seni dinlemiyorsa lutfen bir psikologa git o konussun kocanla
Tam aklimdan siz geciyodunuz cok guzel fikirler veriyosunuz ;)

Her konuna yorum yapıyorum. Yine söyleyeceğim; çok büyütüyorsun gözünde. Bu lohusalık bunalımını tamamen kayınvalidene yıktın. Elbette çok zor bi dönem. Çocuk adapte oluyor, sen oluyorsun. Bildiğini unutuyorsun, emin olduğunu sorguluyorsun. Zaten kafan karman çorman, ekstra sesler seni daha çok yoruyor ve sabrını tüketiyor. Çok haklısın.

Ama, bu işin bir aması var.
- Yalnız değilsin, her ailede en az 1 tane böyle var. Bu bir boşanma sebebi değil.
-Babalar güdüsel hareket etmediklerinden ve anne kadar okuyup öğrenmediklerinden, onların en önemli kaynağı tecrübeli anaları. Doğru yapar yada yapmaz, onlar her zaman yardımcı meleklerdir onlar için.
- Senin böyle kayınvalideye bilenerek varacağın tek nokta psikiyatr olur. Duymamayı öğrenmek zorundasın. İki gün sonra daha ek gıda başlayacak, çişi, uykusu, memesi olacak. Ve parktaki teyzeden bile ayar yiyeceksin. Bu olaylardan sağlam ruh haliyle çıkmak istiyorsan duy-ma-ya-cak-sın.
-Birde tavsiyem lütfen eve kapanma. Kayınvaliden sık geliyorsa “hadi biz bi hava alalım” de. Çık dolaş. Hergün dolaş. Ev üstne üstüne gelmesin.

Her konuna yorum yapıyorum. Yine söyleyeceğim; çok büyütüyorsun gözünde. Bu lohusalık bunalımını tamamen kayınvalidene yıktın. Elbette çok zor bi dönem. Çocuk adapte oluyor, sen oluyorsun. Bildiğini unutuyorsun, emin olduğunu sorguluyorsun. Zaten kafan karman çorman, ekstra sesler seni daha çok yoruyor ve sabrını tüketiyor. Çok haklısın.

Ama, bu işin bir aması var.
- Yalnız değilsin, her ailede en az 1 tane böyle var. Bu bir boşanma sebebi değil.
-Babalar güdüsel hareket etmediklerinden ve anne kadar okuyup öğrenmediklerinden, onların en önemli kaynağı tecrübeli anaları. Doğru yapar yada yapmaz, onlar her zaman yardımcı meleklerdir onlar için.
- Senin böyle kayınvalideye bilenerek varacağın tek nokta psikiyatr olur. Duymamayı öğrenmek zorundasın. İki gün sonra daha ek gıda başlayacak, çişi, uykusu, memesi olacak. Ve parktaki teyzeden bile ayar yiyeceksin. Bu olaylardan sağlam ruh haliyle çıkmak istiyorsan duy-ma-ya-cak-sın.
-Birde tavsiyem lütfen eve kapanma. Kayınvaliden sık geliyorsa “hadi biz bi hava alalım” de. Çık dolaş. Hergün dolaş. Ev üstne üstüne gelmesin.
Cok dolasamiyor cunku bebegi sokak sevmiyor , araba bile sevmiyor , nadir bebrklerden yani , disarida cok huzursuz oluyor
Kiz annesine gitti orda bile kalamadi bebek zivanadan cikti mecburen evine dondu
Burada sadece bir kismini anpatabiliyor yasadiklarinin ama gercektrn zor durumda

İzin gününde-hele ki tek izin günüyse- birinin takılması kötüyken bunun bunaltan kayınvalide olması çok daha kötü.

Çok hak verdim.
Eşiniz bir zahmet başka bir yol bulsun, bir kere izin gününe sakinleşme günü-çekirdek aile günü desin ve kimseyle paylaşmasın.

Sorun kayınvalidelerden çok işgüzar eşlerde.

İlk zamanlar benim eşimde söylüyordu,bana çok desteği oldu hatta. Ama annesi küstükten sonra saf değiştirdi. Aman alınmasın küsmesin küserse ortalık karışıyor çünkü
Benim eşim ve kp.de bkmis artk.bende küstm kendi baristi.zor ya allah yardmcimz olsun

Cok dolasamiyor cunku bebegi sokak sevmiyor , araba bile sevmiyor , nadir bebrklerden yani , disarida cok huzursuz oluyor
Kiz annesine gitti orda bile kalamadi bebek zivanadan cikti mecburen evine dondu
Burada sadece bir kismini anpatabiliyor yasadiklarinin ama gercektrn zor durumda
Sling ve kundağa rağmen mi? Bu mevsimler çok zor. Gazın yanına fazla sarma sarılma da giriyorsa bunalıyordur belki bebek. Zorda olsa her bebeğin bi bam teli oluyor mutlaka. Her şeyi deneyecek maalesef. Hasta olur diye de endişeleniyordur. Hele anneler “ay lohusa bebek ve anne dışarı çıkar mı” diye yüzlerce defa uyardıysa.

Sizi cok iyi anliyorum allah yardiciniz olsun hatta yardimcimiz olsun benimde kv boyle herseyin en iyisini en dogrusunu ben bilirm benim dedigim yapilacak tavrinda yapmazsan inat eder israr eder gider gelir soyler. Oglu da yani esim kalbi kirilmasin anaciginin diye agzini acip tek kelime soyleyemez hayir anne!!! diyemez. Malesef bu yuzden hem kv hem eşimize sevgimiz bitiyor tukeniyor farkinda degiller

Sling ve kundağa rağmen mi? Bu mevsimler çok zor. Gazın yanına fazla sarma sarılma da giriyorsa bunalıyordur belki bebek. Zorda olsa her bebeğin bi bam teli oluyor mutlaka. Her şeyi deneyecek maalesef. Hasta olur diye de endişeleniyordur. Hele anneler “ay lohusa bebek ve anne dışarı çıkar mı” diye yüzlerce defa uyardıysa.
Yok yok jameya cok cikariyor disari
Kanguruda bir sure duruyor ama bulujdugu sehor cok sicak uzuj sure kanguruda tutamaz
Arabada cok agliyor
Bebek tam bir ev kusu
Gazi icin de surekli doktoruyla irtibatta daha cuma gitti , kiz gayet bilincli ve akli selim davraniyor bebegi konusunda ama iste bu kv surekli dirdirla basinin etini yiyince depresyona soktu kizi
Tek cozumu var o da kocasi bir dur diyecek anasina

Yok yok jameya cok cikariyor disari
Kanguruda bir sure duruyor ama bulujdugu sehor cok sicak uzuj sure kanguruda tutamaz
Arabada cok agliyor
Bebek tam bir ev kusu
Gazi icin de surekli doktoruyla irtibatta daha cuma gitti , kiz gayet bilincli ve akli selim davraniyor bebegi konusunda ama iste bu kv surekli dirdirla basinin etini yiyince depresyona soktu kizi
Tek cozumu var o da kocasi bir dur diyecek anasina
Durdurabilirlerse helal olsun. Kızım 2 yaşında bana hala “ne yedi, niye çorap yok ayağında” diyorlar. Parka çıkarıyorum “biri çalar, salıncak çarpar kafasına” diyorlar. Sonra da “ ay ben ne dedim ki, torunum o uyarmayayım mı” oluyor. Benim sinirlerim harap oldu, tükendim artık duymuyorum. Engelleyemedim. Hangi birini engelliyeyim ki, hepsi aynı.

Birde bu gaz için ben hiç doktor tavsiyesiyle mutlu olamadım. O gaz ilaçları hep çöpe gitti bizde. 1.5 aylıkken kimyonlu su vermiştim. 1 çay kaşığı. Doktorumda “bence işe yaramaz ama bi zararıda olmaz” demişti. Ama yaradı vallahi. Resmen güneş doğdu benim için. Birde kiraz çekirdeği torbası var. Denemedim ama ondan da çok memnun kalan var.

Uykusuz musunuz, bebek gazlı ise eşiniz de size yardımcı olmuyorsa, kvde çok konuşuyor üstüne uykusuzluk biniyorsa nut topu gibi bir depresyon olur.
Eşiniz işten gelince bebeği veren ve uyumaya çalışın, oldukça fazla. Kv gelirse ona verin gidin yatın. Sütünüzü sağın açıkırsa içirmesini söyleyin. Kvyi terminatör olarak görmeyin, eşinizi büyüttü, eşiniz kv ile konuşsun anne çok karışma bırak bildiğini yapsın vs diye, herşeyi de kafaya takmayın işin içinden çıkamıyorsunuz

İnan o kadar çok karışan oluyo ki sanki herkez annelikte uzman da bi biz değiliz gibi kim olursa olsun takmıyorum kvye kızsam bile bunu annemle tartışır gibi tartışıyorum benim annem de sonuçta kv onun için kullanılması hoşuma gitmeyecek sözleri eşimin annesine de söylemem
Ha eğer eşime annesiyle ilgili bi şikayetimi söyleyeceksemde dikkatli söylerim bak hayatım bunu annende annemde yapıyo sabırda biyere kadar ben anneme söylerim ana annene söylersem kırılır üzülsün istemem koca kadın senin söylemen daha uygun olur derim zafer benim olur hem kv ile hem eşim ile aram bozulmaz. Eşim de annesine söylèrken dikkat eder anne son zamanlarda böyle yapıyosun ... üzülüyo sana da bişey diyemiyo üzülürsün diye der çözülür
Hayata iyi bakmaktan yanayım kötü olaylar bir geldimi gitmiyo çünkü

bu aralar çok konu açtığımın farkındayım ama acayip bunaldım. Lohusalığın dibini yaşıyorum resmen. Bebeğimin huzursuzluğu bitmedi, o huzursuz oldukça ben daha kötü oluyorum.
Kv deseniz beni depresyona soktu.
Ona tahammül etmek o kadar zor ki eşim annem dediği an içim bi nefret doluyor resmen. Ve bugün nefret kustum eşime. Kahvaltıya gidelim dedi,ordan “BİZ” seçime gideriz. Siz kim dedim,annemle ben dedi. Annesini de alıcakmışız.
Ben rahat edicekmişim. Ben onun annesiyle yan yana geldikçe adamdan nefret eder hale geldim. Çünkü anlamıyor beni nasıl bunalttığını,ona göre annesi,ben evde bayıldığım zaman bana bir çorba yapmayan annesi bana iyilik yapmak dışında birşey yapmıyormuş.
Evlendiğim günden beri hiç kafama takmadım bu kadını ama doğumdan sonra o kadar üstüme geldi ki,lohusalık derken bi bakmışım benim bunalma sebebim olmuş.
Çünkü sabrediyorum alttan alıyorum,en sonunda biriktirdiğimi farkına vardım. Ben bu kadına tahammül etmek zorunda mıyım dediğimde çocuğu bırakırsın bana bende anneme götürürüm çok özlüyor diyor.
Ben evime gelmesin demedim. Gelsin sevsin ama benim sütüme,çocuğu nasıl yatrdığıma,kilosuna boyuna çocuk bakımıma karışmasın. Ya bir anneye üstelik yeni bir anneye bakamıyorsun denir mı? Neyine bakamıyorum ben çocuğumun birkere bile ateşi çıkmadı bu zamana kadar. Tek sorunu gaz başka bir sorunu olmamışken neyine bakamıyorum?
14 yaşındayken kardeşime bakmışım 30 yaşındayım çocuğuma mı bakamicam?
Komşularım kadını 5 dk gördü doğumda,Allah sana sabır versin böyle bişey yok dediler. Yani 5 dk tahammül edemeyen varken ben o kadına nasıl tahammül edeyim? Böyle devam ederse boşanacağımı annesine dur demezse bu işin biteceğini söyledim.
Ona göre iyilik yapıyormuş.
Rabbim bir tas çorbaya muhtaç bıraksın aynı benim kaldığım gibi.
Elimi kolumu kıpırdatırsam insan değilim. Tek istediğim gelsin görsün ama sussun. Evine gelmesin torununu görmesin demiyorum. Sadece benim çocuğuma nasıl baktığıma karışmasın. Bakamıyorsun biz şöyle yapardık çiş sürerdik yüzüne,bırakırdık ağlatırdık,öyle uyutmazdık,böyle yedirirdik,tavuk verirdik çocuğa kemikler gelişirdi,bok bok konuşmasın yeter. Oğlu dur diyebilse.
Herşey düzelecek de anası kırılmasın..
Siz annenle seçime gidin ordanda sen annenin evine git artık orda yaşa derdim ben. Siz oy kullanmayacak mısınız ki sizi ayrı tutmuş. Pekala bebeğiniz eşiniz siz kahvaltıya gidip oradan oy kullanabilirdiniz.

Ben dün artık gayet sakin bir şekilde konuştum. Senin oğlun niye sigarayı birakamiyor, niye sürekli yemek seciyor, niye ağzı hiç boş kalmasın istiyor biliyor musun dedim. Senin bebekken zorla yedirmeye çalıştığın yemekler yüzünden dedim. Senin oğlun ömrü boyunca sigarayı bırakamayacak dedim. Kendi de sigara içiyordu ama bıraktı. Hemen sanki bizim annemiz böyle mi yapmis da biz sigara bağımlısı olmuşuz. Bilim adamları neye yariyor, bişey bildikleri yok onların falan filan savunmaya geçti. Ben de sana ne söylesem zaten kabul etmeyeceksin ama psikoloji diye birşey var. Bunun insanın hayatını fazlasıyla etkilediği bir gerçek değil mi dedim. Bir gün kalmaya geldi yine her şeye karışmaya basladi, kendi kasindi. Oğluma sabah kalktık kahvaltısını hazırladım yedirdim. Sonra biz sofraya oturduk ama yine kendi birşeyler yedirecek ya gitti domates doğradı onu yedirmeye calisiyor. Eline kasar veriyor. Yemez karnı tok diyorum ama ne fayda ki yemedi zaten. Oradan başladı bu konuşma. Ben çalışırken kendisi her şeyi veriyormus da ben zeytin vermiyor musum. Ana kahvaltisindan sonra ben kahvaltı yaparken veriyorum dedim. Sustu. Kendi çocuğunu mahvetmis sıra benimkine geldi. Eşim de öyle dinledi, hiçbir şey demedi. İçimin yağları eridi. Çocuk büyütmenin sadece yemek yedirmekten ibaret olduğunu sanıyor. Bıktım sürekli çocuğumun ağzına birşey tikmasindan. Azıcık yerini bilsin ya.

Durdurabilirlerse helal olsun. Kızım 2 yaşında bana hala “ne yedi, niye çorap yok ayağında” diyorlar. Parka çıkarıyorum “biri çalar, salıncak çarpar kafasına” diyorlar. Sonra da “ ay ben ne dedim ki, torunum o uyarmayayım mı” oluyor. Benim sinirlerim harap oldu, tükendim artık duymuyorum. Engelleyemedim. Hangi birini engelliyeyim ki, hepsi aynı.

Birde bu gaz için ben hiç doktor tavsiyesiyle mutlu olamadım. O gaz ilaçları hep çöpe gitti bizde. 1.5 aylıkken kimyonlu su vermiştim. 1 çay kaşığı. Doktorumda “bence işe yaramaz ama bi zararıda olmaz” demişti. Ama yaradı vallahi. Resmen güneş doğdu benim için. Birde kiraz çekirdeği torbası var. Denemedim ama ondan da çok memnun kalan var.
Saglam sinir varmis sende , ben hic yasamadim bu tarz seyler ama olsa zaten dayanamaz patlatdim kesin
Gazla ilgili bende tonla tavsiye verdim , okur senin yazdiklarini da , cok zor gai bebekle ugrasmak , bende oglumla beraber oturur aglardim cidden

bu aralar çok konu açtığımın farkındayım ama acayip bunaldım. Lohusalığın dibini yaşıyorum resmen. Bebeğimin huzursuzluğu bitmedi, o huzursuz oldukça ben daha kötü oluyorum.
Kv deseniz beni depresyona soktu.
Ona tahammül etmek o kadar zor ki eşim annem dediği an içim bi nefret doluyor resmen. Ve bugün nefret kustum eşime. Kahvaltıya gidelim dedi,ordan “BİZ” seçime gideriz. Siz kim dedim,annemle ben dedi. Annesini de alıcakmışız.
Ben rahat edicekmişim. Ben onun annesiyle yan yana geldikçe adamdan nefret eder hale geldim. Çünkü anlamıyor beni nasıl bunalttığını,ona göre annesi,ben evde bayıldığım zaman bana bir çorba yapmayan annesi bana iyilik yapmak dışında birşey yapmıyormuş.
Evlendiğim günden beri hiç kafama takmadım bu kadını ama doğumdan sonra o kadar üstüme geldi ki,lohusalık derken bi bakmışım benim bunalma sebebim olmuş.
Çünkü sabrediyorum alttan alıyorum,en sonunda biriktirdiğimi farkına vardım. Ben bu kadına tahammül etmek zorunda mıyım dediğimde çocuğu bırakırsın bana bende anneme götürürüm çok özlüyor diyor.
Ben evime gelmesin demedim. Gelsin sevsin ama benim sütüme,çocuğu nasıl yatrdığıma,kilosuna boyuna çocuk bakımıma karışmasın. Ya bir anneye üstelik yeni bir anneye bakamıyorsun denir mı? Neyine bakamıyorum ben çocuğumun birkere bile ateşi çıkmadı bu zamana kadar. Tek sorunu gaz başka bir sorunu olmamışken neyine bakamıyorum?
14 yaşındayken kardeşime bakmışım 30 yaşındayım çocuğuma mı bakamicam?
Komşularım kadını 5 dk gördü doğumda,Allah sana sabır versin böyle bişey yok dediler. Yani 5 dk tahammül edemeyen varken ben o kadına nasıl tahammül edeyim? Böyle devam ederse boşanacağımı annesine dur demezse bu işin biteceğini söyledim.
Ona göre iyilik yapıyormuş.
Rabbim bir tas çorbaya muhtaç bıraksın aynı benim kaldığım gibi.
Elimi kolumu kıpırdatırsam insan değilim. Tek istediğim gelsin görsün ama sussun. Evine gelmesin torununu görmesin demiyorum. Sadece benim çocuğuma nasıl baktığıma karışmasın. Bakamıyorsun biz şöyle yapardık çiş sürerdik yüzüne,bırakırdık ağlatırdık,öyle uyutmazdık,böyle yedirirdik,tavuk verirdik çocuğa kemikler gelişirdi,bok bok konuşmasın yeter. Oğlu dur diyebilse.
Herşey düzelecek de anası kırılmasın..
Allah yardimcin olsun canım

Saglam sinir varmis sende , ben hic yasamadim bu tarz seyler ama olsa zaten dayanamaz patlatdim kesin
Gazla ilgili bende tonla tavsiye verdim , okur senin yazdiklarini da , cok zor gai bebekle ugrasmak , bende oglumla beraber oturur aglardim cidden
İlk 3-4 ay gerçekten çok zor, her aşamasıyla. Tamamen bebeğe dönmek gerekiyor. Bide emzirme anlarında bol bol annelere motivasyon sağlayacak kitaplar okumak lazım. Başka bol vakit yok zaten :)

Geçiyor ya. Hepimizin geçti. Yeter ki şu dönemde birde o dış çeneleri dinlemeyelim. Benim annem en çok konuşanlardan. Ne dersen de “tamam kızım”der yine söyler. Ne yapayım? Oda benim annem işte diyip duymazdan geliyorum. Kayınvalide el olunca daha zor oluyor tahammülü. Ama oda eşinin annesi işte, yaşta bir yere ulaşınca o fikirleri değiştiremiyorsun.

bos yere esinizden anlayis beklemeyin.benim esimde annesine laf soyletmez.bir sey oluncada sen yalnis anlamissin diyor.o yuzden bende artik onla hicbirsey konusmuyorum

Yeni Doğum yapmış bayanları bi rahat bıraksalar keşke ahh.

Seni çok iyi anlıyorum. Benimde bebeğim 3 aylık kv de öyle arkadaşlarımın yanında söylediği bir şeyle arkadaşlarım bana acıdılar mesela o derece ve bende şuda oluyor kv me kızdıkça eşime de kızıyorum aslında onun suçu yok ama kızıyorum ya umarım atlatırız.

Back
X